Προς το περιεχόμενο

HOME SERVER project ερώτηση !!!

TEOKOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά αν γνωρίζει κανείς και θέλει να βοηθήσει ας με συμβουλέψει!!

Έπεσε στα χέρια μου ένας server(μου χρωστούσαν λεφτά και από να τα χάσω....) και είναι δύσκολο να πουληθεί δεν γουστάρω να τον σκοτώσω τελείως.

Σκέφτομαι να τον βάλω στην αποθήκη και να τον χρησιμοποιήσω σαν media server της οικογένειας (διώροφο σπίτι με 6 pc desktop kai laptop)

Oi ερωτήσεις μου είναι πιο λειτουργικό να του βάλω που να είναι εύχρηστο και ασφαλές για τα δεδομένα μας που τώρα είναι σκόρπια σε δίσκους εξωτερικούς και μέσα στα pc, τι δίσκους να χρησιμοποιήσω πάντα με βάση την χρυσή τομή ανάμεσα σε ταχύτητα ,οικονομία και αποθηκευτικό χώρο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον έχει ασχοληθεί με το άθλημα και έχει διάθεση να απαντήσει

το μηχάνημα είναι αυτό

https://www-03.ibm.com/systems/data/flash/systemx/hardware/tower/x3400/tour/index.html

Δημοσ.

Είναι λίγο overkill να χαραμίσεις dual-socket Xeon μηχάνημα σε ρόλο file/media server για 6 clients, αλλά «περί ορέξεως...» που λένε. Για Λ/Σ, δεν σου κάνει αυτό που ήρθε προεγκατεστημένο από την IBM στο μηχάνημα; Στην περίπτωση που δεν υπάρχει προεγκατεστημένο Λ/Σ, δες προς Linux ή xBSD για ένα δωρεάν και ανοικτό Λ/Σ για να κάνεις τη δουλειά αυτή (π.χ. FreeNAS, είναι FreeBSD-based). Αλλιώς αν δεν έχεις πρόβλημα να τα «σκάσεις» έξτρα, υπάρχει και το WHS (Windows Home Server) της Microsoft.

Για το αποθηκευτικό σύστημα, αρκεί ένα setup με κοινούς SATA δίσκους μεγάλης χωρητικότητας. Αν επιθυμείς κάποιου είδους redundancy για ασφάλεια, μπορείς να τους βάλεις σε συστοιχία RAID-1, μειώνοντας την ωφέλιμη χωρητικότητα στο μισό, αλλά έχοντας διαρκώς mirrored τα δεδομένα σου σε περίπτωση που κάποιος δίσκος πει το ποίημα.

Σημαντικό είναι να έχεις Gigabit Ethernet υποδομή στο LAN του σπιτιού γιατί με 100Mbps Ethernet, ο διαμοιρασμός μεγάλων σε όγκο δεδομένων είναι λίγο «μανιβέλα»/«ξυλοκάρβουνο» κατάσταση...

Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς βάλτου xenserver και πάνω σ' αυτό βάλε ότι θες.Πχ linux για file-server,2-3 desktops για δοκιμή κλπ κλπ.Απεριόριστες δυνατότητες.

Αν πάλι βαριέσαι βάλτου ενα Ubuntaki και κάντον μόνο file-server.Τεράστια σπατάλη όμως σε utilization και σε ρεύμα !!

Δημοσ.

Διαβάζοντας τις συμβουλές σας και ψάχνωντας στο νετ λεω να κινηθώ πρός:

1)Windows Home Server.Aπλός για μένα που δεν κατέχω πολλά πετάς πάνω ένα δίσκο ότι νάναι τον φορμαρει και τον αφομιώνει στο σύστημα..καλό ακούγεται .Δεν κατάλαβα ακόμη πως διασφαλίζει τα data αμα χτυπήσει ένας δίσκος και ως τώρα ήξερα με raid mirroring.

Φανταστικό είναι και πόσο απλά βλέπεις τα αρχεία σου μεσω web!!!!

Αυτόματο back up των υπολογιστών του δικτύου

Και φτηνά 100 ε για 10 άδειες χρήσεις

2)Λέω να ξεκινήσω με 4 wd green 1T καμιά άλλη πρόταση?

