Προς το περιεχόμενο

Καλη χρονια με συνεχιζομενα προβληματα απο οτε και connx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και ευχες για μια χρονια γεματη υγεια ευτυχια,

Μεσα στο Σεπτεμβρη εγινε η αναβαθμιση του ΟΤΕ που μασ πηγαν ολουσ στα 8Μβρς, απο τοτε λοιπον συνεχεις συνδεσεις και αποσυνδεσεις μεχρι που φτανουμε στο διαστημα τελος νοεμβριου μεχρι 18 δεκεβριου που μενω χωρις ιντερνετ. 18/12 λοιπον μετα απο επανειλημμενα τηλεφωνηματα ερχεται ο τεχνικος σπιτι αλλαζει θεσεις στα φιλτρα των τηλεφωνικων συσκευων κατι τσεκαρει με το κεντρο (μαλλον ειναι το κλασσικο μουφα τηλεφ και καλα τσεκαρε την γραμμη τωρα και τετοια...)και ολα οκ βεβαια μεχρι που εφτασε δευτερα 28/12 και απο τοτε ειδικα απογευματινες ωρες στην αρχη ανα 10λεπτα μετα ανα μισαωρα μετα ανα ωρα πεφτει η συνδεση συνεχωσ και βλεπω το παρακατω μηνυμα στο log του router- philips cga 5722-

12/31/2009 18:53:12 If(PPPoE1) PPP connection ok !

12/31/2009 18:53:11 PPPoE1 get IP:94.71.254.194

12/31/2009 18:53:11 Username and Password: OK

12/31/2009 18:53:11 PPPoE1 start PPP

12/31/2009 18:53:11 PPPoE receive PADS

12/31/2009 18:53:11 PPPoE send PADR

12/31/2009 18:53:11 PPPoE receive PADO

12/31/2009 18:53:11 PPPoE send PADI

12/31/2009 18:53:07 Delay 3 second - do_connect

12/31/2009 18:53:07 If(PPPoE1) PPP fail : PAP authentication failure

12/31/2009 18:53:07 Username and Password: failed

12/31/2009 18:53:07 PPPoE stop

12/31/2009 18:53:07 enter pppShutdown()

12/31/2009 18:53:02 ADSL Media Up !

12/31/2009 18:53:01 PPPoE1 start PPP

12/31/2009 18:53:01 PPPoE receive PADS

12/31/2009 18:53:01 PPPoE receive PADO

12/31/2009 18:53:01 PPPoE send PADR

12/31/2009 18:53:01 PPPoE receive PADO

12/31/2009 18:52:56 PPPoE send PADI

12/31/2009 18:52:48 PPPoE send PADI

12/31/2009 18:52:45 PPPoE stop

12/31/2009 18:52:45 enter pppShutdown()

12/31/2009 18:52:45 PPPoE1 stop PPP

12/31/2009 18:48:19 PPPoE receive PADS

12/31/2009 18:48:19 PPPoE receive PADO

πριν απο καθε αποσυνδεση. δειχνει οτι χανει το router και δεν επιβεβαιωνει τα username/password Επισης τα στατιστικα της γραμμης μου ειναι:

Operation Data / Defect Indication:

Operation Data Upstream Downstream

Noise Margin 28 dB 7 dB <-αυτο παιζει απο 0-8 maximum οταν η γραμμη ειναι up

Attenuation 19 dB 34 dB

και οταν η γραμμη πεφτει τοτε εχω αυτα τα στατιστικα

Operation Data / Defect Indication:

Operation Data Upstream Downstream

Noise Margin 0 dB 11 dB

Attenuation 19 dB 35 dB

Αυτο που σκεφτομαι αρχικα:

1. να βρω ενα αλλο router και να δοκιμασω συμπεριφορα μηπως και το philips τα φτυσε.

2. αν παλι διακοπες να αλλαξω ολα τα φιλτρακια με καινουρια μηπωσ και εχουν καει.

3. Καποια ιδεα κανεις αυτο το προβλημα το εχω ανα διαστηματα απο την αρχη που εβαλα connx;

Ισχυει αυτο που ακουσα οτι πιθανον να παρεμβαλλει γειτονικη γραμμη στο κουτι της πολυκατοικιασ ή το αλλο οτι για να γινεται συγκεκριμενη ωρα καποιος υποκλεπτεει ιντερνετ απο μενα; Κουλο αφου ασυρματο δεν χρησιμοποιω....

Anyway εκτος απο τα τελευταια με τον τοτο κτλ κτλ αν εχει καποιος ιδεα τι αλλο θα μπορουσα να τσεκαρω πριν ριξω αγριο καβγα με τον οτε ασ μου πει.

Καλη χρονια σε ολους ευχομαι οτι καλυτερο σε ολουσ σας

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικα

1) εκανα full reset το router και το ρυθμισα εξαρχης

2) αλλαξα την συνδεσμολογια στην πριζα δλδ. εβαλα ένα Τ με 3 υποδοχες εβαλα τις 2 τηλεφ συσκευες με φιλτρο πριν απο αυτες και συνδεσα το router με ενα splitter. και το αποτελεσμα ηταν οτι

Η κατασταση βελτιωθηκε καπως, πειροριστηκαν οι αποσυνδεσεις και μειωθηκε λιγο αλλα εξακολουθει να υπαρχει ο θορυβος της γραμμης συμφωνα με τις ενδειξεις του router (το noise margin κυμαινεται στα 27db upstream και στα 7 Db πολλες φορες αναμεσα 4-5 αλλα κυριως 6 με 7 downstream). Ιδιες μετρησεις παιρνω και οταν το router ειναι συνδεδεμενο απευθειας στην πριζα του πΟΤΕ.

Bεβαια με μια επιφυλαξη οτι ειναι σαββατοκυριακο και ισως δεν παρεμβαλλει καποιος - το προβλημα των συχνων αποσυνδεσεων γινεται κυριως απογευμα τις καθημερινες με downstream noise margin απο 0 εως 2 db το πολυ.

Αποτι φαινεται η συνδεσμολογια και η γραμμη στο σπιτι ειναι οκ, θα δηλωσω βλαβη παλι στο 1242 και στο 121 και αν και απο εκει μου πουν οτι ειναι οκ να σκεφτω ισως την αγορα ενος καινουριου router??μηπως τρωει κολληματα αυτο η απλα ειναι ο θορυβος της γραμμης και πρεπει να το φτιαξει ο οτε αυτο;

Καποια συμβουλη, καποιος/καποια....οτιδηποτε???

Ευχαριστω

Δημοσ.

Ειναι πολλα αυτα που μπορεις να κανεις...

1)Για καμποσες ωρες δουλεψε το ιντερνετ χωρις καθολου τηλεφωνα φιλτρα,splitter,fax,συναγιαρμους (αναφερω ολα οσα επηρεαζουν)

2)Δοκιμαζεις με αλλο ρουτερακι να δεις πως θα συμπεριφερεται...

3)Οι τιμες που αναφερεις για την ταχυτητα σου ειναι μετριες οποτε ζητα ψηφιακο καθαρισμο της γραμμης

4)Αν δεις οτι συνεχιζουν οι αποσυνδεσεις ζητα υποβαθμιση ταχυτητας στα 2 (μην πληρωνεις τζαμπα).Αυτο σε περιπτωση που η αποσταση σου απο το καφαο ειναι μεγαλυτερη των 2.5 χλμ...Οποτε μην πληρωνεις τζαμπα!

5)Παρατηρεις την ωρα που σου κανει την αποσυνδεση αν το λαμπακι το DSL (ή σα σπιτακι αν εχει συμβολα) αν ειναι σταθερο,αν σβηνει ή αναβοσβηνει.Αν αναβοσβηνει ειναι κατι στη γραμμη,αν σβηνει προσεξε λιγο τα καλωδια ή το philips θελει πεταμα...Αν μενει σταθερο και σε πεταει μαλλον φταιει το ρουτερ...

Οπως και να εχει δανεισου απο καποιον ενα αλλο ρουτερ και θα δεις και μονος σου!

Δημοσ.
Ειναι πολλα αυτα που μπορεις να κανεις...

1)Για καμποσες ωρες δουλεψε το ιντερνετ χωρις καθολου τηλεφωνα φιλτρα,splitter,fax,συναγιαρμους (αναφερω ολα οσα επηρεαζουν)

2)Δοκιμαζεις με αλλο ρουτερακι να δεις πως θα συμπεριφερεται...

3)Οι τιμες που αναφερεις για την ταχυτητα σου ειναι μετριες οποτε ζητα ψηφιακο καθαρισμο της γραμμης

4)Αν δεις οτι συνεχιζουν οι αποσυνδεσεις ζητα υποβαθμιση ταχυτητας στα 2 (μην πληρωνεις τζαμπα).Αυτο σε περιπτωση που η αποσταση σου απο το καφαο ειναι μεγαλυτερη των 2.5 χλμ...Οποτε μην πληρωνεις τζαμπα!

5)Παρατηρεις την ωρα που σου κανει την αποσυνδεση αν το λαμπακι το DSL (ή σα σπιτακι αν εχει συμβολα) αν ειναι σταθερο,αν σβηνει ή αναβοσβηνει.Αν αναβοσβηνει ειναι κατι στη γραμμη,αν σβηνει προσεξε λιγο τα καλωδια ή το philips θελει πεταμα...Αν μενει σταθερο και σε πεταει μαλλον φταιει το ρουτερ...

Οπως και να εχει δανεισου απο καποιον ενα αλλο ρουτερ και θα δεις και μονος σου!

evi_thes

θα δοκιμασω ολα αυτα που μου ειπες αλλα μια διορθωση...μιλουσα για Db του noise margin και οχι για ταχυτητα. Ευχαριστω για την βοηθεια σου.

Παντως σημερα μετα τις αλλαγες που εκανα μεχρι στιγμης δεν εχω καμια αποσυνδεση αλλα με προβληματιζουν οι ενδειξεις που παιρνω για θορυβο γραμμης. Συγκεκριμενα, το router σημερα εχει κλειδωσει στα 5,853Mbps (παραπανω δεν παει συμφωνα με ΟΤε και λογω αποστασης απο DSLAM) με

Noise Margin Upstream 28db και downstream απο 0 εως 2 db (πολλες φορες ενα τρελο νουμερο του στυλ 4293563272db)

Attenuation Upstream 19db και downstream 32db

Ειναι οκ τα στατιστικα μου η τα στατιστικα του downstream noise margin προδιδουν καποιο βραχυκυκλωμα γραμμης;

Καμια ιδεα καποιος??

Δημοσ.

Μηπως ειχε τιποτα λαμπάκια-σωλήνες χριστουγεννιατικα και ειχες αποσυνδεσεις?

εγώ αυτό είχα πάθει και ψαχνόμουν.

Signal-to-noise ratio dB 7 - 22

Line attenuation dB 43- 25

Το 7 με τα λαμπάκια γινόταν 9.

Κλειδώνω μέχρι 6900, συνήθως 6300 αντί για 8128

Δημοσ.

Απλα η τιμη του Noise margin στο downstream επεσε...Να προσεχεις το downstream βασικα να ειναι τουλαχιστον πανω απο 12(και λιγο λεω) Db. Οπως και να εχει εσυ να κοιτας και να δηλωνεις βλαβες για θορυβο μπας και κανουν κατι...Αν δεις οτι δε σε ενοχλει με αποσυνδεις αστο και περιμενε να γινει αναβαθμιση του dslam της περιοχης σου! Το attenuation ειναι η τιμη εξασθενισης ειναι μετρια σαν τιμη αλλα εσυ επικεντρωσου στο noise margin.

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω ακριβος το ιδιο προβλημα απο αρχες Δεκεμβρη μετα απο αρκετες ημερες υπομονης

ηρθαν σπιτοι οι τεχνικοι του ΟΤΕ αλαξα μεχρι και ζευγος γραμμης απο το Καφαο του οτε μεχρι το σπιτι μου μηπως ειχε παρει υγρασια.

Αποτελεσμα κανενα παλι συνεχιζονται οι αποσυνδεσεις. Μετα απο αυτο μου λεγανε οτι φταιει οτι ειμαι οριακα στα ορια για τα 8mbs βεβεα οταν τους ειπα οτι δεν εχω τροχοσπιτο και το σπιτι μοθ δεν μετακινιθηκε εναμισι χρονο που ειχα την ιδια γραμμη γιατι να εχω τωρα η απαντηση αλαξε τωρα φταιει το ISDN.

Ακομα αθτο δεν το δοκιμασα γιατι συμφωνα με τους κυριους τοθ ΟΤΕ χρειαζοντε 20 μερες το οποιο σημενει 20 μερεσ χωρις γραμμη σπιτι.

Για την αναβαθμιση αραγε γιατι θελει μολις μια.

Αυτα και ας ελπισοθε να βγαλουμε ακρη

---------- Προσθήκη στις 18:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:39 ----------

Καλησπερα

Εχω ακριβος το ιδιο προβλημα απο αρχες Δεκεμβρη μετα απο αρκετες ημερες υπομονης

ηρθαν σπιτοι οι τεχνικοι του ΟΤΕ αλαξα μεχρι και ζευγος γραμμης απο το Καφαο του οτε μεχρι το σπιτι μου μηπως ειχε παρει υγρασια.

Αποτελεσμα κανενα παλι συνεχιζονται οι αποσυνδεσεις. Μετα απο αυτο μου λεγανε οτι φταιει οτι ειμαι οριακα στα ορια για τα 8mbs βεβεα οταν τους ειπα οτι δεν εχω τροχοσπιτο και το σπιτι μοθ δεν μετακινιθηκε εναμισι χρονο που ειχα την ιδια γραμμη γιατι να εχω τωρα η απαντηση αλαξε τωρα φταιει το ISDN.

Ακομα αθτο δεν το δοκιμασα γιατι συμφωνα με τους κυριους τοθ ΟΤΕ χρειαζοντε 20 μερες το οποιο σημενει 20 μερεσ χωρις γραμμη σπιτι.

Για την αναβαθμιση αραγε γιατι θελει μολις μια.

Αυτα και ας ελπισοθε να βγαλουμε ακρη

Επισης οπου θ βαλτε υ :D

και σε συνομιλια που ειχα με καποιον φιλο μεσα απο τον ΟΤΕ για ολα αθα φταιει το υπερφωρτομενο δυκτιο τους γιαυτο και συμβενουνε κυριως απο τις 8 και μετα ποθ μεγαλωνει ο ογκος

Δημοσ.

μολις δηλωσα βλαβη στο 1242 και ειπα για τον θορυβο στη γραμμη το δηλωσα βλαβη και καλο βραδυ μου ειπε ο υπαλληλος και αναμονη να δουμε τι θα γινει απο τεταρτη....πεμπτη αν ειμαστε τυχεροι....

θα επανελθω με νεοτερα guys

ευχαριστω πολυ evi_thes για τις συμβουλες

Δημοσ.

Μηπως ο πΟΤΕ αρχισε να γινεται ψιλομπουρδελο; :mad:

Μεχρι περισυ τον Σεπτεμβρη το ρουτερ κλειδωνε στα 5.5 Mbps

απροβληματιστα.

Ξαφνικα αρχισαν αποσυνδεσεις, μετα απο 100 και βαλε τηλεφωνα

στο κωλοhelpdesk τους και στο 121 με εριξαν στα 2 Mbps...

Ξανα τηλεφωνα, βρισιδια και αφου τους εξηγησα οτι δεν αλλαξα

σπιτι, δωματιο, ρουτερ, καλωδια, pc, λειτουργικο, ονομα και επιθετο, αρα το φταιξιμο ειναι καθαρα δικο τους, μου το γυρισαν

απο 2 σε 3.2 - 384...

Εκτοτε, και μη μπορωντας να βγαλω ακρη μαζι τους το εχω παρατησει ετσι, τρωω και αποσυνδεσεις ειδικοτερα τις απογευματινες και βραδυνες ωρες, πραγμα που σημαινει οτι ειναι παρελθον και μυθος πλεον οτι τα dslam του πΟΤΕ δεν πιταρουν.

Θα παω απο κει να ζητησω αλλαγη βρογχου, αναβαθμηση γραμμης,

ψηφιακο καθαρισμο γραμμης (και καλα,μουφα).

Για τα δυο πρωτα η απαντηση θα ειναι οχι, μα θα χρησιμοποιησω

τις απαντητικες επιστολες για καταγγελια σε ΕΤΤΤ και οτι ηθελε

προκυψει.

Δημοσ.

τελικα μου το γυρισανε απο fast path σε interleaved. δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο παντωσ το router κλειδωσε στα 6,5 Mbps και μεχρι στιγμης καμια αποσυνδεση.

Βεβαια μακαρι να ηξερα σε τι με επηρεαζει το interleaved νομιζω στα online games η και καπου αλλου;

Αν ειναι μονο αυτο ολα οκ μπραβο στους τεχνικους του οτε και το noise margin ανεβηκε στο downstream στα 9-11 db

Ελπιζω να μην εχω αλλα προβληματα.

Ευχαριστω για την βοηθεια ολους σας και ιδιατερως την evi_thes για τις συμβουλες της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...