DrLo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Με μπερδεψες χιούμορ Δεν είμαι σίγουρος αλλά δε φαντάζομαι γιατί κανείς μπορεί να είναι υποχρεωμένος να σου δώσει τα στοιχεία του. Η αναφορά στα λεωφορεία δεν είχε να κάνει με εσένα, απλά θυμήθηκα τα νομικά επιχειρηματα του κινήματος "Δεν πληρώνω". Πολλοί από εδώ μέσα υποστηρίζουν ότι ο ελέκτής δεν μπορεί (ανάμεσα σε άλλα) να σου απαιτήσει τα στοιχεία σου αλλά όταν βρίσκονται στην "απέναντι" θέση αλλάζουν άποψη ... (πχ σε φάση σαν αυτή που περιγράφεις).
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Αφου εγινε σημερα ολο το σκηνικο με τον σεκιουριτα για το σακιδιο μου και το κρανος, στη συνεχεια ζητησα του στοιχιεα τοσο τα δικα του, του προισταμενου του και της εταιριας που τον εκπροσωπει. Αλλα αρνθηκε. Ειναι νομικα υποχρεωμενος να μου τα γνωστοποιησει; Καλά και πες ότι δεν αφήνεις το σακίδιο/κράνος και πας να μπεις στο μαγαζί με αυτά. Τι θα σου κάνει ο σεκιουριτάς;
lambroszekis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Λοιπον μπηκα στο μαγαζι παρα την απαιτηση του να τα αφησω εκτος σε κατι ντουλαπακια. Δεν γουσταρα βρε αδερφε να τα αφησω. Επειτα αφου μπηκα τελικα μου ειπε την επομενη φορα θα τα πουμε και κατι τετοια και δεν ξαναπερνας κτλ εγω εκανα τα ψωνια μου. Τελειωσα μεσα σε 3 λεπτα και αφου πληρωσα και πηγα προς την εξοδο του ειπα οτι δεν ηταν σωστος ο τροπος που μου μιλησες κιως εργαζομενος εδω, θα ηθελα να μαθω τα στοιχεια σου για να κανω καποια καταγγελια προς την διευθυνση κτλ., διοτι δεν το δεχομαι ως πελατης απο την στιγμη που του αφηνω λεφτα να μου μιλαει ετσι. Στη συνεχεια αφου καλεσα και την προισταμενη ζητησα και παλι τα στοιχεια για να γνωριζω με ποιον εχω να κανω. Κι εκει αρχισαν τα ωραια επιχειρηματα απο την μερια του σεκιουριτα. Οτι ειμαι δευτερος αστυνομικος οτι μπορω να σε ελεγξω και να σε κρατησω εδω μεχρι να ρθει η αστυνομια.καπου εκει δεν συνεχισα αλλο καθως ειναι βλακεια ειναι ανικητη. Εκανα μια αναζητηση αλλα δεν βρηκα καποια στοιχεια.. Και γι αυτο κατεφυγα σε αυτο το τοπικ.Επειτα απο αυτο το σκηνικο ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να μου δωσει τα στοιχεια του.Συγγνωμη αν κουρασα αλλα προσπαθω να μαθω τι δικαιωματα ως εχω οχι μονο ως καταναλωτης αλλα ως πελατης απο την στιγμη που τους αφησα τα ωραια μου λεφτακια.
DrLo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Αν ήμουν στη θέαση του θα σου έλεγα, "είμαι ο Γ.Σ, πρωιϊνή βάρδια, θέση Χ" ,,, σε στυλ τηλεφωνητή ...
lambroszekis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Αν ήμουν στη θέαση του θα σου έλεγα, "είμαι ο Γ.Σ, πρωιϊνή βάρδια, θέση Χ" ,,, σε στυλ τηλεφωνητή ... Εστω κατι ειναι κι αυτο. Αλλα αφου ο τυπος ειναι δευτερος αστυνομικος οπως ειπε κι ο ιδιος μαλλον ειναι απορρητα.
DrLo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Εστω κατι ειναι κι αυτο. Αλλα αφου ο τυπος ειναι δευτερος αστυνομικος οπως ειπε κι ο ιδιος μαλλον ειναι απορρητα. Καλά, είπε μια μαλακία ... μη στέκεσαι εκεί. 1
Prof_Chaos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Εστω κατι ειναι κι αυτο. Αλλα αφου ο τυπος ειναι δευτερος αστυνομικος οπως ειπε κι ο ιδιος μαλλον ειναι απορρητα. Και δευτερος αστυνομικός να είναι εκείνη την στιγμή εργαζόταν ως security .Αυτο σημαίνει οτι δεν έχει καμία δικαιοδοσία και δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιωμα του Β αστυνομικού εκτός κι αν συντρέχει πολύ σημαντικός λόγος που να το επιβάλει. Στην περίπτωση σου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και θεωρώ οτι η αναφορά της ιδιότητας του παραπέμπει σε κατάχρηση εξουσίας .Κατι τέτοιο ειναι αντίθετο με την αρχή της αναλογικότητας. Θα ήθελα να μας κοινοποιήσεις το όνομα του καταστήματος μιας και οπως το διατυπώνεις ειναι απαράδεκτη η συμπεριφορά και ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίχθηκε. Φέρει μονομερή ευθύνη το κατάστημα μιας και δεν πήρε θέση και απασχολεί εν γνώση του τέτοιους υπαλλήλους. 1
DrLo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Και δευτερος αστυνομικός να είναι εκείνη την στιγμή εργαζόταν ως security .Αυτο σημαίνει οτι δεν έχει καμία δικαιοδοσία και δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιωμα του Β αστυνομικού εκτός κι αν συντρέχει πολύ σημαντικός λόγος που να το επιβάλει. Στην περίπτωση σου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και θεωρώ οτι η αναφορά της ιδιότητας του παραπέμπει σε κατάχρηση εξουσίας .Κατι τέτοιο ειναι αντίθετο με την αρχή της αναλογικότητας. Θα ήθελα να μας κοινοποιήσεις το όνομα του καταστήματος μιας και οπως το διατυπώνεις ειναι απαράδεκτη η συμπεριφορά και ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίχθηκε. Φέρει μονομερή ευθύνη το κατάστημα μιας και δεν πήρε θέση και απασχολεί εν γνώση του τέτοιους υπαλλήλους. Έχεις καταλάβει " Αστυνόμος Β' " αντί "2ος αστυνομικός = χαζομάρα"
Prof_Chaos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Έχεις καταλάβει " Αστυνόμος Β' " αντί "2ος αστυνομικός = χαζομάρα" σωστά αλλά και πάλι δεν έχει σημασία το αξίωμα..
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Ο σεκιουριτάς είναι ιδιωτικός υπάλληλος.Το θέμα είναι τι τα θες τα στοιχεία του.Αν τα θες για να διαμαρτυρηθείς στον εργοδότη του,απευθύνεσαι κατευθείαν εκεί.Σίγουρα θα ξέρουν ποιος δούλευε,πότε και που.Αν τα θες για να κινηθείς νομικά,τότε καλείς την αστυνομία,για την λεγόμενη ανταλλαγή στοιχείων.Δηλαδή έρχεται ο αστυνομικός,παίρνει τα δικά σου τα στοιχεία και του άλλου και τα ανταλλάζει.Ο καθένας τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Θεωρητικά μπορείς γενικά να καλέσεις την αστυνομία για ανταλλαγή στοιχείων,αλλά το θεωρώ μαλακία.Τσάμπα χάνεις χρόνο να περιμένεις. Γενικά: 1.Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε έλεγχο στα καταστήματα από υπαλλήλους ή σεκιουριτάδες.Μόνο αστυνομικός έχει το δικαίωμα. 2.Αν αφήνουμε πράγματα,είναι υποχρεωμένοι το κατάστημα να φυλάσσει τον χώρο. 3.Επειδή διάβασα σε post 3+ ετών πως η κλοπή είναι κακούργημα σε μερικές περιπτώσεις, είναι εντελώς λάθος.Πλημμέλημα είναι,αυτεπάγγελτο εκτός αν τα κλοπιμαία είναι ευτελούς αξίας, οπότε είναι κατ' έγκλησιν.Το αν είναι ευτελούς αξίας ή όχι,πρακτικά πάντα,το αποφασίζει το δικαστήριο.
Prof_Chaos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Ο σεκιουριτάς είναι ιδιωτικός υπάλληλος.Το θέμα είναι τι τα θες τα στοιχεία του.Αν τα θες για να διαμαρτυρηθείς στον εργοδότη του,απευθύνεσαι κατευθείαν εκεί.Σίγουρα θα ξέρουν ποιος δούλευε,πότε και που.Αν τα θες για να κινηθείς νομικά,τότε καλείς την αστυνομία,για την λεγόμενη ανταλλαγή στοιχείων.Δηλαδή έρχεται ο αστυνομικός,παίρνει τα δικά σου τα στοιχεία και του άλλου και τα ανταλλάζει.Ο καθένας τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Θεωρητικά μπορείς γενικά να καλέσεις την αστυνομία για ανταλλαγή στοιχείων,αλλά το θεωρώ μαλακία.Τσάμπα χάνεις χρόνο να περιμένεις. Γενικά: 1.Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε έλεγχο στα καταστήματα από υπαλλήλους ή σεκιουριτάδες.Μόνο αστυνομικός έχει το δικαίωμα. 2.Αν αφήνουμε πράγματα,είναι υποχρεωμένοι το κατάστημα να φυλάσσει τον χώρο. 3.Επειδή διάβασα σε post 3+ ετών πως η κλοπή είναι κακούργημα σε μερικές περιπτώσεις, είναι εντελώς λάθος.Πλημμέλημα είναι,αυτεπάγγελτο εκτός αν τα κλοπιμαία είναι ευτελούς αξίας, οπότε είναι κατ' έγκλησιν.Το αν είναι ευτελούς αξίας ή όχι,πρακτικά πάντα,το αποφασίζει το δικαστήριο. ειναι πλημμέλημα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μετατρέπεται σε κακούργημα.. Δεν αφορά ομως αυτο κλοπή απο κατάστημα σουπερμαρκετ κτλ αλλα για παράδειγμα κλοπή αρχαίων κλοπή εκκλησίας ή ακόμη και κλοπή απο μέσα μαζικής μεταφοράς υπο συνθήκες..
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 ειναι πλημμέλημα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μετατρέπεται σε κακούργημα.. Δεν αφορά ομως αυτο κλοπή απο κατάστημα σουπερμαρκετ κτλ αλλα για παράδειγμα κλοπή αρχαίων κλοπή εκκλησίας ή ακόμη και κλοπή απο μέσα μαζικής μεταφοράς υπο συνθήκες.. Οι υπόλοιπες μορφές κλοπής δεν αναφέρονται στο άρθρο 372 Π.Κ.Είναι ξεχωριστά άρθρα.Με την πού ευρεία έννοια της κλοπής,ναι, μπορεί να είναι και κακούργημα.Αλλά εκεί μπερδεύεται κάποιος που δεν γνωρίζει. Ληστεία π.χ είναι κλοπή+ βία ή απειλή βίας.Δεν λες όμως κλοπή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα