Προς το περιεχόμενο

Στηρίξτε το 30% των πυροσβεστών και αχρείαστοι να είναι

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

είναι κανονική δουλειά και όπως γράφω στο μπλογκ εφαρμόζεται λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων από τα αστικά κέντρα όπου στη πλειοψηφία τους κατοικούν οι υπάλληλοι.

γίνονται δηλαδή 3 8ωρα μαζί για να μην πηγαινοερχόμαστε καθημερινά.

1 24ωρη υπηρεσία 2 μέρες ρεπώ κ.ο.κ

υπερωρίες δεν υπάρχουν δηλαδή χρήματα δεν δίνονται για την υπερεργασία παρά μόνο σαν

μέρες ανάπαυσης (το χειμώνα).

Δημοσ.

''Κατάργηση της 24ωρης υπηρεσίας''.

Ρε αδερφέ είτε έχετε υπηρεσία είτε δεν έχετε υπηρεσία ξύνεστε και παίζετε τάβλι.

Που είναι το παράνομο δηλαδή;

Δημοσ.
''Κατάργηση της 24ωρης υπηρεσίας''.

Ρε αδερφέ είτε έχετε υπηρεσία είτε δεν έχετε υπηρεσία ξύνεστε και παίζετε τάβλι.

Που είναι το παράνομο δηλαδή;

η απάντηση είναι κλισέ πιά αν και το τάβλι απαγορεύτηκε εδώ και χρόνια τώρα υπάρχει η νόβα και το διαδίκτυο.

"βάλτε φωτιά στα σπίτια σας να έρθουμε να δουλέψουμε εφόσον δεν σας αρέσει να καθόμαστε".

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να βάλουμε φωτιά στα σπίτια μας. Μόλις πιάσουν, αν πιάσουν, γι' αυτό υπάρχετε για να ενεργήσετε όταν σας ζητηθεί. Σε επιφυλακή λοιπόν και καλό ξύσιμο.

Το τάβλι το είπα για πλάκα, αλλά απ' ότι φαίνεται...γκούχου.

Δημοσ.

Το πρόβλημά σας ποιο ακριβώς είναι;

Στο ότι θα χάσετε τα ρεπό σας;

Στο ότι θα πληρώνεται παραπάνω βενζίνη για να πάτε στην δουλειά σας; ( Ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να ήταν στην θέση σας-δουλειά σας έστω και αν πλήρωναν παραπάνω βενζίνη; )

Και ειλικρινά θέλω να σε ρωτήσω:

Αυτό οδηγεί όπως λες σε εξόντωση οικογενειών πυροσβεστών;

Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις δουλειά αν δεν σου αρέσει...

"βάλτε φωτιά στα σπίτια σας να έρθουμε να δουλέψουμε εφόσον δεν σας αρέσει να καθόμαστε".

Αυτό θα πει να μιλάς με επιχειρήματα και κοινή λογική.

Δημοσ.

Στο ότι θα πληρώνεται παραπάνω βενζίνη για να πάτε στην δουλειά σας; ( Ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να ήταν στην θέση σας-δουλειά σας έστω και αν πλήρωναν παραπάνω βενζίνη; )

Δεν πάει έτσι....είπαμε να κράζουμε τους ΔΥ αλλά όχι και να εκμηδενίσουμε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της ανεργίας και της φτώχειας.

Μια υποσημείωση: Γενικά δεν γουστάρω άτομα που πήραν δουλειά με βύσμα και μετά διαμαρτύρονται. Όταν έχεις βυσματική δουλειά, είσαι απλά κατάπτιστος και δεν έχεις δικαιώματα διαμαρτυρίας........

Δημοσ.

Καλό θα είναι να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί όλους και ταυτόχρονα να κάνει το σύστημα αποτελεσματικό. Συχνά οι "απο πάνω" που νομοθετούν, δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη θέση των εργαζομένων για να γνωρίζουν τις καταστάσεις.

Τα περί μισθολογικών και υπερωριών δεν τα γνωρίζω. Αυτό που θα -αντι-πρότεινα εγώ (το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί γενικώς στα σώματα ασφαλείας) είναι η, ανα εξάμηνο, εξέταση των πυροσβεστών όσον αφορά την σωματική τους κατάσταση. Κάθε έξη μήνες δηλαδή, θα υποχρεούνται σε αιματολογικές εξετάσεις, καθώς και σε τρέξιμο και άλλα γυμνάσια. Δεν είναι δυνατόν στην πυροσβεστική να υπάρχουν παχύσαρκοι και αλκοολικοί, ειδικά όταν η Ελλάδα αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό της απο βουνά.

Η αποτυχία στις εξετάσεις θα τιμωρείται με υποχρεωτική αργία και επανεξέταση σε χρονικό διάστημα που θα ορίζουν οι αρμόδιοι, αναλόγως με το διάστημα που θα υπολογίζεται οτι θα μπορέσει να ανακάμψει ο πυροσβέστης. Σε τυχόν αναφορά που θα γίνει εις βάρος του για αλκοόλ, θα του γίνεται επίπληξη ενώ στην τρίτη αναφορά θα υποχρεούται να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης. Αν δεν μπορέσει να συμμορφωθεί δε, το μπούλο.

Μια ιδέα ήταν αυτή, επειδή έχουμε μάθει να φωνάζουμε συνεχώς για τα δικαιώματά μας και ποτέ για τις υποχρεώσεις μας..

Δημοσ.

Δεν έκραξα κανένα. Αν σε ενόχλησε ο τρόπος γραφής μου, έπρεπε απλά να συμβαδίσω με τον topic starter.

Ο οποίος θα έπρεπε να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες και εδώ και στο blog του. ΔΕΝ ανοίγεις ένα θέμα αν δεν παραθέσεις ικανοποιητικές πληροφορίες και αν δεν είσαι έτοιμος να το υποστηρίξεις με ένα υποτυπώδες επίπεδο.-

Δημοσ.

Αντιλαμβανομαι αυτό που λέει ο topic starter να μπορεί να ισχύει, να έχει κάποιο δίκιο για περιπτώσεις που κάποιος πάει για 1 μέρα 24ωρη υπηρεσία σε κάποιο βουνό στη μέση του πουθενά όπου θα ήταν λιγότερο αποδοτικό να πηγαινοέρχονται σε 8ωρη βάση πυροσβέστες. Αλλά να κάνει κάποιος 24ωρη βάση σε πυροσβεστικό σταθμό στη "Μητροπολιτική" Αθήνα, σε μεγάλες πόλεις και τα περίχωρά τους δε το δέχομαι. Ναι να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του μόνο για 8 ώρες και αν χρειαστεί παραπάνω να πληρωθεί υπερωρίες, όπως ο κάθε εργαζόμενος.

Δημοσ.

φίλε μου δεν σε αναγκάζει κανείς να μας υποστηρίξεις αλλά δεν μπορείς να κρίνεις σωστά εφόσον δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα.

Εγώ ήμουν 7 χρόνια στην Αθήνα και προκειμένου να επιστρέψω στη πατρίδα μου δήλωσα

το 2005 ως τόπο συμφερόντων ένα επαρχειακό κλιμάκιο το οποίο λειτουργούσε εως πρόσφατα με το καθεστώς του 24ώρου.

Με αυτές τις συνθήκες επέλεξα να πάω εκεί αλλιώς δεν θα το προτιμούσα.

Στο ΠΣ μπήκα με την αξία μου και δεν με έβαλε κανείς μπάρμπας, σε διαγωνισμό που με μόνα μόρια αυτά του πτυχίου μου ,ούτε γραπτά τεστ ούτε συνεντεύξεις.

και σε παρακαλώ να εκφράζεσαι καλύτερα

Δημοσ.

Εαν λάβω υπόψιν μου αυτό:

είναι κανονική δουλειά και όπως γράφω στο μπλογκ εφαρμόζεται λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων από τα αστικά κέντρα όπου στη πλειοψηφία τους κατοικούν οι υπάλληλοι.

γίνονται δηλαδή 3 8ωρα μαζί για να μην πηγαινοερχόμαστε καθημερινά.

1 24ωρη υπηρεσία 2 μέρες ρεπώ κ.ο.κ

τότε δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα να παίρνουν οι πυροσβέστες των απομακρυσμένων περιοχών (και μόνο) 2 μέρες ρεπώ για 24ωρη υπηρεσία. Δεν βλέπω το λόγο βέβαια να γίνει αυτό σε κεντρικές περιοχές ή έστω σε πυροσβεστικά τμήματα που οι αποστάσεις είναι λογικές, γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε και την απόδοση που έχει ένας πυροσβέστης την 22η-23η ώρα της βάρδιας του.

υπερωρίες δεν υπάρχουν δηλαδή χρήματα δεν δίνονται για την υπερεργασία παρά μόνο σαν μέρες ανάπαυσης (το χειμώνα).

Μου εξηγείς λίγο καλύτερα το από πάνω? Επειδή δουλεύετε 24ωρα παίρνετε εκτός των διήμερων ρεπώ και έξτρα μέρες ανάπαυσης το χειμώνα κατάλαβα λάθος?

Δημοσ.
φίλε μου δεν σε αναγκάζει κανείς να μας υποστηρίξεις αλλά δεν μπορείς να κρίνεις σωστά εφόσον δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα....και σε παρακαλώ να εκφράζεσαι καλύτερα

Αν είχες παραθέσει περισσότερες πληροφορίες για να μάθουμε μερικά πράγματα και να μην ρωτάμε οι περισσότεροι τι σημαίνει αυτό και τι εκείνο, πολύ ευχαρίστως.

Μια χαρά εκφράστηκα σε αντίθεση με σένα, βλέπε παρακάτω.

Κακώς ασχολήθηκα...

Δημοσ.

αν εργαστώ κάποια μέρα πέραν του χρόνου της υπηρεσίας μου οι ώρες αυτές γράφονται και όταν και εάν δύναται η υπηρεσία θα μου χορηγήσει ισάριθμες ώρες ανάπαυσης οι οποίες φυσικά θα είναι εκτός της αντιπυρικής περιόδου (1 Μαίου εως 30 οκτωβρίου).

Δυστυχώς για μερικούς είναι δύσκολο να καταλάβουν πως η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που μεγάλο χρόνικό διάστημα το περνάμε στην αναμονή, το προτιμώ πάντως να κάθομαι γιατί όταν εγώ εργάζομαι βλέπω κόσμο να κλαίει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...