nickathens Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 μιας και είχα κάνει μια αναφορά περί αυτού του θέματος σε ένα thread αλλά επειδή μετά η συζήτηση πήγε αλλού ανοίγω καινούργιο θέμα όσον αφορά την ενημέρωση δυναμικών site απο τον ίδιο τον πελάτη και το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό... καθώς και τους τρόπους... δεν έχω κάνει ποτέ site που να δίνω την δυνατότητα στον ίδιο τον πελάτη άμμεσα να κάνει αλλαγή στο site...ωστόσο έχω ακούσει πολλά και διάφορα όμως.... Όταν ακούω όπως τώρα ότι "να μπορεί ο πελάτης να επεξεργαστεί το περιεχόμενο των σελίδων διότι θέλει πχ να αλλάζει τα EVENTS που κάνει στο μαγαζί του η οτιδήποτε άλλο" μου έρχεται στο μυαλο με την μία οι φόρμες στην microsoft access... βέβαια αυτό προυποθέτει : 1)να κάτσεις και να εγκαταστήσεις την access σε κάποιο υπολογιστή που έχει ο πελάτης, 2)να κάνεις το connecting με την βάση του server... (και εδώ το ερώτημα το οποίο δεν το γνωρίσω... μπορεί να χρησιμοποιηθεί η mysql βάση? Η θέλει κάποια συγκεκριμένη που είναι συμβατη και φαντάζομαι και προιόν της microsoft? ) μετά πρέπει 3)να του φτιάξεις κάποιες φόρμες μέσα απο τις οποίες ο πελάτης θα μπορεί να τις ανοίγει και να αλλάζει απλά αυτά που θέλει να αλλάξει.. και έτσι αυτόματα και μαγικά αφού εσύ θα έχεις φάει σκατά για να του το φτιάξεις όλο αυτό θα ανανεώνεται το site... :confused: το θέμα είναι ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν ώστε να ανανεώνει το site του ο πελάτης να μπορεί να το κάνει μέσω internet online και όχι με κάποια εγκατεστημένη εφαρμογή στον υπολογιστή του και να μην χρειάζεται να του κάνεις ολόκληρο php , asp η δεν ξέρω και γω τι αλλο εξολοκλήρου πρόγραμμα... :rolleyes: αυτά...
isay Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Προυπόθεση ο πελάτης να θέλει να αλλάζει ελάχιστα και καθορισμένα πράγματα και με καθορισμένη μορφή. Τρεις απλοί τρόποι (από τον πιο δύσκολο, στον πιο εύκολο) 1.Δυναμικές σελίδες με database και φόρμες Online για διαχείριση των δεδομένων. Ο πελάτης μπαίνει με κωδικό σε κάποιο admin section και μέσα από ειδικές φόρμες κάνει ότι θέλει. 2.Δυναμική σελίδα που διαβάζει εξωτερικά αρχεία (πχ κάποιο/α text) και αφού τα διαμορφώσει τα εμφανίζει σαν σελίδες. Ο πελάτης μπορεί να τροποποιεί αυτά τα αρχεία μέσα από admin section ή να τα φτιάχνει στον υπολογιστή του και να τα ανεβάζει με ftp ή file manager (πλέον όλα τα hosting το παρέχουν). 3.Σαν το προηγούμενο αλλά με javascript. Ο πελάτης φτιάχνει το text αρχείο και το ανεβάζει εκεί που θέλει και το script αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.