Προς το περιεχόμενο

Σβηνει ξαφνικα το μηχανημα πολλες φορες την ημερα

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλές οι απαντήσεις αλλά επειδή το είδα πρόσφατα σε πελάτη μου δες αν έχει σκόνες η ψύκτρα κ αν η θερμαγώγιμη πάστα είναι σε καλή κατάσταση. Στο PC που είδα εγώ η σκόνη είχε κάνει "κρούστα" πάνω στην ψύκτρα και μετά από λίγο έκλεινε τελείως. Ένα καθαρισματάκι του έκανα με σκουπάκι και μετά καινούρια πάστα στον επεξεργστή και έγινε ΟΚ! Αν από όσα σου είπαν δε δούλεψε κάτι δοκίμασε και αυτό που προτείνω.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Καλές οι απαντήσεις αλλά επειδή το είδα πρόσφατα σε πελάτη μου δες αν έχει σκόνες η ψύκτρα κ αν η θερμαγώγιμη πάστα είναι σε καλή κατάσταση. Στο PC που είδα εγώ η σκόνη είχε κάνει "κρούστα" πάνω στην ψύκτρα και μετά από λίγο έκλεινε τελείως. Ένα καθαρισματάκι του έκανα με σκουπάκι και μετά καινούρια πάστα στον επεξεργστή και έγινε ΟΚ! Αν από όσα σου είπαν δε δούλεψε κάτι δοκίμασε και αυτό που προτείνω.

To οποιο θα ειχε ως αποτελεσμα να μην γινεται καλη απαγωγη της θερμοτητας,το οποιο θα ειχε σαν αποτελεσμα αυξηση της θερμοκρασιας.Γι αυτο και του ζητησα να κανει το τεστ με occt και linpak προκειμενου να δει τι παιζει με την cpu και την motherboard.

Δημοσ.

μεχρισ τιγμης μια χαρα. αρκει το ΟCCT ως τεστ η χρειαζεται και το linpack>διαφορετικο τεστ κανουμε ή το ιδιο?

• Moderators
Δημοσ.
μεχρισ τιγμης μια χαρα. αρκει το ΟCCT ως τεστ η χρειαζεται και το linpack>διαφορετικο τεστ κανουμε ή το ιδιο?

OK εισαι με ενα απο τα δυο.

Δημοσ.

μολις ολοκληρωθηκε το τεστ OCCT και το τελεισωσε με επιτυχια.

Τι να πω ρε γμτ.....αυτο που το σκιζει το κανει με επιτυχια και στα καλα των καθουμενων πεταει ακομ ακαι χωρις ζορι διαφορετικο ειδους bsod.

Μα καλα δεν υπαρχει καποιος τροπος απο τα αρχεια συμβαντων να δουμε τι ακριβως πυροδοτει/κανει trigger τα σφαλματα?

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχει.Τα memory/kernel dumps.Αλλα πρεπει να εισαι σιγουρος πως το hardware ειναι οκ.Προφανως δεν θελεις να μ ακουσεις,καλη συνεχεια,ευχομαι να εισαι τυχερος και να το βρεις:-)

Δημοσ.

Δεν θελω να σε ακουσω? Πλακα μου κανεις? Τι κανω δηλαδη απο το πρωι?

Εφαρμοζω ολα αυτα που λες.

Μεχρι στιγμης δεν εχει βρεθει κανενα hardwware προβλημα. Οποτε δεν ειναι λογικο να ρωτησω για ενδεικτικες αναφορες στα event files?

• Moderators
Δημοσ.
Δεν θελω να σε ακουσω? Πλακα μου κανεις? Τι κανω δηλαδη απο το πρωι?

Εφαρμοζω ολα αυτα που λες.

Λες να σου κανω πλακα?Η σου χρωσταω κατι και καθομαι και σε βοηθαω για ενα pc καποιου πελατη σου?Ελεγξες τον σκληρο με τα διαγνωστικα απο το site της εταιριας που εσου εχω πει 4 ή 5 φορες?

Και μην μου πεις με "copy paste"μεγαλων αρχειων.Για να λεω πως χρειαζεται το test του κατασκευαστη,κατι θα ξερω.Φυσικα αν θελεις με ακους.

Δημοσ.

Δεν ειπα εγω πως εισαι υποχρεωμνος να με βπηθησεις αλλα μην μου λες πως δεν κανω και αυτο που λες.

Οχι δεν το ελενξα γιατι δεν ξερω ποιο utility χρειαζεται.

WD hdd εχει.

Αλλα ειλικρινα γιατι δεν κανουμε πρωτα το προφανες που ειναθ να κοιταξουμε και να αναλυσουμε την προβολη συμβαντων η οποια συμφωνα με το εροορ που θα αναφερει θα μας δωσεις ισως μια πιο καλη ιδεα ως προς την πηγη του προβληματος?

Ετσι συγνωμη κιολας αλλα νομιζω πως ψαχνουμε στα τυφλα, δεν λεω χφρειαζεται και αυτο αλλα αν κοιτουσαμε τα logs ισως να ειχαμε πιο συγκεκριμενη εικονα.

---------- Προσθήκη στις 20:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:02 ----------

Επισης δεν μπορει να κανει windows update αν και ενεργοποιημενα.

Γιατι αραγε να μην κανει?

Και δεν εχει δριωερ για απλο ελεγκξτη επικοινωνια pci, εχει θαυμαστικο εχω βρει τα drivers για ηχο και μηυτρικη και via αλλα δεν ξερω γιατι αυτο το εχει θαυμαστικο.

• Moderators
Δημοσ.
Δεν ειπα εγω πως εισαι υποχρεωμνος να με βπηθησεις αλλα μην μου λες πως δεν κανω και αυτο που λες.

Kανε τον κοπο να δεις ποσες φορες ανεφερα τον σκληρο δισκο.

Και αυτο πως ακριβως συμβαδιζει με το παρακατω?

Οχι δεν το ελενξα γιατι δεν ξερω ποιο utility χρειαζεται.

WD hdd εχει.

Ενα search και μονο θα εβρισκες οτι χρειαζεσαι τα diagnostics της WD.

Ετσι συγνωμη κιολας αλλα νομιζω πως ψαχνουμε στα τυφλα, δεν λεω χφρειαζεται και αυτο αλλα αν κοιτουσαμε τα logs ισως να ειχαμε πιο συγκεκριμενη εικονα.

Οκ boy,σου ανελυσα στην πρωτη μου απαντηση για πιο λογο θελω να ειμαι σιγουρος πως το hardware ειναι οκ.Και σου τονισα πως θα πρεπει να βεβαιωθεις πως ισχυει το παραπανω αν θελεις να κανω την αναλυση των dumps.Γιατι αν μιλαμε για hardware προβλημα,εγω θα ψαχνω αδικα και δεν θα βγαζω νοημα χωρις λογο,καθως δεν θα μπορω να καταλαβω αν φταιει καποιο hardware part εφοσον ψαχνω καθαρα στο software κομματι του προβληματος.Τωρα προφανως αλλαξες γνωμη.

Kαλη συνεχεια,ευχομαι να το λυσεις το προβλημα.

Δημοσ.

Καλα ντε μην θυμωνεις απλα εχω απο χτες τις 10 το βραδυ εμχρι σημερα με αυτην την βλακεια παλευω και εχω καπου κουραστει θελω να βρω τι διαολο εχει και να το λυνα γρηγορα γιατι μουε χει φαει το μισο σββατοκυραικο.

κατεβαζω WD diagnostics και σκαναρω.

ελπιζω να συνεχισεις να με βοηθας γιατι μονος δνε μπορω να προχωρησω. Απλα ειμαι λιγο εκνευρισμενος που με δυσκολευει τοσο.

---------- Προσθήκη στις 20:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:26 ----------

αυτο ειναιτ το προγραμμα που πρεπει να κατεβασω?

http://wd-diagnostics.software.informer.com/download/

---------- Προσθήκη στις 20:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:27 ----------

cable test::write sector error! πο το πρωτο δευτερολπετο

http://club.myce.com/f138/western-digital-cable-test-failed-265602/

εχει VIA Controller... και raid yposthrizei.

συμφωνα με το απαραπνω φορουμ κατι πρεπει να παιζει με τα controllers η οντως ειναι χτυπημενος ο σκληρος.

το τοολ αυτο ομως λενε δνε ειναι και πολυ αξιοπιστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...