MasterX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Είμαι 9 χρονια πελατης της AlphaBank, καθως η εταιρεια που εργαζομαι μου ανοιξε λογαριαμο μισθοδοσίας (μαζί με καρτα αναληψης χρηματων απο ATM) κατα την πρόσληψή μου.. Κάποια στιγμή ανοιξα και ενα δεύτερο λογαριασμό+κάρτα για αγορές μέσω Ιντερνετ και πληρωμές συνδρομών, RS,... (ειναι συνήθως αδειος και οταν χρειάζεται μεταφέρω χρήματα απο τον μισθοδοσίας σε αυτόν για να την χρησιμοποιήσω). Πριν από 1 χρόνο που ειπα να ανοιξω και ενα τριτο για μια δουλεια που ήθελα, μου ζητησαν να τους προσκομισω εκκαθαριστικο!! Αν και ημουν πελατης 8 χρονια. Τελικα επειδη βαριομουν να ξαναπαω και βολεύτικα με αλλο τροπο, δεν ανοιξα τοτε. Βεβαια μου ειπαν οτι ετσι κι αλλιώς πρέπει να τους προσκομισω το εκκαθαριστικό, ακομα και αν τελικα δεν ανοιγα τον τριτο λογαριασμό... Συνηθως χρησιμοποιώ ΑΤΜ, αλλά καθε 3-4 μηνες κάνω και μια ενημερωση στα ταμεια τους. Σήμερα που πηγα στο ταμειο για ενημερωση βιβλιαρίων αλλά και για να κανω αναληψη ενός ποσου, μου είπαν (!!!) ότι υπάρχει προβλημα λογω οτι ηταν μεγαλο το ποσο (δεν ήταν και πολυ μεγαλο, στην πραξη) και θα πρεπει να προσκομισω εκκαθαριστικο και ενα λογαριασμό Δεκο !!!!! Εχουν δικαιωμα να κανουν κατι τετοιο? Τι μπορει να το χρειάζονται το εκκαθαριστικό? Μιλάμε για ενα λογαριασμο μισθοδοσίας (ALPHA Ταμιευτήριο), που καθε μηνα 9 χρονια μπαινει ενα μισθος και συνηθως υπαρχουν καποια χρηματα μεσα, δεν τα βγαζω ολα.. Εκτος των άλλων μπορώ να τα βγαλω και απο το ΑΤΜ αυτα τα χρηματα, έστω και σε μερικες δοσεις, αλλά το θέμα ειναι πως κανουν κατι τέτοια? Και στην τελική μπορεί να με χασουν απο πελατη με τετοιες μ@λ@κιες... Α, και μια ερωτησούλα ακομα: Με την ενημέρωση μου εδωσε και νεο βιβλιαριο καθως παλι γεμισε το παλιο.. Το νέο ειναι λιγο διαφορετικό και αντι να γραφει ALPHA Ταμιευτήριο πλεον γραφει ALPHA Ταμιευτήριο Συναλλάγματος.. Ειναι κατι διαφορετικό ή απλως εχουν αλλάξει το ονομα του συγκεκριμένου λογαρισμου και τον ονομαζουν έτσι τώρα?
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος (δε θυμάμαι πως ακριβώς το λένε) είναι για "πιστοποίηση" της διεύθυνσής σου. Και εμένα μου ζητήσανε πριν πολύ καιρό (πανω από χρόνο) όταν πήγα για ενεργοποίηση του Alpha Web Banking. Αν κατάλαβα καλά κάποια στιγμή άλλαξε κάποια πολιτική της εταιρείας που έχει να κάνει με την εξακρίβωση των στοιχείων. Δεν ήταν ανάγκη να πάω το εκκαθαριστικό. Κάτι που να φαίνεται Δνση και ΑΦΜ θυμάμαι μου ζητήσανε, πχ θα μπορούσα να είχα πάει την έναρξη επαγγέλματος ή κάτι άλλο. ΥΓ Πρέπει να "πιστοποιηθούν" και οι παλιοί λογαριασμοί, όχι μόνο οι καινούργιοι. Δε νομίζω ότι έχεις κάτι να φοβάσαι.
SGP Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Έχει αλλάξει ο κανονισμός των τραπεζών και πρέπει να έχει κάποια παραπάνω στοιχεία η τράπεζα από ότι παλιότερα... Όσο σπαστικό και αν είναι, ναι, πρέπει να προσκομίσεις κάποια χαρτιά (αντίγραφο εκκαθαριστικού ή βεβαίωση μισθοδοσίας από τον εργοδότη, φωτοτυπία ταυτότητας κλπ) για να κάνεις άνετα τη δουλειά σου.
MasterX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Ισχύει σε όλες τις τράπεζες δηλαδή? Και γιατι εμενα μου ζητησαν και εκκαθαριστικό και Δεκο? Στο ταμιευτηριο που εχω ενα πολυ παλιο λογαριασμό (ουτε καρτα για το ΑΤΜ δεν μπορουν να μου βγαλουν γι'αυτόν) μου προτειναν να τον καταργησω και να ξεκινησω νέο.. Θα ζητησουν τα ίδια? Να εξηγησω οτι δεν εχω μεγαλο προβλημα να δωσω το εκκαθαριστικό, απλα μου φανηκε παραλογο και νταβατζιλικι, να σου λεει τη στιγμη που πας για αναληψη, οτι δεν μπορεις... γιατι πρεπει να πιστοποιησω το λογαριασμο πρώτα... Τόσο καιρο που γινονται οι καταθεσεις ομως καθε μηνα, δεν υπαρχει προβλημα.. Α ρε Ελλάδα...
orck Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Εαν ζουσαμε σε μια σωστη χωρα το να κραταει η τραπεζα φωτοτυπιες της ταυτοτητας και του εκαθαριστικου μας θα ηταν παρανομο.
Sir Pretender Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Σε μια-δυο τράπεζες που είχα πάει πέρυσι το καλοκαίρι (HSBC και Alpha αν δεν απατώμαι) μου είχαν δώσει ένα φυλλάδιο που ήταν το ίδιο και έλεγε κάτι σε στυλ "γνωριστείτε με την τράπεζά σας". Ε, εκεί εξηγούσε ότι δεν θυμάμαι από πότε ήταν απαραίτητο να προσκομίσουμε εκκαθαριστικό και αν δεν απατώμαι λογαριασμό ΔΕΚΟ -στην HSBC ας πούμε τα πήγα κι ας ήμουν ήδη πελάτης. Οπότε μάλλον το ίδιο θα πρέπει να κάνεις κι εσύ. Τώρα για το αν μπορούν να σου αρνηθούν ποσό, δεν το γνωρίζω.
Ather Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν πάρεις δάνειο και δεν το πληρώνεις πώς θα σε βρουν;
black_widow Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Έγγραφο ΑΦΜ ( π.χ. βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ), φωτοτυπία ταυτότητας και αν είναι διαφορετική η διεύθυνση κατοικίας ( π.χ. περίπτωση μετακόμισης) λογαριασμός ΔΕΚΟ. Αυτά ξέρω εγώ. Τα ίδια ζητούνται και αν κάνεις ένα συμβόλαιο σε ασφαλιστική αλλά αν τα ασφάλιστρα ετησίως ξεπερνούν τα 5000 ευρώ αν θυμάμαι καλά ζητάνε εκκαθαριστικό. Λογαριασμό άνοιξα τον Απρίλιο , οι άλλοι είναι πιο παλιοί και δε μου έχουν ζητήσει εκκαθαριστικό. Που βασίζεται αυτή η απαίτηση δε μπορώ να καταλάβω.
Praetorianos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Όντως πάντως έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις σε όλες τις τράπεζες. Κι εγώ χρόνια πελάτης της Alpha Bank μια μέρα πέρασα από τα γραφεία τους για ένα λογαριασμό και μου είπαν για τις διαδικασίες και την εξακρίβωση στοιχείων.
black_widow Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/42b90a804a337464be1fbf2ff6d6a3b2/SYSTITHIKATE_JUNE09_GR.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=42b90a804a337464be1fbf2ff6d6a3b2 Aριστερά τα στοιχεία που απαιτούνται και δεξιά για κάθε στοιχείο ποιά έγγραφα τα πιστοποιούν. Λογαριασμός ΔΕΚΟ πρέπει να μου είχε ζητηθεί τώρα που το σκέφτομαι. Εκκαθαριστικό για ποιο λόγο να μου ζητήσουν; ΑΦΜ φαίνεται από τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, για το ασκούμενο επάγγελμα και την παρούσα επαγγελματική διεύθυνση καταλαβαίνω ότι θα ζητήσουν βεβαίωση εργοδότη κάτι τέτοιο. Στους φοιτητές ζητάνε βεβαίωση σπουδών, αυτό το έγγραφο είχα πάει.Εκκαθαριστικό γιατί να ζητηθεί αν δεν διακινούνται μεγάλο ποσά;
Erwdios Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Το εκκαθαριστικό το θέλουν για να διασταυρώσουν το ΑΦΜ. Όταν εγώ τους είπα ότι θα τους πάω αντίγραφο απόδοσης ΑΦΜ, μου είπαν ΟΚ, αλλά θα ήταν καλύτερα εκκαθαριστικό. Φυσικά και ΔΕΝ τους πήγα εκκαθαριστικό. Τελικά βρέθηκε ένας υπάλληλος της Alpha που είχε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, έγραψε κανα 2 μπαρούφες στο PC, με έβαλε να κάνω κι ένα τηλεφώνημα μπροστά του και δεν κράτησε κανένα από τα έγγραφα που του προσκόμισα. Από την εμπειρία μου όμως σε προηγούμενη δουλειά, το κεντρικό σύστημα κάποιων τραπεζών (αν όχι όλων πλέον) είναι συνδεδεμένο με το e-taxis. Οπότε είτε πάτε, είτε δεν πάτε εκκαθαριστικό, αυτοί ξέρουν πόσα δηλώνετε ακόμα και πριν από εσας...
isim Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αυτα τα στοιχεια τα ζητανε για να κρινουν αν ο πελατης κανει ξεπλυμα χρηματων. Σε τραπεζα δουλευω και ξερω
MasterX Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν πάρεις δάνειο και δεν το πληρώνεις πώς θα σε βρουν; ενταξει δεν μιλησα για δανειο.. αλλο πραγμα να θες να παρεις τα δικα σου χρηματα που απλως σου τα κρατανε... Απ'οτι ειδα στο εγγραφο που εδειξε ο black_widow ειναι υποχρεωτικο απο το νομο.. Τωρα γιατι πρεπει να δωσω εκκαθαριστικο για να βεβαιωσουν το ΑΦΜ μου, δεν το καταλαβαινω. Αλλωστε γι αυτό θα αρκουσε και η βεβαιωση αποδοσης ΑΦΜ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.