Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω τον OCZ Trion 100. Trim, Ahci κ.τ.λ. ειναι οκ. Στο προγραμμα του, OCZ Guru εχει μια ρυθμιση στο SSD Tuner το Over Provisiong.

Ξερει καποιος πως δουλευει αυτο και αν αξιζει να πειραχτει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Ocz Guru την εχει 0% να το παω 10% ? Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανει αυτη η ρυθμιση.

Τωρα βλεπω οτι δε μετακινειται η μπαρα. Εκανα ενα τεστ με το CrystalDiskMark. Χαμηλες δεν ειναι οι ταχυτητες? Ο δισκος ειναι συνδεμενος σε sata2 (socket1366, i7 cpu, 6gb ram triple channel).

post-71211-0-96235600-1448705888_thumb.jpg

Επεξ/σία από master2
Δημοσ.

Το Ocz Guru την εχει 0% να το παω 10% ? Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανει αυτη η ρυθμιση.

Τωρα βλεπω οτι δε μετακινειται η μπαρα. Εκανα ενα τεστ με το CrystalDiskMark. Χαμηλες δεν ειναι οι ταχυτητες? Ο δισκος ειναι συνδεμενος σε sata2 (socket1366, i7 cpu, 6gb ram triple channel).

https://gyazo.com/1a26730274f0a67b02a8bdcae7b5e8c8

• Like 1
Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις?

Δημοσ.

Εγκατέστησε τον IRST(Intel rapid Storage Technology) αν δεν το έχεις κάνει ήδη, που θα βρεις στο σαιτ της μητρικής σου(στο RAID).

Επίσης τοποθέτησε το sata καλώδιο στις sta θύρες που υποστηρίζει ICH10R και όχι στις θύρες που υποστηρίζει Jmicron.

• Like 1
Δημοσ.

O SSD ειναι στον ICH10R. Περασα τους drivers της μητρικης (Intel rapid Storage Technology 10.6.0.1002 Version - 08 June 2011) οι οποιοι ειναι παλιοτεροι απο αυτους που ειχα πριν.

Εκανα παλι τεστ και η αποδοση εχει βελτιωθει, ειδικα στο write

post-71211-0-08971800-1448716960_thumb.jpg

Δημοσ.

O SSD ειναι στον ICH10R. Περασα τους drivers της μητρικης (Intel rapid Storage Technology 10.6.0.1002 Version - 08 June 2011) οι οποιοι ειναι παλιοτεροι απο αυτους που ειχα πριν.

Εκανα παλι τεστ και η αποδοση εχει βελτιωθει, ειδικα στο write

Στον πίνακα ελέγχου και στο power options τι επιλογές σου δείχνει?

Τρέξε επίσης ένα AS SSD Benchmark.

Δημοσ.

Στο power options εχω βαλει υψηλες επιδοσεις. Αλλες ρυθμισεις που εχω κανει (hybernation off, no paging file, system restore off, defragment disable)

post-71211-0-57983900-1448718054_thumb.jpg

Δημοσ.

Στο power options εχω βαλει υψηλες επιδοσεις. Αλλες ρυθμισεις που εχω κανει (hybernation off, no paging file, system restore off, defragment disable)

Σωστές είναι οι ρυθμίσεις που έκανες, αλλά τα νούμερά σου δεν είναι καλά. Αν έχει c-states η μητρικκή σου τα κάνεις disable αν βέβαια δεν έχεις κάνει oc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...