Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Τι γνώμη έχετε για το τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον Πύργο; Αξίζει να σπουδάσει κανείς εκεί; Υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση; Έχω ακούσει πως είναι μια καλή σχολή, οργανωμένη, από τα άλλα Τ.Ε.Ι. τουλάχιστον. Βασικά θα ήθελα να σπουδάσω και εγώ εκεί γιατί ασχολούμαι αρκετά με τους υπολογιστές και μου αρέσει το είδος της σχολής. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ.

O,τι θες για εγκαταστασεις κτλπ μπορω να σου πω μιας και μενω Πυργο :P

Τωρα για επ/κη αποκατασταση δεν ξερω,παντως οι εγκαταστασεις ειναι ολοκαινουργιες,πριν μερικα χρονια χτισανε τα κτηρια

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό, αφου λειτουργεί απο το 2003 - 2004. Πιο πολύ με ενδιαφέρει εαν αξίζει να επιλέξω αυτή τη σχολή, και αν θα μπορώ να βρω σχετικά εύκολα δουλειά μετά..

Δημοσ.

Οτι έχει σχέση με δημοσιογραφία, από δουλειά είναι άστα να πάνε και να μην ξανάρθουνε (και λίγα λέω).

Αυτά από πρώτο χέρι.

Τώρα αν η συγκεκριμένη σχολή διαφοροποιεί επαγγελματικά τους αποφοίτους της τόσο πολύ σε σχέση με τα δύο αντίστοιχα Πανεπιστήμια της Αθήνας, πάω πάσο. (Αν και, δυστυχώς, δεν το νομίζω καθόλου, αφού οι εργοδότες είναι ίδιοι...)

Δημοσ.

Δεν λέω τόσο πολύ για δημοσιογραφία, αλλά για να μπορείς να δουλέψεις σαν ραδιοφωνικός παραγωγός, σαν τεχνικός ήχου, camera-man, ίσως και σε κάποια εφημερίδα ή ακόμα και υπάλληλος σε μια εταιρία και άλλα τέτοια παρόμοια. Εκεί δεν μπορείς να βρεις δουλειά;

Δημοσ.
Από άτομο που ξέρω σ'αυτή τη σχολή, κι απ'όσα μου'χει πει, η σχολή είναι εύκολη, τα μαθήματα ερήμη, και το μέλλον δυσοίωνο.

Εγώ από την άλλη έχω ένα φίλο, που είχε περάσει εκεί και είναι ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών της σχολής μου φαίνεται σαν να ασχολούνται με λίγο απ' όλα.

Οικονομικά,Πολυμέσα-Πληροφορική,Διοίκηση επιχειρήσεων-ΜΜΕ. Ένας συνδυασμός των πιο δημοφιλών σχολών δηλαδή αλλά χωρίς κάποια εξειδίκευση.

Ούτε προγραμματιστής θα είσαι, ούτε δημοσιογράφος, ούτε στέλεχος αλλά θα ξέρεις λίγο απ' όλα. Δεν ξέρω που μπορεί να φανεί χρήσιμο αυτό.

Δημοσ.

Ε όλο και κάπου μπορεί να ωφελήσει αυτό πιστεύω. Έχεις αρκετές επιλογές για να βρεις αργότερα δουλειά, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Α. Το πόσο καινούργια είναι τα κτίρια δε μπορεί να είναι το κύριο προσόν μιας σχολής (Στην Οξφόρδη θα έχουν κτίρια αρκετών αιώνων φαντάζομαι)

Β. Θες να πας σε ΑΤΕΙ για να γίνεις cameraman ?

Γ. Θες να σου πουν η άλλοι τη γνώμη τους ή να σου πουν την δικιά σου?

Δημοσ.

Α) Δεν κρίνω την σχολή από τα κτίρια. Απλώς το ανέφερα.

Β) Ήταν ένα παράδειγμα

Γ) Συζήτηση κάνουμε. Ανταλλάσουμε απόψεις (δηλαδή λέω αυτά που γνωρίζω εγώ - λέτε αυτά που γνωρίζετε και καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα) ;)

Δημοσ.
Ε όλο και κάπου μπορεί να ωφελήσει αυτό πιστεύω. Έχεις αρκετές επιλογές για να βρεις αργότερα δουλειά, έτσι δεν είναι;

Αντιθέτως, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η εξειδίκευση!

Δεν λέω τόσο πολύ για δημοσιογραφία, αλλά για να μπορείς να δουλέψεις σαν ραδιοφωνικός παραγωγός, σαν τεχνικός ήχου, camera-man, ίσως και σε κάποια εφημερίδα ή ακόμα και υπάλληλος σε μια εταιρία και άλλα τέτοια παρόμοια. Εκεί δεν μπορείς να βρεις δουλειά;

Για τέτοιου είδους δουλειές δεν είναι απαραίτητο να σπουδάσεις 4 χρόνια.

Υπάρχουν κάποιες εξειδικευμένες σχολές (ΙΕΚ) για τεχνικούς ήχου-καμεραμαν.

Αν πάλι θέλεις να γίνεις δημοσιογράφος, ένα πτυχίο ίσως να βοηθάει λίγο αλλά και πάλι η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι τόσο θέμα γνώσεων αλλά γνωριμιών, διασυνδέσεων και κοινωνικότητας.

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχει και στον Πύργο πανεπιστήμιο (έστω και ΤΕΙ)? Έλεος!

Υπάρχει κάποιο μέρος στην Ελλάδα που να μην έχει?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...