witty Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα, Επειδή είμαι σε εύρεση δουλειάς θα ήθελα λίγη βοήθεια στα εξής κομμάτια ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα: 1. Ποιο είναι το επίσημο "φορμάτ" ενός βιογραφικού? 2. Εκτός από τη Χρυσή Ευκαιρία ποιες εφημερίδες είναι καλές πηγές? Ρωτάω γιατί κάποια στιγμή είχα ακούσει ότι τα Νέα της Δευτέρας είχαν ένα πλήρες έντυπο 3. Πριν μερικούς μήνες διοργανώθηκαν «Ημέρες Καριέρας», όπου πολλές εταιρείες είχαν τα δικά τους περίπτερα και έκαναν και συνεντεύξεις. Πόσες φορές το χρόνο γίνεται κάτι τέτοιο? Και συνήθως από ποιους διοργανώνονται? 4. Τέλος, πρόσφατα άκουσα τον όρο "εταιρείες συμβούλων & εύρεσης εργασίας" Τι ακριβώς είναι αυτό και πως επιλέγει κάποιος τις αξιόπιστες και σοβαρές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
AFANIS_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο το site θα σου φανεί πιστεύω καλό.... http://www.skywalker.gr/
Praetorianos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 1. Ποιο είναι το επίσημο "φορμάτ" ενός βιογραφικού? 3. Πριν μερικούς μήνες διοργανώθηκαν «Ημέρες Καριέρας», όπου πολλές εταιρείες είχαν τα δικά τους περίπτερα και έκαναν και συνεντεύξεις. Πόσες φορές το χρόνο γίνεται κάτι τέτοιο? Και συνήθως από ποιους διοργανώνονται 1) Γράψε στο google European CV ή official cv form ή βιογραφικό σημείωμα και θα σου βγάλει αρκετά αποτελέσματα, έτσι για να πάρεις μια ιδέα. Επίσης το word έχει αρκετά έτοιμα αν θυμάμαι καλά. Να θυμάσαι ότι πάντα στο βιογραφικό οι ημερομηνίες στην εργασιακή εμπειρία και στις σπουδές μπαίνουν ανάποδα. Ξεκινάμε δηλαδή από τις πιο πρόσφατες και πάμε στις πιο παλιές. 3) Οι ημέρες καριέρας αν λες αυτές στην Helexpo διοργανώνονται κάθε χρόνο αν θυμάμαι καλά περίπου τέτοια εποχή. Γενικά ημέρες καριέρας διοργανώνονται πιο συχνά από διάφορους φορείς και αν ψάξεις σε site ευρέσεως εργασίας βγάζουν ανακοινώσεις. Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, αλλά από αυτά που άκουσα φέτος, στην Helexpo δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δηλαδή αν δεν πας με κανένα τρελό βιογραφικό ή αν δεν είσαι τουλάχιστον κάτι εξαιρετικό σε σχέση με τον μέσο όρο που περνάει εκείνες τις μέρες από τα περίπτερα δεν θα σου γίνει κάποια ιδιαίτερη πρόταση. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω κάτι.
black_widow Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 http://www.kariera.gr/GR/Default.aspx Για τις Ημέρες Καριέρας άκουσα από φίλους μου που πήγανε ( ήταν να πάω και εγώ αλλά τελευταία στιγμή δεν μπόρεσα να πάω) ότι πιο πολύ διαφήμιση κάνανε στις εταιρείες , μου είπανε " δεν έχασες και τίποτα". Φέτος παρατηρώ ότι οι αγγελίες μένουν πολύ καιρό στα site και σε παίρνουν τηλέφωνο τουλάχιστον ένα μήνα μετά ( ενώ άλλες χρονιές δεν ήταν έτσι), μιλάω πάντα για ό,τι έχει τύχει σε μένα. Καλή μας τύχη Οι εταιρείες συμβούλων λειτουργούν κυρίως ως άμεσοι εργοδότες με συμβάσεις δανεισμού, δηλαδή υπογράφεις σύμβαση με αυτούς αλλά δουλεύεις για άλλη εταιρεία. Είναι ένας τρόπος εργασίας που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
coolman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Από αυτή τη σελίδα κάνουν και εκπομπή στο ραδιόφωνο http://www.zhteitai.gr/
Xdanger Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 μπορείς να χρησιμοποιεισεις και αυτήν την σελίδα για το βιογραφικό σου http://ceevee.com/
witty Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Kαλημέρα και ευχαριστώ για τις ιδιαίτερα χρήσιμες απαντήσεις, Μία ερώτηση ακόμα γιατί οι απόψεις είναι διφορούμενες: Στο βιογραφικό υπό ποιες προϋποθέσεις βάζουμε φωτογραφία?
coolman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Στο βιογραφικό υπό ποιες προϋποθέσεις βάζουμε φωτογραφία? Υποθέτω όταν την ζητούν
black_widow Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Kαταρχάς δε βάζω τη φωτογραφία μου στο cv ακόμα και αν το ζητάνε. Υποτίθεται ότι όσους καλέσουν για συνέντευξη τους διαλέγουν γιατί τα προσόντα και η εμπειρία των υποψηφίων ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχουν θέσει( αντικειμενικό κριτήριο) . Το να σου ζητήσουν τη φωτογραφία σου όταν θα έχεις πάει για συνέντευξη για να θυμούνται πρόσωπα τα άτομα που κάνουν τη συνέντευξη είναι κάτι το θεμιτό. Σε πολλές εταιρείες όταν πας για συνέντευξη θα σου ζητήσουν να συμπληρώσεις ένα πρότυπο βιογραφικό που έχει η εταιρεία και μία φωτογραφία.
random Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Οι εταιρείες συμβούλων λειτουργούν κυρίως ως άμεσοι εργοδότες με συμβάσεις δανεισμού, δηλαδή υπογράφεις σύμβαση με αυτούς αλλά δουλεύεις για άλλη εταιρεία. υπαρχουν και αυτές οι εταιρείες. υπάρχουν και οι σύμβουλοι αναζήτησης στελεχών. Αυτες δεν "νοικιάζουν κόσμο". Τον βρίσκουν, και προσλαμβάνεσαι κανονικά απο τον πελάτη τους . Πληρώνονται απο εταιρείες που ψάχνουν κόσμο, ειδικά σε 2 περιπτώσεις: 1. οταν αναζητήται στέλεχος με σπάνια χαρακτηριστικά. Απο αυτους που δεν ψάχνουν για δουλειά, αλλα τους ψάχνουν. ή, 2. οταν αναμένονται πολλοί υποψήφιοι για λίγες θέσεις, αναλαμβάνουν το ξεσκαρτάρισμα των βιογραφικών, και την 1η συνεντευξη. πχ. εστω η εταιρεία Χ ζητάει 5 άτομα, με τυπικά προσόντα που δεν ειναι ιδιαιτερα σπάνια (πχ. 1 πτυχίο, 2 γλωσσες, χρηση pc, 1-2 χρονια εμπειρία), τελικά δηλαδή, το κρίσιμο στοιχείο που θα διαφοροποιησει τους υποψηφίους θα ειναι η συμπεριφορά, το τι θα δείξουν στην προσωπική συνέντευξη. λαμβάνουν 200 βιογραφικά. Αμέσως - αμέσως, τα 30-50 ειναι απορριπτέα (στέλνει ο άλλος cv, χωρις να εχει πτυχίο, ή με εντελώς άσχετο πτυχίο με το σκεπτικό "μπάς και..." ). αλλα και για να κανεις αυτη τη διαλογή πρεπει να διαβασεις 200 cv. το κανει ο συμβουλος. τους 150, ποιος θα τους δεί; βαλε 10-30 λεπτα για τον καθενα, βαλε το κλεισιμο των ραντεβού. το κανει ο συμβουλος. τελικα ο πελάτης Χ, παιρνει μονο τα cv των 10 ή 20 καλύτερων, και βλέπει μόνο αυτους σε 2η συνέντευξη. *** σημ: τα βιογραφικά ολων των υπολοιπων τα κραταει ο συμβουλος, και μπορει να τους καλέσει για άλλον πελάτη που μπορεί να ζητάει παρόμοια προσόντα. αν αυτο σε ενοχλεί, μπορείς να ζητήσεις να σε διαγράψουν απο το αρχείο τους. Ειχα δωσει κάποτε βιογραφικό στην adecco. Για τη συγκεκριμένη θεση που παιζόταν τότε, δεν έκατσε. Τα επόμενα 5-6 χρονια, αραιά και που (καθε 6-12 μηνες) με τηλεφωνουσαν λεγοντας "ενας πελατης μας ψαχνει άτομα που ταιριάζουν στο βιογραφικό σας, ενδιαφέρεστε;"... υποθέτω, με τις συνεχείς αρνήσεις μου, καποια στιγμή με έβγαλαν απο τη λίστα. Αυτα πρό κρίσης. Γιατι σήμερα, να πω την αλήθεια, δεν θα ελεγα όχι σε μια συνεντευξούλα για καλύτερες προοπτικές. Στο βιογραφικό υπό ποιες προϋποθέσεις βάζουμε φωτογραφία? Με δική σου πρωτοβουλία, δεν βάζεις ποτέ. Σε ευνομούμενες χώρες απαγορεύεται να ζητήται φωτογραφία (εκτός αν το ειδος της εργασίας ειναι σχετικό με την εξ.εμφάνιση). εδώ ειναι μπαλκάν. Αν το γράφει η αγγελία που απαντάς, να στείλεις φωτό, σκέφτεσαι μόνος (και κυρίως μόνη σου ), γιατί άραγε τι θέλουν, και πράττεις ανάλογα. αν στοχεύεις σε θέση φωτομοντέλου, ηθοποιού, παρουσιαστή, καταλαβαίνεις. αν πας για θέση γραφείου, υπάρχουν πολλές εργασίες που δεν απαιτούν επαφή με πελάτες (λογιστες, πληροφορικη, μαρκετινγκ, εμπορικό, εργασια με τηλεφωνα), και αλλες που απαιτούν (ρεσεψιόν, προώθηση προιόντων συχνη παρουσία σε εκθέσεις/εμπορ.κέντρα, κλπ). Αν κάτι δεν ειναι ξεκάθαρο, απλά παιρνεις τηλέφωνο την εταιρεία και ΡΩΤΑΣ τι την θέλουν, ή στελνεις email. και σε αυτη την επαφή, δεν δίνεις το ονομά σου (ή δινεις ψευτικο), ωστε να μην διασταυρωθεί η ερώτηση σου, με το βιογραφικό που ισως στείλεις. ** αν εισαι γυναίκα, και πας για θέση γραμματέως, απλά κάνεις το σταυρό σου και ότι κάτσει. Η ίδια η θέση (και οι αποδοχές της) ίσως τελικά ειναι πιό δυσάρεστες απο την δυσαρέσκεια που νιωθεις οταν σε κρίνουν μονο απο την εμφάνιση. Απο την άλλη, η ανεργία ισως ειναι το χειρότερο όλων. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2009 από random
black_widow Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Η adecco , ΙSS κ.λ.π. ψάχνουν προσωπικό για άλλες εταιρείες, σύμφωνοι εδώ. Σπάνια όμως ψάχνουν για διευθυντές και γενικά θέσεις ευθύνης για άλλες εταιρείες. Συνήθως λειτουργούν ως άμεσοι εργοδότες και έμμεσοι εργοδότες είναι οι πελάτες τους. Όταν σε καλούν και σου λένε ότι ψάχνουν για την τάδε εταιρεία για την τάδε θέση δεν σου λένε αν η σύμβαση θα γίνει με αυτούς ή αν θα υπογράψεις σύμβαση κανονικά με την εταιρεία την άλλη. Έχω δουλέψει με σύμβαση δανεισμού και κατά καιρούς με είχανε πάρει τηλέφωνο για διάφορες θέσεις αλλά δε μπορούσα λόγω ωραρίου και σχολής στις περισσότερες. Οι περισσότερες θέσεις είναι για data entry, γραμματειακή υποστήριξη και γενικά απλές θέσεις για τις οποίες οι εταιρείες δεν θέλουν υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Οπότε υπογράφεις κυρίως δίμηνες συμβάσεις και πριν φτάσει η χρονική στιγμή που μπορείς να διεκδικήσεις πρόσληψη στην εταιρεία κανονικά (αφού καλύπτεις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της) για την οποία δουλεύεις ως δανεικός ( υπάρχει δεδικασμένο με δανεικούς της Εθνικής Τράπεζας) σε πασάρουν σε άλλη εταιρεία. Φυσικά και έχω στείλει βιογραφικό και σε αυτές τις εταιρείες, δουλειά ψάχνω, δεν θα κάνω και διακρίσεις, ξέρω όμως με τι εργασιακό καθεστώς θα δουλεύω. 1
witty Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 @random Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι αρχικά ήμουν αντίθετος στη χρήση φωτογραφίας στο βιογραφικό. Οι λόγοι που το σκέφτομαι είναι οι εξής: 1. Ο καθηγητής μου που είχε τελειώσει το Πολυτεχνείο και με Διδακτορικό στο εξωτερικό, είχε βάλει φωτογραφία στο βιογραφικό του, χωρίς η εμφάνιση του να αποτελεί το δυνατό του σημείο. 2. Το europass (το φορμάτ βιογραφικού που τελικά επέλεξα) έχει θέση που προορίζεται για φωτογραφία
yourse.gr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Το ξέρω ότι έχει ψιλοκλείσει η συζήτηση του θέματος αλλά μήπως βοηθήσουμε κανέναν άνθρωπο Ένας εύκολος τρόπος να ψάξεις αγγελίες εργασίας ( από διάφορα site ) στο ίντερνετ είναι το http://www.yourse.gr/ ( η υπογραφή μου ) .
Zderg Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Για να μην ανοιγω καινουριο τοπικ, γραφω εδω.. Λοιπον, τι γραφουμε στο βιογραφικο οταν εχουμε κανει κατι επι μεγαλο χρονικο διαστημα αλλα μερικες φορες μεσα σ'αυτο το διαστημα; Π.χ. καποιος εχει παραδωσει μαθηματα μερικες φορες μεσα στα τελευταια 5 χρονια. Τί θα γραψει στην ημερομηνια; Να πω οτι προκειται για αγγλικου τυπου CV.. Ευχαριστω!!
DrLo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Εδώ στη Γαλλία έχουν αρχίσει να πειραματιζονται με ανώνυμα βιογραφικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα