spacefart Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Γιατί ασχολούμαστε όμως με αρχαίες κάρτες; γιατί το MTG είναι ΚΑΙ collectable Game. για τους συλλέκτες, αυτές που μετράνε είναι οι παλιές κάρτες ή κάρτες με illustration απο γαμάτους artists
kate23 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Για το equipment δηλαδη πληρωνω μανα για να το κατεβασω και ξαναπληρωνω το αλλο μανα για να κολλησει? βασικα δεν με ενοχλει αν ειναι παλιες ή νεες οι καρτες γιατι παιζω με φιλους και δεν εχουμε περιορισμους!
damastes Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Για το equipment δηλαδη πληρωνω μανα για να το κατεβασω και ξαναπληρωνω το αλλο μανα για να κολλησει? ναι............
Arcanaloth Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Για το equipment δηλαδη πληρωνω μανα για να το κατεβασω και ξαναπληρωνω το αλλο μανα για να κολλησει? βασικα δεν με ενοχλει αν ειναι παλιες ή νεες οι καρτες γιατι παιζω με φιλους και δεν εχουμε περιορισμους! Ξέρεις γιατί όμως θα χαλάσει γρήγορα αυτή η φάση; Διότι αν δεν έχετε περιορισμούς, ΠΟΛΥ σύντομα ένας από σας θα ανακαλύψει την μαγεία του ίντερνετ και το πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα deck που να νικάει ΟΛΑ τα υπόλοιπα, από την στιγμή που είναι διαθέσιμες όλες οι κάρτες ανεξαρτήτως εξαιρέσεων. Π.χ. αν εδώ σου πούμε 6-7 κάρτες, αν τις βάλεις αυτές μέσα σε 4άδες και 24 lands, καθάρισες, δεν πρόκειται να χάσεις ποτέ όμως. Και φτηνές ακόμα, όχι τίποτα εξωφρενικό. Π.χ. πάρε 4 dark ritual, 4 hypnotic specter, 4 hymn to tourach, 4 ravenous rats, 4 οποιαδήποτε γαιδούρια black flyers (δεν χρειάζεται καν να 'ναι τούμπανα σαν τον Kokusho που ανέφερα πριν), βάλε κανά spell να σκοτώνεις κανένα του αντιπάλου που ΙΣΩΣ περάσει αν του μείνει κάρτα στο χέρι, χώσε και 22 swamps και αν χάσεις ποτέ από τους φίλους σου, σφύρα μου. Και όλα αυτά με ένα ελάχιστο ποσό που θα διαθέσεις στο ίντερνετ. Δεν θα χάνεις ΠΟΤΕ. Πόσο καιρό θα πάρει μέχρι κάποιος να βαρεθεί (ακόμα και εσύ ο ίδιος) και να πει "μια στιγμή ρε φίλε, κάτι πάει στραβά εδώ, τι παίζει;" Για αυτό είναι οι κανόνες και αργά ή γρήγορα η φάση "παίζουμε για την πλάκα μας" ξενερώνει. Επειδή αν έχεις να διαλέξεις από ένα τέτοιο τεράστιο pool καρτών, τα decks γίνονται απίστευτα δυνατά, ειδικά αν το φιλαράκι σου παίζει για τον χαβαλέ και δεν έχει ιδέα από "σωστό" (σε εισαγωγικά) mtg. Και πίστεψε με, σίγουρα κάποιος μάγκας θα την ψυλλιαστεί την δουλειά και θα φτιάξει τέτοιο deck αργά ή γρήγορα. Πάντως σε ζηλεύω γιατί αυτή η πρώτη φάση του παιχνιδιού, που ούτε καν τους κανόνες ξέρεις καλά καλά και χαίρεσαι με μικρά πράγματα, είναι η πιο αγνή, αυτή που πάντα θυμάσαι με νοσταλγία και αυτή που σου προσφέρει την πιο πολλή ευχαρίστηση και χαρά. Αργότερα γίνεται δουλειά σχεδόν και αγγαρεία + ότι το community του παιχνιδιού είναι από τα πιο άθλια communities που υπάρχουν. 1
PaokToTheBone Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 εγω οταν επαιζα βασιλευε το psycatog deck...και εγω ειχα παρει πολλα FNM με τα goblin bidding μου... Τype 1 ,Type 2 καπως ετσι τα λεγαμε...Τype 1 νομιζω αυτο που επαιζες με οτι εκδοση η8ελες και Type 2 και μετα μονο με τις καινουργιες.... Tις εχω ακομα τις καρτες...αλλα δεν εχω με ποιον να παιξω...και δεν ξερω κανεναν κανονα απο το mirrodin και μετα.
Kasrith Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Tις εχω ακομα τις καρτες...αλλα δεν εχω με ποιον να παιξω...και δεν ξερω κανεναν κανονα απο το mirrodin και μετα. Ακριβως...
Harkon Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 εμείς παίζουμε ακόμα (με μικρότερη συχνότητα κ λιγότερες αγορές σαφώς) ασταμάτητα από το 1994. πολλά χρήματα (είπαμε πολύ συγκρατημένα εδώ και 2-3 χρόνια, πολλές ώρες, αλλά τα γέλια κ οι φάσεις που έχουμε κάνει είναι ανεκτίμητες. 1v1, 2vs2 (2headed dragon), 3vs3 (general), καμιά 10αριά γύρω γύρω και έχει ο Θεός. αν σκοπεύεις να πηγαίνεις σε τουρνουά σε τοπικά καταστήματα (ΚΑΙΣΣΑ) παίρνεις από τις καινούριες κάρτες, και φτιάχνεις deck μόνο από αυτές ώστε να λαμβάνεις μέρος στο TYPE 2 (STANDARD) format tournament. Καθώς περνούν οι εκδόσεις και κάποιες κάρτες γίνονται illegal για standard, τις μαζεύεις και φτιάχνεις TYPE 1 decks (παλαιοτέρων εκδόσεων) και παίζεις είτε σε τουρνουά είτε με τους φίλους σου. ο γενικός κανόνας είναι πως όσα περισσότερα ξοδέψεις, τόσες πιο πολλές και δυνατές κάρτες θα έχεις, αλλά αν δεν έχεις ιδέες για το πως να τις αξιοποιήσεις τότε δεν κάνεις τίποτα. Ιδέες για deck υπάρχουν άπειρες, πολλές και ίσως οι καλύτερες υπάρχουν στο Internet. Δες κάποιες, άλλαξε τις, παίξε με αυτές και τις κάνεις αρεστές σε σένα. Γενικά δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να φτιάχνεις ένα δικιά σου ιδέας deck και να το βλέπεις να κερδίζει. 1
kate23 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 εγω το deck μου το εχω φτιαξει μονη μου παντως! και ειναι αρκετα καλο μπορω να πω! δηλαδη ειναι μερικα expansions που εχουν καταργηθει τελειως? ναι εχετε δικιο μ αυτο απο το internet αλλα δεν νομιζω! αν παιξει κατι τετοιο 8α βαλουμε κανονες!
