hackertom Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 κώδικας: 1 clc 2 rol $0048 3 rol $0049 4 rol $004A 5 rol $004B ο παραπάνω κώδικας αντιγράφει επι 2 έναν αριθμό 4 - bit ..... ποιά ειναι η ιδιότητα enddianess...? (μορφή αναπαράστασης) επίσης θέλω να διαιρέσω τον αριθμό δια 2 ποιός είναι ο κώδικας (παρόμοιας μορφής)....?
bxenos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 κώδικας:1 clc 2 rol $0048 3 rol $0049 4 rol $004A 5 rol $004B ο παραπάνω κώδικας αντιγράφει επι 2 έναν αριθμό 4 - bit ..... ποιά ειναι η ιδιότητα enddianess...? (μορφή αναπαράστασης) επίσης θέλω να διαιρέσω τον αριθμό δια 2 ποιός είναι ο κώδικας (παρόμοιας μορφής)....? 1) Ξέρεις τι σχέση έχει η ολίσθηση των bit με τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση; Αν ναι μπορείς να βρείς με μιά ματιά τι πρέπει να αλλάξεις για να κάνεις την αντίθετη πράξη. 2) Ξέρεις τι είναι το CARRY; Ξέρεις τι είναι το enddianess; Αν ναι μπορείς να βρείς με μια ματιά ποιό είναι το LSB και ποιό το MSB. Σκέφτηκες κάτι μόνος σου και έχεις κάποια απορία;
hackertom Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 1) Ξέρεις τι σχέση έχει η ολίσθηση των bit με τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση;Αν ναι μπορείς να βρείς με μιά ματιά τι πρέπει να αλλάξεις για να κάνεις την αντίθετη πράξη. 2) Ξέρεις τι είναι το CARRY; Ξέρεις τι είναι το enddianess; Αν ναι μπορείς να βρείς με μια ματιά ποιό είναι το LSB και ποιό το MSB. Σκέφτηκες κάτι μόνος σου και έχεις κάποια απορία; ΦΙΛΕ bxenos... 1) ΝΑΙ ΞΕΡΩ!Η ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑ Ν ΒΙΤ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ν ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 2 (2^Ν)ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Η ΟΛΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΑ Ν ΒΙΤ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ (ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ν ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 2 (2^Ν )ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. 2)ΤΟ CARRY ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ... 3)Το endianness αναφέρεται στον τρόπο που ο επεξεργαστής διαβάζει τις λέξεις από την κεντρική μνήμη. Μια λέξη μπορεί να διαβαστεί είτε σαν μεγάλο endian (το πιο σημαντικό byte πρώτο), ή σαν μικρό endian (το λιγότερο σημαντικό byte πρώτο) 4)ΤΟ LSΒ ΚΑΙ ΤΟ ΜSΒ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ..... 5)ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν μπορώ να βρώ κάποια λύση μόνος μου.... εάν ήταν εύκολο να βοηθήσεις κάπως......
gtroza Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 3)Το endianness αναφέρεται στον τρόπο που ο επεξεργαστής διαβάζει τις λέξεις από την κεντρική μνήμη.Μια λέξη μπορεί να διαβαστεί είτε σαν μεγάλο endian (το πιο σημαντικό byte πρώτο), ή σαν μικρό endian (το λιγότερο σημαντικό byte πρώτο) 4)ΤΟ LSΒ ΚΑΙ ΤΟ ΜSΒ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ..... ________ .
bxenos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Για το MSB και LSB στα εξήγησε (αντιστοίχησε) ο gtroza. Τωρα έστω ότι έχεις έναν ακέραιο που αποτελείται απο 4 bytes. Θέλεις να τον πολλαπλασιάσεις με 2 (αρα πόσα bit να ολισθήσει είπαμε; ). Στο πρόγραμμα που παρέθεσες γίνεται ολίσθηση κατα 1 προς τα αριστερά με χρήση κρατουμένου. Δηλαδή 1) Μηδένισε το κρατούμενο 2) ολίσθησε αριστερα 1 bit το byte στη θέση (δεκαεξαδικό) 48 βάζοντας στο κενό bit που δημιουργείται, το κρατούμενο. Το bit που χάνετε, θα αποθηκευτεί στο κρατούμενο. --το ίδιο ακολουθεί και για τις άλλες 3 επόμενες θέσεις bytes-- άρα: ποιό είναι το λιγότερο σημαντικό ψηφείο του ακεραίου; (σε ποιά θεση; ) ποιό είναι το περισσότερο σημαντικό ψηφείο του ακεραίου; (σε ποιά θεση; ) Αρα με ποιόν τρόπο αποθηκεύονται τα bytes του αριθμού; wiki Τωρα θα το συνεχίσω λίγο παραπάνω: με ποιά σειρά αποθηκεύονται τα bits εφόσον για να κάνουμε πολλαπλασιασμό, ολισθαίνουμε αριστερά; (αυτό αφορά το bit endianess, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό) ------------ Τη διαίρεση θα την καταφέρεις πιστεύω αν καταλάβεις τα παραπάνω. Αν έχεις απορία, ρώτα (τι μόνο εγω θα ρωτάω)
hackertom Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 ερε τσάκαλε bxenos 2 το βράδυ και παιδεύομαι με διαιρέσεις.......κάνεις τον κόπο να γράφεις τόσες ερωτήσεις και δεν μου γράφεις την απάντηση......................... Χμμμμμμμμ..................
gtroza Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 ερε τσάκαλε bxenos 2 το βράδυ και παιδεύομαι με διαιρέσεις.......κάνεις τον κόπο να γράφεις τόσες ερωτήσεις και δεν μου γράφεις την απάντηση......................... Χμμμμμμμμ.................. πως θα γίνεις hacker ρε tom έξυπνε ? ____ .
bxenos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 για πες τι έκανες μέχρι τώρα... ΥΓ. Σε τούτα τα κουμπιά που τα πατούμε, όλοι χάκερ θε να γενούμε! (αυτοσχέδιο ρητό)
hackertom Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 για πες τι έκανες μέχρι τώρα... ΥΓ. Σε τούτα τα κουμπιά που τα πατούμε, όλοι χάκερ θε να γενούμε! (αυτοσχέδιο ρητό) bxenos αν θές μπορείς να μου δώσεις κάτι για να αρχίσω?? το Υ.Γ.. ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!!!
bxenos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μπορείς να περιγράψεις τι κάνει η εντολή rol; (ποστάρισε το εδώ όπως την έχεις καταλάβει) Εχω δώσει όλα τα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξεις εδω. Διάβασε απο πάνω προς τα κάτω και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.