Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οχι αεροθερμα κλπ

ηλεκτροπληξία(;) τι είναι αυτό ;;

Εννοεί το ρελέ διαφυγής. Ανιχνεύει διαφυγή ρεύματος προς την γη και πέφτει. Είναι κατι σαν "αυτόματος γενικός" στον πίνακά σου που ρόλο έχει να σε προστατέψει από "ηλεκτροπληξία".

Πχ κατα λάθος μια φορά βάζοντας μια πρίζα (ρευματοδότη) αντί να συνδέσω φάση-ουδέτερο, συνέδεσα φάση-γείωση με αποτέλεσμα όταν έβαλα το "φις" (ρευματολήπτη) στην ουσία έστειλα ρεύμα στη γείωση και έπεσε το ρελέ διαφυγής (μπορεί να το ακούσεις και ως ρελέ ασφαλείας)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Λογικά ναι

Όχι απλά λογικά ναι, σκέτο ναι. Το όποιο πιθανό (που μου κάνει απίθανο, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα είναι από τότε που φτιάχτηκε το σπίτι) κλέψιμο, καταγράφεται στο ρολόι του (αλλιώς δεν κλέβει από αυτόν, αλλά από την...ΔΕΗ).

Κλείνοντας τα πάντα για μια μέρα πχ (δε θα τύχει να λείψετε μια μέρα και οι δυο; ) και ελέγχοντας τιμές μετρητή πριν και μετά, μάλλον θα βγει συμπέρασμα.

Εγώ πιθανολογώ περισσότερο να είναι σφάλμα μετρητή πάντως, αν όντως παίζει στραβή.

Κατά τ' άλλα, σιγουρέψου ότι δεν κάνετε κάποια κατανάλωση που σου διαφεύγει. Πχ ηλεκτρική κουζίνα δεν αναφέρεις. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος η κατανάλωση σε συγκεκριμένες ώρες (βραδυνές) πληρώνεται περισσότερο (το "νυχτερινό ρεύμα" είναι νομίζω ειδική συνθήκη, δε σημαίνει απλά "καίω ρεύμα το βράδυ"). Και κάτι στάνταρ, είναι ότι από 800 KWh και πάνω, η κιλοβατώρα επίσης αλλάζει τιμή : όσο περισσότερο καταναλώνεις,,,τόσο ακριβότερα την πληρώνεις.

Επίσης, δεν ξέρω, αλλά α 2 pc μου ψιλοβρωμάνε. Αν είναι ενεργά όλη την ώρα (file servers πχ) δεν ξέρω πόσο "καίνε", σίγουρα όμως πολύ περισσότερο από το να είναι idle ή απλά να σερφάρει κάποιος μέσα απ' αυτά...

Το δε air-condition επίσης δεν κάνει για αθώο...Εκτός κι αν το χρησιμοποιείτε μόνο "περιστασιακά" όπως είπες, και μόνο μεταξύ πχ Ιουνίου-Αυγούστου...

Δημοσ.

Mην ξεχνάμε και τις underground αυξήσεις που μας επεφύλαξε ο golden boy (Αθανασοκάτι),του στυλ μετράμε κάθε χρόνο και επιμερίζουμε δεκαπλάσια σε σχέση με την επί κάθε δίμηνο μέτρηση,καθώς αλλοιώς υπολογίζονται οι πρώτες φθηνές kwώρες και αλλοιώς όταν έχουν μαζευτεί μετρήσεις μηνών.

Επίσης,ένας μεγάλος (καταναλωτικός) πόνος είναι και η άτυπη χρονοχρέωση,τιμωρώντας αυτούς που λείπουν απ' το σπίτι και όταν μαζεύονται επιτέλους και δουλεύουν όλες οι συσκευές μαζί τραβώντας ρεύμα σε λιγώτερο χρόνο απ' ότι αν απλώνονταν σ' όλη τη μέρα,Κάτι σαν νυχτερικό απ' την ανάποδη.Δεν είναι σενάριο Sci-Fi.

Δημοσ.

Η λυση ειναι μια χωρις πολλα πολλα, κλεινεις τον γενικο διακοπτη και πας και κοιτας το ρολοι. αν υπαρχει εστω και υποψια κινησης του δισκου τοτε ισχυουν 2 πραγματα 1.καπου υπαρχει διαρροη μεταξυ ρολογιου και πινακα η στον ιδιο τον πινακα και 2. καποιος κλεβει απο την παροχη σου και 3. που μου ηρθε αυτην την στιγμη εχεις τσεκαρει το ρολοι που πληρωνεις ειναι το δικο σου ανταποκρινονται τα νουμερα που εχει ο λογαριασμος οχι τα νουμερα καταναλωσης αλλα το νουμερο μετρητη ειναι το δικο σου .το ρολοι στο εξω μερος εχει ενα αλουμινενιο τσιγκακι με εναν αριθμο ,κοιτα αν εχεις τον ιδιο καπου στο πανω μερος του λογαριασμου.φιλικα

Δημοσ.

Επίσης,ένας μεγάλος (καταναλωτικός) πόνος είναι και η άτυπη χρονοχρέωση,τιμωρώντας αυτούς που λείπουν απ' το σπίτι και όταν μαζεύονται επιτέλους και δουλεύουν όλες οι συσκευές μαζί τραβώντας ρεύμα σε λιγώτερο χρόνο απ' ότι αν απλώνονταν σ' όλη τη μέρα,Κάτι σαν νυχτερικό απ' την ανάποδη.Δεν είναι σενάριο Sci-Fi.

Δεν το έχω ακούσει αυτό. Και πως το μετράνε ρε συ;

Δημοσ.

Δε νομίζω να παίζει αυτό τουλάχιστον όχι στους οικιακούς καταναλωτές (Γ1 τιμολόγιο)

Δημοσ.

Έχω τριφασικό οικιακό τιμολόγιο.Με σκίζουνε δυσανάλογα μ' αυτά που καίω.Και κάθε φορά τους λέω εγώ (τηλεφωνικά) τη μέτρηση,γιατί όταν το ξέχασα κάποτε,μούρθε 600κάτι εξωφλητικός.Έκανα παράσταση διαμαρτυρίας και μου ξανάρθε καινούργιος μειωμένος λογαριασμός(-30%),ότι και καλά διόρθωσαν το ρολόϊ του νυχτερινού κλπ βλάβες.

Όταν παρακολουθούσα την επικαιρότητα,το είδα κάπου στα ψιλά γράμματα των αυξήσεων,αλλά δεν έδωσα σημασία,γιατί ό,τι μούρχεται το πληρώνω.Μόνο όταν είναι κραυγαλέα η (μουλωχτή) αύξηση τα παίρνω και ξιφουλκώ πίσω απ' το ΙΚΑ (Αγησηλάου).Κι έφυγε με μετάθεση (σπίτι του δίπλα ο μούστης) ο κολλητός μου από κει,οπότε δυό φορές κακό.

Η εφαρμογή της χρονοχρέωσης υφίσταται,αλλά δεν έχω link.:P

Δημοσ.
Έχω τριφασικό οικιακό τιμολόγιο.Με σκίζουνε δυσανάλογα μ' αυτά που καίω.Και κάθε φορά τους λέω εγώ (τηλεφωνικά) τη μέτρηση,γιατί όταν το ξέχασα κάποτε,μούρθε 600κάτι εξωφλητικός.Έκανα παράσταση διαμαρτυρίας και μου ξανάρθε καινούργιος μειωμένος λογαριασμός(-30%),ότι και καλά διόρθωσαν το ρολόϊ του νυχτερινού κλπ βλάβες.

Όταν παρακολουθούσα την επικαιρότητα,το είδα κάπου στα ψιλά γράμματα των αυξήσεων,αλλά δεν έδωσα σημασία,γιατί ό,τι μούρχεται το πληρώνω.Μόνο όταν είναι κραυγαλέα η (μουλωχτή) αύξηση τα παίρνω και ξιφουλκώ πίσω απ' το ΙΚΑ (Αγησηλάου).Κι έφυγε με μετάθεση (σπίτι του δίπλα ο μούστης) ο κολλητός μου από κει,οπότε δυό φορές κακό.

Η εφαρμογή της χρονοχρέωσης υφίσταται,αλλά δεν έχω link.:P

Τιμολόγια οικιακής χρήσης

Συμβόλαιο Προμήθειας Ρεύματος Oκιακής Χρήσης

Είσαι σίγουρος ?

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω τρόπο να αμυνθώ σαν καταναλωτής,τη στιγμή που μετράνε ανα εξάμηνο+,προσμετρώντας κατ' αυτό τον τρόπο πλασματικές μονάδες (την αξία των οποίων και αφαιρούν στον εκκαθαριστικό) πάνω στο λογαριασμό,ενώ αν μετρούσαν κανονικά ανά δίμηνο,θα τιμολογούμουν ( ; ) διαφορετικά.Είναι απλό,δεν το καταλαβαίνεις;

Επίσης,δεν έχω τρόπο να προσβάλλω την καταμέτρηση της χρονοχρέωσης,μιας και ο δέκτης είναι -σύμφωνα με την ένδειξή του- τηλεχειριζόμενος (νυχτερικό κλπ) και ενώ βάζω πλυντήριο (π.χ.) δυο φορές τη βδομάδα,καίω δυό ώρες τη μέρα aircondition,θερμοσίφωνο λιγώτερο από μισή ώρα καθημερινά,μου βγάζει πάνω από 3.5mwh το τετράμηνο.Και φυσικά οι πρώτες 1640 κοστολογούνται 0.087,οι άλλες 1640 με 0.111 και τα ρέστα με 0.137.

Α,και κάτι ψιλολοΐδια,καμια χιλιάδα νυχτερινό,ένας θεός ξέρει που το τρώω,αφού οι ηλεκτρικές κουβέρτες τρώνε κάτω από 60wh...

Δεν βγαίνει με απλά μαθηματικά,ακόμη και με το stnd-by σε όλα τα καβλιτζέκια πούχω μαζέψει.

Sorry,μας κλέβουνε ασύστολα και δεν έχουμε τρόπο άμυνας.Το ρολόϊ δείχνει κάποια ένδειξη,είμαι υποχρεωμένος να την ασπαστώ και πληρώνω όσο μου πούνε,μονοπώλιο γαρ.

Δημοσ.

Επίσης,δεν έχω τρόπο να προσβάλλω την καταμέτρηση της χρονοχρέωσης,μιας και ο δέκτης είναι -σύμφωνα με την ένδειξή του- τηλεχειριζόμενος (νυχτερικό κλπ)

Ποιά χρονοχρέωση ρε συ;

Το νυχτερινό είναι άλλο ρολόι. Αν μπορούσαν να μετρήσουν αυτό που λες δε θα χρειάζονταν άλλο ρολοι για νυχτερινό και άλλο για νορμάλ, θα σου έκαναν τη σούμα στο τέλος.

Τα άλλα που λες ναι

Δημοσ.

Eφ' όσον μπορούν να ελέγχουν "χρονολογικά" το ρολόϊ του νυχτερινού,εύκολο είναι να διαχειρίζονται και το κανονικό.Δεν λέω χαζομάρες,είναι η μόνη αποδεκτή εξήγηση πως ενώ δε έχω 24/7 ενεργοβόρες συσκευές,εν τούτοις χρεώνομαι σαν να έχω.Δεν λέω χαζομάρες,απλά ό,τι σκέφτομαι το εκφράζω δυνατά.

Ρε κανας pentza,που πήγανε όλοι;

Δημοσ.
Eφ' όσον μπορούν να ελέγχουν "χρονολογικά" το ρολόϊ του νυχτερινού,εύκολο είναι να διαχειρίζονται και το κανονικό.Δεν λέω χαζομάρες,είναι η μόνη αποδεκτή εξήγηση πως ενώ δε έχω 24/7 ενεργοβόρες συσκευές,εν τούτοις χρεώνομαι σαν να έχω.Δεν λέω χαζομάρες,απλά ό,τι σκέφτομαι το εκφράζω δυνατά.

Ρε κανας pentza,που πήγανε όλοι;

Όσοι έχουν νυκτερινό έχουν διαφορά στο ρολόι. Δε θυμάμαι αν είναι άλλο ρολόι ή αν έχει κάποιο καλώδιο παραπάνω ...

Δημοσ.
Όσοι έχουν νυκτερινό έχουν διαφορά στο ρολόι. Δε θυμάμαι αν είναι άλλο ρολόι ή αν έχει κάποιο καλώδιο παραπάνω ...

2 μετρητές σε ένα "κουτί" για να μη μπερδευόμαστε με το ρολόι.

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα (8.1.2010) ήρθαν για έλεγχο του ρολογιού, έκλεισαν το ρολόι για περίπου 30 λεπτά για να κάνουν τον έλεγχο.. δυστυχώς δε μπόρεσα να είμαι στο σπίτι αλλά "ακούστε" τι είπαν στη γυναίκα μου!!!!! Το ρολόι λειτουργεί μια χαρά, όμως πιθανότατα να υπάρχει και μια απώλεια 5% -εις βάρος της Δ.Ε.Η.-!!!!!!! (Δηλαδή τους ΚΛΕΒΩ κιόλας) και για αυτό το λόγω είπαν ότι θα αλλάξουν το ρολόι.

Δεν έχω εκνευριστεί όσο θα έπρεπε ΜΟΝΟ για ένα λόγω, πιθανότατα να βρήκαν πρόβλημα στο ρολόι ΑΛΛΑ να μη το παραδέχονται προκειμένου να μη ζητήσω διόρθωση στους λογαριασμούς που έχω πληρώσει τα τελευταία 4 χρόνια....και απλά να μπαίνουν στη διαδικασία να το αλλάξουν προσπαθώντας να το περάσουν στο ντούκου... γιατί αν υποψιαστώ ότι με νέο ρολόι θα πληρώνω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!! Θα τρελαθώ.

Τώρα το ζήτημα είναι, θα με χρεώσουν τα 35€; Αν με το νέο ρολόι έχω αποδεδειγμένα μειωμένη κατανάλωση (άρα και χαμηλότερους λογαριασμούς ) μπορώ να διεκδικήσω το δίκιο μου με κάποιο τρόπο;

Δημοσ.
Τώρα το ζήτημα είναι, θα με χρεώσουν τα 35€; Αν με το νέο ρολόι έχω αποδεδειγμένα μειωμένη κατανάλωση (άρα και χαμηλότερους λογαριασμούς ) μπορώ να διεκδικήσω το δίκιο μου με κάποιο τρόπο;

Από δω ξεκινάω,με το φτωχό μου το μυαλό και τη μπακάλικη λογική:

Δεν πρόκειται να χρεωθείς κάτι,εφ΄όσον έχουν διαπιστώσει βλάβη (έστω και μαϊμουδερή),είναι υποχρεωμένοι να στην αποκαταστήσουν χωρίς χρέωση,είναι μέσα στη σύμβαση στην οποία έχουν αποδεχτεί την υπογραφή σου.Και η βλάβη είναι διαπιστωμένη,τη στιγμή που σου αλλάζουν μετρητή...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να διεκδικήσεις επιστροφές,ίσως κάποιο είδος αντιλογισμού ( ; ),δηλαδή να ξανακοστολογήσουν τις πρώτες και δεύτερες χαριστικές μονάδες (ιδίως άμα έχουν καιρό να μετρήσουν),καταλαβαίνεις υποθέτω τι λέω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...