Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιες ακριβως ενεργειες πρεπει να κανω με το που αγορασω τον ssd; Δεν ξαναειχα πριν. Χρειαζεται το trim support ή πλεον το εχουν ενεργοποιημενο εξ'αρχης; Τον samsung 840 θα παρω.

Δημοσ.

Οποτε θελει να κανω κατι ιδιαιτερο; Ή ο,τι ηξερα τοσα χρονια;

Ανασυγκροτηση;

Κατα την εγκατασταση των windows, προσεχω καποια ρυθμιση; 

Τιποτα απο bios;

Δημοσ.

Εγω εκανα κανονικα εγκατασταση τα windows 7 στον SSD χωρις καμια ιδιαιτερη ρυθμιση. Διαβασε το πρωτο ποστ του τοπικ και επισης δες αν η motherboard σου υποστιριζει AHCI mode. Αν ναι, πριν βαλεις τα windows στον δισκο ψαξε να δεις τι πρεπει να κανεις για να το ενεργοποιησεις μεσω BIOS.

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. σήμερα εγκατέστησα τον πρώτο ssd μου, τον samsung 840 250gb, και έτρεξα As ssd και CrystalDiskInfo , αφού πρωτα έκανα κάποια από τα tweaks που λέει το αρχικό ποστ. Απλα επειδή είμαι τελειως άσχετος με αυτά θα ήθελα αν μπορείτε να με πείτε αν τα νούμερα-αυτά που γράφει είναι τα αναμενόμα,δηλαδή αν όλα πάνε καλά. Ευχαριστώ προκαταβολικά :D
ALXBYEK.png

Ξυρίζει ο δίσκος.

Σήμερα μου ήρθε εμένα και τον έβαλα ως δεύτερο για να έχω μόνο Games εκεί.

samsung840ssdbenchmark.jpg

Μπορεί τον άλλο μήνα να δώσω τον Intel και να πάρω άλλον έναν και να κάνω ένα RAID στα 500GB. :)

Καλές οι επιδόσεις, αλλά μην ξεχνάμε την αξιοπιστία.
Τους Intel τους έχω στην πρώτη θέση και είναι κάτι που φαίνεται από την τιμή τους. Ελπίζω να βγουν καλοί οι Samsung.

Δημοσ.

Η ταχυτητα δεν φαινεται με το ματι. Παρολα αυτα προτιμω να τον εχω μονο για τα Games ωστε να φορτωνουν οσο πιο γρηγορα γινεται. Αν τον βαλω σαν main, τα παιχνιδια θα τα εχω στον intel, οποτε στο λειτουργικο που δεν κανω τιποτα θα εχω χασουρα.

Τον αλλον μηνς μπορει να παρω αλλον εναν ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

επειδη διαβασα καποια θεματα εδω μεσα με το να ρωτανε πως γινετε να αλλαξεις σε ραμ cache  το chrome εψαξα λιγο μιας και χρησιμοποιω 2Browser.. απο οτι καταλαβα ο Chrome  δε σου δινει αυτη την επιλογη αλλα μπορεις να κανεις μια αλλαγη ωστε να γινονται οι εγγραφες στο 2ο δισκο...ε γω ακολουθησα αυτου του σιτε  http://tweakscene.com/viewtopic.php?f=12&t=6582 ..τωρα αν τελικα "πετυχε" δε μπορω να το καταλαβω αλλα μου δημιουργησε ενα φακελο στην ¨αποθηκη" και αποθηκευονται εκει...

Δημοσ.

Πήρα κι εγώ πριν λίγες μέρες τον 840 pro. Είναι πάνω σε SATA 2, έκανα τις βασικές ρυθμίσεις μέσα από το Magician και οι μετρήσεις μου είναι κάπως έτσι. Αν έχω καταλάβει, μια χαρά είμαι. Το βασικό βέβαια είναι ότι πέρα από μετρήσεις, η αίσθηση του SSD είναι όντως άλλο πράγμα.

post-57916-0-37785600-1369136738_thumb.jpg

post-57916-0-89667200-1369136744_thumb.jpg

post-57916-0-47839700-1369136753_thumb.jpg

post-57916-0-77796100-1369137824_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα σε ολους.. μολις παραγειλα ενα ssd samsung 840 250gb.. η mobo που εχω ειναι η gigabyte z77x d3h..η ερωτηση μου ειναι :βαζω πανω τον σσδ και κανω format και ολα οκ?? η πρεπει να κανω καποιεσ ρυθμισεις πριν γινει το format?? οπως κατι ACHI ΚΑΙ ΤΡΙΜ? ευχαριστω προκαταβολικα!

• Super Moderators
Δημοσ.

πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού στον SSD γυρνάς το SATA Mode σε AHCI από το bios...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...