Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 το topic δεν είναι για προτάσεις αγοράς, υπάρχει άλλο pinned...
haris013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 το topic δεν είναι για προτάσεις αγοράς, υπάρχει άλλο pinned... Μy bad , ήταν αργά και δεν το είδα.
8elwADSL Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 το θέμα όμως είναι ότι ο "defrag tool" (πλέον Optimize Tool) των Windows 8/8.1/10 δεν κάνει defrag στους SSD αλλά Trim, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις disable... Οι ssd όμως δεν έχουν δικό τους auto trim;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 δεν βλάπτει να γίνεται σίγουρα manually μια στο τόσο... αν το PC/SSD δεν είναι idle δεν παίζει αυτόματα το trim...
haris013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 λοιπόν, ήρθε ο ssd που παράγγειλα(corsair force ls 120 gb) και θέλω να ρωτήσω το εξής.τι ακριβώς πρέπει να κάνω ώστε να δουλεύει σωστά ο δίσκος και να πάρω την βέλτιστη απόδωση? τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν? θα βάλω windows 8.1 σε καθαρή εγκατάσταση.
SPANK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 λοιπόν, ήρθε ο ssd που παράγγειλα(corsair force ls 120 gb) και θέλω να ρωτήσω το εξής.τι ακριβώς πρέπει να κάνω ώστε να δουλεύει σωστά ο δίσκος και να πάρω την βέλτιστη απόδωση? τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν? θα βάλω windows 8.1 σε καθαρή εγκατάσταση. Πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci / trim και να βάλεις τους drivers για το sata , δές τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista
haris013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci / trim και να βάλεις τους drivers για το sata , δές τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista μισό λίγο,το ahci απο το bios δεν το ενεργοποιώ? βγάζω τον μηχανικό και βάζω τον ssd στο λάπτοπ, φορτώνω το dvd των windows και κάνω εγκατάσταση στον ssd. drivers για sata ποιους βάζω? λογικά θα μου βάλλουν τα windows τον δικό τους και θα πρέπει να τον αφαιρέσω ε? defrag, hibernate κλπ απενεργοποιώ?
SPANK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Όσο αφορά τους drivers οχι απλα θα περάσεις της μητρικής απο πάνω (αμα διαβάσεις τον οδηγό θα σου λυθεί η απορία τι και πως) οσο αφορά το defrag, hibernate κτλπ πήγαινε στην πρώτη σελίδα του θέματος και θα δείς 1
Kanelloc Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Γεια σας παιδιά μια ερώτηση θέλω να κάνω για το ΑΗCI.Αγόρασα τον 850 evo και θέλω να τον βάλω ως boot disk στο Pc.Θα κάνω και format μαζί.Αρχικά αποσυνδέω τον ΗDD, συνδέω τον SSD και μπαίνω bios για να αλλάξω απο ide se ahci..Χρειάζεται να κάνω και κάτι ακόμα πριν αλλάξω το ide στα bios όπως drivers η κατευθείαν ? Επίσης μετά το format πρέπει να βάλω και το Intel® Rapid Storage Technology ?
Physiciant Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Όχι είσαι έτοιμος. Το IRST βάλ' το αν θες, δεν είναι υποχρεωτικό όμως. Πρόσεξε απλά τον ssd να τον έχεις στο πρώτο slot. Δηλαδή στο sata0 ή sata1, αναλόγως από που ξεκινάει η αρίθμηση
Kanelloc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Έβαλα τον samsung 850 evo σε marvell sata 3.Την έκανα και AHCI. Έχω MOBO την GA-X58-UD3R και αποσο είδα δεν έχει άλλη sata 3..Για τον marvell δεν έβαλα drivers ..χρειάζεται η έχουν γίνει PREINSTALL με τον δίσκο?Γενικά διάβασα ότι οι marvell είναι αρκετά αργοι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 ναι, δυστυχώς δεν πιάνουν τις ταχύτητες των native Intel και AMD...
Kanelloc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 τα drivers για το marvell 9128 να τα βάλω?στο device manager στο marvell μου έχει θαυμαστικό...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 βάλε τους τελευταίους αν και αμφιβάλω ότι θα δεις διαφορά...
Kanelloc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του ? Έχω βάλει τον ssd σε marvell 9128...πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να τον βάλω σε sata II ICH10R? έχω πελαγώσει από το πολύ search :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα