freedubus Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Aκόμη δεν κατάλαβα πού βάζει τα νομίσματά του!
Lucifer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Έλα σε αυτά που συσκευάζεις τα εύθραυστα, αυτά με τις φουσκάλες που τις κάνεις κλιατς και βγαίνει ο αέρας. Αυτά τα OCD.
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 πως μπορεί να μπει εδώ κέρμα; Και πού χωράει το δίευρο;
insomniaK Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχουν τουλάχιστον 2 μεγέθη, η τηλεόραση τους ήταν τυλιγμένη στο μεγάλο... Μα μας τα έχει εξηγήσει όλα αυτά...
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 υπάρχει κρατς κρατς που το μέγεθος της φουσκαλίθρας είναι ίσα με το δίευρο;
Lucifer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, σε συσκευασίες λευκών συσκευών συνήθως.
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 δεν έχω πετύχει. Που την βρήκε λευκή τηλεόραση; Εντάξει, το κόβω.
insomniaK Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Τα είπαμε αυτά κρατς κρατς, κρουτς κρουτς... Τι εξηγούσαμε τόσες ώρες;;; Και για την ιστορία υπάρχουν 3 μεγέθη, να εδώ στον πίνακα κοίτα, κάπου στη μέση και πρόσεξε και τις εικόνες... Έχω πιει και ένα μπουκάλι κρασί και αναρωτιέμαι τι έπαθες...
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 έπαθα ότι δεν έχω πιεί τίποτα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσο ψαγμένα κλιατς κλιατς.
japetus Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Και για να σοβαρευτουμε λιγο, αν θελεις να κανεις δουλεια με τα γραμματοσημα σου, πρεπει πρωτα πρωτα να αποφασισεις τί είδους συλλογή θέλεις να κάνεις.. Καταρχήν τί γραμματόσημα έχεις, σφραγισμένα που μαζεύεις απο επιστολές ή ασφράγιστα; Ελληνικά ή ξένα.. Οι κυριότερες συλλογές που γινονται απο σφραγισμενα είναι με ταξινόμηση κατα χώρα και έτος ή θεματικές. Θεματικές λεγοντας, εννουμε γραμματόσημα διαφορων κρατων που ολα απεικονιζουν ενα συγκεκριμενο θέμα, ζώα, πουλια, τρενα, ολυμπιάδες κλπ.. Αν εχεις το χρονο να κατσεις να τα ξεψαχνισεις και αφου αποφασισεις τι συλλογη θελεις να κανεις, τοτε προχωρα στην αγορα ενος αλμπουμ, αλλιώς αστα σε ενα κουτί.. Για τα ασφραγιστα υπαρχουν ειδικα (και πολυ ακριβα) αλμπουμ με προτυπωμενες τις θεσεις τοποθετησης των γραμματοσημων. Οι ψαγμενοι συλλεκτες φτιαχνουν τα δικα τους αλμπουμ σε ενα ντοσιε, στο οποιο εκτυπωνουν μονοι τους σε υπολογιστη τις σελιδες. Αναγραφουν επανω διαφορα στοιχεια για τα γραμματοσημα και στις θεσεις που υπολογιζονται για αυτα, επικολλουν ειδικες πλαστικες θηκες, στις οποίες μετά τα τοποθετούν. Σε καθε περιπτωση ενας καταλογος για γραμματοσημα ειναι πολυ χρησιμος ωστε να εχεις καποια κατευθυνση... Για αρχη αν θελεις να ασχοληθεις, μπορεις να παρεις σε πρωτη φαση μικρα φακελλακια απο ριζοχαρτο και να ταξινομησεις κατα κατηγοριες τα γραμματοσημα, ωστε μετα να σου ειναι πιο ευκολο να τα τοποθετησεις σε αλμπουμ οταν ευκαιρησεις.
Antwni Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Και για την ιστορία υπάρχουν 3 μεγέθη, να εδώ στον πίνακα κοίτα, κάπου στη μέση και πρόσεξε και τις εικόνες... I'm BACK!! Ναι εγώ τα βάζω στα χοντρά στην πρώτη εικόνα!! Λοιπόν ακούστε πώς/που βάζω τα γραμματόσημα.... Έχω ένα τετράδιο με τετραγωνισμένο χαρτί (που μου είναι άχρηστο, κάτι σαν τα μελιμετρέ)...κόβω μια κόλλα Α4 σε 4 κομμάτια (περίπου), κάθετα και τα κολλάω στο τετράδιο αλλά όχι όλη την επιφάνεια για να έχει κενό.....ε και σε εκείνο το κενό μπαίνουν τα γραμματόσημα!!! Κολλάμε δηλαδή τη μισή επιφάνεια της σελίδας A4 ώστε το άλλο μισό να έχει ένα άνοιγμα για να μπαίνει το γραμματόσημο!!Πρόχειρες δουλειές!!! (Ελπίζω να καταλάβατε τι γράφω)!!! Αύριο θα πάω σε Βιβλιοπωλείο να ζητήσω ένα άλμπουμ για να βάζω τα κέρματα και ένα για τα γραμματόσημα!! Ok thanks guys!!!!!!! Και για να σοβαρευτουμε λιγο, αν θελεις να κανεις δουλεια με τα γραμματοσημα σου, πρεπει πρωτα πρωτα να αποφασισεις τί είδους συλλογή θέλεις να κάνεις.. Καταρχήν τί γραμματόσημα έχεις, σφραγισμένα που μαζεύεις απο επιστολές ή ασφράγιστα; Ελληνικά ή ξένα..Οι κυριότερες συλλογές που γινονται απο σφραγισμενα είναι με ταξινόμηση κατα χώρα και έτος ή θεματικές. Θεματικές λεγοντας, εννουμε γραμματόσημα διαφορων κρατων που ολα απεικονιζουν ενα συγκεκριμενο θέμα, ζώα, πουλια, τρενα, ολυμπιάδες κλπ.. Ναι ανά χώρα θα τα ταξινομήσω!!Βασικά ο αδελφός μου την ξεκίνησε και εγώ τώρα θα την συνεχίσω.... Πχ μια κατηγορία είναι η ''Ελληνική Δημοκρατία'' άλλο η SUOMI Finland....Αυτά τα SUOMI FINLAND τι είναι??Γιατί έχω (ή τουλάχιστον έχει μαζέψει ο αδελφός μου) πολλά τέτοια!! Όλα είναι σφραγισμένα (ή τα περισσότερα έστω)!!!
gtroza Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 κι αυτό που κάνεις είναι εντάξει κάτι τέτοιο γινόταν πριν να βγούν οι έτοιμες θήκες .
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Νομίζω suomi είναι η Φινλανδία στα φινλανδικά. Όπως τα Hellas Ελλάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.