ikaros2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Αφου λοιπον αναγνωριζεις οτι υπαρχουν στρατιες φτωχων και αστεγων ΚΑΙ στο αμερικα, πως γινεται να τους θαυμαζεις? Το υψηλο κατα κεφαλη εισοδημα αφορα μονο μια ελιτ, οπως δηλ. γινεται κι εδω στο ελαντα. Και για να μεινουμε στο θεμα μας, οι αμερικανοι ξεζουμισαν και βομβαρδισαν πολλα κρατη για να αποκτησουν την ευημερια που εχει σημερα η ελιτ τους. Γιαυτο και ο κοσμος τους απεχθανεται, εσυ μαλλον χωρις να τα σκεφτεις αυτα δηλωνεις θαυμαστης τους... Το κατά κεφαλή εισόδημα υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον πληθυσμό μιας χώρας. Αυτό που λες περί "ελιτ" δεν ισχύει. Φυσικά μπορεί κανείς (και πρέπει) να εξετάσει την κατανομή αυτού του εισοδήματος και να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα. Οσο για το συστημα υγειας, εδω τουλαχιστον αν δεν εχεις λεφτα ή ασφαλιση δεν σε πετανε απ τα σκαλια του νοσοκομειου. Σημειωσε οτι στο αμερικα υπαρχει μόνο ιδιωτικη ασφαλιση. Όχι δε σε πετάνε, σε περιθάλπουν κανονικά και όταν σου έρθει ο λογαριασμός τους πας ένα πιστοποιητικό απορίας (πανεύκολο να το πάρεις αν δεν είσαι ασφαλισμένος πουθενά) και σου χαρίζουν το μεγαλύτερο μέρος. Μάντεψε ποιος πληρώνει το ποσό αυτό, γιατί δε νομίζω να πιστεύεις ότι οι προμηθευτές των νοσοκομείων δεν παίρνουν τα λεφτά τους... Eγώ πάντως εργάζομαι και πληρώνω τις ασφαλιστικές εισφορές μου και θέλω να είναι ανάλογες (αναλογιστικά εννοώ) των εξόδων που προκαλώ στο Ε.Σ.Υ.. Όποιος θέλει στις εισφορές του να πληρώνει και όσους "δεν έχουν λεφτά ή ασφάλιση" να το προτείνει σε κάποια σχετική δημόσια διαβούλευση μήπως και εισακουστεί ώστε να μην επιβαρυνόμαστε όσοι (λίγοι ή πολλοί) δε θέλουμε. Μακαρι να'ταν ετσι, συνηθως αυτοι που εχουν τη μεγαλη οικ.επιφανεια το εκαναν με απατες λαδωματα κλπ. ή τη κληρονομησαν. Εγώ δε γενικεύω με λέξεις όπως "συνήθως". Είπα απλά (γιατί με ρώτησες αν θαυμάζω όλους όσους έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από εμένα και αν έχω άλλες αξίες) ότι "Αν την έχει αποκτήσει με τίμιο τρόπο φυσικά και τον θαυμάζω. Γιατί να μη θαυμάζω κάποιον που δούλεψε και κατάφερε να βγάλει χρήματα?" Επίσης, διάβασε προσεκτικά και το μήνυμα του inray, πιο πάνω. Είναι ενδιαφέρον.
stefkos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Το κατά κεφαλή εισόδημα υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον πληθυσμό μιας χώρας. Αυτό που λες περί "ελιτ" δεν ισχύει. Φυσικά μπορεί κανείς (και πρέπει) να εξετάσει την κατανομή αυτού του εισοδήματος και να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα. To κατα κεφαλη εισοδημα απλα διαιρειται δια του πληθυσμου και βγαινει το νουμερο, αυτο ομως οπως καταλαβαινεις ειναι στατιστικο και οχι ουσιαστικο στοιχειο. Δε σημαινει οτι ολοι παιρνουν το ποσο που βγαινει απ το τυπο. Τα πραγματικα πολλα λεφτα τα απολαμβανει μονο μια ελιτ. Το ιδιο δε γινεται και στην Ελλαδα? Ποσοι ειναι αυτοι που κονομανε 30.000 το μηνα και ποσοι αυτοι που παιρνουν 1.000 το μηνα? Όχι δε σε πετάνε, σε περιθάλπουν κανονικά και όταν σου έρθει ο λογαριασμός τους πας ένα πιστοποιητικό απορίας (πανεύκολο να το πάρεις αν δεν είσαι ασφαλισμένος πουθενά) και σου χαρίζουν το μεγαλύτερο μέρος. Μάντεψε ποιος πληρώνει το ποσό αυτό, γιατί δε νομίζω να πιστεύεις ότι οι προμηθευτές των νοσοκομείων δεν παίρνουν τα λεφτά τους... Δεν τα ξερεις καλα, αν δεν εχεις (ιδιωτικη)ασφαλιση σε πετανε κυριολεκτικα στο δρομο. Σου χαριζουν?? καλο κι αυτο... Δες και τη ταινια του Μουρ "Sicko". Eγώ πάντως εργάζομαι και πληρώνω τις ασφαλιστικές εισφορές μου και θέλω να είναι ανάλογες (αναλογιστικά εννοώ) των εξόδων που προκαλώ στο Ε.Σ.Υ.. Όποιος θέλει στις εισφορές του να πληρώνει και όσους "δεν έχουν λεφτά ή ασφάλιση" να το προτείνει σε κάποια σχετική δημόσια διαβούλευση μήπως και εισακουστεί ώστε να μην επιβαρυνόμαστε όσοι (λίγοι ή πολλοί) δε θέλουμε. Oι εισφορες μας φιλε μου δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φαγοποτι των δισεκατομμυριων που αφαιρουν οι επιτηδειοι απ τα ταμεια. Δεν καταλαβα τι προτεινεις, οποιος δεν εχει ασφαλιση να μην περιθαπτεται α λα αμερικα?.... Εγώ δε γενικεύω με λέξεις όπως "συνήθως". Είπα απλά (γιατί με ρώτησες αν θαυμάζω όλους όσους έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από εμένα και αν έχω άλλες αξίες) ότι "Αν την έχει αποκτήσει με τίμιο τρόπο φυσικά και τον θαυμάζω. Γιατί να μη θαυμάζω κάποιον που δούλεψε και κατάφερε να βγάλει χρήματα?" Toυς τιμιους φιλε μου ολοι τους θαυμαζουμε αλλα δεν ειναι εδω τετοια περιπτωση. Οι αμερικανοι ειναι ιμπεριαλιστες απο τοτε που δημιουργηθηκαν, εκαναν σειρα τετοιων πολεμων για να κερδισουν σε βαρος πολιτων αλλων αδυναμων κρατων που μεχρι και σημερα τους σκοτωνουν ανηλεως. Επίσης, διάβασε προσεκτικά και το μήνυμα του inray, πιο πάνω. Είναι ενδιαφέρον. Το διαβασα, τα περισσοτερα που λεει ειναι λανθασμενα αλλα δεν εχω χρονο να σχολιαζω ολα τα threads:-)
SilverCloak Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Για τους ίδιους όποιους λόγους και αν αναπτύχθηκε η τεχνολογία, θα μπορούσε να μην δοθεί σε δημόσια χρήση από τρίτες χώρες που δεν συνετέλεσαν σε αυτή την ανάπτυξη, το αντίθετο μάλιστα. Δεν είδα για παράδειγμα και πολλούς "αντιπάλους" της Αμερικής και γενικότερα της Δύσης να μοιράζονται απλόχερα κάποια ανακάλυψή τους, ειδικά στρατιωτικής χρήσης. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι γεγονός όσο και διαφωνούμε συχνά - πυκνά με την πολιτική των ΗΠΑ. Οπότε ή θα πρέπει να τα δούμε όλα υπό το πρίσμα της "πολιτική άποψης" και να απορρίψουμε ως ηθικά διαφωνούντες τα "προιόντα του κακού" που αναπτύχθηκαν για μαχη κλπ κλπ, ή θα πρέπει να τα απολαύσουμε χρησιμοποιώντας τα. Και στα πλαίσια της δεύτερης λογικής η οποία εμένα τουλάχιστον με εκφράζει περισσότερο, προτιμώ χίλιες φορές τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της Δύσης και των Αμερικανών αντί κάποιων ανυπρόκοπων φτωχοδιάβολων εξ' ανατολών των οποίων η πολιτιστική συνεισφορά εξαντλείται σε Σαρία, Τζιχάντ, θρησκευτικό μένος και μιζέρια. Άποψή μου φυσικά με την οποία δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσει κάποιος. Το ήξερα ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη λέξη μάχη. Όταν λέω λοιπόν μάχη, εννοώ τον αγώνα, το δρόμο, την πάλη. Δεν είπα να απορρίψουμε κάτι ως προϊόν που αναπτύχθηκε για "κακό" σκοπό. Το έναυσμα είναι η "μάχη", η χρήση επαφίεται σε εμάς. Γιατί δεν κάνεις quote και την κατακλείδα του post μου? Το θέμα δεν είναι αν θα διαλέξουμε ανάμεσα στους Αμερικάνους και τους Ταλιμπάν, ήμαρτον δηλαδή. Το θέμα είναι να μη θαυμάζουμε την ευημερία που ήρθε με κάθε τρόπο και σε βάρος άλλων. Και έτσι ikare, από το post σου, βλέπεις και μόνος σου γιατί δεν πρέπει να θαυμάζεις το Αμέρικα. Γιατί η συνθήκη σου απλά δεν ισχύει. Και κάπου εδώ λέω να το λήξω εγώ το offtopic. Κάποια ενημέρωση για το που στρέφεται πλέον το hosting του foss?