3)Το σημαντικότερο που με κολώνει είναι όπως είπε και ο φίλος στο post του η τεράστια σπατάλη σε ρεύμα για μια τόσο απλή εφαρμογη όπως το media sharing.Γιαυτό λέω να του βγάλω τον έναν xeon ,το ενα 835w τροφοδοδοτικό και 3 ανεμιστήρες και σε συνδιασμό με το υποτιθέμενο εξελιγμένο power managment της ibm να το φέρω σε λογικά επίπεδα

Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

2. Καλή επιλογή το 1TB, αυτήν τη στιγμή αν δεν κάνω λάθος μαζί με τα μοντέλα του 1.5TB δίνουν τον καλύτερο λόγο €/GB

3. Αν είναι τελικά να μπεις σε διαδικασία strip-down και πειραματισμών για να πετύχεις καλύτερη θερμική/ενεργειακή απόδοση, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να το δώσεις τελικά το μηχάνημα κάπου που θα πιάσει τόπο ως είναι και να φτιάξεις από το μηδέν ή να παραγγείλεις ένα νέο, customized επί τούτου (δηλαδή στο ρόλο «file server χαμηλής κατανάλωσης») με commodity parts: Τροφοδοτικό χαμηλού Watt rating και υψηλού efficiency, ένας διπύρηνος επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης κλπ.

• Super Moderators
Δημοσ.
2. Καλή επιλογή το 1TB, αυτήν τη στιγμή αν δεν κάνω λάθος μαζί με τα μοντέλα του 1.5TB δίνουν τον καλύτερο λόγο €/GB

συμφωνώ και παίζει αν περιμένεις λίγο ακόμα για τον 2ΤΒ Samsung Ecogreen να δεις ακόμα καλύτερο ratio euro/gb μιας και στην Γερμανία τον έχουν 122 euro!

Δημοσ.
συμφωνώ και παίζει αν περιμένεις λίγο ακόμα για τον 2ΤΒ Samsung Ecogreen να δεις ακόμα καλύτερο ratio euro/gb μιας και στην Γερμανία τον έχουν 122 euro!

wow! τετοια θελω να βλεπω.

οσο για το μηχανημα, ενας AMD Χ2/Χ3 της σειρας 'e' μαζι με windows 2003/2008 θα ειναι πιο αποδοτικος ;)

Δημοσ.

Σημαντικό είναι να έχεις Gigabit Ethernet υποδομή στο LAN του σπιτιού γιατί με 100Mbps Ethernet, ο διαμοιρασμός μεγάλων σε όγκο δεδομένων είναι λίγο «μανιβέλα»/«ξυλοκάρβουνο» κατάσταση...

Λέω να αλλάξω τα swich μου με αυτά

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613463

τα καλώδια είναι equip utp cat.5e patch iso/iec 1180 τα οποία είναι σε τοίχο και δεν αλλάζουν.Λες να έχω πρόβλημα με το δίκτυο?

Δημοσ.

Εγώ είμαι ο phanispal, όχι ο parsifal

Εχμμ.. ναι, αυτό τέλος πάντων :Ρ

ΩΧΧ!! sorry ρε συ γλώσεψα την μπέρδα μου :))

Tελικά τι λες παίζει ρόλο που η καλωδίωση είναi cat5 και όχι cat6 ?

• Super Moderators
Δημοσ.

η cat5e παίζει και 1gbit, μελλοντικά για παραπάνω gbitια θες άλλα καλώδια (nics, switches κτλπ κτλπ)

Δημοσ.

Καλή μέρα σας και καλή χρονιά σε όλους.

Ως χρήστης του WHS εδώ και 2 χρόνια περίπου θα ήθελα να σας πω πως είναι ένα λειτουργικό το οποίο αξίζει τα λεφτά του, πάντα ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Πιο συγκεκριμένα το έχω στημένο με 5 εσωτερικούς WD από 1,5T το καθένα, και επικοινωνούν επάνω του:

2pc Windows7 - LAN

1pc Windows7 – wireless (σε άλλο δωμάτιο)

1pc XP – wireless (σε άλλο όροφο)

1 laptop - wireless

2wd (MY BOOK I & MY BOOK II) - LAN

1AV Yamaha – LAN

1 media player (egreat 34A) - wireless (σε άλλο δωμάτιο)

1 PDA

Και τώρα προσπαθώ να δω τι μπορεί να κάνει το Wii (δώρο Αγίου Βασίλη) μαζί του (και αν μπορεί).

Η χρήση του αφορά για backup των πιο πάνω και επιπλέον κάνει διαμοιρασμό αρχείων μουσικής, βίντεο και φώτο. Έχω ορίσει τα τραγούδια και τις φώτο να τας κρατάει με αρχείο ασφαλείας (δηλαδή τα αποθηκεύει σε δύο σημεία από μόνος του, επάνω σε δύο διαφορετικούς σκληρούς). Για τις ταινίες δεν με πειράζει … ξανακατεβαίνουν.

Επιπλέον δεν κλείνει ποτέ και είναι το επίσημο κατεβαστήρι μου.

Το μέλλον προβλέπει νέα whs εντός του 2010 (ίσως) με 64bit περιβάλλον που θα φέρνει στα Windows7 αλλά στα στηρίζεται στα windows server 2008.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...