Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ιο

omega

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φοβερό πρόβλημα με ένα ιο.

Είναι στον φάκελο RECYCLER από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και δεν ξέρω πώς να τον αφαιρέσω.

Έχω δοκιμάσει να κάνω "show hidden/system files" αλλά ενώ το πατάω δεν μου τα εμφανίζει,υποθέτω πως ο ιός τα έχει κλειδώσει.

Τον βρίκα μέσω του Avira με το όνομα "WORM/Conficker.Z.38".

Κάνω scans κτλ αλλά δεν μπόρεσε να τον σβύσει.

Σας παραθέτω το log :

Begin scan in 'I:\' <Western 1>

I:\RECYCLER\S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315005-3665\jwgkvsq.vmx

[DETECTION] Contains recognition pattern of the WORM/Conficker.Z.38 worm

[WARNING] The file could not be deleted!

[NOTE] Attempting to perform action using the ARK library.

[NOTE] The file was deleted!

Aπο προγράμματα έχω το Αvira,είχα και το Νοd το οποίο επίσης δεν μπόρεσε να τον σβύσει,Spybot Search and Destroy,το Spyware Doctor και ακόμα δεν μπορώ να βρω κάποια λύση.

Τα φώτα σας παρακαλώ,θα είμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα έχω πετύχει και τα 2 links που μου παραθετεις και επίσης κατέβασα και το πρόγραμμα που λες αλλά δεν έκανε τιποτα.Ευχαριστώ πάντως.

Όσον αφορά το "linux live cd" δεν έχω τόσες τεχνικές γνώσεις με linux κτλ ώστε να ασχοληθώ μαζί του και να μήν κάνω κάποια βλακεία.

Καμία άλλη πρόταση ίσως???

Δημοσ.

Στο log που παραθέτεις δείχνει ότι το αρχείο έχει σβηστεί.

Αν σου δημιουργείται συνέχεια, φταίει κάποιο pc που συνδέεις τον δίσκο και είναι μολυσμένο.

Δες ΕΔΩ. Αναφέρει ακριβώς το πρόβλημά σου και δίνει λύσεις.

btw, το Expert-Exchange μου φαίνεται πολύ μούφα και ζητάει λεφτά για να σου δώσει την λύση.

Δημοσ.
Στο log που παραθέτεις δείχνει ότι το αρχείο έχει σβηστεί.

Αν σου δημιουργείται συνέχεια, φταίει κάποιο pc που συνδέεις τον δίσκο και είναι μολυσμένο.

Δες ΕΔΩ. Αναφέρει ακριβώς το πρόβλημά σου και δίνει λύσεις.

btw, το Expert-Exchange μου φαίνεται πολύ μούφα και ζητάει λεφτά για να σου δώσει την λύση.

Ναι όντως είναι μούφα και δεν ασχολούμαι με τετοια sites και περιπτωσεις.

Έκανα το εξης και τελικα ΙΣΩΣ βρήκα λύση.Πήγα στην registry και άλλαξα το value απο hidden 0 σε 1 και έβλεπα τα files,μετά έκανα εμφάνιση στα system files,εμφανίστηκε το RECYCLER και άλλαξα το read only.Κάπου εκει το Avira βρήκε τον ιο και τον έσβησε.

Μπορεί στο log να φαίνεται οτι τον έσβυνε κάθε φορά αλλά τελικά δεν γινόταν ποτέ αυτό γιατί ήταν "read only".

Tόσες ώρες στο net και κατέβασμα χαζών προγραμμάτων ενώ η λύση ήταν μπροστά στα μάτια μου.

Ευχαριστώ πολύ πάντως.Άν μετά απο κανα restart δώ οτι δεν έφυγε ο ιος,θα δοκιμάσω την λύση σου micos000 γιατί μου φαίνεται σαν η πιο αξιόπιστη μέχρι τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...