contest Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 γεια σας παιδια, μηπως μπορει κανεις να μου πει πως γινεται ενα απλο προγραμμα σε C++ Builder??? ξερω C++ προσπαθω να κανω ενα προγραμμα αλλα τιποτε...... π.χ. το παρακατω ειναι ευκολο να γινει??? #include <iostream.h> int main(int) { int i,x; cout<<"(1+1):"<<(1+1)<<endl; cout<<"dwse enan ακεραιο arithmo"<<endl; cin>>i; cout<<"o arithmos pou edwses einai: "<<i<<endl; cin>>x; }
virxen75 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 > #include <iostream> using namespace std; int main() δοκίμασε τις αλλαγές και πες μου
Directx Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 γεια σας παιδια,μηπως μπορει κανεις να μου πει πως γινεται ενα απλο προγραμμα σε C++ Builder??? ξερω C++ προσπαθω να κανω ενα προγραμμα αλλα τιποτε...... π.χ. το παρακατω ειναι ευκολο να γινει??? #include <iostream.h> int main(int) { int i,x; cout<<"(1+1):"<<(1+1)<<endl; cout<<"dwse enan ακεραιο arithmo"<<endl; cin>>i; cout<<"o arithmos pou edwses einai: "<<i<<endl; cin>>x; } Ξεκινάς τον C++ Builder 2009 και πας "File->New->Other.." εκεί επιλέγεις Console Application. Στο παράθυρο "New Console Application" επιλέγεις το "Source Type" ως C++ και μαρκάρεις οπωσδήποτε το "Console Application". Αν το πρόγραμμα σου χρησιμοποιεί την βιβλιοθήκη προγραμματισμού VCL μαρκάρεις και το "Use VCL" διαφορετικά όχι. Ξεμαρκάρεις (αν είναι μαρκαρισμένο) το "Specify project source" και πατάς OK. Ο C+ Builder θα δημιουργήσει ένα νέο C++ Console Application Project στο οποίο μπορείς να επικολλήσεις το source που ανέβασες εδώ και να το τρέξεις αμέσως πατώντας F9. Καλή συνέχεια!
contest Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Εχω τον C++ Builder 6 υπαρχει προβλημα??? προσπαθησα να το κανω σε αυτο αλλα εχει στο other mono application kai new panel application.... η βιβλιοθηκη VCL δεν ειναι η γενικη βιβλιοθηκη του Builder? γιατι να μην υπαρχει? και πως θα το καταλαβω αν την χρειαζομαι? ---------- Προσθήκη στις 13:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:14 ---------- αυτο γινεται μεσω του console wizard (file->new->other...console wizard ) ---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:30 ---------- καταλαβα τι ειναι η VCL (ειναι αυτην που περιλαμβανει ολα τα μπιχλιμπιδια που κανουν και την διαφορα ουσιαστικα της Borland C++ με την C++ Builder και τον οπτικο προγραμματισμο)φανταζομαι ειναι κατι παρομοιο και η CLX βιβλιοθηκη δεν πιστευω να εχει και αλλη.....
sarakinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Καταρχήν η main δεν τερματίζεται σωστά... αφού την δηλώνεις σαν int , πρέπει να επιστρέφει μια τιμή μετά το τέλος της λειτουργείας της > #include <iostream.h> int main() { ............ ............ ............ return 0; } ή void main() { ......... .......... ........... } Εκτος αυτού βάλε το namespace std και την stdio.h και iostream lib > #include <iostream> using namespace std; int main(int) { int i,x; cout<<"(1+1):"<<(1+1)<<endl; cout<<"dwse enan áêåñáéï arithmo"<<endl; cin>>i; cout<<"o arithmos pou edwses einai: "<<i<<endl; cin>>x; return 0; } Για ότι άλλο θες εδώ είμαστε..
contest Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 την iostream την εβαλα...τερματιζει βαζω μια τιμη cin>>x; στο τελος για να μενει ανοιχτο το προγραμμα το using namespace std; γιατι να το βαλω εδω?
dop Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 @sarakinos: Στην C++ αν η main() δεν έχει return στο τέλος, υποννοείται ότι είναι return 0... Παρόλα αυτά είναι καλή τακτική να το βάζουμε. @contest: Τα header files .h είναι deprecated και δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται σε κώδικα. Το σωστό είναι να χρησιμοποιείς το <iostream> και qualification με το σωστό namespace. Δες στο http://www.parashift.com/c++-faq-lite/coding-standards.html#faq-27.4 Αν έχεις βιβλίο κοίταξε στο κεφάλαιο για τα namespaces.
Directx Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Εχω τον C++ Builder 6 υπαρχει προβλημα??? προσπαθησα να το κανω σε αυτο αλλα εχει στο other mono application kai new panel application.... η βιβλιοθηκη VCL δεν ειναι η γενικη βιβλιοθηκη του Builder? γιατι να μην υπαρχει? και πως θα το καταλαβω αν την χρειαζομαι? ---------- Προσθήκη στις 13:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:14 ---------- αυτο γινεται μεσω του console wizard (file->new->other...console wizard ) ---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:30 ---------- καταλαβα τι ειναι η VCL (ειναι αυτην που περιλαμβανει ολα τα μπιχλιμπιδια που κανουν και την διαφορα ουσιαστικα της Borland C++ με την C++ Builder και τον οπτικο προγραμματισμο)φανταζομαι ειναι κατι παρομοιο και η CLX βιβλιοθηκη δεν πιστευω να εχει και αλλη..... Σε C++ Builder 6.0 πας "File->New->Other..." και από το "New" Tab επιλέγεις το "Console Wizard" και ύστερα πατάς OK. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανισθεί ορίζεις το "Source Type" ως C++ και μαρκάρεις το "Console Application". Επίσης ξεμαρκάρεις (αν είναι μαρκαρισμένο) το "Specify project source" και πατάς OK ξανά. Ύστερα κάνεις Paste το πρόγραμμα που έχεις αναρτήσει και με F9 το εκκινείς. -- Ναι, η VCL είναι το framework οπτικού προγραμματισμού που προσφέρει ο C++ Builder και η Delphi. Το CLX ήταν η προσπάθεια της τότε Borland να μεταφέρει (port) την VCL και σε μη Windows Λ.Σ. Καθώς όμως η VCL προσφέρει αρκετές χρήσιμες ρουτίνες που δεν απαιτούν οπωσδήποτε GUI προσφέρεται ως option η χρήση της και σε Console εφαρμογές αν θες να τις εκμεταλλευθείς φυσικά. Υ.Γ. Αν μπορείς δες για κάποια νεώτερη έκδοση του C++ Builder ώστε να έχεις μεγαλύτερη συμβατότητα με C++ κώδικα, υποστήριξη Boost Library και φυσικά ισχυρότερη VCL για οπτικό προγραμματισμό.
contest Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 ολα καλα παιδια εκανα το πρωτο προγραμμα ετσι για να θυμηθω τα παλια γιατι εχω καιρο να γραψω..... εχω ενα ερωτημα τωρα, μηπως κανεις μπορει να μου πει πως μπορω να κανω ενα προγραμματακι που θα εχει πληκτρο οκ (για το enter) θα εχει ενα που θα βαζω αριθμους η γραμματα αντικατασταση του μαυρου πινακα της borland? πως συνδεονται τα πληκτρα και που θα βγαινουν τα αποτελεσματα? ---------- Προσθήκη στις 23:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:27 ---------- τι θελει να πει ο ποιητης?????? που το εμεθε αυτο?????????? -> >void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender) { Form1->Close(); }
contest Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 τι ειναι στανταρ στην C++ Builder??? μπορω να κανω συνάρτηση με αλλο ονομα εκτος του " __fastcall " ??? η "TForm1" ειναι η κλαση ? τι ειναι το " ->"???
sarakinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 φίλε μου σε τι επίπεδο βρήσκεσαι?προγραμματιστικά εννοώ,μήπως μπήκες στα βαθειά λίγο απότομα?(δεν είναι κάπως το ύφος μου,απλά σε ρωτάω) ...εχείς ασχοληθεί με αντικειμενοσταφή ή κάνεις τα πρώτα σου βήματα?
contest Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 εχω ασχοληθεί με αντικεμενοστρεφη και μαλιστα τα εμαθα καλα αλλα αυτα που μας ελεγαν στην σχολη , μηπως ξερεις κανενα βιβλιο η απο κανενα site να βρω πληροφοριες για αυτο το επίπεδο??? Αλλα εχω ψαξει παρα πολυ και σε αντικειμενοστρεφη δεν εχω βρει αυτα που εχει εδω.......ο Builder
contest Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 το εγχειριδιο της Borland C++ Builder λεει....μαθαινει πολλα ενας που ξεκιναει με οπτικο προγραμματισμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.