Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να κανω και γω μια ερωτηση. Η μητρικη μου ειναι η crossblade ranger. Στο manual αναφερει για εναν controler sata Bolton D4. Καταλαβα λαθος? Το manual της μητρικης μου ειναι http://files.sotmarket.ru/instr/elektronika-i-komputery/noutbuki_plansheti/komplektuyushchie_dlya_kompyutera/materinskie_platy/asus-crossblade-ranger-0.pdf

Δημοσ.

Να κανω και γω μια ερωτηση. Η μητρικη μου ειναι η crossblade ranger. Στο manual αναφερει για εναν controler sata Bolton D4. Καταλαβα λαθος? Το manual της μητρικης μου ειναι http://files.sotmarket.ru/instr/elektronika-i-komputery/noutbuki_plansheti/komplektuyushchie_dlya_kompyutera/materinskie_platy/asus-crossblade-ranger-0.pdf

Σωστά, αυτόν έχει η μητρική σου:

AMD A88X FCH(Bolton D4) chipset : 

8 x SATA 6Gb/s port(s), 
Support Raid 0, 1, 5, 10, JBOD
Δημοσ.

Σωστά, αυτόν έχει η μητρική σου:

AMD A88X FCH(Bolton D4) chipset : 

8 x SATA 6Gb/s port(s), 
Support Raid 0, 1, 5, 10, JBOD

To οποιο παει να πει οτι χρειαζεται καποιον driver ωστε να δουλεψει σωστα?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι εννοεις οταν λες στο ιδιο καλωδιο εχω και εναν HDD ???

Στο ιδιο καλωδιο βαζαμε με το IDE δυο συσκευες εσυ τι εχεις κανει;

Δημοσ.

Όπως φεύγει το καλώδιο SATA από τη μητρική από τα 3 βύσματα που έχει το ένα είναι στον SSD και το άλλο στον μηχανικό.

Δημοσ.

Τι ειδικό καλώδιο είναι αυτό που κάνει την μητρική να διαβάζει δύο δίσκους σε μια υποδοχή; Μπορείς να το βγάλεις μια φωτογραφία σε παρακαλώ; Αν όντως είναι έτσι όπως τα λες πάρε 2 καλώδια sata και συνδεσε κάθε δίσκο ξεχωριστά.

Δημοσ.

Δεν μπορει να φευγει ενα καλωδιο και να εχει 3 βυσματα δεν υπαρχει τετοιο καλωδιο sata

Μηπως εχεις μπερδεψει το καλωδιο τροφοδοσιας των δισκων με τα καλωδια sata???

xbox360-cable-sata-lector-1.gif

sata cable

images?q=tbn:ANd9GcRyZk69g0dafsJmDwt3rJ3

sata power cable

Δημοσ.

Δεν μπορει να φευγει ενα καλωδιο και να εχει 3 βυσματα δεν υπαρχει τετοιο καλωδιο sata

Μηπως εχεις μπερδεψει το καλωδιο τροφοδοσιας των δισκων με τα καλωδια sata???

xbox360-cable-sata-lector-1.gif

sata cable

images?q=tbn:ANd9GcRyZk69g0dafsJmDwt3rJ3

sata power cable

Ναι αυτό. Κι εμένα κάτι δε μου κολλούσε αλλά επειδή είμαι ζαλισμένος είπα να το αφήσω σε σας. :P :lol:

To θέμα είναι πως δεν μπουτάρει αν το βάλω σε AHCI mode. Αλλά απ ότι κατάλαβα από τις 6 θύρες SATA τις 0-3 τις βάζει σε AHCI mode και έχει επιλογή για τις 4-5 να μπουν σε IDE οπότε μάλλον πρέπει τον μηχανικό να τον βάλω στην 4-5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...