Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια γεια σας. Τελικα ο φιλος πηρε τα πραγματα να φτιαξουμε τον καινουργιο υπολογιστη.Θα βαλουμε 7αρια,αλλα αυτο που ρωταω γιατι δεν ξερω απο ssd (τον evo 120 g πηρε)πρεπει να τον ρυθμισω σε κατι; η κανω κατευθεια εγκατασταση;

Κατευθείαν εγκατάσταση. Κάποια tweaks θα τα κάνεις μετά.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατευθείαν εγκατάσταση. Κάποια tweaks θα τα κάνεις μετά.

Ωραια . οταν τελειωσουμε θα ξαναρωτησω.Ευχαριστω :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Σιγουρέψου στο bios στις επιλογές για τους δίσκους οτι ειναι σε ahci mode και μετα κανεις κανονικά εγκατάσταση

το πιο σημαντικό για να γλυτώσεις μανούρα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

Όταν σε έναν ssd έχει πέσει η υγεία του τι κάνουμε; χρήση της εγγύησης;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος έχω έναν samsung 840 pro 128 και το Hard Disk Sentinel τον έβγαλε με υγεία 96%. 

Φυσιολογική φθορά είναι αυτό;

Αν τον πάω πίσω στο κατάστημα με εκτυπωμένο το Hard disk sentinel, συν ότι άλλο τεστ πρόγραμμα χρειάζεται υπάρχει περίπτωση να αλλαχτεί; η πρέπει να είναι αναγκαστικά εντελώς μη λειτουργικός;;;;

post-261122-0-69179200-1406260271_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα - καλησπέρα και πάλι.

Βλέπω δεν έχει απαντήσει κανείς. Ίσως το έβαλα σε λάθος ενότητα;

Πάντως σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας από ότι κατάλαβα τουλάχιστον χωρίς να είμαι σίγουρος (άλλωστε για αυτό ρωτάω) που αναγράφεται εδώ. Πρέπει να μην είναι λειτουργικός λόγω του ξεπερασμένου αριθμού εγγραφών που δέχεται. Η να υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν λειτουργεί. Για να γίνει χρήση της εγγύησης. 

Οπότε δηλαδή να μην τον γυρίσω πίσω από βδομάδα; Γιατί θα πάω ούτως η άλλως στο ίδιο κατάστημα να γυρίσω έναν wd black τετραετίας που τα έφαγε τα ψωμιά του.

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση δοθεί. :-)

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που ο δισκος σου δουλευει κανονικα για ποιο λογο να τον πας πισω?

Μου φαινετε τρωγεσε με τα ρουχα σου.

Δεν νομιζω να στον αλλαξει η εταιρια αν ο δισκος δουλευει μια χαρα χωρις καποιο προβλημα.

Αν τωρα αντιμετωπιζεις προβληματα ειτε στην ταχυτητα του, ειτε καπου αλλου τοτε εννοειτε οτι υπαρχει θεμα και πρεπει να στον αλλαξουν.

• Like 2
Δημοσ.

Καθώς επίσης και το HDSENTINEL δεν ενδείκνυται για ssd . Τσεκάρισε με πρόγραμμα του κατασκευαστή , αν και στο 96% , είσαι μια χαρά

Δημοσ.

Αν η υγεία του δίσκου δεν πέσει κατω απο 40 % δεν στον αλλάζουν εκτος και αν εχει λειτουργικό πρόβλημα στο 96 % εισαι μια χαρά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Υ.Γ : To hdsentinel κανει για όλους τους δίσκους και ssd εκτος και αν εχει αλλάξει κατι , γενικά δεν εχω ακούσει καποιον να λεει οτι ειναι μονο για μηχανικούς

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δε ξέρω αν έχει απαντηθεί στις προηγούμενες σελίδες..συγγνώμη αλλά είναι πάρα πολλές για να τις διαβάσω

Αν κάνω optimization απ' το Samsung Magician, πρέπει να κάνω και αυτές τις ρυθμίσεις ή δεν χρειάζονται;;

Δημοσ.

Το magician έχει κάποιες συγκεκριμένες , τις οποίες στις λέει καθαρά και το τι κάνει η καθε μιά . Απο κει και πέρα , κάποιες που δεν περιλαμβάνονται στο magician μπορείς να τις κάνεις μόνος σου

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

σημερα αλλαξα επιτελους τον μηχανικο δισκο του φορητου με ενα crucial mx100 256gb.επειδη ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με ssd παραθετω τα αποτελεσματα του crystaldisk  να μου πειτε αν ειναι σε λογικα επιπεδα

----------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 x64 © 2007-2013 hiyohiyo
                           Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read :   512.417 MB/s
          Sequential Write :   343.570 MB/s
         Random Read 512KB :   464.095 MB/s
        Random Write 512KB :   340.050 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) :    31.790 MB/s [  7761.3 IOPS]
   Random Write 4KB (QD=1) :   107.249 MB/s [ 26183.8 IOPS]
   Random Read 4KB (QD=32) :   305.280 MB/s [ 74531.1 IOPS]
  Random Write 4KB (QD=32) :   276.925 MB/s [ 67608.6 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 51.3% (34.1/66.3 GB)] (x5)
  Date : 2014/09/18 21:21:43

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...