Προς το περιεχόμενο

Proxy Server

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, τι χρειάζομαι για να στήσω ένα pc στην Αθήνα ως proxy server και να έχω πρόσβαση σε αυτό από άλλη πόλη του εξωτερικού; Ο στόχος είναι να φαίνεται η ελληνική ip όπου μπαίνω -και προφανώς μιλάμε μόνο για elite, όχι transparent κτλ.

Δημοσ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι proxy server. Ένα forward μέσω ενός ssh server θα ήταν αρκετό. Θα το σιγουρέψω και θα σου πω.

Edit:

Στην ουσία το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα shell στην Ελλάδα. Έστω ότι θέλεις να δεις το site http://www.ellinares.gr που επιτρέπει μόνο ελληνικές i.p. Ο server σου έχει διεύθυνση lucifer.ath.cx (που τρέχει ο ssh server). Τότε για να δεις το ellinares.gr θα αρκούσε δώσεις σε έναν ssh client την εντολή

ssh -L 8080:http://www.ellinares.gr:80 lucifer.ath.cx

και να βάλεις στον browser που χρησιμοποιείς localhost:8080 για διεύθυνση.

Δάσκαλε αν κάνω λάθος μην βαρέσεις.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=204038

Ερώτηση: Θέλεις να το κάνεις για όλες της υπηρεσίες που θα τρέχουν στο pc σου;

Ειδικά για proxies υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Π.χ. διανομές linux που κάνουν αποκλειστικά αυτή την δουλειά. Κάνεις την εγκατάσταση, παραμετροποιείς και είσαι έτοιμος. Παραδείγματα: SmoothWall, IpCop, IpFire.

Καλύτερα να το μεταφέρεις στο Δίκτυα & Ασφάλεια.

Δημοσ.

Γινεται και με τους δυο τρόπους, ssh και σκέτο proxy,

και με συνδιασμό (ssh αναμεσα σε browser-proxy),

έχω ασχοληθεί με όλους τους συνδιασμούς, για να ξεπεράσω κάποια "εμπόδια" που έχω στο σερφαρισμα στο γραφείο.

το να το κάνεις να "τρεξει" δεν ειναι καθολου δύσκολο. το σημειο που θελει διαβασμα ειναι η ασφάλεια.

Δηλ, πώς θα σιγουρευτείς οτι τον προξυ σου θα τον χρησιμοποιείς μονο εσύ, και δεν θα μεταβλήθει ο σερβερακος σου σε μαζικό mail spammer, ή τιποτα χειρότερο.

Σκετο proxy ειναι πιο απλο σετάρισμα (ενα εξτρα πρόγραμμα, μονο στο σερβερ),

αλλα θα κανει μόνο αυτό : να συνεργαζεται με τον browser για να φαινεται οτι σερφαρεις απο Αθηνα.

το ssh θελει 2 προγραμματα (ενα sto server, ενα στον client) αλλα πιθανον υπερέχει στο θεμα ασφάλεια, και αν σε ενδιαφέρει, θα μεσολαβεί και σε άλλες υπηρεσίες.

πχ. μεσα απο το ssh connection μπορει να περνάει o browser για το proxying, remote desktop για να ελεγχεις το pc σερβερ, ftp, κ.ά.

δηλ. στο ρουτερ χρειάζεται να ανοιξεις μονο μια πορτα, του ssh,

ενώ αλλιώς, για καθε service που θελεις να παρέχει ο σερβερ, πρεπει να κάνεις και τα αντίστοιχα port forward.

-------------------------------------------------------------------------------------

Αν το pc σερβερ (στην Αθηνα) ειναι Linux, περιμενε τις απόψεις πιό έμπειρων στο συγκεκριμένο os, όπως το howto του apoikos.

έχει μεγάλη ποικιλία λύσεων.

