Προς το περιεχόμενο

βασικός μισθός

marina1ups

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο σκουπιδιαρης μηπως ρισκαρει λιγο παραπανω την προσωπικη του υγεια (λεω εγω τωρα)...?

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, και τη δουλειά του οικοδόμου μπορούν να την κάνουν όλοι, και του βοθρατζή, και του λιμενεργάτη, και του αποθηκάριου. Επειδή εγώ είχα την άνεση και τα γκαφρά του μπαμπά να γίνω προγραμματιστής ή αστροφυσικός πρέπει να παίρνω περισσότερα; Δε μιλάμε για αρχιτέκτονες και μηχανικούς μόνο, μιλάμε και για "επιστήμη πολυτελείας" η οποία κατά τον αλέτζο πρέπει να κοστολογείται επειδή "θέλει νιονιό", λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να δουλεύεις με τα χέρια σου. Για κάποιο λόγο όμως δε βλέπω κανένα να καίγεται να πάει να δουλέψει οικοδομή ή κουβαλητής.

Δημοσ.

Καλα το θεμα του οικοδομου Luci αφησε το. Και να θελεις δε σε παιρνουν (αν εισαι Ελληνας). Εχουν -συγκεκριμενους- ελληνες οικοδομους στη δουλεια και για να σε παρει θα πρεπει να εισαι κατι αλλο εκτος απο Ελληνας.

Δημοσ.

ουφ! ολο εξυπναδες ρε γαμωτο μου σε αυτο το τοπο. ολοι γινανε ειδικοι και τα ξερουν ολα.

@Lucifer μια χαρα τα γραφω αλλα εσυ δε καταλαβαινεις.

ΔΕ δεχομαι ο τυπος που δουλευει σε εταιρια security να περνει 1200ευρω και ο τυπος που δουλευει web desinger να περνει 1000!

ΤΙ δε καταλαβαινεις?

ΔΕ λεω οτι δε πρεπει να περνει 1200 ο securitas, ας περνει και 1500 αμα γουσταρει, αλλα ειναι αδικια ο αλλος να περνει λιγοτερα!

που ειναι το παραλογο?

και να στο πω και αλλιως για να το καταλαβεις, o deliveras :devil: περνει 700ευρω αλλα και ο πωλητης του πλαισιου περνει 700!

το θεωρεις λογικο αυτο?

γιατι να παει καποιος πωλητης στο πλαισιο και να εχει το καθε @@ να του πριζει τα @@ μεχρι να αγορασει κατι και να του ζητα εξηγησεις πως δουλευει, αν κανει αυτο κτλ κτλ?

δε θα επρεπε ο πωλητης να επερνε παραπανω απο το delivera?

(αλλα σε αυτο το τοπο που ζουμε, πωλητης του πλαισιου ειναι επιστημονας μπροστα στο delivera και δεχεται να δουλευει με 700 μονο και μονο για να νιωθει επιστημονας! ε ρε θυματα....)

Δημοσ.
Ναι, και τη δουλειά του οικοδόμου μπορούν να την κάνουν όλοι, και του βοθρατζή, και του λιμενεργάτη, και του αποθηκάριου. Επειδή εγώ είχα την άνεση και τα γκαφρά του μπαμπά να γίνω προγραμματιστής ή αστροφυσικός πρέπει να παίρνω περισσότερα; Δε μιλάμε για αρχιτέκτονες και μηχανικούς μόνο, μιλάμε και για "επιστήμη πολυτελείας" η οποία κατά τον αλέτζο πρέπει να κοστολογείται επειδή "θέλει νιονιό", λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να δουλεύεις με τα χέρια σου. Για κάποιο λόγο όμως δε βλέπω κανένα να καίγεται να πάει να δουλέψει οικοδομή ή κουβαλητής.

Δεν το είδα από την ηθική άποψη - ποια δουλειά είναι πιο δύσκολη, η χειρωνακτική ή αυτή που απαιτεί μυαλό: αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Απλά επειδή το μέλος Rabican ανέφερε το ανθυγιεινό του επαγγέλματος, έσπευσα να του θυμίσω τι ρυθμίζει τα ποσά που παίρνει ο καθένας στην ελεύθερη αγορά, καλώς ή κακώς. Αν το πάμε αποκλειστικά με τα χρήματα θα πάμε στην ισοπεδωτική λογική του kirileman, χρήματα = μυαλό. Αλλά δεν είναι έτσι. Ναι, είχες την άνεση και τα φράγκα του μπαμπά, αλλά από πότε η ζωή είναι δίκαιη ή λογική; Ο Αλέτζο να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι έλεγε, συνήθως βαριέμαι να διαβάζω τα παραληρήματά του. Εγώ σχολίασα αποκλειστικά το ποστ που παρέθεσα.

Πάντως ένας καλός υδραυλικός παίζει να βγάζει περισσότερα από έναν καλό web developer.

Δημοσ.

Εγώ πάλι νομίζω πως ένα επάγγελμα οφείλει να αμοίβεται βάσει της αναγκαιότητας και όχι της ευκολίας. Αν τώρα ένα αναγκαίο επάγγελμα είναι και εύκολο, ο κορεσμός που θα επιφέρει η ζήτηση θα ισορροπήσει τα υπόλοιπα. Ένας προγραμματιστής θα αμοίβεται πάντα λιγότερο από έναν καρδιολόγο και ένας μπετατζής πάντα περισσότερο από έναν ζωγράφο.

Στην Ελλάδα, γιατί εδώ που είμαι αν σου χαλάσει η βρύση, καλύτερα να πας σε καρδιολόγο απ' το να φέρεις υδραυλικό.

Δημοσ.

με ξενες εμμονες οπως δηλαδη οι περισσοτεροι. οποτε παιζει να μην ειναι τοσο φιλοσοφικο θεμα η αμοιβη.

Δημοσ.

καθηστε βρε παιδια γιατι εχουμε χαθει εντελως.

μου θυμιζετε συζητηση μεταξυ υδραυλικου και υπαλληλο γραφειου.

πρωτη περιπτωση υπαλληλος γραφειου:

"εγω γαμηθηκα τοσα χρονια, εκανα σπουδες, πηρα πτυχια, εμαθα ξενες γλωσσες, κουραζω το μυαλο μου για να βγαλω τη δουλεια και ερχεται ο υδραυλικος που ουτε το δημοτικο δε τελειωσε και περνει πολλα περισσοτερα λεφτα απο μενα? αυτο ειναι αδικια."

δευτερη περιπτωση υδραυλικος:

"εγω δουλευω απο τα 15 μου, την ιδια στιγμη που ο γραφειας μεχρι τα 26 καθοτανε και εξυνε τα @@ του, τωρα αυτος καθεται σε μια καρεκλα και λεει οτι δουλευει και εγω τρεχω ολη μερα! αυτος τζαμπα λεφτα περνει αφου δε κανει τιποτα."

αυτη ειναι η Ελληνικη πραγματικοτητα, ετσι σκεφτονται οι Ελληνες.

btw, μιας και λεμε για web desinger, ξερετε τι θα ελεγε ενας υδραυλικος, μπετατζης, σκουπιδιαρης κτλ??

- αυτο δεν ειναι δουλεια, ΔΕ δουλευει, καθετε και παιζει με τον υπολογιστη

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο Lucifer. Νόμοι προσφοράς-ζήτησης στην εργασία. Αν ένα επάγγελμα έχει ζήτηση έχει αυξημένο μισθό, αν δεν είναι αναγκαίο πέφτει και ο μισθός. Πλήρης απελευθέρωση της εργασίας.

Συζήτηση για το ποιος πρέπει να παίρνει περισσότερα από τον άλλο είναι σαν να μαλώνουμε για το ποιο είναι πιο όμορφο, το αχλάδι ή το καρπούζι.

Δημοσ.

παιδια ειμαι χαρουμενος!

δε θα το πιστεψετε.....

βρηκα μονιμη σοβαρη δουλεια! (μεσο γνωστου αλλα δεν εχει σημασια)

ενας φιλος ενος γνωστου μου εψαχνε ατομο για να καθεται στο μαγαζι οσο αυτος λειπει

και αν ερθει πελατης να τον ειδοποιησει!

το ωραριο μου θα ειναι 00:00 - 08:00, βραδυνο το ωραριο αλλα ετσι κι'αλλος σπιτι μου

δε κοιμαμαι νωρις, οποτε θα παρω το λαπτοπ μου και θα σερφαρω ολο το βραδυ μεχρι το πρωι.

μισθος 680 + ικα! 5 μερες την εβδομαδα...

γουσταρω! δε θα κανω απολυτος τιποτα και αμα ερθει κανενας πελατης εγω απλος θα περνω τηλεφωνο το αφεντικο να το ξυπνησω!

γραφειο κηδειων "ο Κωστας"!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...