Heatspreader Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Φθηνά Προϊόντα Super Market Είναι γνωστό ότι σε Super Market μπορεί να βρει κάποιος προϊόντα τα οποία αναγράφουν την επωνυμία του Super Market (Carrefour ή 365), ή προϊόντα με την ονομασία "1". Πολλές φορές οι τιμές τους, είναι και 4 φορές, αλλά και παραπάνω, μικρότερες από το να αγοράσει κάποιος το ίδιο προϊόν, αλλά με ονομασία εταιρίας (πχ Μπάρμπα-Στάθης). Το "φθηνά Προϊόντα" που φαίνεται στο τίτλο του Topic, θέλει να πει φθηνά σε σχέση με άλλα γιατί φθηνά δεν είναι σε σχέση με τους μισθούς, αλλά είναι άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή. Το ερώτημα μου είναι αν είναι καλά αυτά τα προϊόντα και αν ναι, γιατί είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στη τιμή με τα επώνυμα. Ψωνίζοντας μόνο τα "φθηνά" προϊόντα δεν βρήκα καμία διαφορά και ειδικά στη Μαγιονέζα Hellmans με την 365! Το τονίζω αυτό γιατί στο συγκεκριμένο προϊόν δεν υπήρχε καμία μα καμία διαφορά στη γεύση. Επίσης ζαμπόν Carrefour είναι Νίκας ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς, μου το είχε πει η κυρία που δούλευε εκεί. Άλλοι λένε ότι είναι κακής διαλογής που τα πλασάρουν με χαμηλή τιμή στην αγορά... Επίσης ακούγεται ότι πάνε οι μεγάλες εταιρίες σε εργοστάσια έτοιμα προς κλείσιμο και τους αγοράζουν τα προιόντα σε πολύ χαμηλές τιμές... Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει με αυτό? Ευχαριστώ.
Neal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Καταρχάς δεν έχουν ίδια γεύση τα περισσότερα, αν όχι όλα τα προϊόντα. Είναι σαν το χαρακτηριστικό παράδειγμα με την coca cola και την freeway( cola. Επίσης, κάπου είχα διαβάσει για τα LIDL, αν θυμάμαι καλά, ότι στις βιομηχανίες που παρασκευάζονται βάζουν τους υπαλλήλους να δουλεύουν πολλές ώρες, με λίγα λεφτά και με παλιάς τεχνολογία μηχανήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει κάτι τέτοιο.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Εγώ προσωπικά πάω και ψωνίζω από το carrefour τα δικά του προϊόντα. Ειδικά καθαριστικά , ζυμαρικά αλλά και πολλά άλλα προϊόντα μου έρχονται πολλές φορές στη μισή και παραπάνω τιμή απ΄ ότι έχουν τα επώνυμα. Την τελευταία φορά θυμάμαι πήρα μπεικον στην μισή τιμή από το επώνυμο και έγραφε από πίσω ότι το προϊόν είναι Νικας. Έδωσε ο Νίκας το μπέικον , βάλαν την συσκευασία carrefour και το δίνουν στην μισή τιμή. Και ήταν πεντανόστιμο.
Heatspreader Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Έδωσε ο Νίκας το μπέικον , βάλαν την συσκευασία carrefour και το δίνουν στην μισή τιμή. Και ήταν πεντανόστιμο. Μήπως έδωσε κακής διαλογής μπέικον? Και γιατί να το δώσει πιο φθηνά και να μη το πουλήσει όπως πουλάει και τα δικά του, δηλαδή ακριβά? Και εγώ πάντα προϊόντα με την επωνυμία του Super Market!
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Απλά είναι ακόμα ένα από τα κόμπλεξ του νεοέλληνα που για να είναι κάτι καλό πρέπει να κοστίζει 10 κ 15 φορές παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε. Υπάρχουν βέβαια κ περιπτώσεις και σε άλλα προϊόντα όπως η κόκα-κόλα και τα απορρυπαντικά κυρίως αλλά guess what? Υπάρχουν κι επώνυμα προϊόντα που είναι παρόμοια χάλια. Απλά στα "φτηνιάρικα" δε παίζει το μάρκετινγκ και η διαφήμιση μέσα ώστε να ανεβαίνει το κόστος.Εμ βέβαια μόνο η χλωρίνη KLINEX είναι απολυμαντική.Οι υπόλοιπες είναι για βρωμίζουν το χώρο με χλώριο. Ξεκολλάτε από τα κόμπλεξ του παρελθόντος για να γίνουμε καλύτεροι. Παρεμπιπτόντως και τόνος "1" του καρφούρ και ο "Carrefour" μαμεύει απλά προσέξτε γιατί οι διαφορές παίζουν στα γραμμάρια του προϊόντος ;-)
steliospal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 ummm φαντάζομαι οτι δεν ξοδεύουν λεφτά για τη διαφήμιση ! Να ένας σημαντικός παράγοντας για πιο φθηνά προϊόντα! Υ.Γ. το έχω ακούσει κι εγώ οτι τα προϊόντα των s.market είναι τα ίδια με τα επώνυμα... ---------- Προσθήκη στις 16:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:09 ---------- ummm φαντάζομαι οτι δεν ξοδεύουν λεφτά για τη διαφήμιση ! Να ένας σημαντικός παράγοντας για πιο φθηνά προϊόντα!Υ.Γ. το έχω ακούσει κι εγώ οτι τα προϊόντα των s.market είναι τα ίδια με τα επώνυμα... με πρόλαβε ο απο πάνω
Heatspreader Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Παρεπιπτόντως και τόνος "1" του καρφούρ και ο "Carrefour" μαμεύει απλά προσέχτε γιατί οι διαφορές παίζουν στα γραμμάρια του προιόντος ;-) Τα "1" δεν μου αρέσουν τόσο πολύ, αλλά τα Carrefour τα βρίσκω φοβερά. Με λίγα λόγια λέτε ότι είναι φθηνά επειδή απουσιάζει το κόστος της διαφήμισης?
steliospal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δεν το έχω ερευνήσει ιδιαίτερα αλλά σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο εγώ πάντως αγοράζω μερικά απο αυτά τα προϊόντα αλλά επιλεγμένα π.χ. αλουμινόχαρτα , οδοντογλυφίδες αλλά και το γάλα που παίρνω απο carrefour δεν μου φαίνεται άσχημο
tolis_01 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Πολλά μπορεί να παίζουν, όπως η διαφήμηση, ή και συμφωνίες μεταξύ εταιριών και σουπερμάρκετ. Πολλά όπως είπες κι εσύ είναι ίδια, πχ τα κριτσίνια του Βασιλόπουλου είναι σίγουρα κατσέλης (μιλάμε για ολόιδια γεύση και έχω φάει τόνους κι απ'τα δυο ). Πολλά το γράφουν κιόλας ότι τα φτιάχνει ο Κατσέλης, Καρομολέγκος, Kraft foods κλπ στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
Lucifer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Προσωπικά, εγώ δεν κατάλαβα ποτέ διαφορά ανάμεσα στα μακαρόνια Μίσκο και τα μακαρόνια Ντίσκο, ούτε στο αφρόλουτρο Νταβ με δάκρυα αγγέλων και αίμα από περίοδο παρθένας και το αφρόλουτρο Γκλαβ με σεληνιακό καυλοντηβέτορ. Και όσο θυμάμαι την ιστορία με τα Aldi που τα σνομπάραν όλοι επειδή ήταν φτηνά επειδή δεν έβγαζαν καν τα προϊόντα απ' τις κούτες και δεν τυπώνανε ούτε φυλλάδια για διαφήμηση και όταν έγινε ο έλεγχος η κρέμα προσώπου παραγωγής τους πάτησε κάτω oil of olaz, ε. Εκτός αν πιστεύει κανείς πως το μοσχάρι του βασιλόπουλου το σφάξανε αφού πήδηξε την κλώντια σίφερ και ενώ κάπνιζε πούρο αβάνας ενώ του λιντλ ήταν το φτωχό ξαδερφάκι του που το έδερνε ο μπαμπαβόδης.