Αν ειναι windows,

για σκετο proxy , σχετικά απλά για έμπειρους χρήστες, και δωρεάν, προτείνω:

1. jana http://www.janaserver.de/start.php?lang=en

2. Apache web server (με την ενεργοποίηση ενος module γινεται και proxy)

για ssh

1. στο σερβερ WinSSHD http://www.bitvise.com/winsshd , στον client Tunnelier http://www.bitvise.com/tunnelier (δωρεάν και με απλο γραφικο περιβαλλον)

2. openssh, και putty

Δημοσ.

Σκετο proxy ειναι πιο απλο σετάρισμα (ενα εξτρα πρόγραμμα, μονο στο σερβερ),

αλλα θα κανει μόνο αυτό : να συνεργαζεται με τον browser για να φαινεται οτι σερφαρεις απο Αθηνα.

Αυτό είναι όλα όσα ζητάω. Κατεβάζω jana/apache και ευχαριστώ τα μάλα (και εσένα φυσικά firewalker =))

Δημοσ.
Αυτό είναι όλα όσα ζητάω. Κατεβάζω jana/apache και ευχαριστώ τα μάλα (και εσένα φυσικά firewalker =))

OK, χάθηκα λίγο. Αρχικά δεν είμαι βέβαιος πως το jana είναι προσβάσιμο μέσω internet και όχι αποκλειστικά μέσω lan. Ως εκ τούτου, δεν έχω και ιδέα πως να σεττάρω τον σέρβερ, με τι ip κτλ, και ούτε μπορώ να φανταστώ πως θα συνδέομαι.

Hilfe.

Δημοσ.

Με έναν PHP Proxy πιστεύεις ότι δεν θα κάνεις την δουλειά σου?

Νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολο να στηθεί και το μόνο που απαιτεί είναι Web Server + PHP. Βέβαια έχει και τα αρνητικά του, αλλά άμα το θέλεις για απλή χρήση νομίζω είναι οκ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, θα την κάνω; =ρ

Δεν έχω ιδέα από τέτοια τσουμπλέκια, εγώ το μόνο που θέλω είναι να έχω πρόσβαση σε site που περιορίζουν την πρόσβαση σε Ελληνικές IP, από το εξωτερικό. Αν έχω ένα pc στην Ελλάδα, ανοιχτό 24/24 (because FUCK you environment), τι και πως πρέπει να σεττάρω;

Θα με βοηθούσε πολύ αν οι όποιες οδηγίες ήταν σα να τις δίνατε στον Βέγγο, τον Mr. Bean, τον Βύντρα κτλ.

Δημοσ.

Τι λειτουργικό σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις? Θα το έχεις και για κατεβαστήρι ή μόνο για τον proxy το θέλεις?

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το site να δεις πώς είναι περίπου ένας PHP Proxy και άμα σου κάνει.

Άμα σε βολεύει θα χρειαστεί να στήσεις έναν Web Server με ΡΗΡ είτε σε Windοws είτε σε Linux. Σου προτείνω να κατεβάσεις το glype μιας και το έχω χρησιμοποιήσει και έμεινα ευχαριστημένος (χωρίς αυτό να αποκλείει την ύπαρξη καλύτερων script).

Δημοσ.

Τα πράγματα ίσως είναι λίγο ποιο "περίεργα" από ότι ακούγονται. Για παράδειγμα για να ακούει ο server σου από το internet χρειάζεται και κατάλληλες ρυθμίσεις στον router (port forwarding). Επίσης θα ήταν φρόνιμο να έχεις ένα δυναμικό όνομα στ ον server (http://www.dydnds.org). Ο υπολογιστής τώρα είναι στημένος κάπου στην Ελλάδα και συνδέεσαι από μακριά; Τον έχεις κοντά σου; Θα έχει Windows;

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι εσύ θα βλέπεις internet με την ταχύτητα upload του server. Δηλαδή αν η γραμμή του server είναι 24 mbps Download και 1 mbps Upload, θα βλέπεις το 1 mpbs.

Τέλος, ο server του insomnia είναι στην Ελλάδα και έχει και ssh. :P:p:p

Δημοσ.

Δοκιμασε και το freeproxy για windows. Δεν το εχω δοκιμασει αλλα υποτιθεται οτι κανει αυτο που ζητας πολυ ευκολα.

Επισης, αν απλως θελεις να σερφαρεις σε αυτα τα site και δεν κανεις πολυ κινηση, ισως σε βολεψει αυτο

http://anonymizer.nntime.com/

Εχει και επιλογη για ελληνικο proxy server. Ετσι δεν στηνεις τιποτα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, επανέρχομαι, σε περίπτωση που ενδιαφέρει κανέναν.

Έστησα ένα πρόξυ στο πισί στην Αθήνα και η δοκιμή από Δανία το έδειξε ελίτ. Που σημαίνει πως οτιδήποτε δεν επιτρέπει πρόσβαση χωρίς Ελληνική ip, παρακάμπτεται, όπως πχ το webtv του ant1. Η ταχύτητα upload (1024) που δίνει η adsl μου εδώ, αρκεί για να παίζει χωρίς κολλήματα.

Ο τρόπος ήταν σχετικά απλός, register ένα dyndns domain και δήλωσή του στο router (ώστε να αντιστοιχείται πάντα με την dynamic ip όταν αυτή αλλάζει, δηλαδή πρακτικά έχω "σταθερή ip") και ένα προγραμματάκι ονόματι CCproxy. Αυτό το τελευταίο είναι SHAREWARE αλλά δε χρειάζεται να το αγοράσετε/κλέψετε αν θέλετε το proxy για προσωπική χρήση, καθώς υποστηρίζει μέχρι και 3 account. Κάνετε τις ρυθμίσεις σε αυτό (εύκολο αφού το κατάφερα εγώ), το βάζετε να τρέχει και φροντίζετε να μένει ανοιχτό το pc.

• 5 μήνες μετά...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Λοιπόν, επανέρχομαι, σε περίπτωση που ενδιαφέρει κανέναν.

Έστησα ένα πρόξυ στο πισί στην Αθήνα και η δοκιμή από Δανία το έδειξε ελίτ. Που σημαίνει πως οτιδήποτε δεν επιτρέπει πρόσβαση χωρίς Ελληνική ip, παρακάμπτεται, όπως πχ το webtv του ant1. Η ταχύτητα upload (1024) που δίνει η adsl μου εδώ, αρκεί για να παίζει χωρίς κολλήματα.

Ο τρόπος ήταν σχετικά απλός, register ένα dyndns domain και δήλωσή του στο router (ώστε να αντιστοιχείται πάντα με την dynamic ip όταν αυτή αλλάζει, δηλαδή πρακτικά έχω "σταθερή ip") και ένα προγραμματάκι ονόματι CCproxy. Αυτό το τελευταίο είναι SHAREWARE αλλά δε χρειάζεται να το αγοράσετε/κλέψετε αν θέλετε το proxy για προσωπική χρήση, καθώς υποστηρίζει μέχρι και 3 account. Κάνετε τις ρυθμίσεις σε αυτό (εύκολο αφού το κατάφερα εγώ), το βάζετε να τρέχει και φροντίζετε να μένει ανοιχτό το pc.

Προσπάθησα με τον ccproxy στην 808 πόρτα αλλά και σε άλλες και τις έβλεπα όλες κλειστές. Είδα και το firewall, τίποτα δεν είδα μπλοκαρισμένο απο εκεί.

Τοπικά δουλεύει ΟΚ με 127.0.0.1

Δημοσ.
Προσπάθησα με τον ccproxy στην 808 πόρτα αλλά και σε άλλες και τις έβλεπα όλες κλειστές. Είδα και το firewall, τίποτα δεν είδα μπλοκαρισμένο απο εκεί.

Τοπικά δουλεύει ΟΚ με 127.0.0.1

Δοκίμασε να βάλεις μία πόρτα πάνω από την 1024. Π.χ. 33333.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...