Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα μου δημιουρήθηκε με αφορμή ένα περιστατικό η απορία αν είναι νόμιμο σε διάφορα καταστήματα που σου ζητάνε πριν καν μπεις μέσα να παραδώσεις την τσάντα σου κλπ στον υπάλληλο της εταιρίας security..

δηλαδή δε καταλαβαίνω γιατί να με θεωρούν εκ προοιμίου κλέφτη;:devil:

Δημοσ.

Να παραδόσεις την τσάντα σε κάποιον φαντάζομαι όχι αλλά να σου δίνουν κλειδί να τη βάλεις σε κάποιο ντουλαπάκι ίσως.

Δημοσ.
...είναι νόμιμο σε διάφορα καταστήματα που σου ζητάνε πριν καν μπεις μέσα να παραδώσεις την τσάντα σου κλπ στον υπάλληλο της εταιρίας security..

Όχι!

Κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να αφήσεις την τσάντα σου ή την ..βαλίτσα σου για να μπείς σε κατάστημα.

Μπορεί όμως να σε ελέγξει η αστυνομία - και όχι ο σεκιουριτάς της εταιρείας! - την οποία αστυνομία οφείλει να καλέσει ο σεκιουριτάς σε περίπτωση που κατά την έξοδό σου απ το κατάστημα και αφού έχεις περάσει απ το ταμείο εάν και εφόσον έχει διαπιστώσει (ή νομίζει) ότι εσύ έχεις κλέψει κάτι απ το κατάστημα.

Συνήθως όμως δεν καλούν την αστυνομία αλλά με έναν ευγενικό τρόπο σου λένε «σας παρακαλούμε πολύ έρχεστε μαζί μας για να ελέγξουμε τις αγορές σας και την απόδειξή σας» και σε πάνε σε κάποιο γραφείο όπου ισχυριζόμενοι συνήθως πως ελέγχουν αν η / ο ταμίας τους χτυπάει όλα τα ποσά που εισπράττει - και καλά ότι τσεκάρουν τον ταμία και όχι εσένα και ότι εσύ τους βοηθάς - σου κάνουν έλεγχο.

ΜΗΝ δέχεστε να πάτε «κάπου ιδιαίτερα»! ΑΝ - το τονίζω - ΑΝ δεν έχετε βουτήξει τίποτε και είστε καθαροί.

ΜΗΝ δέχεστε κανέναν έλεγχο!! από κανέναν σεκιουριτά ή υπάλληλο.

Βάλτε τις φωνές «πώς με προσβάλλετε έτσι;!» «φωνάξτε την αστυνομία αμέσως!»

και γενικά κάντε φασαρία μπροστά στους άλλους πελάτες.

Να φωνάξουν την αστυνομία, να γίνει ο έλεγχος εκεί μπροστά σε όλους και μετά να τους κόψετε τον κ@λο!

Αν τώρα έχετε σουφρώσει καμμιά κολόνια ή έστω και ..κάλτσες ή σοκολάτες.. κάντε την πάπια..

Δεχτείτε τον έλεγχο, βρείτε μια καλή δικαιολογία ή αφήστε ότι κλέψατε και φύγετε.

Προσοχή!

ΕΑΝ σας εκβιάσουν να τους δώσετε π.χ. 20 ή 50 € ενώ αυτό που έχετε κλέψει αξίζει 5 ή 10 €

με την απειλή ότι θα καλέσουν την αστυνομία ΜΗΝ δεχτείτε!

Καλέστε την αστυνομία και κάντε τους και εσείς μήνυση για εκβιασμό!

Και ότι προκύψει.

Αν και δεν είναι καλό να αμαυρώσετε το ποινικό σας μητρώο για μικροκλοπή..

εξίσου επαίσχυντο είναι το να σε εκβιάζει κάποιος υπαλληλίσκος βρωμιάρης

και τρισάθλιος επειδή έκλεψες μιά κονσέρβα ή μια σοκοφρέτα.

