DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Εγώ (και άλλοι ΔΕΑ ή Μόνιμοι Υπ/ξοί) στον στρατό που έκανα "24ώρη" υπηρεσία σε φυλάκιο γιατί έπερνα μόνο 1 μέρα ? (και μόνο αν ήταν υπηρεσία σε φυλάκιο, όχι στη μονάδα) Πόσα χιλιόμετρα είναι το "πόστο" σου από το σπίτι σου ? Στο στρατό υπάρχει ένας όρος (εστω και τυπικά) νομίζω ότι μπορούν να μένουν μέχρι πχ 25χλμ μακριά από τη μονάδα σου. Νομίζω ότι μια ανάλογη "δεσμευση" από τους πυροσβέστες που υπηρετούν σε απόμερους σταθμούς θα ήταν δίκαιη, στη τελική μη πας ρε φίλε στο Πυροσβεστικό σταθμό Ρυζίων Έβρου, δε σε υποχρεώνει κανένας.
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Εγώ (και άλλοι ΔΕΑ ή Μόνιμοι Υπ/ξοί) στον στρατό που έκανα "24ώρη" υπηρεσία σε φυλάκιο γιατί έπερνα μόνο 1 μέρα ? (και μόνο αν ήταν υπηρεσία σε φυλάκιο, όχι στη μονάδα) Πόσα χιλιόμετρα είναι το "πόστο" σου από το σπίτι σου ? Στο στρατό υπάρχει ένας όρος (εστω και τυπικά) νομίζω ότι μπορούν να μένουν μέχρι πχ 25χλμ μακριά από τη μονάδα σου. Νομίζω ότι μια ανάλογη "δεσμευση" από τους πυροσβέστες που υπηρετούν σε απόμερους σταθμούς θα ήταν δίκαιη, στη τελική μη πας ρε φίλε στο Πυροσβεστικό σταθμό Ρυζίων Έβρου, δε σε υποχρεώνει κανένας. μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα δες ξανά πιό πάνω "Με αυτές τις συνθήκες επέλεξα να πάω εκεί αλλιώς δεν θα το προτιμούσα" ο περιορισμός της χιλιομετρικής απόστασης τυπικά υπάρχει αλλά το ξαναλέω εδώ και πολλά χρόνια εγώ έχω 9 χρόνια υπηρεσίας έτσι λειτουργούσαν τα κλιμάκια και το ξαναλέω με αυτές τις συνθήκες επέλεξα να πάω εκεί διαφορετικά δεν θα πήγαινα. ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φορά. 45 χιλιόμετρα αλλά όπως λέω υπάρχουν και συνάδελφοι που κάνουν 200 χιλιόμετρα.
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα δες ξανά πιό πάνω "Με αυτές τις συνθήκες επέλεξα να πάω εκεί αλλιώς δεν θα το προτιμούσα" ο περιορισμός της χιλιομετρικής απόστασης τυπικά υπάρχει αλλά το ξαναλέω εδώ και πολλά χρόνια εγώ έχω 9 χρόνια υπηρεσίας έτσι λειτουργούσαν τα κλιμάκια και το ξαναλέω με αυτές τις συνθήκες επέλεξα να πάω εκεί διαφορετικά δεν θα πήγαινα. ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φορά. 45 χιλιόμετρα αλλά όπως λέω υπάρχουν και συνάδελφοι που κάνουν 200 χιλιόμετρα. a. Οι συναδελφοί σου που κάνουν 200 χιλιόμετρα είναι "τυπικοί" με τον κανονισμό τις χιλομετρικής απόστασης ? γιατί όταν πήγαν "με αυτή την προϋπόθεση" πήγαν άλλο αν τους καλυπταν κάποιοι. Και εγώ με την ίδια λογική με αυτούς τους όρους (ως φορολογούμενος) πληρώνω το μισθό σου και συνεπώς με άλλους όρους (χωρίς τον περιορισμό χιλιομέτρων) θα πρέπει να έχω δικαίωμα είτε να σταματήσω να πληρώνω φόρους προς το ΠΣ είτε να απαιτήσω αυτό να λειτουργεί με βάση τους κανονισμούς της και όποιοι τους παραβιάζαν (και πολύ περισσότερο παραβιάζοντάς τους να ζητούν διευκολύνσεις) να απολυθούν b. Το ότι πήγες τότε με κάποιο πρόγραμμα υπηρεσιών δε σημαίνει ότι αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Σου υπέγραψε κανείς "συμβόλαιο" ότι αυτή ειδική μεταχείρηση που είχες ήταν "κατοχυρομένο" δικαίωμά σου. Αν πιστεύεις ότι είναι παράνομο κυνήγησέ το δικαστικά αλλά μη προσπαθείς να το περάσεις ως "καταπάτηση δικαιωμάτων σου". Το ότι επί 9 χρόνια τα κλιμάκια "έτσι λειτουργούσαν" δε σημαίνει κάτι, καιρός "να λειτουργήσουν αλλιώς" Με την ίδια λογική επι 99 χρόνια οι φακελογιατροί "έτσι λειτουργούν" ... έ, καιρός να λειτουργήσουν όπως πρέπει
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 έχεις δίκιο όσον αφορά το ότι η ηγεσία μπορεί να εφαρμόσει ότι τη βολεύει κάθε φορά αλλά καλά θα ήταν να μας πείσει πρώτα για το εάν πως το νέο ωράριο θα είναι καλύτερο. που κολάει η σύγκριση με τους εν λόγω γιατρούς δεν το κατάλαβα. και γιατί τόσα χρόνια δεν διαμαρτυρήθηκες για τον τρόπο λειτουργίας τους.
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 που κολάει η σύγκριση με τους εν λόγω γιατρούς δεν το κατάλαβα. ήταν μια έστω υπερβολική/τραβηγμένη παρομοίωση με σκοπό να δείξω ότι όπως αυτοί εκμεταλλέυτηκαν (και συνεχίζουν) την χαλαρότητα ενός συστήματος-κανονισμού, το ίδιο κάνατε και εσείς (σε άλλη κλίμακα βέβαια) ώστε να έχετε κάποια διευκόλυνση. Διευκόλυνση για σας που μπορεί προσωπικά να μη σας δείνει πρόσθετες αμοιβές αλλά μπορεί να ανεβάζει το κόστος λειτουργίας του ΠΣ. ---------- Προσθήκη στις 18:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:56 ---------- και γιατί τόσα χρόνια δεν διαμαρτυρήθηκες για τον τρόπο λειτουργίας τους. Το πότε και πού έχω διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν και με ποιές μεθόδους δεν είσαι προφανώς σε θέση να το γνωρίζεις με σιγουριά, έτσι δεν είναι ?
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 ήταν μια έστω υπερβολική/τραβηγμένη παρομοίωση με σκοπό να δείξω ότι όπως αυτοί εκμεταλλέυτηκαν (και συνεχίζουν) την χαλαρότητα ενός συστήματος-κανονισμού, το ίδιο κάνατε και εσείς (σε άλλη κλίμακα βέβαια) ώστε να έχετε κάποια διευκόλυνση. Διευκόλυνση για σας που μπορεί προσωπικά να μη σας δείνει πρόσθετες αμοιβές αλλά μπορεί να ανεβάζει το κόστος λειτουργίας του ΠΣ. δεν ανεβάζει το κόστος λειτουργίας με κανένα τρόπο .
