LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Το bios του φορητου σου ειναι κλειδωμενο δεν εχει επιλογη να αλαξεις απο ide σε ahci αν εχει ahci ισως να ειναι ρυθμισμενο σε αυτο. Ενας τροπος να το δεις ειναι αυτος... http://superuser.com/questions/757936/check-if-my-ssd-in-runing-on-ahci-mode-inside-windows-7 Παλι στο bios πρεπει να μπεις και εκει εχει να βαλεις απο ποια συσκευη θα κανει πρωτα boot
funbreaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Το bios του φορητου σου ειναι κλειδωμενο δεν εχει επιλογη να αλαξεις απο ide σε ahci αν εχει ahci ισως να ειναι ρυθμισμενο σε αυτο. Ενας τροπος να το δεις ειναι αυτος... http://superuser.com/questions/757936/check-if-my-ssd-in-runing-on-ahci-mode-inside-windows-7 Παλι στο bios πρεπει να μπεις και εκει εχει να βαλεις απο ποια συσκευη θα κανει πρωτα boot Βλέπω στην διαχείρισ συσκευών πως γράφει achi. Αυτό σημαίνει πως είναι ενεργό ε? Όμως εγώ τον ssd τον έχω στην άλλη θέση του dvd. Ισχύει και για εκεί? Όσο για το dual boot, ξέρω πως μπορώ απ το bios να ορίσω το boot priority όμως αυτό που εγώ θέλω είναι να βγαίνει οθόνη που να με ρωτάει από που να κάνει εκκίνηση.
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Κανονικα να τον βαλεις στην θεση του σκληρου και οχι στο dvd και ναι ειναι κλειδωμενο το bios σε ahci (παλι καλα που δεν ειναι κλειδωμενο σε ide) Μπορεις οταν ξεκινας τον υπολογιστη να πατας το F9 και να επιλεγεις απο ποιον δισκο θα κανεις εκινηση ειναι το boot menu Γιατι εχεις κολλησει με dual boot ??? Ενα καλο εργαλειο για να βλεπεις πολλα για τον υπολογιστη σου ειναι το aida64 extreme
funbreaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Κανονικα να τον βαλεις στην θεση του σκληρου και οχι στο dvd και ναι ειναι κλειδωμενο το bios σε ahci (παλι καλα που δεν ειναι κλειδωμενο σε ide) Μπορεις οταν ξεκινας τον υπολογιστη να πατας το F9 και να επιλεγεις απο ποιον δισκο θα κανεις εκινηση ειναι το boot menu Γιατι εχεις κολλησει με dual boot ??? Ενα καλο εργαλειο για να βλεπεις πολλα για τον υπολογιστη σου ειναι το aida64 extreme Στο caddy δεν χωράει οριακά ο HDD εξαιτίας ενός jumper που έχει και που αν το βγάλω φοβάμαι μήπως αλλάξει κάτι. Οπότε έβαλα αναγκαστηκά τον SSD στο caddy. Υποτίθεται πως η σύνδεση του caddy έχει χαμηλότερη ταχύτητα? Τότε γιατί ο χρόνος εκκίνησης ήταν πιο γρήγορος? Το dual boot το θέλω για να μπορώ να έχω δύο λειτουργικά. Χωρίς να πατάω κάθε φορά F9 δεν γίνεται? Να βγαίνει αυτόματα η επιλογή σε κάθε εκκίνηση.
