Chrisad Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Από τον Ιανουάριο του 2006 βρίσκομαι στο ίδιο σπίτι, το οποίο είναι 90 τετραγωνικά και μένουμε 2 άτομα. Κάθε 2μηνο λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει λογαριασμός Δ.Ε.Η. κάτω από 240 € ευρώ έναντι και 340 € +++ εκκαθαριστικός!!!!! Με όσους έχω μιλήσει και έχω ρωτήσει για τους δικούς τους λογαριασμούς (άλλα ζευγάρια, ακόμα και με 1 ή 2 παιδάκια) ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πληρώνει τέτοια ποσά. Όλοι με συμβούλεψαν «να το ψάξω» μη το αφήσω έτσι κλπ. Έστειλα λοιπόν τη γυναίκα μου στα γραφεία της Δ.Ε.Η. της περιοχής μου πριν από περίπου 4 μήνες έχοντας παραλάβει λογαριασμό 479,00 € !!! προκειμένου να εκφράσει την απορία μας για τους υψηλούς λογαριασμούς αλλά και να ρωτήσει τι μπορούμε να κάνουμε….. Το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό. Εκτός του ότι της συμπεριφέρθηκα άσχημα λέγοντας της κυρία μου αυτό έγραψε το ρολόι αυτό θα πληρώσετε… όταν τους ζήτησε ανάλυση της καρτέλας πελάτη για της μετρήσεις που έχουν γίνει όσο ήμαστε στο σπίτι εμείς, της είπαν ότι πρέπει να πάω εγώ επειδή το ρολόι είναι στο όνομα μου. Έτσι και έκανα σήμερα…. Παραλαμβάνοντας το νέο λογαριασμό 604,00 € (με προηγούμενο υπόλοιπο 245,00) αλλά και πάλι 604,00 – 245,00 = 359,00 €!!!!! Πήγα λοιπόν σήμερα και εκτός του ότι προσπαθούσαν να με πείσουν ότι ε, εντάξει είναι μια περίπου φυσιολογική κατάσταση….και όταν ρώτησα συγνώμη εσείς τόσα πληρώνεται ;;; μου τα μάσαγαν. Το πιο γελοίο από όλα ήταν ότι προσπαθούσαν να με αποτρέψουν από το να ζητήσω έλεγχο του ρολογιού – λέγοντας μου : τη βλέπεις αυτή τη ντουλάπα με τα κλασέρ; Είναι όλες αιτήσεις ελέγχου μετρητών, σε όλες αυτές (εκατοντάδες) μόνο 1-2 είχαν όντως πρόβλημα οι μετρητές. Δηλαδή ΟΛΑ τα μηχανήματα του κόσμου χαλάνε ή θέλουν μια στοιχειώδη συντήρηση –ΕΚΤΟΣ- των ρολογιών της Δ.Ε.Η. !!!!!!!! σημειώνω ότι η πολυκατοικία που μένω είναι τουλάχιστον 30-40 ετών και τα ρολόγια (τουλάχιστον οπτικά διαλυμένα) , της απαντώ λοιπόν ότι με αυτό που μου λέτε δεν καταλαβαίνω ότι είναι παράλογο να ελεγχτεί το ρολόι αλλά με κάνει να αμφισβητώ για την ποιότητα του ελέγχου!!! Στατιστικά πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το joker από το να βρεθεί ότι ο μετρητής της Δ.Ε.Η. είναι λάθος. Η συμβουλή τους δε ήταν να απευθυνθώ σε ηλεκτρολόγο να μετρήσει αν έχουν απώλεια οι ηλεκτρικές συσκευές μου στο σπίτι ή αν κάποιος μου κλέβει ρεύμα. Τελικά έκανα την αίτηση για τον έλεγχο η οποία είναι μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία ζητάς να ελεγχθεί το ρολόι και ΑΝ (κατ αυτούς σίγουρα) το ρολόι λειτουργεί κανονικά θα επιβαρυνθώ τα έξοδα ελέγχου 35,00 €!!! Πείτε μου ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ… Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι σας και πόσο πληρώνεται στη Δ.Ε.Η. ; Έχω 2 pc και το ψυγείο μόνιμα σε λειτουργία ( οι υπόλοιπες συσκευές τηλεόραση, θερμοσίφωνο, πλυντήριο, air condition κλπ σε κλασική περιστασιακή λειτουργία όπως σε κάθε σπίτι)
NoD Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Προφανώς και παίζει χοντράδα, αλλά ρε αδελφέ από το 2006 τι περιμένεις ;
eliask Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Καλήμερα . Οι λογαριασμοι που μου λές ακουγόνται υπερβολικοί. Στο σπιτι μου 90 τετραγωνικά 2 ατομα λογαρισμό πάνω απο 110-120 ευρώ δεν έχω πληρώσει. Εχώ νάλει βέβαια συσκευες ενεργειακής κλάσης Α και λάμπες οικονομίας αλλά και πάλι δεν δικαιολογειτε τέτοια τιμή . Ο λογαρισμος της ΔΕΗ έρχετε μεγαλος στην κατανάλωση ρευματος ? Γιατι στο λογαρισμο τα περισσότερα έξοδα είναι τελη ερτ κτλ κτλ και το ρευμα είναι λίγο. Εαν έρχετε και το ρευμα πολύ πέρα απο τον έλενχο της ΔΕΗ θα ζηταγα και ενα ελενχο απο ηλεκτρολόγο δικό μου να μου πει την αποψη του ! Δεν ανεβάζεις και εναν λογαρισμό να δουμε τις καταναλώσεις ?
Whiteyez Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Αυτά τα ποσά σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικά, άμα μπλέξεις με τη ΔΕΗ αστα να παν, μπάχαλο!
DrLo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Τα ποσά που λές ακούγονται μεγάλα. Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να σου κλέβει κάποιος ρέυμα (σπάνιο μεν), αυτό τσεκάρεται εύκολα με τη βοηθεια κάποιου ηλεκτρολόγου. Αν δεν είναι αυτό κάποιος ηλεκρολόγος ίσως να μπορεί να σου τοποθετήσει ένα μετρητή στο πίνακά σου (κοστίζει κάπως). Αν μετά από 1-2 μέρες δεις διαφορά στους μετρητές (λέμε αν αργεί η ΔΕΗ) ζήτα να σου συτάξει μια έκθεση και στείλε την με εξωδικο στη ΔΕΗ. Πάντως μπλέξιμο είναι και θα κοστίσει (καλύτερα μια για πάντα)
arxaggelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 ...Κράτα και όλους τους παλιούς λογαριασμούς γιατί βλέπω να σου χρειάζονται....
Harkon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 προτείνω ηλεκτρολόγο για έλεγχο "κλεψιάς" ή διαρροής ρεύματος
DrLo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Τα ποσά που λές ακούγονται μεγάλα. Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να σου κλέβει κάποιος ρέυμα (σπάνιο μεν), αυτό τσεκάρεται εύκολα με τη βοηθεια κάποιου ηλεκτρολόγου. Αν δεν είναι αυτό κάποιος ηλεκρολόγος ίσως να μπορεί να σου τοποθετήσει ένα μετρητή στο πίνακά σου (κοστίζει κάπως). Αν μετά από 1-2 μέρες δεις διαφορά στους μετρητές (λέμε αν αργεί η ΔΕΗ) ζήτα να σου συτάξει μια έκθεση και στείλε την με εξωδικο στη ΔΕΗ. Πάντως μπλέξιμο είναι και θα κοστίσει (καλύτερα μια για πάντα) ... και αν αργήσει να σε ελέγξει η ΔΕΗ ρώτα κάποιον που ξέρει αν μπορείς να πληρώνεις στο Παρακαταθηκών με βάση τον δικό σου μετρητή.
SpY Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Κατά πάσα πιθανότητα κάποιος κλέβει ρεύμα. Φωνάζεις ένα ηλεκτρολόγο και μετράς την ώρα που λειτουργούν αυτά που έχεις στο σπίτι την κατανάλωση στην χελώνα και την κατανάλωση στον πίνακα αν υπάρχει διαφορά σημαίνει ότι στην διαδρομή κάτι/κάποιος επεμβαίνει.
arxaggelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Κατά πάσα πιθανότητα κάποιος κλέβει ρεύμα. Φωνάζεις ένα ηλεκτρολόγο και μετράς την ώρα που λειτουργούν αυτά που έχεις στο σπίτι την κατανάλωση στην χελώνα και την κατανάλωση στον πίνακα αν υπάρχει διαφορά σημαίνει ότι στην διαδρομή κάτι/κάποιος επεμβαίνει. Δεν ξέρω από αυτά αλλά αν μπορεί ο ηλεκτρολόγος να βρει και ποιός ακριβώς κάνει την τσατσιά θα είναι ζάχαρη.
Chrisad Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 βασικά ελπίζω να είναι "λάθος" του ρολογιού της Δ.Ε.Η., γιατί ΑΝ πάρω χαμπάρι ότι "κάποιος" κλέβει ρεύμα... πραγματικά ΔΕΝ ξέρω πως θα αντιδράσω. Λογικά αν κλείσω το γενικό του σπιτιού και δε σταματήσει να γυρνάει το ρολόι δεν θα καταλάβω ότι κάπου "αλλού" πάει το ρεύμα; Σίγουρα θα απευθυνθώ και σε ηλεκτρολόγο αφού πάρω την απάντηση της Δ.Ε.Η. ότι το ρολόι λειτουργεί μια χαρά.
SpY Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Απορώ πως 4 χρόνια !!! το άφηνες έτσι Δεν έχεις αερόθερμα ηλεκτρικά σώματα κτλ έτσι ? Να σε ρωτήσω «ηλεκτροπληξία» έχει ο πίνακας σου?γιατι λες για οικοδομή 40χρόνων και ίσως να μην έχει αλαχθεί ο πίνακας ή να μην έχει «ηλεκτροπληξία» (συμβουλή αν δεν έχει βάλε για το δικό σου καλό) Γιατι αν έχει αποκλείουμε κατευθείαν την «διαροή» @ arxaggelos εννοείται ότι μπορείς να βρεις και ποιος σου κλέβει ρεύμα Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2010 από SpY
DrLo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Λογικά αν κλείσω το γενικό του σπιτιού και δε σταματήσει να γυρνάει το ρολόι δεν θα καταλάβω ότι κάπου "αλλού" πάει το ρεύμα; Λογικά ναι
Fazos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Τι είδους θέρμανση έχεις στο σπίτι? Μήπως έχεις τους παλιούς "θερμοσυσσωρευτές"? Αν ναι, δεν είναι απίθανη αυτή η κατανάλωση. Τέτοιους είχαμε στο πατρικό μου, και ερχόταν λογαριασμός τουλάχιστον 150.000 δρχ το δίμηνο (επι δεκαετίας 1980), και παρ'ότι είχαμε το "προνόμιο" του "νυκτερινού" ρεύματος. Επίσης το ηλεκτρικό θερμοσίφωνο μετατρέπει το ρολόι της ΔΕΗ σε ανεμιστήρα (με τέτοια ταχύτητα που γυρνάει), οπότε αν το "ξεχνάτε" ανεβάζετε και άλλο το κόστος.
Chrisad Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Απορώ πως 4 χρόνια !!! το άφηνες έτσιΔεν έχεις αερόθερμα ηλεκτρικά σώματα κτλ έτσι ? Να σε ρωτήσω «ηλεκτροπληξία» έχει ο πίνακας σου?γιατι λες για οικοδομή 40χρόνων και ίσως να μην έχει αλαχθεί ο πίνακας ή να μην έχει «ηλεκτροπληξία» (συμβουλή αν δεν έχει βάλε για το δικό σου καλό) Γιατι αν έχει αποκλείουμε κατευθείαν την «διαροή» @ arxaggelos εννοείται ότι μπορείς να βρεις και ποιος σου κλέβει ρεύμα οχι αεροθερμα κλπ ηλεκτροπληξία( τι είναι αυτό ;; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:51 ---------- Επίσης το ηλεκτρικό θερμοσίφωνο μετατρέπει το ρολόι της ΔΕΗ σε ανεμιστήρα (με τέτοια ταχύτητα που γυρνάει), οπότε αν το "ξεχνάτε" ανεβάζετε και άλλο το κόστος. φίλε σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο... αλλα ειδικά αυτό το προέχουμε από ένα σημείο και μετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα