Nord_Chaos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα παιδια και Χρονια Πολλα.. επειδη δεν εχει τυχει να ξανασχοληθω με προγραμματα εικονικοποησης,θα ηθελα τη γνωμη σας για τα 2 προγραμματα που αναφερω και στον τιτλο: το VMware Player και το Virtualbox... πειτε μου (οσοι εχετε βεβαια χρησιμοποιησει τα προγραμματα αυτα) ποιο εχει τις περισσοτερες λειτουργιες,ποιο σας φανηκε πιο ευχρηστο και ευκολο στη χρηση κτλ... επισης,προκειμενου να χρησιμοποιησω τα προαναφερθεντα προγραμματα εικονικοποιησης, ειναι απαραιτητο ο επεξεργαστης μου να περιλαμβανει virtualization υποστηριξη (οπως απαιτει το xp mode των win7 για παραδειγμα) ??... πληροφοριακα σημειωνω οτι θα χρησιμοποιουσα το xp mode αλλα το λειτουργικο μου ειναι win7 home premium και οχι ενα εκ των professional ή ultimate που απαιτει η microsoft για να χρησιμοποιησω το προγραμμα αυτο...γι'αυτο και κοιταω για εναλλακτικες λυσεις...
jtsc21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 στο vmware player νομιζω δε μπορεις να κανεις install os απλα μπορεις να το "φορτωσεις". αν θες να κανεις εγκατασταση χρησιμοποιεις το vmware workstation το οποιο δεν ειναι freeware. εγω χρησιμοποιω το virtual box(που ειναι και freeware) και δεν εχω κανενα prob μεχρι στιγμης (αν κανεις και ενα search στο forum καπου εχει και ενα thread για το virtual box που λεει αναλυτικα αρκετα πραγματα)
parsifal Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 στο vmware player νομιζω δε μπορεις να κανεις install os απλα μπορεις να το "φορτωσεις".αν θες να κανεις εγκατασταση χρησιμοποιεις το vmware workstation το οποιο δεν ειναι freeware. Στην τελευταία έκδοση του VMware Player που βγήκε πριν λίγο καιρό το άλλαξαν αυτό νομίζω, μπορείς πλέον να δημιουργήσεις εικονικές μηχανές. Φαντάζομαι όμως με λιγότερο έλεγχο από ο,τι δίνει το VMware Workstation και σίγουρα με λιγότερα features (όπως π.χ. το video recording ενός session). Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει τις επιδόσεις των τελευταίων εκδόσεων από το στρατόπεδο της VMware, έχω μείνει στην εντύπωση που μου είχε αφήσει ο VMware server πριν κάμποσο καιρό (και έκανα τότε μεταβολή τρέχοντας στο VirtualBox, χωρίς να το μετανοιώσω). Εφόσον αμφότερα VirtualBox και VMware Player διατίθενται εντελώς δωρεάν, θα έλεγα να δοκιμάσεις και τα δύο και να κρατήσεις όποιο σε βολέψει καλύτερα. Δεν απαιτείται να έχει ο επεξεργαστής σου virtualization extensions, όπως συμβαίνει με το XP Mode των Windows 7 Pro/Ultimate. Αν τελικά επιλέξεις το VirtualBox, έχε υπόψη σου και τα παρακάτω σχετικά links εδώ στο Insomnia: VirtualBox HOWTO @ Insomnia Wiki Το thread του VirtualBox @ Software forum
timekeeper Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 +1 στο Virtualbox και από μένα. Το VMware θα έλεγα ότι είναι καλύτερο για να διανείμεις ένα πρόγραμμα μαζί με το απαραίτητο γι αυτό λειτουργικό.
kotsaris03 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 +1 στο Virtualbox και από μένα. Το VMware θα έλεγα ότι είναι καλύτερο για να διανείμεις ένα πρόγραμμα μαζί με το απαραίτητο γι αυτό λειτουργικό. Καλό είναι το open source αλλά το VMware workstation είναι άλλη φάση.. Μπορείς έτσι και αλλιώς να το κρατήσεις για πάντα και ας είναι μη-free.. Use your mind my padawan learner you can fall into the dark side this time
TheELF Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Σίγουρα το VMware έχει άπειρες δυνατότητες,είναι άπαιχτο από άποψης λειτουργιών που έχει,αλλα είναι και καμια 500MB προ εγκατάστασης(1GB μετά).Το virtualBox θα σου κάνει την δουλειά,και είναι πολύ μικρότερο.
Sta Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς να δοκιμάσεις το VMWare Player σε συνδυασμό με το easyvmx.com για να δημιουργήσεις τις μηχανές σου.
vagpap Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 O VMWare Server μπορεί να δημιουργήσει πάντως εικονικές μηχανές, και παραμένει free.
Sta Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 O VMWare Server μπορεί να δημιουργήσει πάντως εικονικές μηχανές, και παραμένει free. Πάντως ο VMWare Player 3 μπορεί πλέον να δημιουργήσει VMs.
Nord_Chaos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια... λοιπον η τελευταια εκδοση του vmware player υποστηριζει τη δημιουργια εικονικης μηχανης και δεν ανοιγει μονο τα αρχεια .vmx που δημιουργει το workstation,οπως εκαναν οι προηγουμενες εκδοσεις του προγραμματος... οπως μου προτεινε και ο parsifal,εγκατεστησα και δοκιμασα και τα 2 προγραμματα και οι εντυπωσεις μου μεχρι στιγμης ειναι καλυτερες για το vmware player...Δοκιμασα να εγκαταστησω το ubuntu 9.10 σε εικονικη μηχανη και ενω το virtualbox ηθελε χειροκινητη εγκατασταση καποιων guest additions (για να μπορω να χρησιμοποιησω το ποντικι ταυτοχρονα και στο host και στο guest λειτουργικο,να γινεται full screen η οθονη του guest κλπ κλπ...),το vmware player εκανε στην αρχη ενα update καποιων "vmware tools for linux" και αυτα που προανεφερα τα ειχα απο την πρωτη εκκινηση του εικονικου ubuntu...αρκετα μεγαλυτερη ευκολια νομιζω αν και φυσικα δεν ειναι δυσκολο να κανεις ενα χειροκινητο install καποιων additions με το virtualbox... αυτα μεχρι στιγμης...(πολυ καλος επισης ο οδηγος για το virtualbox που εχετε εδω στο forum,με βοηθησε αρκετα)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.