Προς το περιεχόμενο

Magic The Gathering

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπαρχει κανα ατομο που βρισκεται στη Λαρισα γιατι δεν βρισκω ατομο για να παιξω..........:(

πάνε στην ΚΑΙΣΣΑ δίπλα στην Νομαρχία και θα βρεις αρκετούς..

ειδικά αν πας σε κανά τουρνουά θα γνωρίσεις μερικά άτομα κ θα μπορείτε να κανονίσετε κ εκτός για να παίζετε..

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω πηγα σημερα και μου ειπανε εκει για 2 ατομα που παιζουν και μου εδωσαν τα e-mails τουσ για να επικοινωνισω.τωρα θα δουμε.........

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα, μιας και διαβασα και τις 14 σελιδες του θεματος ειπα να γραψω κι εγω για να μου δωσετε την πολυτιμη βοηθεια σας.ειμαστε μια παρεα τεσσερα αγορια και πριν κανα μηνα μαθαμε για το magic the gathering.οι δυο φιλοι μου αγορασαν ηδη deck κι εγω θα παρω το δικο μου την παρασκευη.αλλα απ'αυτα που διαβασα εχω μπερδευτει και προβληματιστει λιγο.δεν εχουμε σκοπο να το παρουμε επαγγελματικα, μεταξυ μας θα παιζουμε και το πολυ στο τοπικο καισσα.το θεμα ειναι να μην ξοδεψουμε μια περιουσια για μια σχετικα καλη τραπουλα.επειδη σε ενα ποστ δεν μπορω να τα ρωτησω ολα θα σας πω μερικες αποριες μου και μιλωντας θα βγουν και οι υπολοιπες...ο ενας φιλος πηρε μαυρο-μπλε deck και ο αλλος πρασινο-κοκινο.εγω για να κανω την διαφορα εχω ψαξει και εχω καταληξει σιγουρα σε ασπρο,επειδη δεν εχει κανεις, και μαλλον πρασινο(ή μπλε?).ο αλλος που δεν εχει παρει ακομα μαλλον απρο-μπλε θα παρει.τεσπα πιστευετε ειναι καλη επιλογη το ασπρο-πρασινο?οι πιο προσφατες συσκευασιες που ειδα στο καισσα το ασπρο το ειχαν μονο τους αν δεν κανω λαθος.τι παιζει?μεχρι ποσα χρωματα ειναι το καλυτερο για ενα deck?ο καλυτερος αριθμος deck ειναι 60?αμα θελησω να αγορασω καρτες απ'το ιντερνετ σε ποια διευθυνση να μπω?αυτα προς το παρων...

Δημοσ.
καλησπερα, μιας και διαβασα και τις 14 σελιδες του θεματος ειπα να γραψω κι εγω για να μου δωσετε την πολυτιμη βοηθεια σας.ειμαστε μια παρεα τεσσερα αγορια και πριν κανα μηνα μαθαμε για το magic the gathering.οι δυο φιλοι μου αγορασαν ηδη deck κι εγω θα παρω το δικο μου την παρασκευη.αλλα απ'αυτα που διαβασα εχω μπερδευτει και προβληματιστει λιγο.δεν εχουμε σκοπο να το παρουμε επαγγελματικα, μεταξυ μας θα παιζουμε και το πολυ στο τοπικο καισσα.το θεμα ειναι να μην ξοδεψουμε μια περιουσια για μια σχετικα καλη τραπουλα.επειδη σε ενα ποστ δεν μπορω να τα ρωτησω ολα θα σας πω μερικες αποριες μου και μιλωντας θα βγουν και οι υπολοιπες...ο ενας φιλος πηρε μαυρο-μπλε deck και ο αλλος πρασινο-κοκινο.εγω για να κανω την διαφορα εχω ψαξει και εχω καταληξει σιγουρα σε ασπρο,επειδη δεν εχει κανεις, και μαλλον πρασινο(ή μπλε?).ο αλλος που δεν εχει παρει ακομα μαλλον απρο-μπλε θα παρει.τεσπα πιστευετε ειναι καλη επιλογη το ασπρο-πρασινο?οι πιο προσφατες συσκευασιες που ειδα στο καισσα το ασπρο το ειχαν μονο τους αν δεν κανω λαθος.τι παιζει?μεχρι ποσα χρωματα ειναι το καλυτερο για ενα deck?ο καλυτερος αριθμος deck ειναι 60?αμα θελησω να αγορασω καρτες απ'το ιντερνετ σε ποια διευθυνση να μπω?αυτα προς το παρων...

Τα χρώματα δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία, δεν είναι κάποιο χρώμα που να είναι πιο δυνατό από τα υπόλοιπα ή κάποιος συνδυασμός χρωμάτων που να νικάει όλους τους υπόλοιπους.

Από κει και πέρα, κάποια χρώματα συνεργάζονται όντως καλύτερα μεταξύ τους και αυτά είναι αυτά που είναι δίπλα δίπλα στον κύκλο των μάνα στο πίσω μέρος της κάρτας, π.χ. άσπρο πράσινο, μαύρο κόκκινο, πράσινο κόκκινο κτλ.

Απλά αποφασίζεις εσύ τι χρώμα σου αρέσει και διαλέγεις τι deck θα φτιάξεις.

Έτσι κι' αλλιώς δεν θα παίζεις πάντα με μία μόνο τράπουλα, σύντομα θα παίζεις με όλα τα χρώματα.

Τα σοβαρά decks έχουν πάντα 60 μόνο κάρτες και όχι παραπάνω.

Επίσης, για έναν αρχάριο, το πολύ 2 χρώματα στην τράπουλα του είναι καλά.

Θέλει αρκετή εμπειρία για να φτιάξεις ανταγωνιστικό deck με 3 χρώματα και πάνω.

Αν θέλεις να αγοράσεις κάρτες από το ίντερνετ, ψάξε στο amazon.com.

Βάζεις το όνομα της κάρτας και σου βγάζει όλες τις δυνατές επιλογές, μερικές φορές οι διαφορές στην τιμή είναι τεράστιες και μπορείς να γλυτώσεις πολλά λεφτά.

Η χειρότερη λύση φυσικά είναι από τα ελληνικά καταστήματα που βάζουν ένα καπέλο 150% στην κάθε κάρτα.

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας....

το τελευταιο σετ που εχει βγει ειναι το scars of mirrodin ή το 2011 core set?οι φιλοι μου παντως πηραν το πρωτο....αν εχω καταλαβει το δευτερο ειναι κατι σαν αναβαθμιση του πρωτου και οχι καινουρια σειρα,σωστα?οποτε οτι και να παρω ειναι οκ επειδη ειναι καινουριο....?απο οτι ειδα το ασπρο χρωμα βγαινει μονο του στο scars of mirrodin και οχι μαζι με το πρασινο που θελω εγω.ξερει κανεις αν ισχυει αυτο?και αμα ισχυει αξιζει να φτιαξω deck απο ασπρο χρωμα μονο?επισης,μπορω να βρω καπου ετοιμα σχετικα καλα deck για τα χρωματα που ζηταω για ενα εχω ενα σχεδιο στο μυαλο μου,αλλα οχι ακριβα?

οποιαδηποτε συμβουλη ή κατι που θεωρειτε σημαντικο για να αρχισω mtg δεκτο

Δημοσ.

Keep an open mind.Καλος όρισες στο χαμό που λέγεται Magic. Κάνε ότι θες αρκεί να διασκεδάζεις. Τα πάντα που λες γίνονται. Και όλα είναι ρευστά

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αρχικά Καλωσόρισες στον κόσμο του Magic The Gathering !!!

Κάθε σειρά πάει έτσι

Κεντρική Σειρά 1-> Επέκταση της 1 -> Επέκταση της 2

Κεντρική Σειρά 2-> Επέκταση της 2 -> Επέκταση της 2

και η Core σειρά που αλλάζει κάθε 2 χρόνια

Για να είσαι στα Tournaments Type II, πρέπει να είσαι πάντα στην πρόσφατη Core και τις 2 Κεντρικές με τις επεκτάσεις τους

Λίγες πληροφορίες http://en.wikipedia.org/wiki/DCI_(Wizards_of_the_Coast)

Υπάρχουν Τρελές πηγές για το MtG αλλά και πολλά έξοδα για να πλησιάσεις την τελειότητα :P

Καλό Κουράγιο

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα.

Τελευταία ψάχνω παρέα για casual παιχνίδι μια στο τόσο. Μένω βύρωνα, πιο πολλές πληροφορίες εδώ.

Όποιος θέλει ας επικοινωνήσει.

Thanks.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστιχώς είσαι Βύρωνα ...Ψάχνω και εγώ για παρέα ...δεν θα με έλεγα Casual αλλά ούτε HardCore, έπαιζα παλιά επι καιρού Urza Saga αλλα σταμάτησα και έχασα και τις παρέες που έπαιζα τότε και τώρα ψάχνω κόσμο για να παίζω στα βόρια προάστια ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλό ξημέρωμα!

Λοιπόν, διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και τις 15 σελίδες του topic κι έχω να πω το εξής:

Πραγματικά σας θαυμάζω που μπορέσατε να κατανοήσετε το παιχνίδι σε τέτοιο βαθμό.

Είθε στο μακρινό μέλλον να μπορέσω να το καταφέρω και του λόγου μου. :Ρ

Εγώ είμαι της yu-gi-oh! σχολής (για όποιον γνωρίζει και από κει 5 πράγματα) με κάποια τοπικά games on my back κι έπειτα από προτροπή μιας φίλης, που ασχολούταν με το mtg χρόνια, άρχισα από δω κι από εκεί να ψάχνομαι.

1) Ωραίο concept παιχνιδιού γενικά

2) Φοβερό artwork (ακόμα και να μην την παλέψω με το ίδιο το game, ΑΝΕΤΑ θα καταπιανόμουν με συλλογή αγαπημένων καρτών)

3) *thumbs down for this one* υπερβολικά περίπλοκο. :/

Έχω μπερδευτεί τρομερά... διάβασα το κατεβατό με τους κανόνες στο επίσημο site, συγκράτησα, για αρχή, τα βασικά και κάνω revisions αλλά γενικά το mtg τείνει να "τρομοκρατεί" το νέο παίκτη. :(

Θα συμφωνήσω πως όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί (ακόμα και στα χαβαλεΐστικα παιχνίδια με την παρέα) βαριέσαι εύκολα, εν καιρώ. :/

Απ' την άλλη όμως, οι περιορισμοί "σφάζουν", ενίοτε και ολόκληρα decks.

Στο yu-gi-oh! φεριπείν που η ban list μας κάνει "τσα!" κάθε 1η/9ου και 1η/3ου γίνεται ο χαμός...

Πολύ bannaριό και κλαίμε πολλά χρήματα. :/

Το καλό με το mtg όμως είναι πως, γενικά, δεν χρειάζεται να σκάσεις το ίδιο τρελά λεφτά με to yugi για να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές deck. Κι επειδή μ' άρεσε πολύ, όπως ανέφερα και παραπάνω, θα 'θελα να ασχοληθώ περισσότερο.

Είπα λοιπόν να φτιάξω ένα μαύρο deck (παίρνοντας μία-μία τις κάρτες από έξω) και παράλληλα ν' αλλάξω τραπεζάκι στα τοπικά (μετακίνηση προς τη μεριά των magicάδων :Ρ) μήπως και μάθουμε τίποτα.

Δυο φίλοι πρότειναν αυτό. Ξέρω πως περιέχει planeswalker (ανεβασμένου επιπέδου κάρτα) αλλά θα εργαστώ σκληρά και θα την παλέψω, νομίζω. Τι λέτε;

1 Necroplasm

1 Avatar of Woe

2 Drudge Skeleton

2 Will-o-the-wisp

2 Nightshade Assassin

2 Hand of Cruelty

2 Looming Shade

2 Nightmare

2 Mortivore

2 Moonglove Winnower

2 Nekrataal

2 Big Game Hunter

4 Bile Urchin

Spells

1 Liliana Vess

1 Choice of Damnations

2 Consume Spirit

3 Eradicate

3 Decree of Pain

4 Raise Dead

Lands

4 Cabal Coffers

16 Swamps

Επεξ/σία από maraki9292
Δημοσ.

maraki, ελληνικό community υπάρχει στο www.topdecker.gr και στο site της Κάισσας. Ξερεις τι κουβέντα πας να ανοίξεις με αυτή τη λίστα?

