Composer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανεις κανένα μαγαζί που να σκανάρουν σελίδες σε αρχεία pdf στο Παγκράτι, Άγιο αρτέμιο και γύρω περιοχές. Ή ακόμα και κέντρο αθήνα. έχω βρει ένα αλλά είναι στο Περιστέρι!
kwstas_pap Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 αν έχεις scanner και έχεις χρόνο (ανάλογα τις σελίδες δηλαδή) κάντο μόνος σου.. είναι εύκολο (υπάρχουν free tools)
vaggospat13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 +1 απλα βρες ενα φιλο σ π να χει σκανερ, ειναι πανευκολο στειλε μ pm να σ πω ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησεις
Composer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Οι σελίδες είναι 600!! ;-) Έχω scanner αλλά και να είχα τόσο χρόνο για να σκανάρω τόσες σελίδες, δε χωραέι το μέγεθος της σελίδας.. είναι μεταξύ Α4 και Α3 (είναι αμερικάνικο χαρτί)
Höfdingadrapa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 600 σελίδες;;;; Ντοινκ. Κάποιο μαγαζί στη γειτονιά σου με φωτοτυπίες κλπ δεν έχεις; Θα στο κάνουν ένα ωραία βιβλιαράκι με πλαστικοποιημένο εξώφυλλο ορ σαμθιν υποθέτω.
Composer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 600 σελίδες;;;; Ντοινκ.Κάποιο μαγαζί στη γειτονιά σου με φωτοτυπίες κλπ δεν έχεις; Θα στο κάνουν ένα ωραία βιβλιαράκι με πλαστικοποιημένο εξώφυλλο ορ σαμθιν υποθέτω. μα δε θέλω να το βιβλιοδέσω. να το σκανάρω σε pdf! ;-) ώστε να μπορώ να το στείλω σε άτομα στο εξωτερικό. εδώ κοντά δεν κάνει κανείς σκανάρισμα..μάλιστα ένας μου έλεγε να το πάει στο σπιτι της κόρης του που έχει εκεί και τρέχα γύρευε. και εξάλλου θέλει ειδικά μηχανήματα γιατί όπως είπα είναι μεγάλο το μέγεθος του χαρτιού..
Panahs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε, αν ανέβεις μια βόλτα στην Κουσίδου στου Ζωγράφου, το δρόμο δηλαδή που πάει προς πανεπιστημιούπολη, υπάρχουν πολλά και οργανωμένα μαγαζιά που κάνουν φωτοτυπίες. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μάλιστα είχα ακούσει για κάποιον που αποθήκευε σε αρχείο (pdf?) το φωτοτυπημένο βιβλίο για πιθανές... επανεκδόσεις
japetus Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Τα ειδικα σκανερ που χρησιμοποιουνται για βιβλια, ειναι παρα πολυ ακριβα για το μεσο φωτοτυπαδικο να εχει. Ειναι -πολύ απλοϊκά- σαν ενα αναλογιο που εχει δυο καμερες απο πανω και ενας μηχανισμος που γυρνα τις σελιδες και φωτογραφιζει (φυσικα, πολυ πιο συνθετη διαδικασια). Για οικονομικη λυση που χρησιμοποιουν τα μαγαζια ειναι οι ειδικοι feeders για σκανερς. Το θέμα είναι ποιος έχει τετοιο μηχάνημα. Αυτοι εχουν το μειονεκτημα οτι το βιβλιο πρεπει να κοπει στη ραχη του, ωστε οι σελιδες να μπορουν να τροφοδοτηθουν αυτοματα στο μηχανημα. Η φτηνη εναλλακτικη που κανουν τα μαγαζια ειναι να το φωτοτυπουν πρωτα και μετα να τροφοδοτουν με τις φωτοτυπιες το σκανερ.
Chris_85 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 600 σελίδες;;;; Ντοινκ.Κάποιο μαγαζί στη γειτονιά σου με φωτοτυπίες κλπ δεν έχεις; Θα στο κάνουν ένα ωραία βιβλιαράκι με πλαστικοποιημένο εξώφυλλο ορ σαμθιν υποθέτω. Yποθετω ειναι ....φοιτητης!
Composer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Τα ειδικα σκανερ που χρησιμοποιουνται για βιβλια, ειναι παρα πολυ ακριβα για το μεσο φωτοτυπαδικο να εχει. Ειναι -πολύ απλοϊκά- σαν ενα αναλογιο που εχει δυο καμερες απο πανω και ενας μηχανισμος που γυρνα τις σελιδες και φωτογραφιζει (φυσικα, πολυ πιο συνθετη διαδικασια).Για οικονομικη λυση που χρησιμοποιουν τα μαγαζια ειναι οι ειδικοι feeders για σκανερς. Το θέμα είναι ποιος έχει τετοιο μηχάνημα. Αυτοι εχουν το μειονεκτημα οτι το βιβλιο πρεπει να κοπει στη ραχη του, ωστε οι σελιδες να μπορουν να τροφοδοτηθουν αυτοματα στο μηχανημα. Η φτηνη εναλλακτικη που κανουν τα μαγαζια ειναι να το φωτοτυπουν πρωτα και μετα να τροφοδοτουν με τις φωτοτυπιες το σκανερ. Οι σελίδες που έχω δεν είναι σε βιβλίο, είναι σκέτες σελίδες.. Όπως είπα το μόνο που έχω βρεί είναι στο Περιστέρι, και πήρα τηλ και ρώτησα και για τις τιμές και μου φαίνεται καλό. http://www.entypo.net.gr/online/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=46 απλώς έλεγα μήπως υπάρχει κάτι πιο κοντά.. Yποθετω ειναι ....φοιτητης! και όχι, δεν είμαι φοιτητής..
japetus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 πήρα τηλ και ρώτησα και για τις τιμές και μου φαίνεται καλό. Πόσο χρεώνουν τη σελίδα;
Composer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Πόσο χρεώνουν τη σελίδα; Νομίζω 10-15 λεπτά, αλλά αν ήταν πολλές θα ήταν λιγότερο. Εγώ που το υπολόγισα νομίζω έβγαινε γύρω στα 55 ευρώ για 600 σελίδες.
alex_ole Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Γεια χαρά. Σίγουρα αυτή η ανάγκη θα γίνει αμέσως αντηλιπτή από τον καταστηματάρχη και μπορεί να πληρώσεις αρκετά για μιά τέτοια υπηρεσία. Ιδιώς την στιγμή που οι Έλληνες επιχειρηματιές είναι αρκετά... άπληστοι. Αυτό που σου προτείνω είναι να πάρεις ένα scanneraki σαν και αυτό που έχουμε στη δουλεια. Είναι Plusteck και λειτουργεί με feeder, βάζεις δηλαδή τα χαρτιά και τα σκανάρει ένα ένα. Στο τέλος τα ενώνει από μόνο του δημιουργώντας ένα .pdf αρχείο έτοιμο προς απόστολή. Το συγκεριμένο δεν νομίζω να είναι ακριβότερο από 50€ που υπολογίζω να δώσεις μην μπορώντας να αγνοήσουμε και το γεγονός πως θα σου μείνει και το σκάνερ για μελλοντική χρήση. Χαιρετισμούς
japetus Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Το συγκεριμένο δεν νομίζω να είναι ακριβότερο από 50€ Τετοια τιμή για σκάνερ αποκλείεται... Τα αξιοπρεπη (φτηνα) μοντελα ξεκινανε απο 80 - 100 ευρω. Αυτα με feeder ειναι ακριβοτερα. Ενα λογικο μοντελο κανει πανω απο 300 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.