Harkon Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 εγω το deck μου το εχω φτιαξει μονη μου παντως! και ειναι αρκετα καλο μπορω να πω! δηλαδη ειναι μερικα expansions που εχουν καταργηθει τελειως? ναι εχετε δικιο μ αυτο απο το internet αλλα δεν νομιζω! αν παιξει κατι τετοιο 8α βαλουμε κανονες! τίποτα δεν έχει καταργηθεί. όταν παίζεις με φίλους μπορείς να βάλεις ότι κάρτες θέλεις (με το βασικό όριο των 4 ανά κάρτα έτσι; - ακόμα κ εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις) απλά αν πας να παίξεις επίσημο τουρνουά θα δεις τον τύπο και ανάλογα θα ξέρεις ποιες κάρτες (από ποιες εκδόσεις) επιτρέπονται. τύποι τουρνουά υπάρχουν πολλοί και κάθε ένας έχει τη δική του μαγεία/ομορφιά! πέρα από αυτά, υπάρχουν και 2 επίσημες λίστες από την W.O.C. με τις banned/restricted κάρτες banned = οι κάρτες που απαγορεύονται (για κάποιο λόγο) να συμμετέχουν στα τουρνουά restricted = οι κάρτες που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν αλλά μόνο σε 1 (αντί για 4) αντίγραφα ανά deck. Και φυσικά όταν χρησιμοποιούνται παλιές σχετικά κάρτες είναι καλό να βλέπεις στο επίσημο site (http://www.magicthegathering.com) τις επισημάνσεις / εφαρμογές των νέων κανόνων στα παλιά κείμενα (δηλαδή πως μεταφράζεται κάτι που έγραφε κάποια παλιά καρτα και πλεον δεν υποστηρίζεται, στους νέους κανόνες)
geldwer1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Για όσους θέλουν να παίξουν online: http://www.magicworkstation.com/ Θα πρέπει να κατεβάσετε την trial έκδοση του προγράμματος είναι για 60 μέρες αν θυμάμαι καλά. Μετά τις 60 μέρες χρησιμοποιήστε το revo unistaller ή κάποιο...
Arcanaloth Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Πορώθηκα από αυτό το τόπικ και κοιτάω τις τελευταίες μέρες τι παίζει στο Type II αυτόν τον καιρό. Όρεξη να 'χει να ασχολείται κανείς. Ένα σωρό νέα abilities, πολύπλοκα decks, πάρα πολύ δυνατές κάρτες και οι νέοι Planewalkers με τρελά abilities. Επίσης, είναι σαφές ότι στην Ελλάδα πλέον είναι αρκετά ανεβασμένο το επίπεδο των παικτών και για να παίξεις ανταγωνιστικά σε τουρνουά, εκτός του ότι θα πρέπει να τα στάξεις ΧΟΝΤΡΑ, πρέπει να είσαι και τυχερός και φυσικά πολύ καλός παίκτης. Νέος, άσχετος παίκτης που θα πάει με το deckάκι του να παίξει ακόμα και σε FNM, απλά δεν έχει καμιά τύχη. Τσεκάρετε αν θέλετε το site topdecker.gr, είναι αρκετά ενδιαφέρον για κάποιον που ασχολείται με το Magic στην Ελλάδα. Αν το κοιτάξετε λίγο, θα καταλάβετε αυτό που λέω, ότι έχουμε αρκετούς παίκτες που είναι καλοί, ένας νέος παίκτης αν διαβάσει ακόμα και ένα άρθρο στην σελίδα ή μια συνέντευξη ενός παλιότερου παίκτη, θα χαθεί 100% (εκτός του ότι δεν θα καταλάβει για τι πράγμα μιλάνε). Το κακό για μένα στο Magic είναι ότι υπάρχει δυστυχώς αυτή η κλίκα των 30-40 ατόμων στην Ελλάδα που σηκώνει τα πάντα σε τουρνουά κτλ. Αν δείτε, όλο τα ίδια και τα ίδια ονόματα εμφανίζονται συνέχεια. Επίσης, υπάρχει πολύ κακή νοοτροπία στους περισσότερους παίκτες, αν ένας τέτοιος "παλιός" παίκτης π.χ. χάσει από έναν νέο, το λιγότερο θα σε βρίσει και θα σε κοροιδεύσει (και μαζί και οι φίλοι του). Το θεωρούν δεδομένο με λίγα λόγια ότι θα ΄πρεπε να κερδίσει καθώς εσύ δεν είσαι κάποιος από "τους γνωστούς". Παίζει γενικά πολύ καφρίλα στον χώρο. Οπότε να μην ασχοληθείς με τα επίσημα τουρνουά και να κάνεις απλά τον χαβαλέ με τα φιλαράκια σου; Ξαναείπα ότι αυτό καταντάει πολύ γρήγορα βαρετό. Κοίταξα λίγο το site που ανέφερα, είδα τις φώτος, είδα γνώριμες φάτσες, διάβασα τα σχόλια σε διάφορα άρθρα, και θυμήθηκα γιατί παράτησα το Magic. Βέβαια, και το γεγονός ότι πλέον ένα καλό deck σήμερα έχει μέσα 4άδα Jace, The Mind Sculptor που ο καθένας έχει 85 δολλαριάκια στο E-bay, δε με πολυψήνει να ξεκινήσω πάλι. Έχουν ξεφύγει οι τιμές...
alan2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Πιστευω οτι και στα τουρνουα magic μπορεις να διασκεδασεις αν πας με καλή διαθεση και δεν σκευτεσαι μονο τη βαθμολογία.
kate23 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Εγω μεχρι στιγμης δεν ξερω απο FNM αλλα το magic μου φαινεται κορυφαιο game!
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Μπορείτε να πάτε στην πλησιέστερη Kαισσα της περιοχής σας και να ρωτήσετε που και πότε γίνονται τα τουρνουά. Μην φοβάστε να παίξετε τα decks σας, θα βρείτε αφθονες κάρτες για ανταλλαγή ακόμα και για χάρισμα (ειδικά οι common). Ενημερωθείτε λίγο για τις τιμές από ένα site για τις rare και τις Mythic rare και όλα τα άλλα σχεδόν χαρίζονται. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά , λίγο κουβέντα θέλει και θα βρείτε αμέσως παρέα , ειδικά στα FNM. Επίσης αν νιώθετε μειονεκτικά για τις κάρτες σας, παίξτε drafts που όλοι ξεκινάνε από την ίδια βάση και δεν θέλει πολλά λεφτά για να διασκεδάσεις και μένεις με κέρδος στο τέλος. Επίσης όπως σε όλα τα παιχνίδια μην περιμένετε να νικάτε τους πάντες στα πρώτα σας παιχνίδια ούτε να τα ξέρετε όλα, ειδικά σε ένα τόσο πολύπλοκο παιχνίδι όπως το Magic Περιττό να πω πως έχω βγει πρώτος σε FNM με mono common deck (μόνο common κάρτες) και πως έχω κάνει πολύ καλά finish με decks που κάνανε 20 δολλάρια. Όλα μαζί. Το θέμα είναι να ξέρεις τι παίζεται αυτό τον καιρό. Όσο για casual μπορείτε να φέρετε το EDH (elder dragon highlander) deck σας και να λιώσετε στο γέλιο. Ψάξτε στο google για κανόνες. Θα εκπλαγείτε. Αν βρείτε και έναν περίεργο ψηλό που δεν παίζει αλλά κοιτάει , μιλήστε μου, πάντα μου αρέσει να μιλάω για τα decks νέων παιχτών και να τους προτείνω ιδέες. Και εδώ επίσης αν θέλετε. Δεν είμαι ο καλύτερος παίχτης, αλλά έχω άποψη και ενα καλό υπόβαθρό. Για τιμές , άρθρα και γενικότερα τι παίζει τώρα αλλά και βιντεάκια με παιχνίδια δοκιμάστε τα http://www.channelfireball.com http://www.tcgplayer.com http://www.magicthegathering.com http://www.topdecker.gr Αν θέλετε να παίξετε τζάμπα Online κατεβάστε το Magic Workstation , το τελευταίο Masterbase αυτού (Rise of the Eldrazi Masterbase) και μπορείτε να βρείτε να κατεβάσετε και το Art των καρτών ώστε να βελτιώσετε την εμπειρία σας. Το πρόγραμμα είναι τζάμπα , έχει πλέον εγκαταλειφθεί και γίνεται υποστήριξη από την κοινότητα μόνο. Kate αν είσαι γυναίκα παίζει να είσαι μέσα στις 20 που παίζουν στην Ελλάδα. Τα λεφτά δεν είναι αναγκαία πάντα. Αρκέι να μην τα θέλετε όλα. Επίσης να ξέρετε πως και οι καλύτεροι , με δανεικες κάρτες παίζουν. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2010 από Dakonblackblade
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα