Προς το περιεχόμενο

Vertex ή Velociraptor ??

odymech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Σκοπεύω να αγοράσω ένα νέο η/υ ο οποίος θα έχει αρκετά μεγάλη υπολογιστική ισχύ(i7-860) και γρήγορο δίσκο, καθώς το κυρίως πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (metastock) γράφει και διαβάζει δεδομένα συνεχώς από το δίσκο και παράλληλα εκτελεί υπολογισμούς. Αρχικά σκεφτόμουν να βάλω κατευθείαν έναν velociraptor 150 , όμως είδα τις φοβερές επιδόσεις των ssd. Τα χρήματα που θα διαθέσω συνολικά για δίσκο/ους θα ναι περίπου 180-200€. Μετά από ψάξιμο όμως είδα πως οι ssd παρουσιάζουν (πιθανώς) ένα "stutter effect" και επιπλέον είναι πιθανό να χρειαστούν firmware upgrades. Το stutter μειώνει την αξιοπιστία του συστήματος και επιπλέον δεν προτίθεμαι να ασχολούμαι με firmware συχνά. Το πλαίσιο έχει προσφορά τον ocz vertex 30 GB στα 99€ . Οι λύσεις που σκέφτομαι είναι α) Vertex 30GB boot drive + WD Caviar Black 750 GB storage και β) Velociraptor 150 GΒ boot+storage. Η διαφορά στην χωρητικότητα είναι προφανής. Αλλά τα 150 GB με καλύπτουν ενώ τα 30 όχι και για αυτό συνδυάζω τον ssd με ένα γρήγορο hdd. Έχουν οι ssd εμφανή διαφορά στην αξιοπιστία και την ταχύτητα σε σχέση με τον velociraptor? Τα τεστ στο internet δείχνουν πως ναι στην ταχύτητα έχουν, όμως στους φθηνούς ssd όπως o vertex είναι πιθανό να παρουσιαστεί το stuttering. Από την περιήγηση μου στο φόρουμ δε βρήκα ξεκάθαρη απάντηση στο τι και κατά πόσο είναι καλύτερο και είμαι αρκετά μπερδεμένος με τη σημαντικότητα του stutter στην αξιοπιστία του ssd.

Να επιλέξω τον vertex ή τον Velociraptor?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εγω που ειχα βαλει 150gb velociraptor δεν καταλαβα καποια εμφανη διαφορα στις επιδοσεις(πολυ ελαχιστα καλυτερες).Τωρα που εχω το intel postville 80gb εχει μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα..Τωρα αυτον τον ssd που λες δεν τον εχω δουλεψει αλλα γενικα οι ssd ειναι πιο γρηγοροι απο τους κοινους δισκους..Οσον αφορα τα firmware ειναι μια ιστορια 3λεπτων την οποια την κανεις μια φορα οταν τον παιρνεις για να εχεις το τελευταιο firmware,οχι οτι πειραζει να τον αφησεις stock.

Εγω προτεινω παντως ssd αν και μικρος ο ocz vertex 30 GB αλλα θα παει σφαιρα..Παντως χωραει τα windows ανετα και μπορεις να τρεξεις και το προγραμμα σου..Αμα παρεις velociraptor μην περιμενεις διαφορα και κανει και θορυβο..

Καλα Χριστουγεννα και Καλη Πρωτοχρονια σε ολους!!!:-)

Δημοσ.

Οι veloci είναι αρκετά πίσω απο τους ssd ειδικά στο seek time που μετράει πολύ.Οπότε ή τα σκας για χωρητικότητα και αξιοπιστία ή περιμένεις να ωριμάσει λίγο σαν τεχνολογία στην παραγωγή.

Επίσης 30gb είναι πολύ λίγα.Θα το γεμίσεις με τα βασικά και ένα παιχνίδι και θα είσαι συνέχεια στη μιζέρια του τι δεν χρειάζομαι και πόσο χώρο έχω κτλ..

Όχι και ελάχιστη διαφορά ο velociraptor 150gb απο κοινό hdd στις 7200 , ούτε ιδιαίτερο θόρυβο κάνει , μήπως μπερδεύεσαι με ραπτορα?..:-(

Δημοσ.

Για velociraptor μιλαω..Στο δικο μου το συστημα δεν ειδα διαφορα..Ουτε στα windows ειχε στην αξιολογηση..Θορυβο οταν λεω καποιες φορες εκανε ενα πολυ σπαστικο zzzz..

Γενικα δεν εμεινα ευχαριστημενος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...