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μια φορα στην ζωη μου εκανα dual boot οταν ημουν τεχνικος σε ενα μαγαζι στην Κυπρο που ειχα παει για ενα διαστημα επειδη το ηθελε ο πελατης με Xp & Win 7 Τι λειτουργικα θελεις να βαλεις πανω;
funbreaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μια φορα στην ζωη μου εκανα dual boot οταν ημουν τεχνικος σε ενα μαγαζι στην Κυπρο που ειχα παει για ενα διαστημα επειδη το ηθελε ο πελατης με Xp & Win 7 Τι λειτουργικα θελεις να βαλεις πανω; Στον HDD τόσα χρόνια είχα win7, λέω να τα κρατήσω και στον SSD να βάλω Win8.1 και σταδιακά να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ για να εξυγχρονιστώ. Θέλω να κρατήσω όμως και το παλιό σύστημα με τα 7 γιατί είναι πολλών χρόνων με πολλά προγράμματα και ενδεχομένως να χρειάζεται να ανατρέχω μέχρι να γίνει η πλήρης μετάβαση στα 8 με τον καιρό. Έχοντας τον SSD στο Caddy δεν θα είναι σε AHCI mode?
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Ahci ειναι. Δεν μπορεις να κανεις dual boot με ηδη εγκατεστημερνο λειτουργικο για να φτιαξεις dual boot συστημα θα πρεπει να κανεις εγκατασταση και τα δυο λειτουργικα οποτε η πατας F9 η δεν υπαρχει κατι αλλο. http://windows.microsoft.com/en-us/windows/install-multiple-operating-system-multiboot#1TC=windows-7
funbreaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Ahci ειναι. Δεν μπορεις να κανεις dual boot με ηδη εγκατεστημερνο λειτουργικο για να φτιαξεις dual boot συστημα θα πρεπει να κανεις εγκατασταση και τα δυο λειτουργικα οποτε η πατας F9 η δεν υπαρχει κατι αλλο. http://windows.microsoft.com/en-us/windows/install-multiple-operating-system-multiboot#1TC=windows-7 Σύμφωνα με αυτό που έστειλες, αν εγκαταστήσω τα 8.1 στον ssd θα μπορώ να κάνω dual boot.
LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Σιγουρα; δοκιμασε το. Η γνωμη μου ειναι πως αν καταφερεις dual boot να αφησεις τα 7 στον παλιο δισκο και να βαλεις τα 8.1 στον καινουριο γιατι μεταβαση στα 8.1 θελεις να κανεις ποιος ο λογος να βαλεις τα καινουρια Windows στον παλιο δισκο;
funbreaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Στον καινούριο θα βάλω τα 8.1 Σύμφωνα με αυτό γίνεται το dual boot. Απλά αυτό αναφέρεται σε εγκατάσταση λειτουργικών σε partitions του ίδιου δίσκου, Ελπίζω να δουλέψει και σε μένα που θα είναι σε διαφορετικούς δίσκους.
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Αντε καλα φορμαρισματα. Δεν θα μεινεις και πολυ με τα 7 θα σε κερδισουν τα 8.1
funbreaker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Αντε καλα φορμαρισματα. Δεν θα μεινεις και πολυ με τα 7 θα σε κερδισουν τα 8.1 Κι όμως παράτησα ήδη τα 8.1 και επιστρέφω στα 7. Ο λόγος είναι πως η μέγιστη ανάλυση που υποστήριζαν για το laptop μου είναι 1600x900 και μου φαινόταν χάλια. Έκανα update τους drivers αλλά δεν γινόταν τίποτα. Οπότε λέω να μετακινήσω τα Win7 στον ssd και να φτιάξω ένα άλλο διαμέρισμα στον HDD με win8.1 μόνο για να παίζω. Επίσης απορώ γιατί λες πως θα με κέρδιζαν τα 8.1 Μου φαίνονται τελείως άβολα και ακαλαίσθητα.
funbreaker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Οταν τα μαθεις θα σου φανουν καλυτερα. Ξέρω γω ίσως, αλλά νομίζω πως θα πάει χαμένος ο ssd μέχρι να τα μάθω και να ξαναστήσω στο σύστημα οπότε καλύτερα τα win8 να μπουν στον hdd προς το παρόν. Διαβάζω threads με συγκρίσεις των 2 λειτουργικών και οι απόψεις διίστανται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα