Προς το περιεχόμενο

Δημοσιο χρεος της Ελλαδας? Φιλοτιμο...Ενα κοινωνικο πειραμα που πρεπει να δειτε. . .

thanos-buzzzzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω πως βοηθάει το φιλότιμο.

Φιλότιμο θα έπρεπε να επιδείξουμε τη στιγμή που κινούσαμε θεούς και δαίμονες για να πιάσουμε την καρέκλα στο δημόσιο

δίχως να σκεφτούμε από που θα βγαίνουν αυτά τα "βρέξει-χιονίσει" λεφτά που θα διεκδικούμε κάθε τόσο (οι ΔΥ).

Φιλότιμο θα έπρεπε να επιδείξουμε τη στιγμή που κόβαμε τριπλάσια και πενταπλάσια εικονικά τιμολόγια για να βγει το έργο 120% επιδοτούμενο (οι ΕΕ).

Φιλότιμο θα έπρεπε να επιδείξουμε τη στιγμή που για "30 αργύρια" προδίδαμε την πατρίδα, το λαό και τα συμφέροντά του που θα έπρεπε να υπηρετούμε (οι πολιτικοί).

Σήμερα άλλα στοιχεία είναι αυτά που πρέπει να επιδείξουμε.

Πρέπει να αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση, ανοιχτά μυαλά, φαντασία και αποφασιστικότητα ώστε να καταφέρουμε να γκρεμίσουμε το καθεστώς

που μας έφερε σε αυτή τη θέση και να σχεδιάσουμε από την αρχή νέους, σύγχρονους μηχανισμούς αντάξιους στη σύγχρονη εποχή μας.

Τα μέσα υπάρχουν ήδη. Θέληση χρειάζεται και συνεργασία...

• Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η κινηση υποστηριζεται εκτος απο τον προεδρο της βουλης, και απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας Καρολο Παπουλια...

Δεν δίνω ούτε μια δεκάρα μέχρι να κρεμαστούν όσοι έκλεψαν στην πλατεία Συντάγματος, και να δημευτούν οι περιουσίες αυτών, και όλων των συγγενών & φίλων τους. Nuff said...

Δημοσ.
Δεν δίνω ούτε μια δεκάρα μέχρι να κρεμαστούν όσοι έκλεψαν στην πλατεία Συντάγματος, και να δημευτούν οι περιουσίες αυτών, και όλων των συγγενών & φίλων τους. Nuff said...

Συμφωνώ. Αν όχι να κρεμαστούν ας τους φυλακίσουν ισόβια.

Δημοσ.

+1

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk]http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk[/ame]

Δημοσ.

αααααχαχαχαχα, τώρα το είδα στην τηλεόραση.

Οι αθεόφοβοι έβγαλαν το λογαριασμό ελεημοσύνης σε primetime διαφήμιση :lol::lol::lol:

Μήπως να βγάλω κι εγώ μια σχετική διαφήμιση με το σύνθημα των ημερών που δεν το αναφέρει κανένας από τους αλήτες δημοσιογράφους ???

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!!!!!!!

Ως προς το τι πρέπει να γίνει για να λυθούν τα προβλήματα μας, είναι απλή η λύση:

Το δημόσιο να χαλάει μόνο όσα έχει και να μην δανείζεται φράγκο, ούτε να αυξήσει τη φορολογία.

Το χρέος είναι δημόσιο, δεν είναι ιδιωτικό.

Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν φούστη για να με λένε κλέφτη και απατεώνα οι αρούγκαλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποτέ δεν έκανα φοροδιαφυγή, και ποτέ δεν χρησιμοποίησα υπηρεσίες του δημοσίου (εξαιρούνται κάποιες ακτινογραφίες που έκανα πριν χρόνια, αλλά τώρα ούτε για αυτές δεν πηγαίνω σε δημόσιο μπουρδελο..... συγγνώμη νοσοκομείο).

Ποτέ δεν διαχειρίστηκα λεφτά του δημοσίου και ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά από το δημόσιο.

Δεν βάζω τη χρήση των δρόμων , του δικτύου του ΟΤΕ και του δικτύου της ΔΕΗ και την ύδρευση - αποχέτευση, αφού αυτά τα χρυσοπληρώνω εδώ και χρόνια και δεν μου τα πρόσφερε κανείς.

Ας βρουν αυτοί που χρησιμοποιούν ή πληρώνονται από το δημόσιο ποιος κλέβει εκεί μέσα. Αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί μέσα από την αδιαφορία τους και τη συνέργεια τους στις αρπαχτές.

Ας ασχοληθούν αυτοί που τους καίει για την σωστή διαχείριση των χρημάτων του δημοσίου. Εγώ γιατί να πληρώσω για όλους αυτούς?

====================================

Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να επιλέγει ο καθένας που θέλει να ασφαλιστεί. Είμαι ασφαλισμένος στο κωλο ΙΚΑ από το 1988 και στο ΤΕΒΕ από το 2004. Με τις ασφαλιστικές εισφορές που έχω πληρώσει μέχρι σήμερα θα νοσηλευόμουν στις καλύτερες κλινικές και θα έπαιρνα και μια αξιόλογη σύνταξη .

Τώρα , τι θα πάρω πέρα απ΄ τα τρυφερά μου?

Συν ότι πληρώνω και ιδιωτική ασφάλιση για να μην πεθάνω σε κανένα ράντζο αν συμβεί κάτι.

Τα ταμεία είναι στην θεωρία ανταποδοτικά. Στην πράξη εγώ πληρώνω για την περίθαλψη αυτών που είναι τώρα συνταξιούχοι , οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές που έπρεπε για να δικαιούνται έστω και αυτά τα ολίγα που απολαμβάνουν.

Για μένα ποιος θα πληρώσει όταν θα χρειαστώ εγώ τις υπηρεσίες υγείας (φτου σκόρδα στον κόρφο μου!!) και τη σύνταξη μου ??

Δεν πρόκειται να δώσω φράγκο σε κανέναν φούστη πριν μπουν φυλακή τουλάχιστον 1000 πολιτικοί και ανώτερα στελέχη του δημοσίου - σύμβουλοι και 5000 δημόσιοι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση,

και πριν σταματήσουν οι μηχανές κατάχρησης και κλοπής του δημοσίου χρήματος.

Αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, εξετάζω την πιθανότητα να φύγω απ' τη χώρα. Η Κύπρος μου φαίνεται μια χαρά για αρχή.

Και θα έρχομαι μια φορά το χρόνο για διακοπές.

Στο διάολο όλοι τους. Δημόσιο - πολιτικοί - απατεώνες.:mad::mad::mad:

---------- Προσθήκη στις 22:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:21 ----------

40 κηπουροί λέει είναι μόνιμοι στον Ευαγγελισμό.

Που δεν έχει κήπο !!!!!! :mad:

Ο προϊστάμενος μισθοδοσίας και οι υπάλληλοι του δεν πρέπει να πάνε φυλακή που δεν το έχουν καταγγείλει τόσα χρόνια??

Δεν υπάρχει συνυπευθυνότητα σε αυτούς που εγκρίνουν αυτές τις μισθοδοσές ?

Πως θα γίνει κάθαρση αν δεν ξεκινήσει από αυτά τα σκάνδαλα που βγάζουν μάτι αν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για να καταγγέλουν δεν το κάνουν??

Από εμένα περιμένουν να το καταγγείλω αν όλοι τους τόσα χρόνια τρώγανε τα λεφτά μας σφυρίζοντας αδιάφοροι για αυτά που βλέπανε δίπλα τους και είχαν και διοικητική ευθύνη για αυτά??:mad::mad::mad:

Δημοσ.
αααααχαχαχαχα, τώρα το είδα στην τηλεόραση.

Οι αθεόφοβοι έβγαλαν το λογαριασμό ελεημοσύνης σε primetime διαφήμιση :lol::lol::lol:

Μήπως να βγάλω κι εγώ μια σχετική διαφήμιση με το σύνθημα των ημερών που δεν το αναφέρει κανένας από τους αλήτες δημοσιογράφους ???

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!!!!!!!

Ως προς το τι πρέπει να γίνει για να λυθούν τα προβλήματα μας, είναι απλή η λύση:

Το δημόσιο να χαλάει μόνο όσα έχει και να μην δανείζεται φράγκο, ούτε να αυξήσει τη φορολογία.

Το χρέος είναι δημόσιο, δεν είναι ιδιωτικό.

Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν φούστη για να με λένε κλέφτη και απατεώνα οι αρούγκαλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποτέ δεν έκανα φοροδιαφυγή, και ποτέ δεν χρησιμοποίησα υπηρεσίες του δημοσίου (εξαιρούνται κάποιες ακτινογραφίες που έκανα πριν χρόνια, αλλά τώρα ούτε για αυτές δεν πηγαίνω σε δημόσιο μπουρδελο..... συγγνώμη νοσοκομείο).

Ποτέ δεν διαχειρίστηκα λεφτά του δημοσίου και ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά από το δημόσιο.

Δεν βάζω τη χρήση των δρόμων , του δικτύου του ΟΤΕ και του δικτύου της ΔΕΗ και την ύδρευση - αποχέτευση, αφού αυτά τα χρυσοπληρώνω εδώ και χρόνια και δεν μου τα πρόσφερε κανείς.

Ας βρουν αυτοί που χρησιμοποιούν ή πληρώνονται από το δημόσιο ποιος κλέβει εκεί μέσα. Αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί μέσα από την αδιαφορία τους και τη συνέργεια τους στις αρπαχτές.

Ας ασχοληθούν αυτοί που τους καίει για την σωστή διαχείριση των χρημάτων του δημοσίου. Εγώ γιατί να πληρώσω για όλους αυτούς?

====================================

Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να επιλέγει ο καθένας που θέλει να ασφαλιστεί. Είμαι ασφαλισμένος στο κωλο ΙΚΑ από το 1988 και στο ΤΕΒΕ από το 2004. Με τις ασφαλιστικές εισφορές που έχω πληρώσει μέχρι σήμερα θα νοσηλευόμουν στις καλύτερες κλινικές και θα έπαιρνα και μια αξιόλογη σύνταξη .

Τώρα , τι θα πάρω πέρα απ΄ τα τρυφερά μου?

Συν ότι πληρώνω και ιδιωτική ασφάλιση για να μην πεθάνω σε κανένα ράντζο αν συμβεί κάτι.

