funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού: Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox. Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα. Απ ότι κατάλαβα, η ενέργεια αυτή μεταφέρει την μνήμη cache του ff στην RAM. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τί τιμή είναι καλύτερο να δώσω στο memory size? Έδωσα 64mb, επαρκεί ή μπορεί να προκύψει πρόβλημα? (δεν ξέρω καν τι είναι αυτή η memory cache του ff)
haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Απ ότι κατάλαβα, η ενέργεια αυτή μεταφέρει την μνήμη cache του ff στην RAM. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τί τιμή είναι καλύτερο να δώσω στο memory size? Έδωσα 64mb, επαρκεί ή μπορεί να προκύψει πρόβλημα? (δεν ξέρω καν τι είναι αυτή η memory cache του ff) δεν χρειάζεται να κάνεις όλες αυτές τις διαδικασίες, οι σημερινοί ssd έχουν τεράστια αντοχή και λειτουργουν καλά για πάνω απο 1Pb writes. απλά χρησιμοποίησε κανονικά τον ssd σου.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 δεν χρειάζεται να κάνεις όλες αυτές τις διαδικασίες, οι σημερινοί ssd έχουν τεράστια αντοχή και λειτουργουν καλά για πάνω απο 1Pb writes. απλά χρησιμοποίησε κανονικά τον ssd σου. Κάτσε, αυτό το κάνουμε για να προστατεύσουμε τον δίσκο απ την φθορά με τις πολλές εγγραφές ή για να βελτιώσουμε την ταχύτητά του? Ο δίσκος μου πάντως δεν είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είναι ο Crucial M500 και μου δίνει αυτές τις ταχύτητες:
haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Κάτσε, αυτό το κάνουμε για να προστατεύσουμε τον δίσκο απ την φθορά με τις πολλές εγγραφές ή για να βελτιώσουμε την ταχύτητά του? Ο δίσκος μου πάντως δεν είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είναι ο Crucial M500 και μου δίνει αυτές τις ταχύτητες: aa.JPG μια χαρά είσαι, αυτό το κάνεις για να μην κάνει εγγραφές ο ff στον δίσκο.γενικά πέρα απο το να έχεις τον δίσκο σε achi mode και να βάλεις τους drivers δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. μην μεταφέρεις/αλλάξεις page files κλπ.συμπεριφέρσου σαν να είναι απλός ένας δίσκος. το μόνο που προσέχεις είναι το achi mode και να μην κάνουν defrag τα windows στον ssd.(συνήθως καταλαβαίνουν οτι είναι ssd και δεν κάνουν defrag).
haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Το ευρετήριο να μην το καταργήσω? οχι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις οτιδήποτε παραπάνω απο αυτά που σου ανέφερα. http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds ρίξε εδώ μια ματιά, μπορείς αν θες να απενεργοποιήσεις το hibernate ή το windows restore για να γλυτώσεις χώρο π.χ αλλά γενικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο tweak.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 μια χαρά είσαι, αυτό το κάνεις για να μην κάνει εγγραφές ο ff στον δίσκο.. Για να μην κάνεις εγγραφές και καθυστερεί επειδή είναι αργός σε 4Κ ή για να μην μειώνεται η διάρκεια ζωής του απ τις πολλές εγγραφές πράγμα που δεν έχει νόημα στους νέους δίσκους? οχι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις οτιδήποτε παραπάνω απο αυτά που σου ανέφερα. http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds ρίξε εδώ μια ματιά, μπορείς αν θες να απενεργοποιήσεις το hibernate ή το windows restore για να γλυτώσεις χώρο π.χ αλλά γενικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο tweak. Και το ευρετήριο δεν αναφερόταν στο 1ο ποστ για βελτιώση ταχύτητα αλλά για προστασία του χρόνου ζωής που πλέον δεν έχει νόημα? Αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να αλλαχθεί το 1ο ποστ να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Εγώ τώρα που κατήργησα το ευρετήριο να το ξαναφτιάξω η είμαι καλά και έτσι?
haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 για να μην μειώνεται η ζωή του δίσκου είναι αυτό με τον ff(απλά δες τι ανοχή έχουν οι ssd στις εγγραφές θα καταλάβεις οτι δεν χρειάζονται πλέον τα tweaks αυτά) όσο για το ευρετήριο είναι για τον ίδιο λόγο,για να μην κάνει μικρά writes ο ssd. όλα τα tweaks του οδηγού σχεδόν για αυτό το λόγο γράφτηκαν, απλά σου εξηγώ οτι δεν έχει νόημα πλέον. όσο αφορά την απόδοση είναι το achi , το trim και οι sata drivers. http://techreport.com/review/26523/the-ssd-endurance-experiment-casualties-on-the-way-to-a-petabyteδες εδώ μερικά endurance tests (έχει και ποιο πρόσφατα που βάράνε πάνω απο 1pb...) για να χαλάσει λοιπόν ο ssd ή να δυσλειτουργεί πρέπει να περάσουν πολλάααααα χρόνια καθημερινής χρήσης. ο οδηγός αναφερόταν στους ssd πρώτης γενιάς κυρίως που είχαν ακόμα θεματάκια όσο αφορά την αντοχη και την αξιοποιστία τους.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ωραία, οπότε καλό θα ήταν να αλλάξει το 1ο post και να αναφέρεται με έντονα γράμματα ποιά από αυτά αφορούν δίσκους παλιάς γενιάς για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Σχετικά με το ευρετήριο που το κατήργησα χωρίς να ξέρω, πόσο όγκο γλίτωσα από τον δίσκο? Να το επαναφέρω ή καλύπτομαι και έτσι λόγω της ταχύτητας του δίσκου? 1
haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ωραία, οπότε καλό θα ήταν να αλλάξει το 1ο post και να αναφέρεται με έντονα γράμματα ποιά από αυτά αφορούν δίσκους παλιάς γενιάς για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Σχετικά με το ευρετήριο που το κατήργησα χωρίς να ξέρω, πόσο όγκο γλίτωσα από τον δίσκο? Να το επαναφέρω ή καλύπτομαι και έτσι λόγω της ταχύτητας του δίσκου? καλά δεν χάνεις κάτι απο το indexing, ούτε χώρο γλυτώνεις(μερικά kb ίσως?),βοηθάει για ποιο γρήγορες αναζητήσεις. δεν έχει νόημα να το ξανα ενεργοποιήσεις καθώς έχεις ssd άλλα ούτε είχες λόγο να το απενεργοποιήσεις καλύπτεσε και έτσι λόγο ταχύτητας λοιπόν για να απαντήσω στο ερώτημά σου 1
pigeon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Για να συμπληρώσω μόνο για το θέμα του firefox, αν τελικά βάλεις την cache του στη μνήμη, τα 64mb είναι αστείο ποσό, βάλε 384 ή 512 να έχει νόημα. Εξαρτάται κι από τη ram που έχεις διαθέσιμη βέβαια. Αλλος τρόπος, αν είσαι αρκετά χέστης μη σου πάθει κάτι ο ssd από τις εγγραφές (like me ), απλά μεταφέρεις το cache folder σε μηχανικό δίσκο. (browser.cache.disk.parent_directory) Ολα αυτά σε μια μεγάλη παρένθεση γιατί όπως λένε όλοι, είναι υπερβολή.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Οπότε θα το επαναφέρω στον ssd. Απορώ πως δεν κράσαρε μόνο με τα 64mb που του έδωσα.
pigeon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν κρασάρει απλά όταν ανοίγεις νέες σελίδες σβήνει τα παλιότερα της cache ή τα μεταφέρει στο swap file (not so sure γι'αυτό) 2
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν κρασάρει απλά όταν ανοίγεις νέες σελίδες σβήνει τα παλιότερα της cache ή τα μεταφέρει στο swap file (not so sure γι'αυτό) Για να το browser.cache.disk.enable επαναφέρω όπως ήταν έκανα διπλό κλικ στο και έγινε true. Για το disk.cache.memory.capacity έκανα διπλό κλικ επάνω του και πάτησα επαναφορά. Δεν υπήρχε διαγραφή. Η τιμή άλλαξε απο 64MB σε "αλφαριθμητικό". Σωστά το έκανα? 1
omghi2u Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 παιδια εχω 2 samsung 840 evo 250gb each ... εδω και κανα δυο μηνες αρχισα να νιωθω οτι γινονται αργοι... ο ενας ειναι 45gb free κ ο αλλος 120gb. τεσπα... κατεβασα απο το site της samsung το firmware που ειχαν για τους 840 evo (samsung ssd 840 evo performance restoration) και τωρα η κατασταση ειναι 3 φορες χειροτερη. σε φαση να κολλαει στα παντα οταν ανοιγουν για πρωτη φορα. restart/reboot λες και εχω μηχανικο σκληρο 1.5+ λεπτο , ανοιγω κανα game e.g cs:go και οταν παω να μπω σε ενα map κανει 2-3 λεπτα. το ιδιο και σε αλλα παιχνιδια. τι φαση? μηπως εχουν φαει με το firmware τπτ corrupt τα αρχεια και θελουν format? αν εχετε καμια αλλη ιδεα pls go ahead.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα