XPHSTOS_ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους, Το θέμα έχει ως εξής: Είμαι φαντάρος και επειδή είμαι σε ακριτικό μέρος δεν έχω πρόσβαση στο internet. Έτσι ψάχνω να πάρω κάποιο netbook για να "τρώω" την ελεύθερη ώρα μου... Οι περιορισμοί είναι: :: 400Ε το μέγιστο! :: Να μπορεί να αγοραστεί από μαγαζί της Θεσ/νικης. Τα ζητούμενα ονομαστικά είναι: :: Αναπαραγωγή ταινιών/τραγουδιών (Να έχει αξιοπρεπή ηχεία και να παίζει HD αρχεία) :: Σχετικά καλή αυτονομία και όσο το δυνατόν καλύτερη και ξεκούραστη οθόνη. :: 10"+ inch η οθόνη. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι ακριβώς θέλω να κάνω. Θέλω να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική. (Εδώ έρχεται η αυτονομία η καλή οθόνη και τα ηχεία) Και να σερφάρω με μια σχετική ευκολία στο διαδίκτυο και να κάνω remote στο desktop μου. (Γιαυτό και ζητώ 10+ inch οθόνη) Επειδή δεν έχω τον χρόνο να το ψάξω (το έψαξα κάτι λίγο και μπερδεύτηκα παραπάνω στην τελική) και επειδή σε χαρακτηριστικά όλα ίδια μου φαίνονται θα ήθελα και την δική σας γνώμη ή και εμπειρία αν έχετε με κάποιο netbook. Ο χρόνος με πιέζει γιατί είμαι στην Θεσ/νικη με εορταστική άδεια και το Σάββατο φεύγω... Για την ιστορία να συμπληρώσω ότι εμπειρία με Laptop δεν είχα ποτέ και πάντα τα θεωρούσα αχρείαστη αγορά. (ίσως να είναι και αυτό που κάνω εγώ τώρα, αλλά ας όψεται η ανάγκη που δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς...) Ευχαριστώ πολύ για το κόπο σας και καλές γιορτές σε όλους!!!
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=351865
XPHSTOS_ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 @ vasilisga Το έχω διαβάσει το thread αλλά δεν με καλύπτουν οι απαντήσεις. Θα ήθελα περισσότερες γνώμες πάνω σε αυτά που ρωτάω... Ευχαριστώ για τον κόπο σου πάντως...
Pantelwolf Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό που είπα στο άλλο thread (1101ha) φοράει την GMA 500 που στα περισσότερα 1080p έχω 65% cpu usage μιας και την χρησιμοποιεί. Σε κάποια πολύ μεγάλα αρχεία έχω πρόβλημα αλλά παίζει να έχω βανδαλίσει την εγκατάσταση. Θα στρώσει απο το τρίτο φορματ και πέρα Έχει και win7. Έχει και 2 gb ram. Έχει και κάθετο 768 αντι 600 ολων των υπολοίπων. ειναι 11,6 και έχει μπαταρία που μου άντεξε 6 ώρες συνεχόμενο divx. Κάνει 395.
XPHSTOS_ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Patelwolf και εγώ αυτό το μοντέλο κοιτούσα μόλις τώρα και το Compaq Mini 311C-1010EV... Απλά στο 1101HA φοράει τον μικρό atom Z520 και επειδή παντού διάβαζα ότι ο επεξεργαστής φταίει που δεν παίζει HD το netbook έλεγα μήπως την πατήσω...!!! Τώρα μου άλλαξες τα δεδομένα γιατί 2Gb ram με καλή οθόνη και HD είναι πάρα πολύ καλά...!!!
Pantelwolf Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Θέλει όμως ψάξιμο για να παίξει το 500ρακι. Εγώ τα κατάφερα με συνδυασμό Media Player Classic Home Cinema + Τελευταίους drivers GMA500 + ρυθμίσεις Δεν ξέρω αν έκανα καμια άλλη ταρζανιά και έπαιξε.. πάντως βλέπεται και έχει και όπως είπα χαμηλό cpu usage. Δε μου έπαιξε κάποια πολύ μεγάλα αρχεία (15 GB+) αλλά παίζει να φταίει το μπλέξιμο των κοντεκς μου και των προγραμμάτων που τα έχω κάνει ρημαδιό. Να καταλάβεις δεν ανοίγουν οι ταινίες με διπλό κλικ, κολλάει ο MPC.. Πρέπει να πάω file- open.. Και κάτι τελευταίο. Η οθόνη είναι αρκετά ευχάριστη και μεγάλη και ακόμη και σε τέρμα κάτω φωτεινότητα είδα ταινία άνετα. απο κει και πέρα τα 395 είναι πολλά αλλά ήμουν τυχερός
vasilisga Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 ριξε και μια ματια στο samsung nc10 το διαλεξα για την αδερφη μου μετα απο αρκετο ψαξιμο... καλη ποιοτητα κατασκευης "καλες" επιδοσεις και πολυ καλη μπαταρια
panos2000gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Patelwolf και εγώ αυτό το μοντέλο κοιτούσα μόλις τώρα και το Compaq Mini 311C-1010EV...Απλά στο 1101HA φοράει τον μικρό atom Z520 και επειδή παντού διάβαζα ότι ο επεξεργαστής φταίει που δεν παίζει HD το netbook έλεγα μήπως την πατήσω...!!! Τώρα μου άλλαξες τα δεδομένα γιατί 2Gb ram με καλή οθόνη και HD είναι πάρα πολύ καλά...!!! Απο προσωπική εμπειρία θα σας πω χίλιες φορές ATOM 1.6 και intel 950, πάρα ο συνδυασμος Z520 και Intel 500. Είχα αγοράσει το ACER 751h με ίδια specifications και ήταν τραγικά αργό σε κάθε εφαρμογή και σε οποιαδήποτε χρήση. Ο Z520 είναι ανεπαρκής ακόμη και για βασικές εφαρμογές ενώ η Ιntel 500 δεν υποσηρίζεται από σωστούς drivers και πολύ φοβάμαι ότι η Intel την έχει ήδη εγκαταλείψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.