kotoula1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 εργαζομουν σε μια καφετερια στην κουζηνα εναμιση χρονο σε μια πολη μικρη επαρχιακη πολη και τους καλοκαιρινους μηνες εργαζομουν καθημερινα και ανα δεκα μερες σχεδον επαιρνα ρεπο και το χειμωνα δουλευα σαββατοκυριακα επηδει ο πρωην εργοδοτης μου τις αλλες μερες δεν εβαζε κουζινα θα ηθελα να προσθεσω οτι σε γιορτες και αργιες παλι δουλευα η καφετερια δεν ανοιγε πρωινες ωρες και ετσι αποφασισα να δουλευω και αλου τα πρωινα για να συμπληρωσω χρηματα ο λογος της απολυσης μου ηταν γιατι πηγα για δουλεια και αλλου και γιατι κατα της γιορτες τον χριστουγενον η μητερα μου ραγισε το ποδι της και τους ειπα οτι δεν θα μπορω να δουλευω καθημερινα γιατι θα πρεπει να ειμαι στο σπιτι για να τη φροντιζω και να φροντιζω και της δουλειες του σπιτιου το μαγαζι αυτο ανοιγε απογευμα στης πεντε και εκλεινε οτι ωρα πηγαινε και στης γιορτες και το καλοκαιρι πιγαινε παντα μεχρη τεσσερις πεντε ο πρωην εργοδοτης αυτο το διαστημα δεν μου κολουσε ενσημα ουτε και με πληρωσε ποτε υπερωριες και φυσικα δεν υπαρχη κανενα αποδεικτικο στοιχειο οτι δουλευα εκει εκτος απο κατι φωτογραφιες που με ειχε βγαλει μια φιλη την ωρα που δουλευα.θα μπορουσα να διεκδικησω κατι? καποια αποζημιωση η ενσημα η οτιδηποτε και αν ναι που θα πρεπει να απευθηνθω?η οικονομικη ανεση απο μερος μου δεν υπαρχη για να κινηθω δικαστικα.αν θελετε σας παρακαλω απαντηστε μου γιατι δεν ξερω τη να κανω.ευχαριστω
imr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 εργαζομουν σε μια καφετερια στην κουζηνα εναμιση χρονο σε μια πολη μικρη επαρχιακη πολη και τους καλοκαιρινους μηνες εργαζομουν καθημερινα και ανα δεκα μερες σχεδον επαιρνα ρεπο και το χειμωνα δουλευα σαββατοκυριακα επηδει ο πρωην εργοδοτης μου τις αλλες μερες δεν εβαζε κουζινα θα ηθελα να προσθεσω οτι σε γιορτες και αργιες παλι δουλευα η καφετερια δεν ανοιγε πρωινες ωρες και ετσι αποφασισα να δουλευω και αλου τα πρωινα για να συμπληρωσω χρηματα ο λογος της απολυσης μου ηταν γιατι πηγα για δουλεια και αλλου και γιατι κατα της γιορτες τον χριστουγενον η μητερα μου ραγισε το ποδι της και τους ειπα οτι δεν θα μπορω να δουλευω καθημερινα γιατι θα πρεπει να ειμαι στο σπιτι για να τη φροντιζω και να φροντιζω και της δουλειες του σπιτιου το μαγαζι αυτο ανοιγε απογευμα στης πεντε και εκλεινε οτι ωρα πηγαινε και στης γιορτες και το καλοκαιρι πιγαινε παντα μεχρη τεσσερις πεντε ο πρωην εργοδοτης αυτο το διαστημα δεν μου κολουσε ενσημα ουτε και με πληρωσε ποτε υπερωριες και φυσικα δεν υπαρχη κανενα αποδεικτικο στοιχειο οτι δουλευα εκει εκτος απο κατι φωτογραφιες που με ειχε βγαλει μια φιλη την ωρα που δουλευα.θα μπορουσα να διεκδικησω κατι? καποια αποζημιωση η ενσημα η οτιδηποτε και αν ναι που θα πρεπει να απευθηνθω?η οικονομικη ανεση απο μερος μου δεν υπαρχη για να κινηθω δικαστικα.αν θελετε σας παρακαλω απαντηστε μου γιατι δεν ξερω τη να κανω.ευχαριστω Λαθος να εχεις μεινει τοσο καιρο χωρις ενσημα!!! Στην επιθεωρηση εργασιας πρεπει να απευθηνθεις (η μαλλον επρεπε, τωρα δεν ξερω αν μπορουν να κανουν κατι)