gamemaniac Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Για τους ίδιους όποιους λόγους και αν αναπτύχθηκε η τεχνολογία, θα μπορούσε να μην δοθεί σε δημόσια χρήση από τρίτες χώρες που δεν συνετέλεσαν σε αυτή την ανάπτυξη, το αντίθετο μάλιστα. Δεν είδα για παράδειγμα και πολλούς "αντιπάλους" της Αμερικής και γενικότερα της Δύσης να μοιράζονται απλόχερα κάποια ανακάλυψή τους, ειδικά στρατιωτικής χρήσης. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό είναι γεγονός όσο και διαφωνούμε συχνά - πυκνά με την πολιτική των ΗΠΑ. Οπότε ή θα πρέπει να τα δούμε όλα υπό το πρίσμα της "πολιτική άποψης" και να απορρίψουμε ως ηθικά διαφωνούντες τα "προιόντα του κακού" που αναπτύχθηκαν για μαχη κλπ κλπ, ή θα πρέπει να τα απολαύσουμε χρησιμοποιώντας τα. Και στα πλαίσια της δεύτερης λογικής η οποία εμένα τουλάχιστον με εκφράζει περισσότερο, προτιμώ χίλιες φορές τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της Δύσης και των Αμερικανών αντί κάποιων ανυπρόκοπων φτωχοδιάβολων εξ' ανατολών των οποίων η πολιτιστική συνεισφορά εξαντλείται σε Σαρία, Τζιχάντ, θρησκευτικό μένος και μιζέρια. Άποψή μου φυσικά με την οποία δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσει κάποιος. δλδ τι μας λες οτι αν η δυση εκανε καποιο τεχνολογικό επίτευμα και εφερνε την δυστοιχια σε εκατομύρια αλλους συνανθρόπους μας στον κόσμο εμεις μετα θα επρεπε να επωφελιθούμε απο αυτην την ανακάλυψη και να την απολαύσουμε ? Οσο για τις αλλες χώρες τι περιμένεις να κάνουν οταν εχουν βιώση την εκμετάλευση και την διαρκεί πολιορκία με πολέμους σε γειτονικές τους χώρες απλα και μόνο για ουσιαστικά για πλουτοπαραγωγικές πηγες ? Να δώσουν απλοχειρα τα δικά τους επιτεύματα στους αντιπάλους ? αλλα το θέμα δεν ειναι εκει .. το θέμα ειναι ταξικό . Γιατι και σε όλες τις χώρες υπαρχουν αντιθέσεις .
inray Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα δεν είναι αν θα διαλέξουμε ανάμεσα στους Αμερικάνους και τους Ταλιμπάν, ήμαρτον δηλαδή. Το θέμα είναι να μη θαυμάζουμε την ευημερία που ήρθε με κάθε τρόπο και σε βάρος άλλων. Μα δεν θαυμάζει κανείς την ευημερία των απανταχού απατεώνων και εκμεταλευτών, αν και γι'αυτό κρατώ κάποιες επιφυλάξεις μια και ζούμε στην Ελλάδα όπου τα κριτήρια δεν είναι και τόσο απόλυτα. Όταν όμως η ευημερία απλών εταιριών, οργανισμών και ιδιωτών, αρχίζει από την έρευνα και τις ανακαλύψεις και συνοδεύεται από δημιουργικότητα, παραγωγικότητα και στο συγκεκριμένο θέμα από προσφορά σε όλους μας, τότε ναι και την θαυμάζω από όποια χώρα και αν προέρχεται. Και όπως είπα και προηγουμένως, όσο ωμό και αν ακούγεται, προτιμώ χίλιες φορές έναν δημιουργικό λαό που με όλα τα στραβά της πολιτικής του εδώ και 150 χρόνια ορίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης σε εκατοντάδες τομείς, παρά κάποιους άλλους που χωρίς καμιά ιδιαίτερη συνεισφορά στα κοινά, μετρούν με ιστορικά τεκμήρια εκατομμύρια θυμάτων της δικής τους πολιτικής. Άποψή μου, τι να κάνουμε;
ikaros2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 To κατα κεφαλη εισοδημα απλα διαιρειται δια του πληθυσμου και βγαινει το νουμερο, αυτο ομως οπως καταλαβαινεις ειναι στατιστικο και οχι ουσιαστικο στοιχειο. Δε σημαινει οτι ολοι παιρνουν το ποσο που βγαινει απ το τυπο. Τα πραγματικα πολλα λεφτα τα απολαμβανει μονο μια ελιτ. Το ιδιο δε γινεται και στην Ελλαδα? Ποσοι ειναι αυτοι που κονομανε 30.000 το μηνα και ποσοι αυτοι που παιρνουν 1.000 το μηνα? Γιατί δε συνενοούμαστε? Είπα εγώ ότι όλοι παίρνουν αυτά τα λεφτά?!? Το "Ποσοι ειναι αυτοι που κονομανε 30.000 το μηνα και ποσοι αυτοι που παιρνουν 1.000 το μηνα?" είναι άλλο θέμα (η κατανομή που αναφέρω). Εγώ μίλησα για κατά κεφαλήν εισόδημα το οποίο χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως ένας από τους δείκτες που "δείχνουν" το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας. Δεν τα ξερεις καλα, αν δεν εχεις (ιδιωτικη)ασφαλιση σε πετανε κυριολεκτικα στο δρομο. Σου χαριζουν?? καλο κι αυτο... Δες και τη ταινια του Μουρ "Sicko". Απαντάω στο "εδώ" που γράφεις. Αναφέρομαι στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική. Oι εισφορες μας φιλε μου δεν ειναι τιποτα μπροστα στο φαγοποτι των δισεκατομμυριων που αφαιρουν οι επιτηδειοι απ τα ταμεια. Δεν καταλαβα τι προτεινεις, οποιος δεν εχει ασφαλιση να μην περιθαπτεται α λα αμερικα?.... Αυτά που λέω είναι απλά αλλά δε μου απαντάς και η συζήτηση κάνει κύκλους. Ναι, προφανώς λέω ότι όποιος δεν έχει ασφάλιση δεν πρέπει να περιθάλπεται, όπως στην Αμερική. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, να πληρώνει αυτός για την περίθαλψη αυτών "που δεν έχουν", γιατί να πληρώνουμε όσοι διαφωνούμε? Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό αφού ικανοποιεί και τους δυο μας? Το φαγοπότι των εισφορών μας (είτε περιλαμβάνουν είτε όχι αυτές αυτών "που δεν έχουν") και το πως θα σταματήσει είναι άλλο θέμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι (είμαστε) off-topic. Προσωπικά, ξεκίνησα τα posts φτάνοντας στο ζουμί της είδησης και λέγοντας το αυτονόητο. Οι αμερικάνοι κοιτάνε τα συμφέροντα τους είτε μιλάμε για ιδεολογίες τύπου FLOSS είτε όχι. Θα ήθελα να κάναμε και εμείς το ίδιο αντί να χύνουμε δάκρυα για τα θύματα του ιμπεριαλισμού τους. Σταματάω εδώ για να μην κουράζω όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είμαι off-topic.
