Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική και onboard κάρτα γραφικών...

kelsoss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα με τον Η/Υ του πιτσιρικά μου. Η μητρική GIGABYTE

GA-M55plus-S3G (rev. 1.0) που ενώ έχει τοποθετηθεί εξωτερική κάρτα γραφικών, ο Η/Υ ξεκινάει με την onboard. Κάποια στιγμή έκανα αναβάθμιση το bios και στην επιλογή στο bios έβαλα την προτεραιότητα στην εξωτερική κάρτα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Έπειτα έκανα format επανεγκατάσταση και στην επανεκκίνηση πάλι δεν ξεκινούσε από την επιλογή αλλά από την onboard κάρτα... Όποια βοήθεια θα είμαι ευγνώμων...

Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους....:confused:

Δημοσ.

πως καταλαβαινεις οτι ξεκινα με την Οnboard ? Να φανταστω πως στην οθονη εχεις συνδεμενο και το dvi και το d-sub και μετα η συνδεσμολογια στο pc ειναι dvi στην καρτα γραφικων και d-sub στην onboard?

Δημοσ.
πως καταλαβαινεις οτι ξεκινα με την Οnboard ? Να φανταστω πως στην οθονη εχεις συνδεμενο και το dvi και το d-sub και μετα η συνδεσμολογια στο pc ειναι dvi στην καρτα γραφικων και d-sub στην onboard?

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Καταρχάς και την απενεργοποίησα την onboard αλλά και την έβαλα ως β' επιλογή (δλδ να διαλέξει το σύστημα). Απλά όταν την συνδέω στην dvi είσοδο της κάρτας γραφικών η οθόνη παραμένει μαύρη και άραχνη!!:) - κατά τα άλλα ο Η/Υ δουλεύει κανονικά. Όταν την συνδέω στην οnboard δουλεύει κανονικά.:eek:

Τι παίζεται δεν γνωρίζω γιαυτό ευελπιστώ στην βοήθειά σας.

Δημοσ.
Την έχεις απενεργοποιήσει και όταν συνδέεις το καλώδιο εκεί έχεις εικόνα;

Τι δεν καταλαβαίνω;

Όταν συνδέω την οθόνη στην εξωτερική κάρτα δεν έχω εικόνα. Ο Υπολογιστής δουλεύει κανονικά. ΄Οταν συνδέω το καλώδιο στην onboard δουλεύει, 'εχω εικόνα στην οθόνη. Αυτό το κάνει μετά το format και την επανεγκατάσταση του λειτουργικού.:fear:

Δημοσ.
Και είναι disabled η οnboard;

Μπας και δεν είναι;

Είναι. Έχω δοκιμάσει όλες τις επιλογές στο bios.

Μέχρι και bios update έκανα, αλλά τίποτα..

Δημοσ.

Μηπως λεω...μηπως η αλλη καρτα που εχεις πανω εχει extra τροφοδοσια και δεν την εχεις συνδεσει με αποτελεσμα να μην μπορει να αναψει?

Δημοσ.
Μηπως λεω...μηπως η αλλη καρτα που εχεις πανω εχει extra τροφοδοσια και δεν την εχεις συνδεσει με αποτελεσμα να μην μπορει να αναψει?

Έχει εξωτερική τροφοδοσία και είναι συνδεμένη. Επιπλέον δουλεύει και το ανεμιστηράκι της. Πριν το Format δούλευε κανονικά.

Δημοσ.
Κανενα αλλο pc για δοκιμη υπαρχει?

Υπάρχει. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή μετά τη δουλειά αύριο. Αλλά λέτε να έπαθε κάτι η κάρτα γραφικών μετά από το φορμάτ και να μην την βλέπει καθόλου..?:whistle:

Δημοσ.

Τελικά παίζει η κάρτα στο άλλο pc. Αλλά το άλλο pc δεν έχει onboard κάρτα γραφικών. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει ή να πάω να πάρω μια άλλη μητρική?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...