varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Καλησπερα σε ολους... Προχτες ειχαμε στο σπιτι κατι αυξομοιωσεις της τασης του ρευματος οχι λογο κακης ηλεκτρικης εγκαταστασης στο σπιτι αλλα λογω ΔΕΗ και εσβησε ο υπολογιστης μου... Τον ξαναανοιξα και δουλευε κανονικα, εκανα shut down και πηγα για νανι Το πρωι ομως το pc δεν δουλευε. Τι θελω να πω; Ανοιγε κανονικα αλλα στην οθονη δεν εβλεπα τιποτα και το λαμπακι του σκληρου ηταν συνεχεια αναμενο.Ουτε την post screen δεν εβλεπα. Μου εκανε κατι παραξενα μπιπ και κοιτωντας στο βιβλιαρακι της μητρικης ειπα οτι εχει καει ή η καρτα γραφικων ή οι μνημες... Μνημες ειχα και τις αλλαξα αλλα τα μπιπ συνεχισαν και το λαμπακι του σκληρου συνεχεια αναμενο. Σημερα πηγα αγορασα μια καρτα γραφικων(Geforce 9800 gx2 την οποια μπορω να επιστρεψω σε 7 μερες και να παρω αλλη αν δεν μου αρεσει οποτε αν θελετε πειτε και πανω στο θεμα καρτας την γνωμη σας) και συνεχιζει το ιδιο βιολι... Συζητωντας με ενα φιλαρακι μου ειπε οτι μπορει να φταιει το τροφοδοτικο. Να δινει ρευμα αλλα να μην δινει το αναμενομενο και ετσι να μην λειτουργει σωστα τιποτα... Προσπαθησα να γινω οσο πιο περιγραφικος μπορουσα... Οποιος γνωριζει η μπορει να υποψιαζεται τι συμβαινει ας μου πει σας παρακαλω την αποψη του! Σας ευχαριστω!
damastes Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 το τροφοδοτικό που έχεις Psu:Etasis 650W Gaming, δεν νομίζω οτι μπορεί να σηκώσει την Geforce 9800 gx2 , και πρόβλημα να μην είχες. Δανείσου μια "ελαφρια" κάρτα να δείς αν όντως είναι θέμα κάρτας. Αν δεν είναι θέμα κάρτας, δοκίμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο. Αλλιώς μπορεί να φταέι και μητρική. Ψάξε λίγο στο φορουμ, ακριβώς ίδιο πρόβλημα έχει αναφερθεί πολλές φορές και δίνονται λύσεις να δοκιμάσεις
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 το τροφοδοτικό που έχεις Psu:Etasis 650W Gaming, δεν νομίζω οτι μπορεί να σηκώσει την Geforce 9800 gx2 , και πρόβλημα να μην είχες. Δανείσου μια "ελαφρια" κάρτα να δείς αν όντως είναι θέμα κάρτας. Αν δεν είναι θέμα κάρτας, δοκίμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο. Αλλιώς μπορεί να φταέι και μητρική. Ψάξε λίγο στο φορουμ, ακριβώς ίδιο πρόβλημα έχει αναφερθεί πολλές φορές και δίνονται λύσεις να δοκιμάσεις http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9800_gx2_us.html δεν νομιζω... αν δεις στο παραπανω λινκ στα specs γραφει:Minimum System Power Requirement (W) 580W...
nikos903 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Reset στο Bios δοκίμασες; Βγάλσιμο τα περιττά για την εκκίνηση και ξαναδοκίμασε αμα κάνει τα ίδια και μετά.
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Reset στο Bios δοκίμασες; Βγάλσιμο τα περιττά για την εκκίνηση και ξαναδοκίμασε αμα κάνει τα ίδια και μετά. οταν λες reset τι εννοεις;δεν βλεπω τιποτα στην οθονη... μολις ανοιγω το pc η οθονη μπαινει σε power saving mode. εβγαλα μπαταρια απο μητρικη και την ξαναβαλα αλλα και ολα τα περιφερειακα αν εννοεις αυτο...
nikos903 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Όταν έβγαλες την μπαταρία την άφησες έξω λίγη ώρα και το pc ήταν εκτός ρεύματος ε; Έκανες εκκίνηση δηλαδή με cpu+1χram+gpu(και άμα έχεις onboard με αυτήν). Η μητρική σου δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ε;
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Όταν έβγαλες την μπαταρία την άφησες έξω λίγη ώρα και το pc ήταν εκτός ρεύματος ε; Έκανες εκκίνηση δηλαδή με cpu+1χram+gpu(και άμα έχεις onboard με αυτήν). Η μητρική σου δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ε; οχι δεν εχει onboard. τα εκανα αυτα που λες... το pc δεν το χω αφησει η αληθεια ειναι χωρις ρευμα...
nikos903 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δηλαδή έχεις rev 2.1 ή 2.0 Κάνε τώρα και ένα κανονικό reset στο Bios με το pc εκτός ρεύματος και βλέπουμε :ρ Υ.Γ (πρέπει να έχει και jumperάκι κάτω απο την κάρτα γραφικών αμα σε δυσκολεύει η μπαταρία).
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δηλαδή έχεις rev 2.1 ή 2.0Κάνε τώρα και ένα κανονικό reset στο Bios με το pc εκτός ρεύματος και βλέπουμε :ρ Υ.Γ (πρέπει να έχει και jumperάκι κάτω απο την κάρτα γραφικών αμα σε δυσκολεύει η μπαταρία). Για να πω την αληθεια jumperaki ντεν ξερει τι ειναι... και αν καταλαβα καλα εννοεις να βγαλω την μπαταρια απο την μητρικη χωρις να ειναι στο ρευμα το pc ετσι; ευχαριστω!
nikos903 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Σωστά Το jumper είναι βραχυκυκλωτήρας, ένα μπλε πράγμα που ενώνει 2 σιδεράκια απάνω στην μητρική, δίπλα του γράφει clear mos ή cl_mos ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πάντως και με το βγάλσιμο της μπαταρίας το ίδιο πράγμα γίνεται, ότι σε βολεύει κάνε αρκεί το pc να μην είναι στην πρίζα όταν κάνεις οτι κάνεις
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Σωστά Το jumper είναι βραχυκυκλωτήρας, ένα μπλε πράγμα που ενώνει 2 σιδεράκια απάνω στην μητρική, δίπλα του γράφει clear mos ή cl_mos ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πάντως και με το βγάλσιμο της μπαταρίας το ίδιο πράγμα γίνεται, ότι σε βολεύει κάνε αρκεί το pc να μην είναι στην πρίζα όταν κάνεις οτι κάνεις Το βρηκα και το jumperaki! Σαινι ειμαι... Λοιπον εκανα αυτο που ειπες και τζιφος... Μολις πατησω το power να ανοιξει το pc ακουγονται 2 κλικ και μετα ξεκινανε τα μπιπ τα οποια ειναι καπως ετσι(μην κοροιδευετε) μπιιιιιιιμπιπμπιπ.. Αυτο παντως που παρατηρω ειναι οτι ενα ανεμιστηρακι που μου σπαγε τα νευρα απο το ποσο πολυ φασαρια εκανε τωρα γυρανει αλλα με πολυ χαμηλοτερες στροφες...Δεν ξερω εχω τι στο καλο μπορει να φταιει; Να εχει καει τιποτα αλλο; Στην μητρικη πανω εχει κατι phase led τα οποια αναβουν κανονικα και οι μνημες δεν ειναι γιατι τις τσεκαρα με αλλες που ειχα, γραφικων δεν ειναι γιατι σημερα την πηρα, οποτε απο τα λιγα που ξερω ή ο επεξεργαστης την αρπαξε ή το τροφοδοτικο...
nikos903 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μπα, ο επεξεργαστής δεν φημίζεται για την ευκολία στο να καίγεται Το αντίθετο μάλιστα. Άρα εγώ λέω Μητρική ή τροφοδοτικό Long-short-short απο το bios σου σημαίνει 1long, 2 short Video adapter error Either video adapter is bad or is not seated properly. Also, check to ensure the monitor cable is connected properly. Τροφοδοσία έχεις δώσει στην κάρτα; Την δοκίμασες στην 2η θύρα; Το καλώδιο τροφοδοσίας για την pci-x απάνω στην MB (απάνω δεξιά ένα 4-πινο είναι) δεν νομίζω να χρειάζεται να συνδεθεί με 1 κάρτα, εσύ το έχεις βγάλει; Χωρίς κάρτα γραφικών κάνει τα ίδια;
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μπα, ο επεξεργαστής δεν φημίζεται για την ευκολία στο να καίγεται Το αντίθετο μάλιστα. Άρα εγώ λέω Μητρική ή τροφοδοτικό Long-short-short απο το bios σου σημαίνει Τροφοδοσία έχεις δώσει στην κάρτα; Την δοκίμασες στην 2η θύρα; Το καλώδιο τροφοδοσίας για την pci-x απάνω στην MB (απάνω δεξιά ένα 4-πινο είναι) δεν νομίζω να χρειάζεται να συνδεθεί με 1 κάρτα, εσύ το έχεις βγάλει; Χωρίς κάρτα γραφικών κάνει τα ίδια; Σωστα. Ναι . Ναι. Στην τελευταια σου ερωτηση δεν καταλαβαινω και πολλα... ---------- Προσθήκη στις 23:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:31 ---------- Μπα, ο επεξεργαστής δεν φημίζεται για την ευκολία στο να καίγεται Το αντίθετο μάλιστα. Άρα εγώ λέω Μητρική ή τροφοδοτικό Long-short-short απο το bios σου σημαίνει Τροφοδοσία έχεις δώσει στην κάρτα; Την δοκίμασες στην 2η θύρα; Το καλώδιο τροφοδοσίας για την pci-x απάνω στην MB (απάνω δεξιά ένα 4-πινο είναι) δεν νομίζω να χρειάζεται να συνδεθεί με 1 κάρτα, εσύ το έχεις βγάλει; Χωρίς κάρτα γραφικών κάνει τα ίδια; Σωστα. Ναι . Ναι. Στην προτελευταια σου ερωτηση δεν καταλαβαινω και πολλα... Χωρις καρτα γραφικων κανει μπιμπ μπιμπ μπιμπ σταθερα μεχρι να κανει restart...
nikos903 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Πριν είπες δοκίμασες να τον ξεκινήσεις χωρίς να έχεις κάτι συνδεμένο απάνω, τι ακριβώς ξεσύνδεσες; Δηλαδή δοκίμασες να το βάλεις μπρος με μόνο τα απαραίτητα και όλα τα άλλα έξω; (βγάλσιμο και οι μπροστά+πίσω usb και τα pannel και ότι βρεις ). Αφήνεις δηλαδή πίσω απο την μητρική μόνο το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό, όλα τα άλλα έξω, μετά απάνω της αφήνεις μια ράμ, την cpu:p και μια κάρτα γραφικών. Μετά απο καλώδια απάνω στην μητρική άσε μόνο το ανεμηστιράκι του επεξεργαστή, το ΑΤΧ_12V που είναι αριστερά και το ATX το 24pin που είναι δεξιά (βεβαιόσου οτι πατάν καλά) μετά πιο κάτω μόνο το κουμπί power άσε, τα άλλα έξω. Α, και τροφοδοσία στην κάρτα Χωρίς ρεύμα δεν πάει πουθενά (δοκίμασες να την πας στην 2η υποδοχή την κάρτα Τα ίδια κάνει μετά;
varvag1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Πριν είπες δοκίμασες να τον ξεκινήσεις χωρίς να έχεις κάτι συνδεμένο απάνω, τι ακριβώς ξεσύνδεσες; Δηλαδή δοκίμασες να το βάλεις μπρος με μόνο τα απαραίτητα και όλα τα άλλα έξω; (βγάλσιμο και οι μπροστά+πίσω usb και τα pannel και ότι βρεις ). Αφήνεις δηλαδή πίσω απο την μητρική μόνο το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό, όλα τα άλλα έξω, μετά απάνω της αφήνεις μια ράμ, την cpu:p και μια κάρτα γραφικών. Μετά απο καλώδια απάνω στην μητρική άσε μόνο το ανεμηστιράκι του επεξεργαστή, το ΑΤΧ_12V που είναι αριστερά και το ATX το 24pin που είναι δεξιά (βεβαιόσου οτι πατάν καλά) μετά πιο κάτω μόνο το κουμπί power άσε, τα άλλα έξω. Α, και τροφοδοσία στην κάρτα Χωρίς ρεύμα δεν πάει πουθενά (δοκίμασες να την πας στην 2η υποδοχή την κάρτα Τα ίδια κάνει μετά; Τα ιδια και εχω απηυδησει... Μου φενεται θα τον παω για service γιατι εγω ξεπατωθηκα να παλευω χωρις να βγαζω ακρη...Ε δεν ειμαι και μηχανικος ηλεκρονικων υπολογιστων. Ειπα μηπως ειναι κατι απλο να το αλλαξω μονος μου αλλα δεν βγαζω ακρη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.