tolis_01 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Προσωπικά, εγώ δεν κατάλαβα ποτέ διαφορά ανάμεσα στα μακαρόνια Μίσκο και τα μακαρόνια Ντίσκο, ούτε στο αφρόλουτρο Νταβ με δάκρυα αγγέλων και αίμα από περίοδο παρθένας και το αφρόλουτρο Γκλαβ με σεληνιακό καυλοντηβέτορ. Για την ιστορία πάντως, εγώ κατάλαβα μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη νουκρέμα της ΙΟΝ που παίρνω συνήθως και στην αντίστοιχη μάρκας carrefour. Η δεύτερη δεν τρωγώταν :/
aledjo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 σε εκπαιδευτικη επισκεψη που ειχαμε καποτε με τη σχολη στο εργοστασιο που φτιαχνονται τα κρουασαν molto, ειδαμε ολοι οτι τα ιδια κρουασαν φευγανε προς αλλη κατευθηνση για να μπουν στο σακουλακι του γαλαξια! σε ερωτηση που κανανε μας ειπα οτι ο γαλαξιας εχει παραγγειλει κρουασαν... δηλαδη τα ιδια ειναι μονο που αλλαζουν το σακουλακι.
Lucifer Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Το συγκεκριμένο νομίζω είναι λεπτό ζήτημα, εγώ ξερνάω και με την πανδιάσημη μερέντα ενώ τρώω νουκρέμα και λατρεύω νουτέλλα.
Heatspreader Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μήπως είναι β' διαλογείς τα φθηνά σκέφτομαι. Όσον αφορά τις γεύσεις, μπορεί και ανάμεσα σε δύο επώνυμα να προτιμάς το ένα από αυτά. Το ίδιο και με το φθηνό, ανάμεσα σε επώνυμα ή και μεταξύ φθηνών να σου αρέσει κάποιο από αυτά. Όσον αφορά τα μακαρόνια, ρε παιδιά είναι τεράστια η διαφορά. Τα Barrilla έχουν 1,36Ευρώ και τα Carrefour έχουν 0,30Ευρώ! Και να σας πω κάτι? Αν τα βράσεις λιγότερο γίνονται τέλεια! Δοκιμάστε το και θα δείτε! Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θέλουμε να είναι το κρέας ελληνικό? Και καλά ότι είναι από χωριό!? Για εμένα όταν είναι ελληνικό είναι ένας λόγος να μη το πάρω. Ο κλασσικός Έλληνας λαμόγιο που ταίζει ότι να'ναι τα ζώα του για να μειώσει το κόστος! Κάποιος θα πει ότι και στο εξωτερικό γίνεται αυτό, ναι μπορεί, αλλά αφενός θεωρώ τους Έλληνες (μαζί με Ιταλούς) πιο λαμόγια, αφετέρου, πιστεύω ότι στο εξωτερικό υπάρχουν καλύτεροι έλεγχοι! Στα ΑΒ Βασιλόπουλος τα έτοιμα κρέατα σε κεσεδάκι με ημερομηνία σφαγής, τα θεωρώ πολύ καλά και ψωνίζω αρκετές φορές. Σε γενικές γραμμές σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτα, απλά άνοιξα το θέμα επειδή μου κάνει εντύπωση πως γίνεται να πουλάνε τόσο χαμηλά σε σχέση με τους άλλους.
Ethnikos14 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Ειδικά στα προϊόντα Carrefour (φαγώσιμα) είναι αισθητή η διαφορά και δεν μπορείς εύκολα να εμπιστευτείς μια τέτοια επιχείρηση που κάνει συνέχεια κομπίνες το ίδιο και για τον Γαλαξία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.