spacefart Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΥ! http://www.adonisgeorgiadis.gr/pdf/syllogi_ypografwn.pdf ..αλλα λαος με πλουσια εμπειρία και ως χώρα "προσφύγων" και ως χώρα μεταναστών… Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Αναμφίβολα η φτώχεια η οποία μαστίζει σχεδόν τα μισό πληθυσμό της ... ανθρωπότητας των 6 και πλέον δισεκατομμυρίων ατόμων ( σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούνε με λιγότερο από 40 ευρώ τον μήνα) γίνεται ΚΙΝΗΤΡΟ για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο σε κάποια από τις αναπτυγμένες όπως και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο έλεγχος εκείνων που προσπαθούν (και συχνά πετυχαίνουν) να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας έπρεπε να θεωρείται "εκ των ων ουκ άνευ" (ή όπως το θέλει λατινιστί η διεθνής κοινότητα sine qua non...) ΔΕΝ αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο έλλειψης ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η απαγόρευση όπως και η επιστροφή στην γείτονα Τουρκία εκείνων που εισήλθαν παράνομα στην ΕΛΛΑΔΑ καθότι η συνεχής ροή θα έχει ως νομοτελειακή κατάληξη το Ελληνικό Κράτος να γίνει ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ απέναντι στους δικούς τους πολίτες. Μελετώντας τους περισσότερους από 800,000 συμπατριώτες μας που πήγαν να δουλέψουν στην Ευρώπη και κυρίαρχα στην τότε Δυτική Γερμανία στην Διδακτορική μου διατριβή το 1970 "zur problematik der griechischen arbeitnehmer in der Bundesrepublik Deutschland" διαπίστωσα ότι είχαν υποστεί από τις Ελληνο - Γερμανικές Επιτροπές που λειτουργούσαν στην Ελλάδα ΠΟΛΛΟΥΣ εξονυχιστικούς ελέγχους για θέματα υγείας και ΓΝΩΡΙΖΑΝ επακριβώς οι Γερμανικές Αρχές που θα εργαζόταν ο καθένας και η καθεμιά τους και ποια ακριβώς ήταν η διεύθυνση κατοικίας τους στην Γερμανία. Πώς να τολμήσει να περάσει τα τότε σύνορα της Δυτικής Γερμανίας ένας ή περισσότεροι λαθραίοι Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και. Φυσικά…Τούρκοι; Βέβαια στο "ξέφραγο αμπέλι" που μοιάζει να είναι εδώ και μερικές δεκαετίες η Ελλάδα πώς να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάθε ώρα του 24ωρου οι Τούρκοι δουλέμποροι ξεφορτώνουν το ανθρώπινο (σαφώς ταλαιπωρημένο) φορτίο τους σε κάποιο ελληνικό νησί... Το "παραμύθι" των ταλαιπωρημένων και οικονομικά "πάμφτωχων" λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν είναι πολύ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟ όταν γνωρίζει κανείς ότι σε εκείνες τις χώρες το μηνιάτικο είναι της τάξης των 30 ευρώ αλλά κάθε άτομο πληρώνει στους Τούρκους δουλεμπόρους 2 και 3 χιλιάδες ευρώ (εάν κάποιος διαθέτει τόσα χρήματα ΓΙΑΤΙ να έρθει με τόσες ταλαιπωρίες και με αμφίβολη έκβαση της προσπάθειάς του στην Ελλάδα?) Είναι - σε αναλογία λογικής και οικονομικής φύσεως - σαν να είχα βρει εγώ γράφοντας την διδακτορική μου διατριβή ότι στις δεκαετίες του 195ο, 1960 και λιγότερο του 1970 οι Έλληνες αφήνανε τις βίλλες τους στο Πανόραμα ή τη Γλυφάδα, δεν τους ήταν αρκετά τα 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και γινόντουσαν μετανάστες (gastarbeiter) στη Δυτική Γερμανία ζώντας με άλλους 3,4 ή και 5 στο ίδιο δωμάτιο για να εισπράξουνε....χίλια ευρώ το μήνα!!!! Υπάρχουν λοιπόν και ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ διαστάσεις στο θέμα των λαθρομεταναστών... Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα που έγινε πρόσφατα στην ΕΛΒΕΤΙΑ αποδείχτηκε πρακτικά ότι ξεπεράσανε πολλοί δημοσιογράφοι «στα γρήγορα» το ΚΡΙΣΙΜΟ σημείο αναφοράς που ήταν η ουσία του Δημοψηφίσματος δηλαδή η ανέγερση μουσουλμανικών τεμενών και μιναρέδων για τους περίπου 400,000 νόμιμους μουσουλμάνους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί... ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έγινε για ΠΡΩΤΗ φορά στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2009 για επιλογή Προέδρου της Ν.Δ. όπου διαπιστώθηκε (να μου επιτραπεί η μεταφορά και απόδοση στη νεοελληνική του Βιβλικού αποφθέγματος ότι τελικά ήταν «άλλες οι επιθυμίες των…ΚΥΡΙΩΝ και άλλα πρόσταξε ο ΛΑΟΣ!») Προσωπικά λέω ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από έναν λαό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αλλά λαός με πλούσια εμπειρία και ως χώρα ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ και ως χώρα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ... http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_3265.html#ixzz0aE8JYDr6 ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους πολιτικούς μας ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το συντομότερο δυνατόν!... ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΤHN ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.! ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ; επίσης ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ θα ισουται με ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ! Είναι αναμφίβολα κάτι που αφορά ολόκληρο τον Ελληνικό λαο... τα ΝΕΑ έκαναν 2 γκαλοπ σχετικα μ το θεμα.. και στα 2 το ποσοστο που ζήταγε δημοψήφισμα ήταν πανω απο το 68% στο πρώτο και 71% στο δεύτερο.. και τα 2 αυτά γκάλοπ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ μιας και δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.. ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ?