Αυτού του είδους οι εκβιασμοί γίνονται και γι αυτό τους αναφέρω

Αυτά στα λέει κάποιος που έχει εργαστεί στην αλυσίδα Μαρινόπουλος ως σεκιουριτάς χωρίς στολή

παριστάνοντας τον υπάλληλο πριν αρκετά χρόνια. Φαντάζομαι πως δεν θα έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα.

δηλαδή δε καταλαβαίνω γιατί να με θεωρούν εκ προοιμίου κλέφτη;

Προσπαθούν να διευκολύνουν τον εαυτό τους βασικά.. δεν είσαι όμως υποχρεωμένος να τους βοηθήσεις.

Δημοσ.

Mistral να σε ρωτησω κατι?

Τι γινεται με τις αντρικες τσαντες τις πλαινες ή με τις τσαντες πλατης?? Επισης ειναι σωστο να βαζεις το κρανος στα ειδικα ντουλαπακια?

Δημοσ.

well....εμένα μου έχει τύχει μόνο τσάντα με άλλα ψώνια να μου ζητήσουν και συνήθως μ δίνουν νουμεράκι απο εκεί π τα κρατάνε...τσαντάκια που κουβαλάω μαζί μου δεν μ ζητάνε...εγώ απλά θα θέσω και κάτι άλλο....σας έχει τύχει την ώρα που βγένεις απο ένα κατάστημα να χτυπάει ο συναγερμός...να σε σταματάνε οι security να σε ελεγχουν και φυσικά να διαπιστώνουν πως δεν έχεις κλέψει τίποτα....ταυτόχρονα βέβαια το μισό μαγαζί σε κοιτάει με το βλέμμα τον πιάσανε τον μπαγάσα...

Σε αυτές τις περιπτώσεις...-εμένα μ έχει τύχει 2-3 φορές-....αλήθεια πώς αντιδράτε???και κατα πόσο αυτή η περίπτωση είναι νομικά προσβλητική για τον πελάτη??? :rolleyes:

Δημοσ.
[...]

Σε αυτές τις περιπτώσεις...-εμένα μ έχει τύχει 2-3 φορές-....αλήθεια πώς αντιδράτε???και κατα πόσο αυτή η περίπτωση είναι νομικά προσβλητική για τον πελάτη??? :rolleyes:

Με αδιαφορία. Απ ό,τι έχει τύχει να δω/καταλάβω τις περισσότερες φορές είναι false alarm.

Δημοσ.
Με αδιαφορία. Απ ό,τι έχει τύχει να δω/καταλάβω τις περισσότερες φορές είναι false alarm.

το οτι τις περισσότερες φορές είναι false alarm είναι... αν και έχω δει και στιγμές που δεν ήταν false alarm αλλα ξεχασιάρα ταμιας που δεν έβγαλε ενα απο εκείνα τα αντικλεπτικα.....:lol:

Δημοσ.

εμένα όποτε μου λένε για το κράνος και τη τσάντα λέω στον υπάλληλο:

στη τσάντα έχω ένα laptop αξίας 1000euro και το κράνος έχει 500 euro μου δίνεις ασφάλεια ότι θα βρω το laptop χωρίς ζημιά και το κράνος χωρίς ούτε μια γρατζουνιά?

συνήθως η απάντηση είναι "καλά κύριε πάρτε τα μαζί σας"

Δημοσ.
εμένα όποτε μου λένε για το κράνος και τη τσάντα λέω στον υπάλληλο:

στη τσάντα έχω ένα laptop αξίας 1000euro και το κράνος έχει 500 euro μου δίνεις ασφάλεια ότι θα βρω το laptop χωρίς ζημιά και το κράνος χωρίς ούτε μια γρατζουνιά?

συνήθως η απάντηση είναι "καλά κύριε πάρτε τα μαζί σας"

Αυτό είναι και το λογικό που λες Dark_son και αυτό ισχύει.

Mistral χαλάρωσε λίγο, και μην είσαι τόσο "τσαμπουκάς" και "επαναστάτης" παραπληροφορώντας τους συμφορουμίτες..

Αφού έχεις δουλέψει σε τέτοιο πόστο (όπως κι εγώ), ξέρεις πολύ καλά για ποιο λόγο γίνεται αυτό, και ότι δεν είναι καπρίτσιο του κάθε καταστήματος.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να αρνηθεί να αφήσει τα πράγματα του η άλλα ψώνια στο γκισέ .

Και το κατάστημα όμως έχει κάθε δικαίωμα στην έξοδο να κάνει έλεγχο σε τσάντες εφόσον υπάρχει υπόνοια κλοπής.

Και όποιος κυκλοφορεί με τσάντα για ψώνια όπως γνωρίζεις θα ελεγχθεί σχεδόν σίγουρα από την ασφάλεια του καταστήματος (ανάλογα και το τι πουλάει το κάθε κατάστημα).

Αν ο πελάτης δεν δέχεται τον έλεγχο, τότε καλείται η αστυνομία , χάνει την ώρα του, έρχεται η αστυνομία και κάνει τον έλεγχο, και γίνεται ρόμπα χωρίς λόγο.

Οι δικαστικές διεκδικήσεις για προσβολή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αν η ασφάλεια έχει κάνει σωστά και διακριτικά τη δουλειά της μέσα στον ιδιωτικό χώρο του καταστήματος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος εκνευρισμού ούτε προσβολής

Κατά 99% αυτοί που βάζουν τις φωνές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους..

Επίσης, αν κάποιος κάνει τη μλκία και κλέψει κάτι, συνήθως του προτείνουν να πληρώσει αυτό που έκλεψε , συν κάποιο ποσό για αποζημίωση.

ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ, γιατί αν φωνάξουν την αστυνομία το αδίκημα είναι αυτόφωρο, θα μείνει το βράδυ μέσα (ή 1-2 μέρες ανάλογα με το πότε είναι η επόμενη εργάσιμη για τα δικαστήρια) και η νομική οδός θα του στοιχίσει τουλάχιστον 1500 ευρώ (μαζί με το δικηγόρο και την εξαγοράσιμη φυλάκιση).

Πάνω από κάποια αξία κλοπιμαίων (νομίζω 50000 δραχμές ήταν προ Euro) είναι και κακούργημα, οπότε κλαύτα Χαράλαμπε.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Δημοσ.

Αλλο να παραδωσεις τσαντα σε σεκουριτα και αλλο να σου ζητησει να την τοποθετησεις μονη σου στα ντουλαπακια με κλειδι.

στα σουπερμαρκετ scannaroyn τα barcode?γιατι νομιζα οτι χτυπανε μονο τα σιδερενια αντικλεπτικα.

αφου δεν σας αρεσει αυτο που γινετε γιατι δεν πατε αλλου?

οσοι αρνιουντε θα μπορουσε και να τους απαγορευτει η εισοδος μιας και μιλαμε για ιδιωτικη επιχειρηση?

Δημοσ.

Όλα με κοινή λογική λύνονται.

Ούτε το μαγαζί θέλει να χάνει πελάτες και να γίνεται ντόρος, αλλά ούτε και θέλει να υπάρχει η εντύπωση ότι είναι ξέφραγο αμπέλι.

Πολλές φορές κάποιος που κλέβει εύκολα ενημερώνει και γνωστούς και φίλους (συνήθως πιτσιρικάδες) ότι μπορούν να κλέψουν εύκολα, και μετά γίνεται χαμός.

Είχαμε πιάσει παιδιά βουλευτών, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δημοσιογράφους, ακόμα και πολιτικούς να κλέβουν !

Υπήρχαν μάλιστα κλέφτες που είχαν κλέψει πάνω από 200 κομάτια , και έκαναν ειδική συμφωνία για να μην γίνει μήνυση και καταστραφούν κοινωνικά-επαγγελματικά-ηθικά.

Με το αζημίωτο βέβαια και για την επιχείρηση.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπουν τα μάτια όσων δουλεύουν σε τέτοια πόστα.

Δημοσ.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπουν τα μάτια όσων δουλεύουν σε τέτοια πόστα.

πές μου πως έχεις τύχει και περίπτωση με κάμερα σε δοκιμαστήριο...να μην ξαναδοκιμάσω ρούχο......:lol::lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφου δεν σας αρεσει αυτο που γινετε γιατι δεν πατε αλλου?

οσοι αρνιουντε θα μπορουσε και να τους απαγορευτει η εισοδος μιας και μιλαμε για ιδιωτικη επιχειρηση?

kage, αυτό δεν είναι λογική. Λογική είναι να υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται παντού.

Στην Εθνική Τράπεζα πχ. μπαίνουν καθημερινά χιλιάδες ζώα, (και εγώ ανάμεσα σ' αυτά) στα οποία στην είσοδο η τράπεζα κάνει ιριδοσκόπηση ("κοιτάξτε το κόκκινο φωτάκι!") κάτι πολύ χειρότερο από δακτυλικό αποτύπωμα, που είναι παράνομο και καταπατά πλήρως τα προσωπικά δεδομένα.

Με την ιριδοσκόπηση μπορεί κανείς να μάθει για σένα τι διάθεση έχεις, αν έχεις καρκίνο, αν έχεις τοξικές ουσίες στο σώμα σου, αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, αν έχεις τραυματιστεί κτλ.

ένα πρόχειρο search

search 2

Εγώ δεν μπορώ να σταματήσω να πηγαίνω στην Εθνική τράπεζα διότι πολλοί φορείς είναι συμβεβλημένοι μόνο με την Εθνική και για χίλιους δυο άλλους λόγους.

Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν γίνεται να λέμε "να φύγετε, να πάτε αλλού", γιατί έτσι θα αρχίσει και "αλλού" να γίνεται το ίδιο.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται ιριδοσκόπηση. Φωτογράφηση γίνεται σίγουρα όμως, αφού το παραδέχτηκε και η νομική σύμβουλος που χειρίζεται το θέμα. Μάλιστα κρατάνε τα πρόσωπα και τις γεωμετρίες για 7 ημέρες (λένε).

Επεξ/σία από Physics_Rulez
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφορα Θεματος.

Τελικα εισαι υποχρεωμενος να παραδωσεις τα προσωπικα σου αντικειμενα κατα την εισοδο σε ενα καταστημα; Υπαρχει καποιος νομος που το οριζει αυτο;

Και επισης κατι αλλο

Αφου εγινε σημερα ολο το σκηνικο με τον σεκιουριτα για το σακιδιο μου και το κρανος, στη συνεχεια ζητησα του στοιχιεα τοσο τα δικα του, του προισταμενου του και της εταιριας που τον εκπροσωπει.

Αλλα αρνθηκε. Ειναι νομικα υποχρεωμενος να μου τα γνωστοποιησει;

Δημοσ.

.

Αφου εγινε σημερα ολο το σκηνικο με τον σεκιουριτα για το σακιδιο μου και το κρανος, στη συνεχεια ζητησα του στοιχιεα τοσο τα δικα του, του προισταμενου του και της εταιριας που τον εκπροσωπει.

Αλλα αρνθηκε. Ειναι νομικα υποχρεωμενος να μου τα γνωστοποιησει;

Όσο υποχρεωμένος είσαι να δώσεις τα στοιχεία στον ελεγκτή στο λεωφορείο ... ή ακόμα λιγότερο.

Όχι τα δικά μας δικά μας, και τα δικά σας μαζί ...

ΥΓ: Εκτός αν είσαι αστυνομικός :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...