Προς το περιεχόμενο

δισκετα MAC σε pc

jim22479

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η φιλη μου εχει δισκετες MAC απο την δεκαετια του 80 που θελει να χρησιμοποιησει . Οι δισκετες περιεχουν εφαρμογες εκπαιδευτικου υλικου . Επειδη δεν εχει διαθεσιμο καποιο MAC πλεον, υπαρχει τροπος να βρει καποιο προγραμμα για να μπορεσει να τις διαβασει απο το pc; Ξερω για το Macdisk , το κατεβασα αλλα δεν δουλευει .

Δημοσ.

Ακόμα κι αν κατάφερνε να διαβάσει από τα Windows τα περιεχόμενα των δισκετών, οι εφαρμογές που περιέχουν χρειάζονται Mac OS 9 (ή πιθανόν παλαιότερο) για να τρέξουν. Οπότε, δεν νομίζω να καταφέρει κάτι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Η φιλη μου εχει δισκετες MAC απο την δεκαετια του 80 που θελει να χρησιμοποιησει . Οι δισκετες περιεχουν εφαρμογες εκπαιδευτικου υλικου . Επειδη δεν εχει διαθεσιμο καποιο MAC πλεον, υπαρχει τροπος να βρει καποιο προγραμμα για να μπορεσει να τις διαβασει απο το pc; Ξερω για το Macdisk , το κατεβασα αλλα δεν δουλευει .

Δοκίμασε και το http://www.mediafour.com/products/macdrive/

Aν οι δισκέττες είναι της δεκαετίας του '80, είναι πολύ πιθανό να είναι οι low-density δισκέττες (400ΚΒ ή 800ΚΝ) - τότε δεν θα βρεις υπάρχον σύστημα που να μπορέσει να τις διαβάσει. Εκτός αν βρεις κάποιον που έχει παλαιό Macintosh...

Δημοσ.
Ακόμα κι αν κατάφερνε να διαβάσει από τα Windows τα περιεχόμενα των δισκετών, οι εφαρμογές που περιέχουν χρειάζονται Mac OS 9 (ή πιθανόν παλαιότερο) για να τρέξουν. Οπότε, δεν νομίζω να καταφέρει κάτι.

Σ' αυτό ίσως βολευόταν με κάποιον emulator, αλλά μετά προκύπτει το πρόβλημα του diskette drive που λέει ο paredwse. Που θα βρει συσκευή δισκέτας τόσο παλιά, και κυρίως πως θα το συνδέσει σε έναν σύγχρονο υπολογιστή?

Δημοσ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ υλικό από τη δεκαετία του 80;;;;; Ως εκπαιδευτικός, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι που να μην είναι μουσειακής αξίας και μόνο. Και στην τελική, για να μην τα χρειάστηκες κοντά 30 χρόνια, τι εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να έχουν που να το χρειάστηκες ξαφνικά τώρα;

Αν πρόκειται για υλικό συναισθηματικής αξίας, το παίρνεις απόφαση και τα σκας σε έναν επαγγελματία που να διαθέτει πολύ παλιό hardware (να δω που θα τον βρεις όμως), αλλά εφόσον λες ότι πρόκειται για εφαρμογές και όχι για συγκεκριμένα αρχεία, νομίζω ότι απλά υπερβάλλεις, και σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι ΠΟΛΥ καλύτερο και σύγχρονο. Και για αρχεία, δηλαδή, το ίδιο ισχύει

Δημοσ.

Picture_54.png

:lol::lol::lol:

αυτό ακριβώς είχα κατά νου....δεν λέω τίποτε άλλο για την κατεύθυνση -μπροστά ή πίσω- προς την οποία οφείλει να κοιτάει ένας εκπαιδευτικός πάνω από όλους, γιατί θα πάει αλλού η κουβέντα....

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω έναν σχετικά παλιό Macintosh (PowerMac G3) αλλά φοβάμαι ότι ούτε αυτός θα μπορεί να διαβάσει παλιές δισκέτες (εάν πρόκειται για τέτοιες).

Δυστυχώς τον Μacintosh Classic μου τον έχω δώσει εδώ και πολύ καιρό.

Δημοσ.

Εχω την αισθηση οτι τα 1.44 mb drivrs ισως μπορουν να διαβασουν τα 720kb disks και τα πιο μικρα ισως.

Αν ισχυει αυτο, κανε τις δισκετες ενα image και στην συνεχεια βλεπεις που θα τρεξεις τα προγραμματα(emulator,κλπ)

Μια εναλλακτικη λυση ειναι να ψαξεις στο νετ να βρεις τα images των προγραμματων για downloading.

Στα pc τουλαχιστον υπαρχουν sites με abandonware... ;-)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Οι δισκέτες είναι πολύ ποιο πιθανό να μην διαβαστούν αφού δεν είναι μόνιμα μέσα αποθήκευσης αφού με την πάροδο του χρόνου και με εξωτερικούς παράγοντες απομαγνητίζονται. Ακόμα και να βρει συμβατό drive και mac δεν πιστεύω ότι θα διαβαστεί κάτι.

Δημοσ.
μπορεί να είναι μαθηματικά ;)

λεει ότι είναι λογισμικό. Οπότε, ό,τι και να είναι, ακόμη και μαθηματικών, ποιό λογισμικό 25 (!!!) ετών συγκρίνεται με τα σημερινά?

Δημοσ.
λεει ότι είναι λογισμικό. Οπότε, ό,τι και να είναι, ακόμη και μαθηματικών, ποιό λογισμικό 25 (!!!) ετών συγκρίνεται με τα σημερινά?

Μπορεί να επιλύει το Πυθαγόρειο θεώρημα, τα τελευταία 2500 χρόνια δεν έχει αλλάξει !!!

:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...