arxaggelos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Καλημέρα παιδιά, έχω αρχίσει να σκέφτομαι την αγορά ένος φορητού scanner. Δεν με ενδιαφέρει να σκανάρει καλά φωτογραφίες, αλλά πρέπει να σκανάρει τέλεια κέιμενο (για να μπορεί μετά να γίνει OCR) και να είναι από αυτά που τα περνάς εσύ σαν στυλό πάνω από τη σελίδα, όχι από αυτά που τη ρουφάνε μέσα μόνα τους. Αυτά που βρήκα στο σκρουτζ κάνουν πάνω από 200Ε, και στο ebay βρήκα αυτό το κινέζικο. Πως σας φαίνεται; Έχει κανείς σχετική εμπειρία, και από ευχρηστία κλπ?
isay Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Πάρε ένα φθηνό Α4. Η αξιοπιστία του OCR εξαρτάται από την ποιότητα της σκαναρισμένης εικόνας και όλοι οι φορητοί δεν μπορούν να δώσουν ανεκτή ποιότητα. Ο λόγος είναι ότι δύσκολα μπορείς είναι δυσχρηστο να σαρώσεις σε παράλληλες γραμμές.
arxaggelos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εννοείς ότι θα πετάξω τα λεφτά μου επειδή ειναι το συγκεκριμένο κινέζικο ή επειδή είναι γενικά αυτού του τύπου; ΄Έχω και Α4 Canon κανονικό flatbed, και σε πολλά βιβλία γίνεται δουλειά, αλλά υπάρχουν μερικά που απλά δεν μπαίνουν, και αν μπουν θα είναι με τόσο κόπο που δεν αξίζει ο χρόνος να γίνει για πολλές σελίδες. Ειδικά υα σημεία κοντά στο τσάκισμα του βιβλίου είναι χάλια. Κανονικά για OCR δεν αρκούν 300dpi (που είναι γενικά λίγο);
alcemist Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους ψάχνουν σπάνια έγγραφα σε βιβλιοθήκες. αυτό είναι παρόμοιο; http://www.pixmania.gr/gr/gr/4049974/art/vistaquest/scanner-hs500.html
isay Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Εννοώ ότι η κίνηση του χεριού σου δεν μπορεί να έχει σταθερή ταχύτητα και ευθεία πορεία, οπότε καταλήγεις να έχεις σελίδες σαν τις άκρες του βιβλίου που λες στο #3. Σωστή σάρωση με βιβλίο θα έχεις αν κόψεις τις σελίδες του βιβλίου (πράγμα αδύνατο πολλές φορές). Οι φορητοί σαρωτές είναι για σάρωση πολύ μικρών κομματιών και όχι για "βαριά" χρήση.
deminioforever Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Έχω αγοράσει το Docupen RC810 και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου. Σκανάρει τη σελίδα σε 4" Συμπεριλαμβάνει και OCR http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18583&zenid=0e19ae5f2ce20ebbd053132082f3f48e
kgian Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Υπάρχουν κάποια σκανερς ειδικά για σκαναρισμα βιβλίων που ο αισθητηρας φτάνει ακριβώς στην άκρη της συσκευής και έτσι μπορείς να πιάσεις καλά την Ένωση. Αυτή την στιγμή δεν έχω χρόνο για να βρω κάποιο αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν...
tinto Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2011 Ψάχνω κι εγώ το τελευταίο διάστημα για έναν φορητό scanner χειρός. Όσα μοντέλα βρήκα φαίνεται να έχουν μικρές αποκλίσεις στην τιμή και πάνω κάτω τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά οπότε το ερώτημα παραμένει αν όντως μπορείς να κάνεις την δουλειά για την οποία θα τα αγοράσεις (το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που αφορά τα βιβλία προφανώς). Ίσως το καινούργιο μοντέλο της Ιon, o Book Saver προσφέρει ουσιαστική λύση σε αυτό το θέμα (κυκλοφορεί τον Ιούνιο). Αν κάποιος έχει αγοράσει κάποιο από τα φορητά μοντέλα που κυκλοφορούν και μπορεί να προσφέρει εντυπώσεις από "πρώτο χέρι" σχετικά με τα συν + πλήν στο σκανάρισμα ενός βιβλίου, ας βοηθήσει. @arxaggelos: Τελικά, μιας κι έχει περάσει ένας χρόνος από το πόστ σου, τι έκανες με το θέμα;;; Αγόρασες κάποιο;
arxaggelos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Φίλε μου τελικά δεν πήρα κανένα, βολέυτηκα με το A3 scanner στη σχολή μεχρι να με πείσει απόλυτα κάποιο φορητό μοντέλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.