Τα ταμεία είναι στην θεωρία ανταποδοτικά. Στην πράξη εγώ πληρώνω για την περίθαλψη αυτών που είναι τώρα συνταξιούχοι , οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές που έπρεπε για να δικαιούνται έστω και αυτά τα ολίγα που απολαμβάνουν.

Για μένα ποιος θα πληρώσει όταν θα χρειαστώ εγώ τις υπηρεσίες υγείας (φτου σκόρδα στον κόρφο μου!!) και τη σύνταξη μου ??

Δεν πρόκειται να δώσω φράγκο σε κανέναν φούστη πριν μπουν φυλακή τουλάχιστον 1000 πολιτικοί και ανώτερα στελέχη του δημοσίου - σύμβουλοι και 5000 δημόσιοι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση,

και πριν σταματήσουν οι μηχανές κατάχρησης και κλοπής του δημοσίου χρήματος.

Αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, εξετάζω την πιθανότητα να φύγω απ' τη χώρα. Η Κύπρος μου φαίνεται μια χαρά για αρχή.

Και θα έρχομαι μια φορά το χρόνο για διακοπές.

Στο διάολο όλοι τους. Δημόσιο - πολιτικοί - απατεώνες.:mad::mad::mad:

---------- Προσθήκη στις 22:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:21 ----------

40 κηπουροί λέει είναι μόνιμοι στον Ευαγγελισμό.

Που δεν έχει κήπο !!!!!! :mad:

Ο προϊστάμενος μισθοδοσίας και οι υπάλληλοι του δεν πρέπει να πάνε φυλακή που δεν το έχουν καταγγείλει τόσα χρόνια??

Δεν υπάρχει συνυπευθυνότητα σε αυτούς που εγκρίνουν αυτές τις μισθοδοσές ?

Πως θα γίνει κάθαρση αν δεν ξεκινήσει από αυτά τα σκάνδαλα που βγάζουν μάτι αν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για να καταγγέλουν δεν το κάνουν??

Από εμένα περιμένουν να το καταγγείλω αν όλοι τους τόσα χρόνια τρώγανε τα λεφτά μας σφυρίζοντας αδιάφοροι για αυτά που βλέπανε δίπλα τους και είχαν και διοικητική ευθύνη για αυτά??:mad::mad::mad:

Δεν είσαι ο μόνος. Άλλωστε ότι και να γίνει δεν υπάρχουν υποδομές για να δούμε ανάπτυξη σε 10 χρόνια!! Το 100ρικο θα μικραίνει συνεχώς.

Απλά όπως λες, αν δεν θεσμοθετήσουν και ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ νόμους και αν δεν μπούνε κάποιοι φυλακή, τότε και εγώ το εξετάζω....

Φανταστείτε τι χαμός γίνεται για να δανειστούμε τα μισά δανεικά που θα χρειαστούμε φέτος. Του χρόνου τι θα γίνει δηλαδή? Του παραχρόνου?

Επομένως.....πουλάμε ότι έχει μείνει και τα μπογαλάκια μας .......και αφήστε τους ΔΥ να μείνουν πίσω να πέρνουν μισθό και σύνταξη 10 ευρώ..Μου αρέσει που κάτι κότες τρέχουν να προλάβουν πρόωρη σύνταξη μήπως και δουλέψουν λιγάκι παραπάνω. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή τη νοοτροπία θα αναγκαστεί το κράτος να μειώσει πολύ τις συντάξεις τους....τα ζωα.....

Απλά να το δεις, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση, θα γίνουμε μια πολιτεία της ΕΕ αλά ΤΕΞΑΣ, δηλαδή φτωχοί συγγενείς.....τα λεφτά της ανάπτυξης φαγώθηκαν και τώρα όσα και να ρήξουν, δεν θα γίνει τίποτα.

Δημοσ.
Συμφωνώ. Αν όχι να κρεμαστούν ας τους φυλακίσουν ισόβια.

Οοοοοχι.

Κρεμαλα δημοσια, με δωρεαν σουβλακια ποτα και αναψυκτικα.

Για να τους δουν ολοι να τους βγαινουν τα ματια και η γλωσσα εξω.

Για να σφιξουν οι κωλοι και να μην υπαρξουν επομενοι.

Δημοσ.
Συμφωνω μαζι σου οτι και

Ομως (και χωρις να εχω καμια διαθεση να σε προσβαλλω) κατα τη γνωμη σου το σημαντικοτερο μεριδιο ευθυνης δεν το εχουν οι γονεις σου και δευτερευόντως εσυ;

Πάντα διάβαζα μόνη μου ήμουνα από εκείνα τα παιδιά που προτιμούσανε να διαβάζουνε μόνα τους, δεν χρειαζόμουνα κάποια βοήθεια . Ήμουνα πολύ καλή σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, δεν ήμουνα τεμπέλα στο θέμα διαβάσματος ( τεμπέλα ήμουνα στο λύκειο :P)

Αν οι δάσκαλοι παραδέχονταν το πρόβλημα και λέγανε ότι δεν μπορούσανε να βοηθήσουνε και δεν ωραιοποιούσανε τις καταστάσεις, " εντάξει μωρέ όλα τα παιδιά έχουνε τις κλίσεις τους" δεν θα είχα πρόβλημα, φαντάζομαι ότι δεν θα είχανε και την εκπαίδευση να αντιμετωπίζουνε αυτές τις καταστάσεις. Ας σηκώνανε τα χέρια ψηλά και ας λέγανε ότι δεν μπορούνε να κάνουνε τίποτα, όχι να καλύπτουν καταστάσεις μη τους πει κανείς ότι δεν είναι ικανοί.

Ο καθηγητής λοιπόν στο γυμνάσιο είχε το θάρρος να πει στους γονείς μου ότι έχω πρόβλημα, μου έδωσε ο άνθρωπος και ένα αναλυτικό φυλλάδιο που ουσιαστικά εξηγούσε πολλές μαθηματικές έννοιες από το δημοτικό και μετά , με πολλές ασκήσεις για εφαρμογή. Λόγω του ότι ήμουνα στη Β γυμνασίου, αντί να με βοηθήσει στο διάβασμα η μητέρα μου προτίμησαν οι γονείς μου να πάω να κάνω ιδιαίτερα στα μαθηματικά, σε κάποιον πιο σχετικό με το αντικείμενο δηλαδή από τους ίδιους. Όταν μιλάω για πρόβλημα στο μέτρημα δεν εννοώ ότι δεν μπορούσα να βρω π.χ. ότι 1+1= 2 , εννοώ πρόβλημα με πρόσημα, με πολλαπλασιασμούς-διαιρέσεις, με σχήματα κ.λ.π.

Από την Α λυκείου και μετά που είχανε καλυφθεί πλέον όλα τα κενά, είχα βρει τρόπο να αντιμετωπίζω τις αδυναμίες μου και μάλιστα έγινα πλέον και από τους πάρα πολυ καλούς μαθητές στα Μαθηματικά ( ενώ σύμφωνα με τους δασκάλους στο δημοτικό θα ήμουνα για πάντα σκράπας).

Δε θεωρώ ότι έπρεπε να διαγνώσουν οι γονείς μου το πρόβλημα που είχα, δεν είναι εκπαιδευτικοί. Πάντως ακόμα δεν μπορούν να πιστεύσουν ότι είχα τόσο σοβαρό πρόβλημα τότε και αυτοί άκουγανε ότι τους λέγανε οι δάσκαλοι. Δε μιλάμε για περίπτωση τεμπελιάς και ότι δε διάβαζα, μιλάμε για περίπτωση προβλήματος μαθησιακού που μπορούσε να αντιμετωπιστεί( και ευτυχώς επιλύθηκε) και τελικά για να αντιμετωπιστεί χρειάστηκε να τα σκάνε στα ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους μαθητές των σχολείων της περιοχής, υπάρχουνε πάρα πολλά παιδιά που δεν τα καταφέρνανε καθόλου στα Μαθηματικά και σε άλλα μαθήματα και απλά περνούσανε τις τάξεις χαριστικά. Χωρίς λεφτά για φροντιστήριο δεν έκανες τίποτα. Στις πανελλαδικές η πλειοψηφία( που δεν τα σκάγανε οι γονείς στα φροντιστήρια) έγραφε κάτω του 10 ( πολύ κάτω του 10). Φαίνεται και από τα ποσοστά αποτυχίας στις πανελλαδικές των μαθητών της Δυτικής Αττικής αυτό που λέω.

Δημοσ.

Μη διαμαρτυρεστε για τιποτε!!!Αυτους τους απατεωνες που μας κυβερνανε εμεις τους εκλεγουμε και τους ξαναεκλεγουμε και τους ξαναεκλεγουμε!!!Τα θελει ο κωλος μας.Ειμαστε κωλολαος παρτε το χαμπαρι!!!!Μας αξιζουν ολα οσα παθαινουμε και με το παραπανω.Και δεν φταινε οι πολιτικοι για ολα.Απο μεσα μας αρχιζει το κακο.Μεσα μας ειναι η πηγη του κακου ή της χαζομαρας οπως θελετε παρτε το.Το 5% των σωστων ελληνων ειναι πολυ μικρο για να σωσει την κατασταση.Ας μας πει καποιος που ξερει ποσα χρονια πρεπει να περασουν για να γινει η μεταλλαξη του DNA του ελληνα και πως μπορει να γινει αυτο.Μονο αυτη ειναι η σωτηρια της χωρας ή του εθνους τελος παντων (που δε νομιζω να υφισταται).Αφιερωμενο στους ελληναραδες που σκεφτονται σαν τον μητροπολιτη μας ανθιμο (ουυυ 666!!!).

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=-QHESCQNiI0&feature=related[/ame]

Δημοσ.

@kfyros, καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου (ειδικά το κομμάτι "ποτέ δεν χρησιμοποίησα υπηρεσίες του δημοσίου", θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ), αλλά στο παρακάτω έχεις ένα λάθος:

Τα ταμεία μας ΔΕΝ ήταν και ΔΕΝ είναι "ανταποδοτικά" και κατά την γνώμη μου πολύ ορθώς ΔΕΝ είναι (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Εδώ και λίγα χρόνια κάποιοι "ξύπνιοι" προσπαθούν να μας πείσουν (και φαίνεται ότι το έχουν καταφέρει) ότι "οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουμε με τις εισφορές μας τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων"! Μεγάλο παραμύθι.

Για σκεφτείτε λίγο πόσα χρόνια υπάρχει το ΙΚΑ. Από το 1934! Από τότε οι μισθωτοί δίνουν εισφορές σ'αυτό το - κοινό - ταμείο για να πάρουν βραχυπρόθεσμα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μακροπρόθεσμα σύνταξη. Ναι, τις συντάξεις τους αυτοί οι άνθρωποι τις έχουν ΗΔΗ πληρώσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια, δεν τις πληρώνουμε εμείς τώρα. Αλλά τότε γιατί το ΙΚΑ δεν έχει χρήματα; Πώς γίνεται να πληρώνουμε (εγώ και ο εργοδότης) 400 ευρώ το μήνα σε εισφορές επί 40 χρόνια και να μην μπορεί το ταμείο να μου πληρώσει σύνταξη 700 ευρώ για 10 χρόνια μέχρι να τα τινάξω;

Εδώ έχουν συμβεί αρκετά πράγματα.

1) Το ΙΚΑ (και τα υπόλοιπα ταμεία) χάνει εισφορές. Από τον Αλβανό που δουλεύει στα χωράφια μέχρι τον πιτσιρικά σερβιτόρο, πακετά ή πωλητή καταστήματος, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που δουλεύουν ανασφάλιστοι. Κερδίζει ο εκάστοτε εργοδότης. Χάνουμε εμείς.

2) Αν δει κάποιος πόσα χρήματα δαπανώνται για φάρμακα θα πιστέψει ότι έχουμε το καλύτερο σύστημα υγείας του κόσμου. Στην πραγματικότητα, πολλά φάρμακα αγοράζονται για να παίρνουν κάποιοι μίζα και κάποια άλλα "γράφονται" για ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι... Κερδίζουν κάποιοι γιατροί και ορισμένοι "έξυπνοι" ασθενείς. Χάνουμε εμείς.

3) Να μην ξεχάσω και τα φέσια που αφήνουν κατά καιρούς διάφοροι οργανισμοί (δήμοι κλπ). Κερδίζουν οι οφειλέτες. Χάνουμε εμείς.

4) Τα δομημένα ομόλογα ήταν απλώς η σταγόνα. Κάποιοι έπαιξαν τα λεφτά μας ουσιαστικά στον τζόγο. Ναι, δεν μπήκαν φυλακή. Ποιός έχασε; Μαντέψτε: Εμείς.

Δημοσ.
Οι φοβεροί εκπαιδευτικοί που είχα στο δημοτικό καθησυχάζανε τους γονείς μου ότι εντάξει μωρέ το παιδί είναι λίγο αδύναμο στα μαθηματικά, δεν τα καταφέρνει, το κάθε παιδί έχει τις κλίσεις του, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Έφτασα β γυμνασίου χωρίς να ξέρω να μετράω ( σοβαρολογώ, δεν κάνω πλάκα) και έκανα ενταντικά μαθήματα για δύο χρόνια να καλύψω την ύλη μαθηματικών του δημοτικού και γυμνασίου . Ευτυχώς που οι γονείς μου είχανε τα λεφτά για να κάνω μαθήματα και ευτυχώς που ο μαθηματικός του γυμνασίου ήταν αρκετά αυστηρός και αποκαλύφθηκε το πρόβλημα πριν φτάσω λύκειο.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί που είχα στο δημοτικό παίρνανε πολλά ή λίγα;

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι γονείς ,όταν ο δάσκαλος ή ο καθηγητής τους καλούσε για να τους ενημερώσει για προβλήματα που είχε το παιδί τους, τον απειλούσαν με μηνύσεις και αναφορές στους προΪσταμένους του αν έγραφε κάτι τέτοιο σε επίσημα κατάστιχα, και στιγμάτιζε το "τέλειο" παιδί τους.

Η μαλακία σε όλο της το μεγαλείο.

Ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικών , που η απύθμενη μαλακία και ο εγωισμός των γονιών των μαθητών τους δημιούργησαν αυτή την απάθεια και τον ωχαδερφισμό.

"Αν εσύ είσαι τόσο μαλάκας που σε νοιάζει μόνο το image και ο εγωισμός σου και όχι η βελτίωση - σωτηρία του παιδιού σου, εγώ θα διακινδυνεύσω να με τρέχεις στα δικαστήρια για να το σώσω???"

Σε πολλές περιπτώσεις τους δικαιολογώ...

Έχω πολύ κοντινό μου συγγενή ο οποίος αρνιόταν να παραδεχθεί πεισματικά ότι το παιδί του (ξαδελφάκι μου) είχε εμφανώς σοβαρά προβλήματα στη βρεφική ηλικία (είναι αυτιστικό με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα), με αποτέλεσμα το παιδί να μην δεχτεί την κατάλληλη φροντίδα στην κρίσιμη ηλικία μεταξύ 2 και 5 ετών, κάτι που το καταδίκασε στο να παραμείνει καθυστερημένο χωρίς δυνατότητα βελτίωσης και να μην μπορέσει ποτέ να αυτοεξυπηρετηθεί.

Αν άκουγε τους γιατρούς - δασκάλους και συγγενείς τώρα το παιδάκι θα μπορούσε να έχει ενταχθεί και να μην είναι στιγματισμένο και ανήμπορο να ζήσει μόνο του, σε αυτή τη ρατσιστική κοινωνία που ζούμε.

---------- Προσθήκη στις 04:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:42 ----------

@kfyros, καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου (ειδικά το κομμάτι "ποτέ δεν χρησιμοποίησα υπηρεσίες του δημοσίου", θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ), αλλά στο παρακάτω έχεις ένα λάθος:

Τα ταμεία μας ΔΕΝ ήταν και ΔΕΝ είναι "ανταποδοτικά" και κατά την γνώμη μου πολύ ορθώς ΔΕΝ είναι (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Εδώ και λίγα χρόνια κάποιοι "ξύπνιοι" προσπαθούν να μας πείσουν (και φαίνεται ότι το έχουν καταφέρει) ότι "οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουμε με τις εισφορές μας τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων"! Μεγάλο παραμύθι.

Για σκεφτείτε λίγο πόσα χρόνια υπάρχει το ΙΚΑ. Από το 1934! Από τότε οι μισθωτοί δίνουν εισφορές σ'αυτό το - κοινό - ταμείο για να πάρουν βραχυπρόθεσμα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μακροπρόθεσμα σύνταξη. Ναι, τις συντάξεις τους αυτοί οι άνθρωποι τις έχουν ΗΔΗ πληρώσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια, δεν τις πληρώνουμε εμείς τώρα. Αλλά τότε γιατί το ΙΚΑ δεν έχει χρήματα; Πώς γίνεται να πληρώνουμε (εγώ και ο εργοδότης) 400 ευρώ το μήνα σε εισφορές επί 40 χρόνια και να μην μπορεί το ταμείο να μου πληρώσει σύνταξη 700 ευρώ για 10 χρόνια μέχρι να τα τινάξω;

Εδώ έχουν συμβεί αρκετά πράγματα.

1) Το ΙΚΑ (και τα υπόλοιπα ταμεία) χάνει εισφορές. Από τον Αλβανό που δουλεύει στα χωράφια μέχρι τον πιτσιρικά σερβιτόρο, πακετά ή πωλητή καταστήματος, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που δουλεύουν ανασφάλιστοι. Κερδίζει ο εκάστοτε εργοδότης. Χάνουμε εμείς.

2) Αν δει κάποιος πόσα χρήματα δαπανώνται για φάρμακα θα πιστέψει ότι έχουμε το καλύτερο σύστημα υγείας του κόσμου. Στην πραγματικότητα, πολλά φάρμακα αγοράζονται για να παίρνουν κάποιοι μίζα και κάποια άλλα "γράφονται" για ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι... Κερδίζουν κάποιοι γιατροί και ορισμένοι "έξυπνοι" ασθενείς. Χάνουμε εμείς.

3) Να μην ξεχάσω και τα φέσια που αφήνουν κατά καιρούς διάφοροι οργανισμοί (δήμοι κλπ). Κερδίζουν οι οφειλέτες. Χάνουμε εμείς.

4) Τα δομημένα ομόλογα ήταν απλώς η σταγόνα. Κάποιοι έπαιξαν τα λεφτά μας ουσιαστικά στον τζόγο. Ναι, δεν μπήκαν φυλακή. Ποιός έχασε; Μαντέψτε: Εμείς.

Πάντα ήταν ανταποδοτικά τα ταμεία.

Το θέμα είναι ότι μέχρι τη δεκαετία του 80 που υπήρχε πληθώρα εργαζομένων και μικρός αριθμός συνταξιούχων, τα ταμεία είχαν πολλά λεφτά και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Τα λεφτά αυτά είχαν μαζευτεί κυρίως τη δεκαετία του 60.

Μεγάλα ποσά έφαγε η χούντα, φτιάχνοντας όμως δίκτυα και υποδομές.

Τα πολλά λεφτά όμως άρχισαν να χάνονται από τη δεκαετία του 80 και μετά, όταν αυξήθηκε εκθετικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων , μειώθηκαν τα πραγματικά όρια των συντάξεων , ειδικά στο δημόσιο,

και βγήκαν χιλιάδες πρόωρες συντάξεις, και κανονικές συντάξεις σε ανθρώπους που είχαν ελάχιστα χρόνια δουλειάς και είχαν πληρώσει ελάχιστες εισφορές σε σχέση με τα λεφτά που λάμβαναν.

Πολλές μπινιές με υμέτερους συνταξιούχους του δημοσίου, παροχές πέρα από τις δυνατότητες του συστήματος και ρεμούλα της περιουσίας των ταμείων συνετέλεσαν αργά και σταθερά στην κατάσταση που υπάρχει τώρα από το 90 και μετά.

Το δημογραφικό είναι ο κύριος λόγος πλέον, αλλά το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τα λεφτά των προηγούμενων γενιών φαγώθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η γήρανση του πληθυσμού.

Εκεί τα ταμεία έπαψαν να είναι ανταποδοτικά και οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων πληρώνουν πλέον τις παροχές των παλιών ή των συνταξιούχων.

Στον ιδιωτικό τομέα , τα δημόσια ελεγχόμενα ταμεία (από αλήτες καρεκλοκένταυρους υμέτερους) έκαναν την ίδια σκατοδιαχείριση και αρπαχτές, ενώ με τις συνενώσεις των ταμείων έγιναν όλα προβληματικά αφού τα υγειή φορτώθηκαν με τα ταμεία των απατεώνων (ταξί κλπ.).

Στις αρπαχτές περιλαμβάνονται και εισφορές που χαρίστηκαν σε μεγαλοοφειλέτες με το αζημίωτο.

Συν σε όλα αυτά οι υπέρογκες οφειλές του δημοσίου στα ταμεία.

Εγώ για ποιο λόγο να πληρώνω θα μου εξηγήσει κάποιος??

Επειδή είχα την ατυχία να γεννηθώ σε αυτή την κωλοχώρα των ηλιθίων και των κλεφτοκοτάδων ??

Μήπως πρέπει να μαζευτούμε όσοι θεωρούμαστε ότι δεν τα έχουμε χάσει ακόμα και κινούμαστε με βάση τη λογική , να βρούμε ένα μέρος και να ανακυρήξουμε τη λαοκρατική δημοκρατία της "Λογικής Ελλάδας"???

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει καταρεύσει σαν σύστημα διοίκησης, το ίδιο και η ελεύθερη αγορά.

Το μόνο που μένει είναι ένας πόλεμος που θα το επιβεβαιώσει.:fear::fear:

Δημοσ.
Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι γονείς ,όταν ο δάσκαλος ή ο καθηγητής τους καλούσε για να τους ενημερώσει για προβλήματα που είχε το παιδί τους, τον απειλούσαν με μηνύσεις και αναφορές στους προΪσταμένους του αν έγραφε κάτι τέτοιο σε επίσημα κατάστιχα, και στιγμάτιζε το "τέλειο" παιδί τους.

Ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικών , που η απύθμενη μαλακία και ο εγωισμός των γονιών των μαθητών τους δημιούργησαν αυτή την απάθεια και τον ωχαδερφισμό.

"Αν εσύ είσαι τόσο μαλάκας που σε νοιάζει μόνο το image και ο εγωισμός σου και όχι η βελτίωση - σωτηρία του παιδιού σου, εγώ θα διακινδυνεύσω να με τρέχεις στα δικαστήρια για να το σώσω???"

Έχω πολύ κοντινό μου συγγενή ο οποίος αρνιόταν να παραδεχθεί πεισματικά ότι το παιδί του (ξαδελφάκι μου) είχε εμφανώς σοβαρά προβλήματα στη βρεφική ηλικία (είναι αυτιστικό με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα), με αποτέλεσμα το παιδί να μην δεχτεί την κατάλληλη φροντίδα στην κρίσιμη ηλικία μεταξύ 2 και 5 ετών, κάτι που το καταδίκασε στο να παραμείνει καθυστερημένο χωρίς δυνατότητα βελτίωσης και να μην μπορέσει ποτέ να αυτοεξυπηρετηθεί.

Αν άκουγε τους γιατρούς - δασκάλους και συγγενείς τώρα το παιδάκι θα μπορούσε να έχει ενταχθεί και να μην είναι στιγματισμένο και ανήμπορο να ζήσει μόνο του, σε αυτή τη ρατσιστική κοινωνία που ζούμε.

---------- Προσθήκη στις 04:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:42 ----------

Το θέμα είναι ότι μέχρι τη δεκαετία του 80 που υπήρχε πληθώρα εργαζομένων και μικρός αριθμός συνταξιούχων, τα ταμεία είχαν πολλά λεφτά και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Τα πολλά λεφτά όμως άρχισαν να χάνονται από τη δεκαετία του 80 και μετά, όταν αυξήθηκε εκθετικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων , μειώθηκαν τα πραγματικά όρια των συντάξεων , ειδικά στο δημόσιο,

και βγήκαν χιλιάδες πρόωρες συντάξεις, και κανονικές συντάξεις σε ανθρώπους που είχαν ελάχιστα χρόνια δουλειάς και είχαν πληρώσει ελάχιστες εισφορές σε σχέση με τα λεφτά που λάμβαναν.

Πολλές μπινιές με υμέτερους συνταξιούχους του δημοσίου, παροχές πέρα από τις δυνατότητες του συστήματος και ρεμούλα της περιουσίας των ταμείων συνετέλεσαν αργά και σταθερά στην κατάσταση που υπάρχει τώρα από το 90 και μετά.

Το δημογραφικό είναι ο κύριος λόγος πλέον, αλλά το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τα λεφτά των προηγούμενων γενιών φαγώθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η γήρανση του πληθυσμού.

Εκεί τα ταμεία έπαψαν να είναι ανταποδοτικά και οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων πληρώνουν πλέον τις παροχές των παλιών ή των συνταξιούχων.

Στον ιδιωτικό τομέα , τα δημόσια ελεγχόμενα ταμεία (από αλήτες καρεκλοκένταυρους υμέτερους) έκαναν την ίδια σκατοδιαχείριση και αρπαχτές, ενώ με τις συνενώσεις των ταμείων έγιναν όλα προβληματικά αφού τα υγειή φορτώθηκαν με τα ταμεία των απατεώνων (ταξί κλπ.).

Στις αρπαχτές περιλαμβάνονται και εισφορές που χαρίστηκαν σε μεγαλοοφειλέτες με το αζημίωτο.

Επειδή είχα την ατυχία να γεννηθώ σε αυτή την κωλοχώρα των ηλιθίων και των κλεφτοκοτάδων ??

Μήπως πρέπει να μαζευτούμε όσοι θεωρούμαστε ότι δεν τα έχουμε χάσει ακόμα και κινούμαστε με βάση τη λογική , να βρούμε ένα μέρος και να ανακυρήξουμε τη λαοκρατική δημοκρατία της "Λογικής Ελλάδας"???

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει καταρεύσει σαν σύστημα διοίκησης, το ίδιο και η ελεύθερη αγορά.

δηλ για ολα φταινε οι συνταξεις και οι μισθοι των δημ. υπαλληλων???πλακα μας κανεις ρε φιλε???αυτα τα χρηματα ειναι μηδαμινα μπροστα στις δαπανες για εξοπλισμους και σε μιζες των πολιτικων (siemens κλπ).δηλ τα πιστευεις αυτα που λες???

Δημοσ.

1)Ας πηγαίνανε τον καθηγητή στα δικαστήρια, να τρώγανε τα μούτρα τους , να τον αποζημιώνανε και μετά μόκο όλοι τους δια παντός και φυσικά το κύρος του εκπαιδευτικού θα μεγάλωνε!! Κοτάς/βολεμένος στην περίπτωση που αναφέρεις ήταν ο καθηγητής του οποίου ο ρόλος είναι συνεκπαιδευτικός με των γονέων. Κοινή ευθύνη δηλαδή.....και για αυτό πληρώνεται κιόλας....

Αναφορικά με το αυτιστικό, έχεις δίκιο, αλλά και πάλι θα σου πω πως φταίνε και οι δύο. Αν εγώ δω το γείτονα να χτυπάει βάναυσα την κόρη του, δεν θα αρκεστώ στην παρατήρηση. Θα πάρω αστυνομία!

2) Ρώτα τους γονείς σου ποιος ήταν ο μισθός τους το 80 και πόσο έγινε. Δες και την ανάπτυξη που ακολούθησε, έστω και με δανεικά. Ο κόσμος έφαγε ψωμάκι από αυτό, αλλιώς σήμερα θα έτρωγες κρέας κάθε κυριακή. Το παιχνίδι χάθηκε τη δεκαετία του 90 όπου στη δεύτερη φουρνιά δανείων και επιδοτήσεων δεν κάναμε το επόμενο βήμα, δηλαδή την αναπτυξιακή πορεία. Σε αυτό φταίνε όλοι. Αλλά προσωπικά βαρέθηκα όλοι να λένε για το 80, ξεχνώντας το κοινωνικό και οικονομικό χάλι του λαού......

The plan is: α) Δώσε φαί να γεμίσει η κοιλιά

β) Με γεμάτη κοιλιά φτιάξε Δημοκρατία, Κοινωνία και Τεχνολογία

Εμείς ΔΕΝ κάναμε το Β, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κακώς κάναμε το Α!!

3)Εσύ τώρα (και εγώ) όπου φύγει φύγει ,γιατί προσωπικά, δεν πρόκειται να κάτσω να ξεσκιστώ για να πετύχω ΤΙ?? και τα χαζολαμόγια με IQ 5 να με χλευάζουν. ΌΧΙ , θα πέσουμε μαζί..........και μετά επί ίσοις όροις να δούμε ποιος θα σηκωθεί......

---------- Προσθήκη στις 14:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:18 ----------

δηλ για ολα φταινε οι συνταξεις και οι μισθοι των δημ. υπαλληλων???πλακα μας κανεις ρε φιλε???αυτα τα χρηματα ειναι μηδαμινα μπροστα στις δαπανες για εξοπλισμους και σε μιζες των πολιτικων (siemens κλπ).δηλ τα πιστευεις αυτα που λες???

ΟΙ ΔΥ έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης:

1)Αυτοί διαμόρφωσαν το πελατειακό κράτος από το 1821 πιέζοντας τους πολιτικούς

2)Αυτοί δολοφόνησαν τον Καποδίστρια

3)Αυτοί μεγάλωσαν γεννεές νέων με ίδια σκατο-κουλτούρα κολήγου

4)Κατέστρεψαν την αποδοτικότητα του δημοσιού, αφού πρακτικά, εδώ και 20 χρόνια δε δουλεύει κανείς, και όσοι δουλεύουν ,απλά δεν αποδίδουν, όσο και να σκίζονται.....(στη δουλειά δεν αρκεί να ιδρώσεις, πρέπει να παράγεις και έργο.....)

Οι επιχειρηματίες πάντα υπήρχαν, πάντα δούλευαν για το κέρδος και πάντα έκαναν λαμογιές σε όλες τις χώρες. Οι πολιτικοί και οι συνέταιροί τους (ΔΥ) τα κάνανε όλα σκατά με μηδενική (και αρνητική) απόδοση και μη εφαρμογή του νόμου.....

Και μην ακούσω καμιά κυράτσα με IQ -5 να βγει και να πει "καλά, κατηγορείς και εμένα την παρθενο-αποδοτική-δασκαλίτσα με τα 13 παιδιά που σκίζομαι με 1000 το μήνα-τι έφταιξα?? " γιατί θα φάει το λαπτοπ στο κεφάλι:devil::devil:

Το ίδιο θα φάει, με ενίσχυση του ποντικιού, και όποιος πει "καλά και εσύ δε θα ήθελες να είσαι ΔΥ? "

Όχι ότι στον Ιδιωτικό τομέα ή οι ελέυθεροι επαγγελματίες είναι άγιοι, σε κάποια πράγματα όλοι φταίμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...