NemeSis1990 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Σε μια Ελλάδα βουτηγμένη στον ανθελληνισμό ή την αδιαφορία, όπου κάθε προσπάθεια πατριωτισμού θεωρείτε στροφή στην ακροδεξιά και το φασισμό, δύσκολα να γίνει δημοψήφισμα. Δυστυχώς είμαι απαισιόδοξος για το που βαδίζουμε, και σαν χώρα αλλά και ατομικά σαν άνθρωποι και Έλληνες..
soturin Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 ΟΧΙ ΣΤΑ THREAD ΚΡΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ 'H THΣ ΑΛΛΗΣ Προς mods: δεν αλλάζει καλύτερα ο τίτλος σε κάτι πιο ουδέτερο και να γίνει κουβέντα;
spacefart Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 ο τίτλος είναι ξεκάθαρος. όπως ξεκάθαρο είναι και το δικαίωμα του Ελληνικού λαού να ζητάει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.
insomniaK Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Ετσι ρε σοτθριν, δε το συζητάμε. Ποροποπο... Θέλεις να κάνεις και συζήτηση φτού σου, τουρκόσπορε που γράφεις με κεφαλαία, report θα σε κάνουν οι αγωνιστές που καπηλεύεσαι τη γραφή των προγόνων ΜΑς... Διδάξου από τη γραφή της Διαστημικής κλανιάς. Και θα κλείσω με τους αγαπημένους μου στίχους του Σεφέρη: "[...]Τι λιγάκι, τι πολύ έχει κι ο φτωχός πουλί [...]" Ποροποπο...
Mika Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 oχι οτι περιμενα κατι σοβαρο απο τον τιτλο αλλα βλεποντας πανω πανω και το λινκ για το adonisgeorgiadis.gr καταλαβα οτι προκειται περι ακυροthread. τεσπα δεν γινεται να διενεργειται δημοψηφισμα για καθε αποφαση της εκαστοτε κυβερνησης. καλα θα ηταν αλλα δεν γινεται. επισης μου φαινεται λογικο ανθρωποι που μενουν νομιμα με τα χαρτια τους στην Ελλαδα να εχουν δικαιωμα ψηφου στις εκλογες ανεξαρτητα της χωρας καταγωγης τους.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Αφού δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα, γιατί χτυπίεστε άδικα?
..MementoMori.. Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 31 χρονων ανθρωπος με ονομα "διαστημικηπορδη" και θες να κανουμε δημοψηφισμα. Αρνουμαι να εχει την ιδια βαρυτητα η ψηφος σου με την δικια μου. Ας μην το δουν οι moderators σαν προσωπικη επιθεση, γιατι δεν ηταν. Απλα σαν αφορμη για εναν προβληματισμο μου.
Teaser Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Να ξεκινήσω εισαγωγικά με ένα σχόλιο για τον τίτλο: Ο τίτλος του thread αυτή τη στιγμή είναι "ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους λαθρομετανάστες απο εναν λαό που δεν ειναι ρατσιστής" Το μήκος "από" έως "..ιστής" είναι περιττό. Δεν ξέρω αν είναι ο original τίτλος που έδωσε ο spacefart η έγινε αλλαγή από κάποιον άλλο, αλλά: (την προσοχή σας για λίγο)Αυτό που αφήνει να εννοηθεί είναι ότι ο λαός είναι "κάπως",(έτσι νομίζει αυτός που το έγραψε δηλαδή δεν σημαίνει ότι ισχύει η γενίκευση) άρα, σύμφωνα με το περιττό αυτό σχόλιο, δεν θα πρέπει να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του, αλλά αυτοί που αυτοθεωρούνται ως "μή κάπως". Στη βάση δηλαδή της (ρατσιστικά θεωρούμενης) πνευματικής ανισορροπίας ενός ολόκληρου λαού, υπονοείται το δήθεν επιχείρημα ότι: "Αφού ως λαός είστε "κάπως", χάνετε το δικαίωμα στην ελευθερία των επιλογών σας" Αν αυτή δεν είναι η πιο ακραία ρατσιστική άποψη συμπυκνωμένη σε 7 λέξεις τότε τι είναι? Κλείνει η παρένθεση. Σύντομα η άποψη μου για το θέμα: 1. Το θέμα του δημοψηφίσματος είναι απλό. Αν έχουμε δημοκρατία θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του και όχι 10 πρόσκαιρα golden boys. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε χούντα με περιτύλιγμα δημοκρατίας. 2. Για να προλάβω...το θέμα είναι το δημοψήφισμα, δηλαδή η απόφαση του ελληνικού λαού για το σημαντικό αυτό θέμα, όχι το ναι ή το όχι στην ιθαγένεια των μεταναστών. 3. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ήταν εγγεγραμμένοι 9.933.385 έλληνες πολίτες. Μια ενδεχόμενη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες θα αυξήσει αυτόν τον αριθμό κατόπιν απόφασης των 10 ανθρώπων. Με ποιο δικαίωμα όμως μια κυβέρνηση προχωράει σε αυθαίρετη αλλοίωση του εκλογικού σώματος που την εξέλεξε? Άρα, θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το αν θέλει ή όχι αυτή την αλλαγή. 4. Όποιος θεωρεί σημαντικό λόγο για διενέργεια δημοψηφίσματος την απόδοση ιθαγένειας, δικαιώματος εκλέγειν και (σε λίγο) εκλέγεσθαι στους μετανάστες, υπογράφει να γίνει δημοψήφισμα. Να υπενθυμίσω ότι τα δικαιώματα δεν παίρνονται πίσω. Μπορεί στο μέλλον να ψηφίζουν στην Ελλάδα 10 εκατομμύρια Ασιάτες, αλλά θα είναι αργά, τα δικαιώματα θα έχουν κατοχυρωθεί! Όποιος λοιπόν θεωρεί ότι αυτό το θέμα είναι όπως όλα τα άλλα (πχ φορολογική πολιτική) απλά δεν υπογράφει.
AFANIS_ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 ok....αυτά τα thread είναι που κάνουν ώρες ώρες να αξίζει το πρρωινό ξύπνημα.....Α ρε Μπουμπούκο τι μας κάνεις...α ρε Μπουμπούκο....!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Θα πρέπει να μάθουμε μερικές βασικές έννοιες, αφού υποστηρίζουμε (όπως λέμε...) τη δημοκρατία [...]ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έγινε για ΠΡΩΤΗ φορά στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2009 για επιλογή Προέδρου της Ν.Δ. όπου διαπιστώθηκε (να μου επιτραπεί η μεταφορά και απόδοση στη νεοελληνική του Βιβλικού αποφθέγματος ότι τελικά ήταν «άλλες οι επιθυμίες των…ΚΥΡΙΩΝ και άλλα πρόσταξε ο ΛΑΟΣ!») 1. Δημοψήφισμα δεν έγινε στη χώρα για καμία εκλογή προέδρου οποιουδήποτε κόμματος. Αυτά είναι απίστευτες μπουρδολογίες του χειρίστου είδους. [...]ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους πολιτικούς μας ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το συντομότερο δυνατόν!... ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2. Δημοψήφισμα δεν διεξάγεται για να αποφασιστούν πολιτικά ή κοινωνικά δικαιώματα. Τα κοινωνικά ή πολιτικά ή βασικά δικαιώματα δεν είναι ούτε θέμα διαπραγμάτευσης ούτε θέμα συζήτησης. Απονέμονται είτε μερικοί θερμοκέφαλοι συμφωνούν είτε όχι. Και σίγουρα θα πρέπει να διαβαστεί το Σύνταγμα, πριν γίνει επίκλησή του. Γιατί δεν υφίσταται δικαίωμα στο δημοψήφισμα από το Σύνταγμα. [...]ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΤHN ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.! 3. Aλήθεια, με ποια λογική θα διενεργήσει η Ελλάδα δημοψήφισμα για την ονομασία μίας ξένης χώρας; Με ποια λογική θα αποφασίσει η Ελλάδα για την είσοδο ή μη μίας ξένης χώρας σε ένα διεθνή οργανισμό. Καιρός να σοβαρευτούμε, να σταματήσουμε τις κραυγές εντυπωσιασμού και να συζητήσουμε με ηρεμία.
AFANIS_ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Paredwse....εγώ που θέλω να κάνω ένα δημοψήφισμα υπέρ του να ξαναβάλεις εκείνη την εικόνα στο προφίλ σου που είχες παλιότερα και μου άρεσε πιο πολύ... μπορώ???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Paredwse....εγώ που θέλω να κάνω ένα δημοψήφισμα υπέρ του να ξαναβάλεις εκείνη την εικόνα στο προφίλ σου που είχες παλιότερα και μου άρεσε πιο πολύ... μπορώ??? Φυσικά. Τη Roz λες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.