dpant Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Χαίρεται ρε παίδες, Είμαστε στο 2010 και προσπαθώ να βρώ μια λύση NAS για το σπίτι που να υποστηρίζει 5-10 υπολογιστές. Παλαιότερα είχα το Western Digial MyBook World Edition το οποίο ήταν απαράδεκτο όσον αφορά στη ταχύτητα. Τώρα ζαχαρώνω το Seagate Blackarmor 110 αλλά διαβάζω οτι έχει και αυτό πολλά προβλήματα λειτουργίας. Τελικά, υπάρχει κάτι καλό και εγγυημένο; Έχει δοκιμάσει κάποιος και μπορεί να προτείνει; Ευχαριστώ.
fabio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 στα λεφτα που μπορει ο μεσος χρηστης να δωσει ετοιμη λυση δεν αξιζει. το ειδες και μονος σου με το wd (ομοιοπαθης κι εγω) εχω ψαξει και αλλες λυσεις αλλα σε ολα κατι δεν πηγαινε καλα (λιγοι δισκοι, περιορισμοι σε χωρο, θορυβος, ταχυτητα κτλ κτλ) κατεληξα να κανω ενα νεο κουτι με κατι περισσευματα που ειχα και ολα ειναι σουπερ τωρα! ακομα και αν δεν εχεις parts οι απαιτησεις ειναι πολυ χαμηλες και ακομα και καινουργιο να κανεις δεν θα βγει πολυ ακριβοτερο απο μια μετρια ετοιμη λυση
dpant Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 στα λεφτα που μπορει ο μεσος χρηστης να δωσει ετοιμη λυση δεν αξιζει. το ειδες και μονος σου με το wd (ομοιοπαθης κι εγω) εχω ψαξει και αλλες λυσεις αλλα σε ολα κατι δεν πηγαινε καλα (λιγοι δισκοι, περιορισμοι σε χωρο, θορυβος, ταχυτητα κτλ κτλ) κατεληξα να κανω ενα νεο κουτι με κατι περισσευματα που ειχα και ολα ειναι σουπερ τωρα! ακομα και αν δεν εχεις parts οι απαιτησεις ειναι πολυ χαμηλες και ακομα και καινουργιο να κανεις δεν θα βγει πολυ ακριβοτερο απο μια μετρια ετοιμη λυση για πες λοιπόν, τι hardware χρησιμοποίησες; εννοώ, κάρτα δικτύου, δίσκους κτλ. Μήπως ξέρεις τι θα έπρεπε να βάλεις για να είναι και media server?
Highlander Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 για πες λοιπόν, τι hardware χρησιμοποίησες; εννοώ, κάρτα δικτύου, δίσκους κτλ. Μήπως ξέρεις τι θα έπρεπε να βάλεις για να είναι και media server? Οι περισσότεροι προτείνουν όπως του fabio καθαρά για τη μείωση του κόστους. Εγώ μέχρι τώρα έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με Qnap Φυσικά το κόστος εκτοξεύεται.
fabio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 για media server το εχω. εξυπηρετει 3 pc δεν εχει ουσιαστικα σοβαρες απαιτησεις. να φαντασεις εχει ενα αρχαιο amd και 2gb μνημη. για δικτυο εβαλα εξτρα καρτα gb ethernet αλλα προς το παρον το δικτυο δουλευει σε 100mb. δισκους αρχικα ειχα 2 500gb , προσφατα εβαλα controler για sata και εβαλα αλλους 2 απο 2 gb σε raid (για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο). σε σχεση με τον wd η μερα με την νυκτα !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.