Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση RAM

Deacon Frost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...εχω τον υπολογιστη μου απο το 2006....τοτε ειχα δωσει 1500 ευρω μονο για το κουτι.....ακομα και τωρα καλα παει αλλα λεω να του κανω ενα δωρο για να ξανανιωσει....:-D:-D:-D Σκεφτομαι να του ανεβασω τη RAM και επειδη ειμαι πολυ ασχετος με αυτα ειπα να ζητησω μια χειρα βοηθειας απο εσας.....εχω 2 RAM 512mb DDR-2 dimm PC2 4200-533 και η Μ/Β μου ειναι....ASUS P5LD2 DELUXE (i945,DDR2,s775)!!!!Θελω να βαλω οτι καλυτερο σηκωνει....τι προτεινετε?

Δημοσ.

εγώ προτείνω να μην το κάνεις... αν θές να κάνεις ένα δωράκι, χωρίς να χαλάσεις λεφτά... πάρε μια καινούρια μητρική αρκετα φτηνή

π.χ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-P5G41M-LX-s775-DDR2-VGA-G41-90-MIBAV0-G0EAY00Z.htm

αλλα να υποστηρίζει 800άρες μνήμες και πάρε

και ένα κιτακι 2gb.. π.χ αυτό:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Geil-Ddr2-2Gb-Kit-B-Dragon-800-4-4-4-GB22GB6400C4DC.htm

σύνολο περίπου 100 ευρώ.. πιστεύω οτι θα δείς διαφορά.. αλλα δεν ξέρω αν αξίζει τόσα λεφτά.. δυστυχώς οι τιμές των μνημών είναι στα ύψη αυτήν την εποχή.

αλλιώς μετά πας και σε καινούρια cpu οπότε καλύτερα να πάς σε amd για καλύτερο value...

Δημοσ.

ξέρω γω... τσάμπα λεφτά ίσως? ενώ με αλλαγή μητρικής πιο μετά μπορεί να βάλει και κάτι καλύτερο απο επεξεργαστή...βασικά για να έδωσε 1500 ευρώ πριν 4 χρόνια δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να δώσει άλλα 300 ευρώ για να δει πολύ μεγαλύτερες διαφορές... οπότε καλύτερα καινούριο σύστημα απτην αρχή.. τώρα που έχεις την κάψα :)

Δημοσ.
ξέρω γω... τσάμπα λεφτά ίσως? ενώ με αλλαγή μητρικής πιο μετά μπορεί να βάλει και κάτι καλύτερο απο επεξεργαστή...βασικά για να έδωσε 1500 ευρώ πριν 4 χρόνια δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να δώσει άλλα 300 ευρώ για να δει πολύ μεγαλύτερες διαφορές... οπότε καλύτερα καινούριο σύστημα απτην αρχή.. τώρα που έχεις την κάψα :)

αμα ειναι να αλλαξει επεξεργαστη και μητρικη τοτε θα παει για αγορα ενος νεου συστηματος...

οτι θελει ο φιλος

20-30ε δεν ειναι μεγαλο ποσο και πιστευω οτι αξιζει

Δημοσ.
γιατι δεν συμφερει?

φανταζομαι με αλλο 1gb ram θα εισαι ικανοποιημενος...

βαλτου 2 τετοιες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Kingston-Ddr2-512Mb-533Mhz-KVR533D2N4-512.htm

συνολο 26ε

αμα ειναι να αλλαξει επεξεργαστη και μητρικη τοτε θα παει για αγορα ενος νεου συστηματος...

οτι θελει ο φιλος

20-30ε δεν ειναι μεγαλο ποσο και πιστευω οτι αξιζει

Δεν πιστεύω ότι αξίζει...Μην κοιτάς μόνο το μέγεθος της μνήμης.... Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η ταχύτητα και τα timings.... Και τα 533 είναι αστεία ταχύτητα στις μέρες μας....

Δημοσ.

ναι μα ουτως η αλλως οι μνημες του τρεχουν σε αυτη την συχνοτητα οποτε διπλασιαζοντας την μνημη του θα δει αισθητη διαφορα

20-30 ευρω ξαναλεω ειναι πολυ μικρο ποσο μπροστα στην διαφορα που θα δει

λεγοντας επισης οτι τον ικανοποιει το συστημα του ακομη και στις μερες μας δεν νομιζω να θελει να παει σε αγορα νεου

και εκτος αυτου δεν ξερουμε καν απο τι αποτελειται το υπολοιπο συστημα και εμεις τον προτρεπουμε να παρει αλλο :rolleyes:

Δημοσ.
ναι μα ουτως η αλλως οι μνημες του τρεχουν σε αυτη την συχνοτητα οποτε διπλασιαζοντας την μνημη του θα δει αισθητη διαφορα

20-30 ευρω ξαναλεω ειναι πολυ μικρο ποσο μπροστα στην διαφορα που θα δει

λεγοντας επισης οτι τον ικανοποιει το συστημα του ακομη και στις μερες μας δεν νομιζω να θελει να παει σε αγορα νεου

και εκτος αυτου δεν ξερουμε καν απο τι αποτελειται το υπολοιπο συστημα και εμεις τον προτρεπουμε να παρει αλλο :rolleyes:

Τι εννοείς? Στις μνήμες δεν πάει έτσι...(αν κατάλαβα καλά αυτο που θες να πεις)

Δεν ισχυει το οσο πιο πολυ τόσο πιο καλά...