stefkos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Γιατί δε συνενοούμαστε? Είπα εγώ ότι όλοι παίρνουν αυτά τα λεφτά?!? Το "Ποσοι ειναι αυτοι που κονομανε 30.000 το μηνα και ποσοι αυτοι που παιρνουν 1.000 το μηνα?" είναι άλλο θέμα (η κατανομή που αναφέρω). Εγώ μίλησα για κατά κεφαλήν εισόδημα το οποίο χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως ένας από τους δείκτες που "δείχνουν" το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας. Ε τοτε συμφωνουμε οτι αυτοι οι δεικτες δεν δειχνουν τιποτα σημαντικο. Απ τη στιγμη που υπαρχει ανισομερης κατανομη του πλουτου, τι αξια εχουν οι δεικτες? Αν μόνο μια ελιτ καρπωνεται το πλουτο και η τεραστια πλειοψηφια ειναι στη φτωχεια, τοτε ποιο βιοτικο επιπεδο φανερωνουν αυτοι οι δεικτες? Απαντάω στο "εδώ" που γράφεις. Αναφέρομαι στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική. Οk λαθος δικο μου, νομιζα οτι μιλαγες για την Αμερικη. Ναι, προφανώς λέω ότι όποιος δεν έχει ασφάλιση δεν πρέπει να περιθάλπεται, όπως στην Αμερική. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, να πληρώνει αυτός για την περίθαλψη αυτών "που δεν έχουν", γιατί να πληρώνουμε όσοι διαφωνούμε? Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό αφού ικανοποιεί και τους δυο μας? Το φαγοπότι των εισφορών μας (είτε περιλαμβάνουν είτε όχι αυτές αυτών "που δεν έχουν") και το πως θα σταματήσει είναι άλλο θέμα. Ελεγα πως οσο κι αν εμεις το παιζουμε νομοταγεις και πληρωνουμε τις εισφορες μας δεν κανουμε τιποτα στη πραγματικοτητα, αφου καποιοι "ξυπνιοι" φροντιζουν και αδειαζουν τα ταμεια. Η αποψη σου να μην περιθαλπτονται οσοι δεν πληρωσαν εισφορες, εκτος απο απανθρωπη και και αδικη. Γιατι υπαρχουν πολλοι εργαζομενοι που απολυθηκαν πρωτου συμπληρωσουν τα ενσημα τους και δεν μπορεσαν να βρουν αλλη δουλεια. Αν επροκειτο για καποιο φιλο ή συγγενεις σου, παλι το ιδιο θα ελεγες, να μην τυχουν ιατρικης περιοθαλψης αλλα να πεταχτουν απ τα σκαλια του νοσοκομειου α λα αμερικα?... ....αντί να χύνουμε δάκρυα για τα θύματα του ιμπεριαλισμού τους. Οχι, δεν χυνουμε πλεον δακρυα για τα αναριθμητα θυματα τους. Τους καταδικαζουμε και τους καταγγελουμε, οπως επισης μας προκαλει καταπληξη που υπαρχουν καποιοι θιασωτες τους!
stefkos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μολις διαβασα στη City Press: "Πεινουν 37 εκατομμυρια Αμερικανοί" Περιπου 37 εκατομμυρια Αμερικανών, εκ των οποιων τα 14 εκατομμυρια ειναι παιδια, εχουν αναγκη εκτακτης επισιτιστικης βοηθειας καθε χρονο, οπως προκυπτει απο εκθεση της φιλανθρωπικης οργανωσης ανακουφισης απο την πεινα 'Feeding America'. Τα στοιχεια ειναι εντυπωσιακα, αν κρινει κανεις οτι ποσοστο μεγαλυτερο απο το 10% του πληθυσμου των ΗΠΑ εχει την αναγκη επισιτιστικης βοηθειας σε ετησια βαση, ποσοστο αυξημενο κατα 46% το 2009 σε σχεση με το 2005. 'Πρεπει εδω στη χωρα της αφθονιας, να βρουμε ενα τροπο να ταισουμε το κοσμο', ανεφερε χαρακτηριστικα η Βικυ Εσκαρα, μελος της οργανωσης. Σημειωνεται πως το ποσοστο ανεργιας στις ΗΠΑ παραμενει σταθερα ανω του 10%." Φανταζεστε?! Τρεισημισυ φορες ο πληθυσμος της Ελλαδας, στην Αμερικη πειναει... Αλλα κατα τ' αλλα καποιοι τη θαυμαζουν λεει την Αμερικη
Lucifer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Ε ναι, η προσφορά τους ήταν καταλυτική σε όλους τους τομείς. Ειδικά για όσους νομίζουν πως ακόμα και το ΙΝΤΕΡΝΕ δημιουργήθηκε εκεί.
DIMITRISG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 ετσι οπ ως πάει η αμερικη θα ζητησει βοηθεια απο την αφρική ! κακα τα ψέματα πρέπει να μοιραστει ο πλουτος, έλεος λίγη ανθρωπιά πραγματικό: μεχρι περυσι κυκλοφορουσα με ενα citroen zx 93 μοντέλο. Στη Γαλλία στα φανάρια έχει Ρουμάνους που καθαριζουν τα τζαμια. Σας διαβεβαιω οτι συχνα μολις πηγαινε να με πλησιασει ο Ρουμανος και εβλεπε το αυτοκινητο παλιο με προσπερνουσε. σου λέει κατσε μη μου ζητησει και λεφτα απο πάνω Πάντως η Ελλάδα εχει πο καινούργια αυτοκινητα απο την Γαλλία και ισως και απο άλλες χωρες δεν γνωριζω. Αυτο μου κανει εντυπωση αλλα το καταλαβαινω γιατι τελευταια φορα που ημουν στην Ελλάδα και ειχα βγει βόλτα με τον αδερφό μου, ΟΛΗ η παρέα ειχε καινουργια αυτοκινητα. Ο συναγωνισμος μεταξυ των φιλων ειναι τετοιος που σε εξαναγκαζει να δανειστης για να αγορασεις καινουργιο.
firewalker Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 ετσι οπ ως πάει η αμερικη θα ζητησει βοηθεια απο την αφρική !κακα τα ψέματα πρέπει να μοιραστει ο πλουτος, έλεος λίγη ανθρωπιά πραγματικό: μεχρι περυσι κυκλοφορουσα με ενα citroen zx 93 μοντέλο. Στη Γαλλία στα φανάρια έχει Ρουμάνους που καθαριζουν τα τζαμια. Σας διαβεβαιω οτι συχνα μολις πηγαινε να με πλησιασει ο Ρουμανος και εβλεπε το αυτοκινητο παλιο με προσπερνουσε. σου λέει κατσε μη μου ζητησει και λεφτα απο πάνω Πάντως η Ελλάδα εχει πο καινούργια αυτοκινητα απο την Γαλλία και ισως και απο άλλες χωρες δεν γνωριζω. Αυτο μου κανει εντυπωση αλλα το καταλαβαινω γιατι τελευταια φορα που ημουν στην Ελλάδα και ειχα βγει βόλτα με τον αδερφό μου, ΟΛΗ η παρέα ειχε καινουργια αυτοκινητα. Ο συναγωνισμος μεταξυ των φιλων ειναι τετοιος που σε εξαναγκαζει να δανειστης για να αγορασεις καινουργιο. Έπαιρναν οι αγρότες τις επιδοτήσεις για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα βελτιώσεων καλλιέργειας κ.τ.λ. και αντί να πάρουν γεωργικούς ελκυστήρες και άλλα μηχανήματα αγόραζαν Mercedes slk. Αυτό με τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι ανεξήγητο. Μέχρι και πιστωτικές κάρτες έβγαζαν για την δόση του δεύτερου αμαξιού.
stefkos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Έπαιρναν οι αγρότες τις επιδοτήσεις για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα βελτιώσεων καλλιέργειας κ.τ.λ. και αντί να πάρουν γεωργικούς ελκυστήρες και άλλα μηχανήματα αγόραζαν Mercedes slk. Ενας συν/φος μου που εχει μεγαλη επαφη με την επαρχια μου ειπε οτι οι αγροτες οταν παιρνουν επιδοτησεις πανε και τα τρωνε στις π@υτ@νες, εκει θα πανε και τωρα αν τους τα δωσουν...:lol:
infected86 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Γενικά εμείς υοθετήσαμε την αμερικάνικη κουλτούρα στο ΜΕΓΙΣΤΟ...και ακολούθως θα περάσουμε τα ίδια και χειρότερα με τον αμερικάνικο λαο σε λίγα χρόνια..βασικά ήδη τα περνάμε. Φταίει επομένως και η νοοτροπία των πολλών σε τέτοιες καταστάσεις...έλεος δηλαδη 50 χρόνια μας κλέβουν μέχρι και τα σόβρακα και εξακολουθούμε να μιλάμε για κυβερνήσεις και μεγάλες ελλάδες...απο κει να καταλάβεις τι μυαλά κουβαλάμε εδω πέρα
stefkos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Σαν τι να περασουμε δηλαδη, εμεις δεν εχουμε και πολυ σχεση με τον αμερικανικο λαο, ο μεσος αμερικανος εχει πολυ μεγαλυτερο εισοδημα και περναει πολυ καλυτερα απ το μεσο ελληνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.