looneygeorge Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Κι ομως φίλοι μου!! Πριν λιγο ξεκίνησα να ψάχνω για αεροπορικό εισητήριο από Ιωάννινα μιας και στην Ελλαδάρα μας για να φτάσεις από εκεί Αθήνα εχεις 3 (πρακτικά 2) επιλογές: 1. 6,5- 7 ωρίτσες ΚΤΕΛ με 26 και κατι € για τους φοιτητες (τσαμπαααα), και το απλό γύρω στα 35 αν δεν κανω λάθος, 2. 4,5- 5 ωρίτσες Ι.Χ. οδηγόντας χωρίς στάση και πάλι με οριακό σεβασμό στα όρια ταχυτητας που επιβάλλονται κατα την διαδρομή με κόστος ανάλογα την κατανάλωση του αυτοκινήτου στα 470 χιλιομετράκια της διαδρομής και 3. Αεροπλανακι με μία αααντε δύο πτήσεις την ημέρα απο καθε αεροπορική 45' διαδρομή και τιμές (τουλάχιστον απο την εμπειρία μου) Απο 42 εώς 115,01€ μαζι με τους φόρους και παντα μιλώντας για οικονομική θέση. Και εδώ ερχεται το μεγάαλο αστειο.. Η aegean δεν κανει τον κόπο να διαθέσει καν δικό της αεροπλάνο (απο τα πολυδιαφημισμένα airbus που παρήγγηλε και θα εξυψώσουν την φήμη του στόλου της πάνω απο την olympic), παρά εκεί που πας να διαλέξεις το εισητηριάκι σου δίπλα στον αριθμό πτήσης εχει ενα μικρό θαυμαστικο, το οποίο σε ειδοποιει οτι "Η πτήση πραγματοποιείται σε συνεργασία με αλλη εταιρία".. Λες και εσυ ο απλός πολιτης "χμμ θα εχουν αλλη εταιρία για τις τσάντες ξερω 'γω." Αμ δε! Για κανε απλέ πολίτη μου ενα search για πτήσεις στο airtickets τελεια gr! Εκεί 2 πραγματα παρατηρεις και κατι παθαινεις (και μαθαινεις): 1. Το εισητήριο για την ίδια μερα και ίδια ώρα κοστίζει 15 € λιγότερα. 2. Η εταιρία με την οποία η καλή μας aegean θα συνεργαστεί για την πτήση ειναι η TAJIKISTAN AIRLINES!! Και ποιο συγκεκριμενα αναφέρει (copy-paste) "Aegean Air Σε συνεργασία με αεροσκάφος της Tajikistan Airlines" Μονο εγώ σκέφτικα μόλις "ΟΥΑΑΑΑΑΟΥΥΥΥ!!!!!!" ?:confused:
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Εν τω μεταξυ, παιζει το σκαφος της Τουρκμενισταν-Αμπντουλαχ-Καμπουλ να ειναι σε καλυτερη κατασταση απο ορισμενα "ελληνικα". Επισης: 1. Το εισητήριο για την ίδια μερα και ίδια ώρα κοστίζει 15 € λιγότερα. Δηλαδη ποσο?
Lucifer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, είναι παλιό λάθος του κωδικού το τατζικιστάν, ο δανεισμός είναι από την SwiftAir. 15 φθηνότερα είναι για τον ίδιο λόγο που το booking.com είναι φθηνότερο απ' το να κλείσεις κατευθείαν σε ξενοδοχείο. Και τέλος, πόσα δρομολόγια έπρεπε να έχει τη μέρα για τα Ιωάννινα;
Mika Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 η ενημερωση γινεται πρωτου κλεισεις τα εισητηρια; αν ναι δεν βλεπω κατι μεμπτο, πολλες εταιριες το κανουν.
Rubin074 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μην το γελάτε καθόλου. Ξέρεις πόσες μεγάλες high-class και καλά εταιρείες έχουν αεροπλάνα στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με αυτά της Tatjikistan Airlines; Αλλά όπως και να 'χει ο φίλος πιο πάνω μίλησε για τη SwiftAir (που πάλι δεν την ξέρω) οπότε ΟΚ. Άσχετο: στο Schiphol, στο Amsterdam, transit κάνεις και ξαναπερνάς από έλεγχο ασφαλείας. Έλεος με τους Ολλανδούς, μια ώρα κάναμε να μπούμε χθες στο αεροπλάνο :@
apd453 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό πάντως σε όλα αυτά. Ιδιωτική εταιρία είναι και συνεργάζεται με άλλες νόμιμες (ελεγμένες) ιδιωτικές εταιρίες. Αν τώρα τίθεται θέμα αξιοπιστίας καλύτερα να κατηγορήσετε πρώτα αυτούς που δίνουν τις άδειες και κάνουν τους ελέγχους και μετά τις εταιρίες. Αν κάποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στην τελική ταξιδεύει με άλλη εταιρία ή άλλο τρόπο.
teo64x Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Τα αεροπλάνα τα τσεκάρατε ή απλά δε σας αρέσει το όνομα; (Φυσιολογικός άνθρωπος είμαι, αναρωτιέμαι απλώς. Μη μου δίνετε σημασία.)
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι atr 72 και είναι ναυλωμένο (με wet-lease) από την Swift (ισπανική). Είναι μοντέλα 2007-08 και σε άριστη κατασταση. Μη λέμε κατευθείαν οτι μπουρδα μας κατέβει... Τόσα κ τόσα χρόνια που ταξιδεύεαμε με τα ρημαγμένα, παμπάλαια (το πιο καινουργιο καπου στο '92 ήρθε) και κακοσυντηρημένα ATR της παλιας Ολυμπιακής δεν παθαμε τίποτα... (εκτός από προσωρινή απώλεια ακοής ) Έχω ταξιδέψει 2-3 φορές με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και το μόνο αρνητικό τους είναι το ισπανικό πλήρωμα καμπίνας (ίσως εχει αντικατασταθεί πλέον με Ελληνες, δεν ξέρω) και ο θόρυβος (κοινός παρονομαστής σε όλα τα ελικοφόρα της Aerospattiale). Για μισή ώρα ταξίδι μη ζητάμε και πολυτέλειες... όσο για το θέμα των εισητηρίων που αναφέρεις μου φαινεται κουλό αλλα θα το ψάξω και εγώ... υ.γ. αυτό για το booking.com ισχύει; και πως πληρώνεις;
IOSTEFO Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Μην το γελάτε καθόλου. Ξέρεις πόσες μεγάλες high-class και καλά εταιρείες έχουν αεροπλάνα στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με αυτά της Tatjikistan Airlines; Αλλά όπως και να 'χει ο φίλος πιο πάνω μίλησε για τη SwiftAir (που πάλι δεν την ξέρω) οπότε ΟΚ. Άσχετο: στο Schiphol, στο Amsterdam, transit κάνεις και ξαναπερνάς από έλεγχο ασφαλείας. Έλεος με τους Ολλανδούς, μια ώρα κάναμε να μπούμε χθες στο αεροπλάνο :@ Μην ξεχνάς πως ο Νιγηριανός που παρά λίγο να τινάξει το αεροπλάνο της delta από το schipool πέρασε κοντρόλ, η Ολλανδή το φυσούν και δεν κρυώνει, για φανταστείτε να τιναζόταν.
kapodistrias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Με το airtickets ξέρει κανείς τι παίζει και τα έχει πιο φθηνά;
Lucifer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Έκπτωση υπηρεσίας. Πληρώνουν αυτοί τη διαφορά στην αεροπορική για κάθε κράτηση για να έχει νόημα να τα ψάχνεις από εκεί και όχι από το skyscanner ξερωγώ και τα βγάζουν απ' τις διαφημίσεις -συμφέρει και την αεροπορική και αυτούς.
insomniaK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Άφοβα πετάξτε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Για αυτό που αναφέρει οι IOSTEFO και Rubin074, είναι καρακιόζηδες οι Ολλανδοί. Δεν υπάρχει αυτό που κάνουν και αυτό για να σε περάσουν μέσα από τα μαγαζιά, εκεί που συνενώνονται τα 5-6 τέρμιναλ τους. Ειδικά πετώντας για ΗΠΑ, πρέπει να έχεις τουλάχιστον 1.5 ώρα καθαρή στο Σςίπολ για να μην ακούσεις να λένε ότι θα σου ξεφορτώσουν τις βαλίτσες. Όσο για τον Νιγηριανό, το ευχαριστήθηκα που τους πέρασε. Ειδικά, ο τελευταίος έλεγχος από τους αμερικάνους πριν μπεις στο αεροπλάνο είναι τελείως καραγκιοζιλίκι κι έχω περάσει αρκετές ώρες από τη ζωή μου να προσπαθώ να πείσω πως πάω διακοπές στις ΗΠΑ. Την τελευταία φορά ο αρχιπράκτορας (διότι ο πρώτος πρακτορίσκος με έκοψε για τρομοκράτη και ζήτησε ενισχύσεις) κατάφερε να με κρατήσει επί 45 λεπτά κάνοντας την ίδια ερώτηση: "Γιατί ταξιδεύετε τόσο πολύ;". Πείτε μου τι του απαντάς, πέραν του "Για τουρισμό.";;; Υπολογίστε μόνο, πόσες φορές μπορεί να γίνει αυτή η ερώτηση σε 45 λεπτά. Παράκρουση.
kage Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Επίσης, είναι παλιό λάθος του κωδικού το τατζικιστάν, ο δανεισμός είναι από την SwiftAir. 15 φθηνότερα είναι για τον ίδιο λόγο που το booking.com είναι φθηνότερο απ' το να κλείσεις κατευθείαν σε ξενοδοχείο. 1.το 19ε εισητηριο δεν εχει καμμια σχεση οτι ειναι λογο ναυλωσης αλλου αεροπλανου!!! ακομη και aegean να ταν θα εβγαζε και αυτη την επιλογη. τα τσεκαρα πριν μια βδομαδα που πεταγα θεσ/κη-αθηνα και πισω. 2.για τις φτηνοτερες τιμες του booking.com παλι για θεσ/κη δεν ειχαν απολυτως καμμια διαφορα με το να πηγαινες στο ξενοδοχειο. οποιος θελει ας το τσεκαρει και σημερα για τα ξενοδοχεια 3 αστεριων εως 5 που εψαξα... 3.δεν εντοπισα διαφορες τιμων για περιθωριο 1-2 ημερων για κλεισιμο εισητηριων απο site αεροπορικης εταιριας vs airtickets,pamediakopes,travelplanet24
paylidis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2010 Έκπτωση υπηρεσίας. Πληρώνουν αυτοί τη διαφορά στην αεροπορική για κάθε κράτηση για να έχει νόημα να τα ψάχνεις από εκεί και όχι από το skyscanner ξερωγώ και τα βγάζουν απ' τις διαφημίσεις -συμφέρει και την αεροπορική και αυτούς. εγω γιατί δεν τα έχω πετύχει ποτέ πιο φθηνά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.