tehran Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα! Έκανα αίτηση μέσω UCAS με τους βαθμούς του απολυτηρίου μου. Έχω την εξής απορία: Αν δεχτώ κάποιο conditional offer, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ζητάει βαθμούς απο A-levels? Δηλαδή πρέπει να δώσω A-levels το Μάιο? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ
klainmaingr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Τους βαθμούς του απολυτηρίου τους βάζεις ούτως η άλλως στο application. Δεν νομίζω να σου ζητήσουν κάτι. Στη χειρότερη κάνα ielts για αγγλικά άν έχεις michigan ή άν έχεις prof πάνω απο 2-3 χρόνια. Και γώ περιμένω τα un/conditional μου αυτές τις μέρες
tehran Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Απ' ότι φαίνεται κάποιοι ζητάνε A-levels.. http://www2.lse.ac.uk/study/undergraduate/informationForInternationalStudents/countryRegion/europeEU/greece.aspx Entrance requirementsUndergraduate Applicants offering the Apolytirion would normally be expected to offer an overall mark of at least 17 out of 20, and additionally have at least two GCE A levels. Τώρα παίζουν δύο θέματα: 1. Όταν με το καλό δεχτώ κάποιο offer, θα προλάβω να γραφτώ για τα A-levels? Τα offers έρχονται μέχρι τέλη Μαρτίου, και τα A-levels τα δίνεις Μάιο. Το deadline για εγγραφή στα Α-levels είναι Ιανουάριος, αλλά λέει επιτρέπεται και πιο μετά με ένα late entry fee. Το θέμα είναι πόσο πιο μετά. Και δε λέει να κάνω από τώρα εγγραφή καλού κακού, γιατί είναι αρκετά τα λεφτά και θα ξενερώσω αν δε μου ζητήσουν να δώσω τελικά στα offers. 2. Πως στο καλό θα γράψω "Α" στα A-levels με 1-2 μήνες διάβασμα ενώ όλοι διαβάζουν κανένα χρόνο? Πες στα μαθηματικά το έχω το "A"... αλλά σε άλλο μάθημα? Τέλος τι ξεφτίλα είναι αυτή? http://www2.warwick.ac.uk/fac/sci/dcs/admissions/quals/grades-cs/ ΜΟΝΟ από κύπριους ζητάνε A-levels, και το ελληνικό απολυτήριο είναι το μόνο που δε δέχονται να κοιτάξουν καν, ενώ δέχονται κάτι Αλγερινά, Πολωνέζικα κοκ! The following are not acceptable. * Access courses on their own * Advanced GNVQ on its own * Edexcel (BTEC) Diploma at N3 * Greek Apolytirion Όποιος ξέρει κάτι.... ευραριστώ πολύ
Sir Pretender Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Ω ναι, εδώ γενικότερα καθετί ελληνικό (απολυτήριο λυκείου, πτυχίο από το πασίγνωστο "T.E.I. of Athens" (aka "τι ι άι οφ Άθενς), ταυτότητα κλπ) τα κοιτάνε με μισό μάτι. Να έχετε υπ' όψιν σας πάντως ότι αν στην προσφορά που σας κάνουν δεν σας κάθεται κάτι καλά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το faculty του Παν/μίου που σας την έκανε και να το συζητήσετε -αν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε. Εγώ θυμάμαι, είχα ζητήσει να μπω απ' ευθείας Stage 2 αλλά στην προσφορά τους με είχαν βάλει Stage 1. Τους έστειλα mail, τους εξηγούσα γιατί πίστευα ότι άξιζα να μπω Stage 2, το εξέτασαν και μου έκαναν νέα προσφορά για Stage 2 -είχα περάσει τα μαθήματα που απαιτούνταν. Όπως και να 'χει, δεν χάνετε κάτι
klainmaingr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δεν χρειαζόντουσαν στις σχετικές σχολές που δήλωσα A lvl. Και λόγο ύπαρξης ήδη ενός Bsc το απολυτήριο ήταν συμπληρωματικό απλά, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω σε αυτό. Απο ότι βλέπω είναι minimun entry req τα 2 A lvls οπότε θα έπρεπε να τα έχεις ήδη και να τα έχεις παραθέσει με την αίτηση σου. Περίεργο μιας και συνήθως αυτά τα ζητάνε για uk students. Απλά μάλλον και σε αυτούς δεν κάνει το απολυτήριο οπότε θέλουν μια επιβεβαίωση παραπάνω.. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν παίζει να στα ζητήσουν με μία conditional. Τώρα αν όλα όσα δήλωσες θέλουν A lvls καλό είναι να ξεκινήσεις χθές κιόλας και να πάς να δώσεις. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα εφόσον "έχεις" απο ότι καταλαβαίνω ήδη τα math.
tehran Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Βρίσκομαι σε ένα χάος. Μάλλον θα δώσω A-levels. Διάβασα πως το κόστος εγγραφής είναι περίπου 150 ευρώ/subject. Ωστόσο πήγα στο british council και ένας τυπάς που δε μου γέμιζε και πολύ το μάτι μου είπε λίγο πολύ (με πολύ χύμα και αναξιόπιστο τρόπο) πως: κάθε subject αποτελείται από modules... και πχ κάποια έχουν 5-6.Και κάθε module θέλει 100 ευρώ Δηλαδή για 3 subjects με 4 modules έκαστο πχ, θέλω 1200 ευρώ εξέταστρα :O Μου φάινεται υπερβολικό. Ξέρει κανείς κάτι? Θα ξενερώσω πολύ να δώσω 1000-1500-1800 ευρώ για κάτι που πιθανόν να μή μου χρειαστεί.... 300-400 οκ , αλλα για 1000+.... Επίσης, προσπαθώ να σκεφτώ πόσα και ποια μαθήματα να δώσω. Βλέπω 100 διαφορετικά math... φαντάζομαι δε μπορώ να πάρω 3 διαφορετικά math και να ξεμπερδέψω. Θα στείλω κανένα mail σε διάφορους φορείς και κατευθύνσεις να δω τι παίζει. Στο μεταξύ, ότι ξέρετε μπορεί να με σώσει
Cue Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχήν ποσα πανεπιστήμια ζητάνε A Levels? Πρώτη φορά ακούω να είναι πρόβλημα σε κάποιον. Επίσης υποθέτω γνωρίζεις ότι στην Αγγλία πλέον πληρώνεις δίδακτρα, κάτι που δεν ισχύει για την Σκωτία.
tehran Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 πχ το LSE προειδοποιεί ότι θα τα ζητήσουν. Θα στείλω mails να δω τι λένε. Δεν ξέρω πόσα/ποια ζητάνε A-levels μέχρι να το δω σε κάποιο offer... οπότε και πιθανόν θα είναι πολύ αργά για να γραφτώ στα A-levels και να διαβάσω γι αυτά. Ειρωνία έτσι... Τέλος πάντων, αν μιλάμε για λογικό ποσό γράφομαι έτσι κ αλλιώς απο τώρα.. αλλά με κάτι 1500 που ακούω δεν ξέρω... δεδομένου οτί μπορεί να παν εντελώς πεταμένα τελικά. Για τα δίδακτρα είμαι ενημερωμένος
BritGreek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ θα σας συμβούλευα να κάνετε foundation στην Ελλάδα γιατί ίσως με τα Α levels να τα βρείτε ιδιαίτερα σκούρα. Με ένα foundation course πας στο Πανεπιστήμιο που θέλεις, με πολύ πιο άνετες διαδικασίες, το οποίο είναι και ο στόχος. Ψάξτε το.
tehran Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 BritGreek ευχαριστώ για τη συμβουλή, ωστόσο είμαι ήδη σε πανεπιστήμιο εδώ, το οποίο και πιθανόν να παρατήσω για να φύγω το Σεπτέμβριο για UK. Δεν έχω άλλο ένα χρόνο για χάσιμο, αν δε φύγω το Σεπτέμβρη, θα τελειώσω τις σπουδές εδώ και θα φύγω μετά, ως μεταπτυχιακός πια.
klainmaingr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Before a final decision on your application can be made I will need you to provide the following: an official transcript of your studies Please can you either send the information as an attachment to your reply to this email, or by post to the following address.... Έχει κάποιος εμπειρία απο αυτό; Έστειλα ήδη mail ρωτόντας τι ακριβώς θέλουν να στείλω(διευκρινήσεις) αλλα λέω μήπως κάποιος είχε σχετική περίπτωση. Meaning: Την αναλυτική του απολυτηρίου; Την αναλυτική της σχολής που έχω ήδη τελειώσει; Όλα τα πτυχία, γλώσσες, pc κτλ που έχω δηλώσει; Μεταφρασμένα όλα ή απλά το original transcript; Τιπ: Οι βαθμοί κτλ έχουν αποτυπωθεί ήδη στην πρώτη δήλωση και τώρα απλά θέλουν να δούν τα επίσημα έγγραφα. thnx
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Από ό,τι καταλαβαίνω, σου ζητάνε επικυρωμένη μετάφραση της αναλυτικής βαθμολογίας του πτυχίου σου. Επικυρωμένο αντίγραφο της Ελληνικής αναλυτικής δεν ξέρω να ζητάνε, όμως έχουν περάσει και κάποια χρόνια, ούτε μπορώ να φανταστώ πώς θα το ήλεγχαν. Όταν λες "βαθμοί" στην πρώτη δήλωση, εννοείς την τελική βαθμολογία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.