Θα σου δώσω μια συμβουλή πάντως. 40% του ντεκ, θα είναι land.

Στο γιούγκι παίζουν όλες οι κάρτες απόλες τις εκδόσεις ενώ το magic έχει διάφορα format ανάλογα με το πόσες εκδόσεις παίζουν. Η λίστα που έχεις είναι legacy format. Αν είναι για να παίζεις με φιλους χαλαρά θέλει λίγο φτιάξιμο . Αν είναι για τουρ, ειδικά στο legacy , δεν μπορεί να σταθεί.

Δημοσ.

Εγώ 2 σχόλια μόνο θα κάνω:

1. "Έχω μπερδευτεί τρομερά... διάβασα το κατεβατό με τους κανόνες στο επίσημο site, συγκράτησα, για αρχή, τα βασικά και κάνω revisions αλλά γενικά το mtg τείνει να "τρομοκρατεί" το νέο παίκτη".

Όχι απλά έχεις δίκιο, αλλά κατά την γνώμη μου είναι απλά αδύνατο κάποιος να πάρει το βιβλιαράκι με τις οδηγίες και να μάθει να παίζει από εκεί.

Πρέπει να σου δείξει κάποιος που ξέρει ήδη.

Θα ξεκινήσεις με τους βασικούς κανόνες, σιγά σιγά θα μαθαίνεις τους πιο δύσκολους,

και μετά από αρκετό καιρό θα έχεις μαζέψει αρκετή εμπειρία ώστε να ξέρεις πάνω κάτω τι γίνεται σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και έμπειροι όμως παίκτες που παίζουν χρόνια συναντάνε που και που περιπτώσεις που δεν είναι σίγουροι για το τι ισχύει και κάνουν λάθη.

Ξεκίνα από τα βασικά και σιγά σιγά πήγαινε στα πιο περίπλοκα, αλλιώς θα απογοητευτείς και θα το παρατήσεις γιατί όντως, είναι τρομερά πολύπλοκο παιχνίδι.

Ειδικά κάτι decks που κερδίζουν με combo, μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις και μισή ώρα από πάνω για να καταλάβεις πως δουλεύει και τι προσπαθεί να κάνει.

2. "Το καλό με το mtg όμως είναι πως, γενικά, δεν χρειάζεται να σκάσεις το ίδιο τρελά λεφτά με to yugi για να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές deck".

Εδώ είσαι λάθος. Είναι πολύ ακριβό χόμπυ. Για να παίξεις ανταγωνιστικά πρέπει να δώσεις ΛΕΦΤΑ, όχι αστεία. Το να κάτσεις να φτιάξεις ένα deck μόνος σου και να κάνεις χαβαλέ με τους φίλους σου γίνεται και με 20 ευρώ, αλλά αν πας να κατέβεις σε κανά τουρνουά θα δεις decks των 500 και 800 ευρώ και θα σου φύγει το κεφάλι. Αν σκεφτείς ότι κανείς δεν έχει μόνο ένα deck + το γεγονός πως οι κάρτες που επιτρέπονται στα τουρνουά αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο, καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Αν παίζεις σοβαρά, θα ξοδέψεις πολύ χρήμα.

Δημοσ.

Υπερβολές. Πχ το Kuldotha Red που είναι ένα ανταγωνιστικό ντεκ στο standard καθώς και το Tempered steel κάνουν δεν κάνουν 50-60 δολλάρια. Και τζάμπα μη σου πω. Το κόλπο είναι να έχεις φίλους και να δανείζεσαι κάρτες πάντως.

Επίσης το Magic επιτρέπει το Draft που εκτός από φτηνό επιτρέπει και στους καλούς παίχτες να αναβαθμίσουν τη συλλογή τους. Ακόμα και FNM να θές, εγώ πχ έχω κερδίσει ένα με monocommon deck (αν και θα γίνει του αγίου τέτοιου ανήμερα πάλι) αλλά και στην Κάισσα βικτωρίας που παίζουν πολύ καλοί παίχτες έχω βγει 3-4 με ντεκ των 20-30. (lightning bolt το 2/2 haste, Might of Oaks epik play)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...