Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα απόστασης με ασύρματο δίκτυο

kongo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα ήρθε ο καινούργιος υπολογιστής (Windows 7) και η χαρά μου μετριάστηκε όταν ανακάλυψα ότι το Belkin F6D4050 Wireless USB Adapter δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Βρίσκομαι δυο ορόφους κάτω από το ρούτερ και πιάνει 2 μπάρες (36 Mbps) μόνο. Το router που συνδέομαι είναι το Thomson TG585 v7. Με αποτέλεσμα να έχω μισή απόδοση σε downloading και uploading από αυτή που συνήθως έχω. Θα έλεγε κανείς ότι 2 όροφοι είναι μεγάλη απόσταση και λογική η μειωμένη ταχύτητα. Όμως, το VAIO VGN-FE21M (Windows XP Media Center) που χρησιμοποιούσα ως τώρα είχε πάντα 5 μπάρες σήμα και καμία ελάττωση στην ταχύτητα. Βλέποντας τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ στην ενότητα Networking έχει: Bluetooth • Integrated 10/100 Network Card • Integrated Wireless LAN Data Link Protocol Bluetooth • Ethernet • Fast Ethernet • IEEE 802.11a • IEEE 802.11b • IEEE 802.11g

Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά ανώτερα του Belkin; Θα βρω λύση στο πρόβλημα αν κοιτάξω κάτι πιο ακριβό όπως Netgear WNDA3100 Wireless USB Adapter Dual Band N (300Mbps), Belkin F5D8055 Wireless USB Adapter N+ (300Mbps); Ποιος είναι ο παράγοντας που επηρεάζει την εμβέλεια και την απόδοση του σήματος; Ποια είναι η γνώμη σας;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Και στην περίπτωση του repeater υπάρχουν απώλειες σε bandwidth (απο την αρχική πηγή).

Προσωπικά θα κοίταγα για μια pci κάρτα δικτύου απο την στιγμή μου μιλάμε για desktop και θα άλλαζα την κεραία, με μια μεγαλύτερη omni ή directional

Δημοσ.

Καλα τα powerplugs αλλα μπορει να υπαρξει προβλημα "ασυμβατοτητας" μπριζων

Επειδη ειχα το ιδιο προβλημα αγορασα μια pci και ησυχασα οπως λεει και ο φιλος πιο πανω

Τα usb ειναι ειναι ιδανικα για χρηση μεσαστο σπιτι και τιποτα παραπανω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...