Προς το περιεχόμενο

Freeride


Fidelio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εφόσον άνοιξε section με αθλητικά ας το εμπλουτίσω με κάτι διαφορετικό και όσοι πιστοί προσέλθετε.

 

Οκ , το Freeride είναι μια φιλοσοφία στα outdoor activities που αφορούν κυρίως την ποδηλασία MTB (downhill trails) , το σκι, το snowboard, το windsurfing,surfing , kitesurfing. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν την ιδιαιτερότητα να δίνουν ένα ξεχωριστό adrenaline rush από άλλες δραστηριότητες στην φύση για έναν απροσδιόριστο λόγο. Το μόνο κοινό τους στοιχείο και το οποίο θεωρώ την αιτία που κάνει την διαφορά , είναι η αίσθηση της ολίσθησης σε μια φυσική επιφάνεια χωρίς να δημιουργείται εύκολα ο γνωστός κορεσμός της σωματικής προσπάθειας. Τέλος πάντων δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, πρέπει κάποιος να δοκιμάσει για να καταλάβει, και αυτό γιατί τα παραπάνω είναι βιωματικές εμπειρίες.

 

Καμία σχέση με το extreme, το οποίο είναι μέσα στα πλαίσια του τρόπου ζωής άλλα όχι αναγκαία συνθήκη. Η Freeride φιλοσοφία είναι πάνω από όλα μια συναισθηματική εμπειρία μέσα από την αναζήτηση για διαφορετικά spots και προκλήσεις στην φύση και τριβής.

 

Αλλά ας δούμε κάποια βίντεο που συνδιάζουν αυτό που προσπαθώ να περιγράψω και επειδή είναι η εποχή , ας ξεκινήσουμε με κάτι ...χειμωνιάτικο. enjoy !

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πςςςςςςς η απόλυτη ελευθερία! Μου κανες ζημιά τώρα που έχω και εξεταστική...

 

 

δεν εχω ασχοληθεί με το παρακάτω άθλημα, αλλά το βιντεάκι μου άρεσε

 

[ame]

[/ame]
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

^^Πολύ καλό !!!! Και μέσα στο concept.

 

Η βδομάδα που πέρασε - χιονοδρομικά - ήταν ίσως η καλύτερη για την χειμερινή σαιζόν. Μερικές φώτος-δείγμα απο όλες αυτές που έβγαλα από Μαίναλο όπως και τα βίντεο με helmet camera, Φτερόλακα και Χελμό :

 

Φτερόλακα

 

 

100_4521.jpg

 

100_4552.jpg

 

100_4507.jpg

 

και ένα βίντεο :

 

 

 

Μαίναλο

 

 

100_4413.jpg

 

100_4417.jpg

 

100_4347.jpg

 

και ένα βιντεο:

 

 

 

Χελμός

 

 

100B4790.jpg

 

100_4650.jpg

 

 

 

100_4658.jpg

 

100_4633.jpg

 

100_4654.jpg

 

 

 

 

Ναι , καλά καταλάβατε. Ολα αυτά είναι Ελλάδα , αυτήν την χρονιά , το 2010 ! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίο θέμα.

 

Με τα χειμερινά σπορτς δεν τα πάω καλά, αλλά το MTB μου κάνει κλικ κλικ κλικ... Και θα ήθελα να δοκιμάσω kitesurf. To άλλο μου μισό, γουστέρνει windsurf, αλλά εμένα δε μου κάνει κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από πόνους στην πλάτη.

 

Για αυτούς που κάνουν σκι φαντάζομαι πως ski jumping, έστω κι αν δεν είναι στη γενικότερη φιλοσοφία του free riding, πρέπει να προσφέρει μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει , αυτό με την αδρεναλίνη για ακραία πράγματα στις παραπάνω δραστηριότητες είναι ο "κράχτης" της αγοράς και εντάξει τώρα, το ρίσκο που πέρνουν τα άτομα αυτα είναι λόγω του ανταγωνισμού για αυτό και σακατεύονται πολλοί, στην ουσία δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις. Τελευταία όμως γίνεται μια μεταστροφή στο marketing νομίζω και πέρνει για μένα πιο σώστο δρόμο, γίνεται πιο mental να το πω.. :P

 

Ρεαλιστικά τώρα, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν το δικό τους rush όταν προχωρούν λίγο σε επίπεδο σε κάτι από όλα αυτά. Στο windsurf ή το kite ας πούμε στην αρχή είναι λίγο ταλαιπωρία, θέλει προσπαθεια, όχι οτι χρειάζονται σπουδαίες σωματικές ικανότητες, ίσα ισα... λίγο "μυαλό" θέλει και έφυγες. Οταν φτάσει κάποιος στο σημείο να ταξιδεύει έστω και στοιχειωδώς στο νερό κυριεύεται από ένα δυνατό συναίσθημα και πλέον δεν μπορεί να ξεκολήσει από αυτό, συνεχώς επιδιώκει να είναι στο νερό. Είναι εξαιρετικά εθιστικό. Πολύ αργότερα και αφού ανεβαίνει και άλλο το επίπεδο έρχονται τα road trips για καινουρια μέρη (spots) όπου μπορεις να σερφάρεις , τα ταξίδια και οι γνωριμίες με άλλους surfers/kiters και γενικά υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία/κουλτούρα γύρω από αυτό.

 

Στην ελλάδα που πέρα από τα πολύ άσχημα που βλέπουμε και έχουμε απηυδήσει , είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πανέμορφα μέρη να κάνει ο καθένας ο,τι γουστάρει απο τα παραπάνω. Ειδικά MTB και wind/kite surf , όπου για το δεύτερο έχουμε αρκετό ιδανικό άνεμο για 7-8 μήνες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί Γερμανοί, Αυστριακοί , Ελβετοι έρχονται μανιωδώς τα καλοκαίρια στην Ελλάδα ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που μπορούμε να το δοκιμάσουμε αυτό; :P

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=8QpFwEelVRU[/ame]

 

 

Και με το windsurf έχω πάθει ζημιά. Βρίσκομαι 1500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά απ τον εξοπλισμό μου... :-( Αρκούμαι στο να κάνω καμιά 15αριά φορές το χρόνο προς το παρόν...

 

Είναι όντως λίγο ταλαιπωρία στην αρχή, παίζει και μεγάλο ρόλο το μέγεθος και βάρος της σανίδας όταν ξενκινάς. Εγώ πχ ξεκίνησα με ελαφριά σανίδα και παιδεύτηκα πολύ, ειδικά τις πρώτες 2 μέρες δε μπορούσα καλά καλά να σταθώ πάνω. Κατά τ άλλα, ναι, απ τη στιγμή που καταφέρεις να βρεις τη σωστή ισορροπία και προχωρήσεις έστω για λίγο, αρχίζει να γίνεται άκρως εθιστικό. Άντε, το Μάρτιο πάλι. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

^^Nice βίντεο επίσης ! Κάνουν στον παρνασσό παραπεντάδες που κάνουν και λίγο σκι.

 

(...) Άντε, το Μάρτιο πάλι. :-)

 

Τότε που αρχίζουν να μπαίνουν τα θερμικά ε; χεχε Εεεετσι! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...