Erwdios Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Να απευθυνθείς στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής σου, τη μόνη δημόσια υπηρεσία που δουλεύει σωστά σε αυτό εδώ το κωλοχανείο. Θα σε καθοδηγήσουν αυτοί για το τι μπορείς να κάνεις και μέχρι πού μπορείς να το φτάσεις το θέμα. Για τα δικαστικά, μην αγχώνεσαι, αν ο τύπος θελήσει να τραβηχτείτε στα δικαστήρια, θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, αν και συνήθως τέτοιες διαφορές λύνονται με συμβιβασμό. Τέλος να αναφέρω ότι ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να τον καταγγείλεις, αλλιώς ο επόμενος εργαζόμενος θα έχει την ίδια μοίρα με εσένα. Γνωρίζω πώς είναι η κατάσταση στην επαρχία, αλλά μην αφήσεις κανέναν να σε τρομοκρατήσει με τις γνωστές απειλές περί κυκλωμάτων και ότι θα σου κλείσουν όλες τις πόρτες στην πόλη. Η επιθεώρηση εργασίας κάνει σωστά τη δουλειά της, σου μιλάω εκ πείρας. Καλή τύχη και καλό κουράγιο με τα καθήκια.
black_widow Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Θα πας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις υπερωρίες και την αποζημίωση που δε σου πλήρωνε και στο ΙΚΑ για τα ένσημα που δε σου κολλούσε . Στο ΙΚΑ το κυνηγάνε σίγουρα το θέμα , καίγονται να τσεπώσουν εισφορές και πρόστιμα . Καλό είναι να υπάρχουνε μάρτυρες που σε έχουν δει να δουλεύεις εκεί.
konstantina_ena Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 μην το αφήσεις!!!!Και να ξέρεις ότι εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε την κοινωνία και μπορούμε να την κάνυομε καλύτερη ..............και εγώ σε τέτοια βήματα πάω βεβαια είχα ένσημα αλλά μυο έκαναν κάτι άλλο θα τους σκίσω!!!!Είναι κλειστή η κοινωνία?????
tolis_01 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Να ρωτήσω κάτι κάπως άσχετο; Μπορεί να ακουστεί ειρωνικό, αλλά το έχω όντως απορία. Υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει να λέμε δημόσια τα ονόματα; Πχ βλέπω συνέχεια: "Γνωστή ελληνική εταιρία εκμεταλευεται εργαζόμενους" "Γνωστή ελληνική εταιρία παραγωγής γάλακτος μας έδινε και πίναμε ληγμένα" κλπ Από τη στιγμή που αυτά που λέει κάποιος είναι facts, ισχύουν τα περι δυσφήμησης;
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Να απευθυνθείς στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής σου, τη μόνη δημόσια υπηρεσία που δουλεύει σωστά σε αυτό εδώ το κωλοχανείο. Ρε παιδιά μην τα πετάτε έτσι τα μαργαριτάρια... Αν δούλευε σωστά αγαπητέ δε θα υπήρχε τέτοια αυθαιρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Άκου κει δουλεύει σωστά Τέλος πάντων... "Στην επιθεώρηση εργασίας να πας. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι είτε μας αρέσει είτε όχι." είναι η σωστή έκφραση. Κατά τα άλλα, μάλλον με μάρτυρες θα τα καταφέρεις αν και δύσκολα. Έπρεπε να καλέσεις την επιθεώρηση όσο ακόμα "εργαζόσουν", για να τους πιάσει επ' αυτοφώρω. Στην ουσία δε σε απέλυσε διότι δεν ήσουν ποτέ εργαζόμενη. Την επόμενη φορά να προσέχεις γιατί όπως είπε ο Ερωδιός ο επόμενος εργαζόμενος θα έχει την ίδια μοίρα με εσένα. Να ρωτήσω κάτι κάπως άσχετο; Μπορεί να ακουστεί ειρωνικό, αλλά το έχω όντως απορία.Υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει να λέμε δημόσια τα ονόματα; Πχ βλέπω συνέχεια: "Γνωστή ελληνική εταιρία εκμεταλευεται εργαζόμενους" "Γνωστή ελληνική εταιρία παραγωγής γάλακτος μας έδινε και πίναμε ληγμένα" κλπ Από τη στιγμή που αυτά που λέει κάποιος είναι facts, ισχύουν τα περι δυσφήμησης; Σκέψου τι θα απογίνει το insomnia αν κάναμε αυτό που λες.
Beholder Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Ρε παιδιά μην τα πετάτε έτσι τα μαργαριτάρια...Αν δούλευε σωστά αγαπητέ δε θα υπήρχε τέτοια αυθαιρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Άκου κει δουλεύει σωστά Τέλος πάντων... "Στην επιθεώρηση εργασίας να πας. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι είτε μας αρέσει είτε όχι." είναι η σωστή έκφραση. Κι ομως,η επιθεωρηση εργασιας,σε προσωπικη μου περιπτωση,εκανε αψογα την δουλεια της σε αντιθεση με το ΙΚΑ που απλα ηταν απαραδεκτο. Το ΙΚΑ που απο μικρος ειχα ακουσει οτι 'εκοβε πισινους' !!! Ο καθενας βεβαια εχει διαφορετικες εμπειριες... Τελος να πω οτι ολοι μας θα επρεπε να διεκδικουμε και να υπερασπιζουμε το δικιο μας και να μην φοβομαστε.Διαφορετικα θα επικρατησει αυτο που σχεδον εχει παγιωθει,δηλαδη ο 'εργατικος μεσαιωνας'.
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Εγώ λέω ότι ο εργατικός μεσαίωνας υπάρχει στην Ελλάδα. Μάλιστα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. και είμαι πολύ μέσα στο ποτήρι
Garnele Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Τους ζήτησες ποτέ ένσημα και υπερωρίες τον ενάμισι (!) αυτό χρόνο ή τώρα που σε απέλυσε το θυμήθηκες και θέλεις να τον εκδικηθείς; Όταν δέχεσαι να δουλέψεις υπό αυτές τις συνθήκες το λάθος είναι εξ αρχής δικό σου, αυτά τα περί διεκδικήσεων εκ των υστέρων μου φαίνονται λίγο αστεία, αν δε σε είχε απολύσει θα ήσουν μια χαρά ακόμη στη λάντζα σου, κακοπληρωμένη και δίχως ένσημα. Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν γκομενίτσες που τις κεράτωσαν και διεκδικήστε από την αρχή τα δικαιώματά σας. Ξεκινώντας λοιπόν, διάβασέ τα. Κοινώς τώρα σκας και ξέρεις την επόμενη φορά τι να μην κάνεις.
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 H garnele έχει ένα δίκιο. Παρόλ' αυτά, η επιθεώρηση θα πρέπει να κάνει αυτόκλητα τακτικούς ελέγχους και να μην περιμένει να βγάλει το ψωμί της από καταγγελίες... γιατί ο ""εργαζόμενος"" βρίσκεται πολλές φορές σε θέση ανάγκης παρόμοια με αυτή που βρίσκεται η κάθε kotoula
kotoula1986 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 μην το αφήσεις!!!!Και να ξέρεις ότι εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε την κοινωνία και μπορούμε να την κάνυομε καλύτερη ..............και εγώ σε τέτοια βήματα πάω βεβαια είχα ένσημα αλλά μυο έκαναν κάτι άλλο θα τους σκίσω!!!!Είναι κλειστή η κοινωνία????? παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες.ναι η κοινωνια ειναι παρα πολυ κλειστη και εγω δεν ειμαι απο εκει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.