Για ενα σύστημα που τρέχει απλές εφαρμογές είτε έχεις 4 γιγα είτε εχεις 104 το ίδιο είναι.

Τώρα βέβαια ο φίλος μας έχει μόνο 1 κ προφανώς είναι σε ΧΡ.... Οκ θα ανακουφιστεί λίγο το σύστημα του αν τα κάνει 2 γίγα αλλά κ πάλι θα σέρνεται...

Οπότε ας δώσει κάτι παραπάνω για τους λόγους που είπε κ ο Luciddream

Δημοσ.

ρε φιλε με κοροιδευεις?

μια εφαρμογη η οποια ειναι σχετικα απαιτητικη το ιδιο θα τρεξει με 1gb ram και το ιδιο θα τρεξει με 2gb???

γιατι τοτε ολοι με τα netbook που εχουν 1gb πανε και τους τους βαζουν αλλο 1? χαζοι ειναι? αυτο ειναι ενα τυχαιο παραδειγμα...

Δημοσ.

Το πιο βασικο ειναι τι δουλεια κανεις (ή θες να κανεις) με τον ΗΥ. Αν θες να δουλεψεις βαριες εφαρμογες (matlab, επεξεργασια γραφικων ή βιντεο) ή να παιξεις τελευταια παιχνιδια, τοτε πας για αλλαγη μητρικης. Αλλα επειδη απο οτι καταλαβα κανεις ηδη τη δουλεια σου αξιοπρεπως μια απλη αναβαθμιση μονο της μνημης ειναι σιγουρα αρκετη και θα δεις αισθητη διαφορά.

Δημοσ.

+1 στην πρόταση του vasilisga. Δεν αξίζει τον κόπο για κάτι παραπάνω και ό,τι χρήση και να κάνεις, πιστεύω πως θα πιάσει τόπο η αναβάθμιση αυτή. Δεν χρειάζεται/αξίζει κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Ρε τι είσαστε εσείς? :lol:

Με το ζόρι να κάνετε το παιδί να τα χώσει για αλλαγή μητρικής, μνημών , cpu, μετά σκληρού, psu, κουτιού και πάει λέγοντας?

Το παιδί ρώτησε αν θα δεί διαφορά με πρόσθεση επιπλέον ram.

Η απάντηση είναι...

NAI θα δεί διαφορά και μάλιστα αρκετή.

Αν ήταν κανένας super-duper κολλημένος χρήστης σαν πολλούς απο μας δεν θα ηταν με pc απο το 2006 κατανοητόν?

Xωρίς να θέλω σε τίποτα να μειώσω τον φίλο αλλά να δώσω έμφαση.

Και συμφωνώ απόλυτα με το πόστ του vasillisga.

Τι κάνει ένα netbook με 2gb ram που δεν μπορεί να κάνει αυτό με το 1gb? Πιστευω να έχετε netbook έτσι? :-D

Μην απαξιώνεται αμέσως τα παλιά συστήματα, είναι πολλοί που έχουν π.χ Ρ4 s478 και κάνουν μια χαρά τη δουλίτσα τους γιατί δεν χρειάζονται παραπάνω. ;)

Φιλε μου πηγαινε να αγοράσεις άλλο 1gb μνήμης σαν αυτές που πόσταραν τα παιδιά, μια χαρά θα είσαι και σε συμφέρει. :-)

Δημοσ.

Ρε παιδια εδώ λέει ότι πάει καλά ακομα... Άρα ποιος ξέρει τι αρχαίες εφαρμογές θα τρέχει για να λεει οτι παει καλα... Ε με αυτες τις αρχαιες εφαρμογες τι 1 τι 2.... Αν μιλουσαμε να εχει 1 γιγα στα 800 κ να το κανει 2 γιγα οκ να συμφωνουσα...Αλλα τα 533 ειναι ταχυτητα χελώνα....

Δημοσ.

να ρωτήσω και εγώ κάτι παιδιά..

Έχω αυτές τις μνήμες: Mushkin 2GB PC6400 DDR2-800 4-5-4-11 και θέλω να προσθέσω άλλα 2 Gb, αλλά δεν μπορώ να βρώ τις ίδιες ούτε άλλες με ίδια timmings, θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλω άλλες στην ίδια συχνότητα αλλά με διαφορετικά timming?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...