Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση, μόλις παρατήρησα το optimize drives (δηλ. το defrag των win8) μου έγραφε "18 days since last run". Αυτό κάνει trimming στους SSD και defrag τους HDD σωστά; Γιατί δεν έτρεξε αυτόματα τόσες μέρες στον SSD, ενώ τους HDD τους πέρασε κανονικά;

Μήπως παίζει ρόλο που έχω το 50% άδειο τον SSD;  :huh: 

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Στον ssd απενεεγοποιησε το εντελώς, να μην τρέχει καθόλου.

ασφαλώς και δεν χρειάζεται να το κάνει disable εφόσον έχει win8/8.1

• Like 2
Δημοσ.

Win8.1 και μια χελωνα sandforce έχω, το maintenance task τρέχει κανονικά γιατί κάνει optimize τους 2 hdd.

Οχι οτι είναι πρόβλημα το Trim με το χερι, αλλά να, τον ξέχασα 18 μέρες :P

Δημοσ.

Εγω εκανα με το προγραμμα intel ssd toolbox πατωντας στο intel ssd optimizer και μετα run και με το που τελειωσε μου ειχε βγαλει στο 2 partition του δισκου intel ssd κατι αρχεια που ξεκιναγανε με trim.... βεββαια εγω τα εσβησα γιατι ηταν κατι kb το καθε ενα και λογικα υποθετω οτι ητανε log files.

Πως μπορω να δω αν πραγματικα γινεται αυτοματα trim οταν ο δισκος ssd ειναι σε idle κατασταση(Οταν δεν κανω απολυτως τιποτα με το δισκο δηλαδη)?

Δημοσ.

Αν ξερει καποιος αν μπορεις να δεις αν το trim ειναι στο αυτοματο ή οχι ας μου πει τον τροπο.

Και μπορει να μου πει καποιος τι ακριβως ηταν τα αρχεια που δημιουργησε το intel ssd toolbox στον 2 partition του δισκου?

Δημοσ.

Τελικα επειδη εχω μπερδευτει στον EVO 840 με εγκατεστημενο το Samsung Magician κανουμε disable το defrag η οχι;

Στον υπολογιστη δεν υπαρχει μονο ο EVO αλλα και ενας απλος δισκος sata

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...