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 δεν ανεβάζει το κόστος λειτουργίας με κανένα τρόπο αντίθετα αστυνομικοί συνάδελφοι μετακινούνται με υπηρεσιακό όχημα προς την υπηρεσία τους, το ίδιο βέβαια θα απαιτήσουμε και εμείς τώρα μιας και ανήκουμε στο ίδιο υπουργείο.τώρα πιθανόν να ανέβει το κόστος. 1. Επειδή τυγχάνει στη πολυκατοικία της μητέρας μου να μένει διοικητής τροχαίας που απέχει αρκετά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δε πηγαίνει στη δουλειά του με υπηρεσιακό όχημα/πλοίο (γιατί περνά και θάλασσα για να πάει στη δουλειά του). 2. Ε, και που είναι το θέμα, ας το κόψουν και σε αυτούς. ΥΓ : Το κόστος μπορεί (δε είμαι σε θέση να το γνωρίζω) να ανεβαίνει με την έννοια ότι απαιτούνται περισσότεροι πυροσβέστες για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες, σαφώς και δεν αναφερόμουν σε "μεταφορικά"
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 1. Επειδή τυγχάνει στη πολυκατοικία της μητέρας μου να μένει διοικητής τροχαίας που απέχει αρκετά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δε πηγαίνει στη δουλειά του με υπηρεσιακό όχημα/πλοίο (γιατί περνά και θάλασσα για να πάει στη δουλειά του). 2. Ε, και που είναι το θέμα, ας το κόψουν και σε αυτούς. ΥΓ : Το κόστος μπορεί (δε είμαι σε θέση να το γνωρίζω) να ανεβαίνει με την έννοια ότι απαιτούνται περισσότεροι πυροσβέστες για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες, σαφώς και δεν αναφερόμουν σε "μεταφορικά" 24 ωρη υπηρεσία=3 βάρδιες 1 εργάζεται, 1 ανάπαυση, 1 αργία 8ωρη υπηρεσία =4 βάρδιες 1 βραδυνή, 1 απογευματινή, 1 πρωινή, 1 σε ρεπώ οι ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν και το άλλο μείωσαν τις οργανικές θέσεις από 17 σε 12. λένε πως το καλοκαίρι έχουμε τους εποχικούς όμως αυτοί εργάζονται μόνο τις 16 ώρες από το 24ωρο πλην επίσημων αργιών λες και οι πυρκαγιές ξέρουν από αργίες. άσε που στις περυσινές φωτιές μόνο μόνιμοι κατεβήκαμε στη Αθήνα ενώ οι εποχικοί μας δεν μετακινήθηκαν. Το ηθικό είναι νόμιμο ή το νόμιμο ηθικό; Περί 24ώρου παθήματα… Κοινωνικές διαστάσεις έχει πάρει η πρόθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλαγής του ωραρίου εργασίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων στο σύνολο των υπηρεσιών της Ελλάδος. Κεραυνός εν αιθρία έ...πεσε , αλλάζοντας άρδην τις ζωές των πυροσβεστών και των οικογενειών τους που καλούνται πλέων να αντιμετωπίσουν μια ακόμη πρόκληση. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο υπηρεσιακής φύσεως θέμα , αλλά επηρεάζει την οικογενειακή και προσωπική ζωή όλων. Επίσης πέρα από το ωράριο οι πυροσβέστες απειλούνται να χάσουν και άλλα κεκτημένα στον βωμό της δημόσιας εξυγίανσης και του οικονομικού συμμαζέματος που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιτύχει. Οι πυροσβέστες ως απλοί άνθρωποι ,καθημερινά κάνουν έναν ασταμάτητο αγώνα, από την μια στη δουλεία τους και από την άλλη στο σπίτι τους. Καλούνται να σώζουν ζωές διακινδυνεύοντας την δική τους και από την άλλη με τις λίγες απολαβές που έχουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Σε όλο τον κόσμο οι πυροσβέστες απολαμβάνουν, για την προσφορά τους, τον σεβασμό και τον θαυμασμό της κοινωνίας , αλλά πάνω από όλα έχουν την στήριξη (ηθικά και οικονομικά) της ίδιας της πολιτείας. Πολιτικές αυτού του τύπου υποδεικνύουν την απαξίωση, την περιφρόνηση και ασέβεια προς τα άτομα αυτά αλλά και τις οικογένειες τους. Οι δημόσιοι αυτοί υπάλληλοι που δεν ξέρουν τι θα πει Σαββατοκύριακο και γιορτές, νύχτα ,κρύο και βροχή, κούραση και αϋπνία , αυτοί οι άνθρωποι πλασμένοι σαν από σίδερο εκτελούν το καθήκον τους όταν όλοι οι υπόλοιποι τρέχουν να σωθούν. Πώς μπορείς να ανταμείψεις κάποιον που είναι πρόθυμος να δώσει και τη ζωή του για την σωτηρία ενός μικρού παιδιού; Πως μπορείς να στηρίξεις ηθικά κάποιον που καθημερινά κάνει θυσίες για τον συνάνθρωπο του; Σίγουρα όχι με μέτρα εκδικητικά. Όχι με μέτρα που έχουν σκοπό να εκφοβίσουν και να υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ την αξιοπρέπεια αυτών των ατόμων. Και αυτό γιατί η αλλαγή του ωραρίου δεν φαίνεται να λύνει τα προβλήματα επάνδρωσης ή κακής λειτουργίας της υπηρεσία, αλλά να τα επιδεινώνει… Πώς θέλουμε έναν πυροσβέστη σωστό στη δουλεία του, όταν δεν τον εφοδιάζουμε με τα κατάλληλα μέσα; Πώς θέλουμε να σβήνουν οι φωτιές, όταν φτύνουμε τα άτομα που στέλνουμε να τις σβήσουν. Ποντάροντας στο φιλότιμο τους; Αυτό έχει πεθάνει μαζί με το 24ωρο… Κλείνοντας μία επισήμανση. Το 24ωρο είναι εφεύρεση των αξιωματικών και όχι των πυροσβεστών σε καιρούς που η επάνδρωση των υπηρεσιών ήταν οριακή. Τότε λοιπών αλλάζοντας τις ώρες από 8 σε 24 κέρδισαν σε επάνδρωση από τα άτομα της τέταρτης βάρδιας που αφομοιώθηκε από τις άλλες. Σήμερα αλλάζουν κάτι που τότε το έκαναν για να καλυφθούν οι ίδιοι και τώρα δεν τους κάνει… και ο μεγάλος απόν… ο πυροσβέστης. Φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα… Με τιμή jmiltsios εδώ το λινκ http://www.facebook.com/group.php?gid=273024576224&ref=nf#/topic.php?uid=273024576224&topic=12158&ref=nf ξεχάσαμε πως υπάρχει η ηθική και ανθρώπινη πλευρά του ζητήματος για το διοικητή δε γνωρίζω εγώ μιλάω για αυτά που γνωρίζω εγώ και δεν έχω λόγω να πω ψέματα. και για να μην ξεχνιόμαστε η Πάρνηθα κάηκε με καθεστώς 8ωρης υπηρεσίας το ίδιο η Πεντέλη και ο Υμηττός. αν ζούσα στις ΗΠΑ θα ήμουνα ένας ήρωας εδώ με έχουνε στο φτύσιμο πρέπει μήπως (μακρυά από μας) να γίνει κανένας μεγάλος σεισμός για να επανακτήσουμε το χαμένο κύρος αυτό που είχαμε μετά το 1999.
Praetorianos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 αν ζούσα στις ΗΠΑ θα ήμουνα ένας ήρωας εδώ με έχουνε στο φτύσιμο πρέπει μήπως (μακρυά από μας) να γίνει κανένας μεγάλος σεισμός για να επανακτήσουμε το χαμένο κύρος αυτό που είχαμε μετά το 1999. Αν ζούσες στις ΗΠΑ θα πέθαινες στο δρόμο και κανείς δεν θα νοιαζόταν αν είσαι πυροσβέστης. Δες το sicko και θα καταλάβεις. Μια χαρά κουβέντα γίνεται, δεν είναι ανάγκη να μπλέξουμε συναισθηματισμούς μέσα. Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα τι θα κερδίσει οικονομικά η κυβέρνηση αν καταργήσει το 24ωρο. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ίσα ίσα θα πρέπει αν καταβάλει παραπάνω μισθούς σε μια έξτρα βάρδια που δημιουργείται.
matsutsas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 λένε πως το καλοκαίρι έχουμε τους εποχικούς όμως αυτοί εργάζονται μόνο τις 16 ώρες από το 24ωρο πλην επίσημων αργιών λες και οι πυρκαγιές ξέρουν από αργίες.άσε που στις περυσινές φωτιές μόνο μόνιμοι κατεβήκαμε στη Αθήνα ενώ οι εποχικοί μας δεν μετακινήθηκαν. Γιατί δεν δουλεύουν οι εποχικοί τις αργίες; Δηλάδή, αυτοί δεν δουλεύουν 24ωρο; Και γιατί δεν κατεβήκαν και αυτοί στην Αθήνα να βοηθήσουν;
apd453 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Τι γίνεται ρε παιδιά. Όλοι οι ΔΥ γκρινιάζουν. Η πλάκα είναι ότι θελουν και εμάς τους υπόλοιπους στο πλευρό τους.
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Γιατί δεν δουλεύουν οι εποχικοί τις αργίες; Δηλάδή, αυτοί δεν δουλεύουν 24ωρο; Και γιατί δεν κατεβήκαν και αυτοί στην Αθήνα να βοηθήσουν; οι δραμινοί εποχικοί δεν κουνήθηκαν εγώ έναν είδα στη Πεντέλη που ήμουν και αυτός ήταν μαζί με μόνιμο πλήρωμα σε όχημα από Λάρισα. και ναι εργάζονται σε 2 βαρδιες πρωί και απόγευμα ---------- Προσθήκη στις 21:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:29 ---------- Τι γίνεται ρε παιδιά. Όλοι οι ΔΥ γκρινιάζουν.Η πλάκα είναι ότι θελουν και εμάς τους υπόλοιπους στο πλευρό τους. αν μας βάζεις στο ίδιο σακί με τους υπόλοιπους δυ μπράβο σου, η γνώμη μου είναι πως όλος ο κόσμος θα έπρεπε να αμοίβεται καλύτερα, δεν ημουν δημόσιος υπάλληλος από πάντα στα 30 μου έγινα και όχι όπως κάτι άλλοι από τα 20. και οι δάσκαλοι να γκρινιάξουν και οι νοσηλευτές δίκιο τους δίνω οι αμοιβές είναι χαμηλές για το έργο τους.
matsutsas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δηλαδή, οι εποχικοί κάνουν ότι θέλουν, δεν υπάγονται και αυτοί στην πυροσβεστική, δεν ακολουθούν τις διαταγές του διοικήτη τις εκάστοτε υπηρεσίας όπου ανήκουν;
opera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δηλαδή, οι εποχικοί κάνουν ότι θέλουν, δεν υπάγονται και αυτοί στην πυροσβεστική, δεν ακολουθούν τις διαταγές του διοικήτη τις εκάστοτε υπηρεσίας όπου ανήκουν; τις διαταγές τις ακολουθούνε αλλά η σύμβαση που έχουν αυτά ορίζει όσον αφορά τις ώρες και μέρες εργασίας. έτσι για αυτούς δεν ισχύουν οι επιφυλακές, σχόλασαν πήγανε σπίτι τους κλείνουν και το τηλέφωνο και κοιμούνται ήσυχοι. εμείς στη τσίτα 365 μέρες το χρόνο.
matsutsas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Να ρωτήσω και κάτι άλλο, έχετε τις ίδιες αποδοχές με τους εποχικούς,είστε επιφυλακή και τις 365 ημέρες το χρόνο, δηλαδή και στα ρεπό σας, και στις άδειές σας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.