kate23 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Dakonblackblade πολυ ενδιαφεροντα αυτα που λες! 8α τα κοιταξω οταν βρω χρονο γιατι τωρα δινω πανελληνιες! ναι κοπελα ειμαι! μονο τοσες ειμαστε??? 8α μας φατε!
kate23 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 χ8ες βρηκα χρονο και εκανα ενα deck μαυρο-ασπρο! ειναι καλο πιστευω!το δοκιμασα 2 φορες και νικησα αλλα δεν μπορω να το κρινω μονο απο δθο παιχνιδια! ετσι και αλλιως 8α φτιαξω ενα με vampires οταν τελειωσω με τις εξετασεις!
Arcanaloth Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Kate23, γράψε καμιά λίστα με το deck που έφτιαξες να δούμε τι κάνει πάνω κάτω και να ρίξουμε και καμιά ιδέα αν μπορούμε. Άσπρο μαύρο ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.
kate23 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) καλα μην φανταστεις και τιποτα το τραγικο!δεν εχω και πολλες καρτες και εκανα οτι μπορουσα! 8α το γραψω αργοτερα γιατι λεω να διαβασω τιποτα! λοιπον: Creatures Hollow Dogs (x2) Knight Of The Holy Nimbus (x3) Highway Robber (x2) Severed Legion (x2) Quag Vampires Cavalry Master Deathgazer Looming Shade Nightmare Gustcloak Cavalier Knight Of The White Orchid Cloudchaser Kestrel Soul's Attendant Benalish Cavalry Razortooth Rats Calciderm Pentarch Paladin Dunerider Outlaw Instants Mending Hands Rest For The Weary Pancturing Light Terror Enchantments Vampiric Link Unholy Strength (x2) Underworld Dreams Sorcery Sunlance (x2) Angelic Blessing Raise Dead Artifacts Juggernaut No-Dachi Lands 12 Swamp 12 Plains αυτα... για πειτε μου αποψεις! να ρωτησω και κατι, το changeling τι κανει ακριβως? Επεξ/σία 22 Μαΐου 2010 από kate23
kate23 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Υπαρχει ετοιμο deck με vampires η πρεπει να τις παρω μια μια?
insomniaK Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Είναι με κάρτες που έχεις ή είναι το καλύτερο deck που μπορούσες να φτιάξεις με αυτές τις κάρτες;
Arcanaloth Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 To changeling σημαίνει ότι το συγκεκριμένο creature είναι όλα τα creature types συγχρόνως. Πιάνεται δηλαδή και σαν goblin, dragon, angel, zombie κτλ. Οπότε αν κάποιο άλλο creature σου λέει π.χ. "all zombies get +1/+1", παίρνει και αυτό, το ίδιο και για οποιοδήποτε άλλο creature type. ---------- Προσθήκη στις 23:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:45 ---------- Να ξέρεις καταρχήν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα καλό, ανταγωνιστικό deck. Τα θετικά στο δικό σου είναι 1. ότι το κράτησες κοντά στο ιδανικό μέγεθος (61 αν δεν μέτρησα λάθος), ακόμα και η μία παραπάνω κάρτα, ιδανικά θα έπρεπε να βγει. Πάντα κάνουμε 60άρια decks. 2. Έμεινες σε 2 χρώματα και όχι λίγο απ' όλα όπως κάνουν πολλοί νέοι παίκτες. 3. Τα lands τα έβαλες σχετικά καλά, ίσως θα μπορούσες και 22 αντί για 24. Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες με τις κάρτες που έχεις, δεν έχει νόημα να συζητάμε αν είναι καλή η μιά κάρτα ή η άλλη. Σίγουρα οι περισσότερες από τις κάρτες που έβαλες δεν είναι κάτι που θα έμπαινε υπό νορμάλ συνθήκες σε τοπ deck, αλλά για το επίπεδο σου δεν έχει καμιά σημασία αυτό. Προς το παρόν απόλαυσε το παιχνίδι σου και σιγά σιγά θα μάθεις τι ακριβώς δουλεύει και τι όχι. Επίσης οι τοπ κάρτες που χρησιμοποιούνται από τους καλύτερους παίκτες, έχουν και την ανάλογη τιμή, μια κάρτα π.χ. μπορεί να κάνει περισσότερο από όλες τις κάρτες που χρησιμοποίησες. Αναλόγως το άτομο και του τι ζητάει, είναι και το ποσό που πρέπει να ξοδέψει. Γενικοί κανόνες πάντως είναι ότι: 1. Η τράπουλα μας πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Κάθε κάρτα που βάζεις, πρέπει να ρωτάς, "γιατί μπαίνει μέσα, τι σκοπό έχει". Μπορεί π.χ. να θες να φτιάξεις ένα deck που να καταστρέφεις τα lands του αντιπάλου. Θα βάλεις τέτοια spells μέσα και creatures που σε βοηθάνε στον σκοπό αυτό ή που επωφελούνται από κάτι τέτοιο. 2. Γενικά, αν μια κάρτα είναι αρκετά καλή για να την βάλουμε στo deck μας, είναι αρκετά καλή για να μπει 4 φορές. Εσύ βέβαια ακόμα, μπορεί να μην τις έχεις σε 4άδα όλες και είναι απολύτως λογικό. Αργότερα όμως που θα κατεβάσεις καμιά ιδέα για deck και θα αποφασίσεις να αγοράσεις τις κάρτες, δεν θα βάλεις 20 lands και 40 μονές κάρτες. Θα βάλεις τα lands σου και 3άδες ή 4άδες από λίγες κάρτες, επειδή ακριβώς θα θέλεις να τις τραβήξεις και επειδή η κάθε μια θα εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. Για να βελτιωθείς πάρα πολύ, θα βοηθούσε να κοιτάς το τι παίζουν οι "καλοί" παίκτες, με ποια λογική σκέφτονται όταν κάνουν το deck τους. Ανέφερα π.χ. πριν μερικά ποστς, ένα από τα δικά μου αγαπημένα decks, το Magnivore. Lands 9 Island 5 Mountain 4 Shivan Reef 4 Steam Vents Creatures 4 Magnivore Instants 4 Boomerang Sorceries 3 Compulsive Research 4 Demolish 4 Eye of Nowhere 4 Sleight of Hand 4 Stone Rain 2 Tidings 4 Volcanic Hammer 3 Wildfire Βλέπουμε καταρχάς ότι χρησιμοποιούμε ακριβώς 60 κάρτες και 4άδες ή 3άδες από λίγες μόνο κάρτες. Ας δούμε την λογική του τύπου που το έφτιαξε. Καταρχήν έχουμε μόνο ΕΝΑ creature, 4 φορές. Το creature αυτό μας λέει ότι έχει power/tougness τόσο, όσα είναι τα sorceries στο graveyard. ΑΡΑ θα φροντίσουμε να γεμίσουμε το graveyard με sorceries. Τί θα κάνουμε όμως με τον αντίπαλο που θα κατεβάσει lands και creatures; Θα του καταστρέψουμε το παιχνίδι. Αρχικά, του καταστρέφουμε όλα τα lands ώστε να μην μπορεί να παίξει τίποτα "μεγάλο". (stone rain, demolish, eye of nowhere) Αν τυχόν περάσει κάτι μικρό ή το σκοτώνουμε (Volcanic Hammer) ή το στέλνουμε πίσω από 'κει που 'ρθε. (Boomerang) Όταν πλέον εμείς έχουμε αρκετά lands, τραβάμε και ένα Wildfire, και αφήνουμε τον αντίπαλο με 0 lands, καθώς καθαρίζουμε και ό,τι creature έχει προλάβει να κατεβάσει. Έτσι έχουμε ελεύθερο το πεδίο να παίξουμε τον Magnivore μας, που με τόσα sorceries που θα έχουμε γεμίσει το graveyard θα κατέβει τίποτα 14/14 και θα καθαρίσει τον αντίπαλο σε 2 γύρους. Απλά και όμορφα. Βάζουμε και Tidings, Sleight of Hand, Compulsive Research για να γεμίσουμε το graveyard με sorceries και για να τραβάμε κάρτες ή να βρίσκουμε αυτήν που θέλουμε και τέλειωσε το παιχνίδι. Με ελάχιστες κάρτες, βγάλαμε έναν συγκεκριμένο σκοπό και κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρουμε καν τι παίζει ο αντίπαλος γιατί δεν έχει μπορέσει να παίξει τίποτα. (και μάλιστα σχετικά φτηνά, δεν έχει ιδιαίτερα ακριβές κάρτες το συγκεκριμένο deck). Καμιά κάρτα δεν μας είναι άχρηστη και καμιά δεν έχει μπει τυχαία. Αν αρχίσεις και χρησιμοποιείς αυτήν την λογική, δεν θα σε νικάει κανείς σύντομα.
insomniaK Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Πάλι κολλάω, έχω και ελεύθερο χρόνο... Ρε Arcanaloth, έχεις καμία φθηνή αλλά τίμια πρόταση για standard format... να κατέβω να μη με μπιπ μπιπ τίποτα πιτσιρίκια; Σημείωση, έχω να παίξω από το 2003.
kate23 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Arcanaloth αυτα που μου λες ειναι πολυ συμαντικα και με βοη8ανε πολυ! Το deck που ποσταρες ειναι απιστευτο! Με το deck που εφτιαξα δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενη ομως δεν εχω πολλες καρτες ακομη και αυτο ειναι το μονο που μπορω να κανω τωρα. 8ελω να φτιαξω ενα με vampires! 8α ψαξω μερικες καρτες και 8α ποσταρω να μου πειτε τη γνωμη σας! edit: το Shivan Reef το εχω! μια προσπα8εια που εκανα! πειτε μου... Maindeck: Creatures(24) 4 Vampire Bats 1 Skeletal Vampire 1 Sengir Vampire 4 Vampire Aristocrat 4 Gatekeeper of Malakir 4 Guul Draz Vampire 1 Malakir Bloodwitch 4 Vampire Hexmage 1 Vampire Nighthawk Instants(2) 2 Terror Artifacts(2) 2 Blade of the Bloodchief Sorceries(3) 1 Consume Spirit 2 Feast of Blood Enchantments(6) 2 Vampiric Link 2 Contaminated Bond 2 Contaminated Ground Basic Land(24) 24 Swamp Casting Cost 1:12 2:16 3:6 4:0 5:2 6:1 Card Types Creatures 24 Instants 2 Sorceries 3 Artifacts 2 Enchantments 6 Επεξ/σία 24 Μαΐου 2010 από kate23
Arcanaloth Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Πάλι κολλάω, έχω και ελεύθερο χρόνο... Ρε Arcanaloth, έχεις καμία φθηνή αλλά τίμια πρόταση για standard format... να κατέβω να μη με μπιπ μπιπ τίποτα πιτσιρίκια; Σημείωση, έχω να παίξω από το 2003. Και εγώ έχω να παίξω από το 2004, μη νομίζεις. Λίγο τώρα χάρη στην Kate23 ξαναπορώθηκα και 'γω και κοίταξα λίγο τι παίζει. Γενικά λίγο που είδα, παίζουν κλασικά πάλι 4-5 decks όλο κι' όλο στο Standard που τσακίζουν τα πάντα και όπως πάντα χάνει μόνο το ένα από τ' άλλο. Φτηνή λύση και καλή ΔΕΝ υπάρχει, ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ ότι αν θες να φτιάξεις ανταγωνιστικό deck θα πρέπει να τα στάξεις χοντρά. Η μόνη αξιοπρεπής και φτηνή λύση που είδα, όχι ότι θα σκίζεις τους πάντες, αλλά τουλάχιστον θα είσαι αξιοπρεπής και θα κερδίζεις αρκετά συχνά, είναι ένα mono-Red deck, το λεγόμενο Red Deck Wins. Καλό και πολύ φτηνό να το φτιάξεις. Μια πρόχειρη λίστα για να πάρετε μια ιδέα. (Φυσικά δεν είναι η τέλεια, ο καθένας παίρνει την γενική ιδέα και την προσαρμόζει ανάλογα στο πως νομίζει ο ίδιος ότι είναι καλύτερα) 4 Goblin Guide 4 Goblin Bushwhacker 4 Plated Geopede 4 Kiln Fiend 4 Ball Lightning 4 Devastating Summons 4 Lightning Bolt 4 Burst Lightning 4 Searing Blaze 4 Staggershock 4 Teetering Peaks 18 Mountain Αντί να ψάχνεσαι με τα Vampires Kate, φτιάξε αυτό. Θα σε μισήσουν οι φίλοι σου βέβαια γιατί στον 4ο γύρο κάθε φορά θα τους έχεις τσακίσει. Με την ευκαιρία, και επειδή έχει λυσσάξει η Kate με τα Vampires , να πω ότι υπάρχει ένα καλό deck για Standard με Vampires (αρκετά πιο ακριβό βέβαια από το Red Deck Wins). Μια πρόχειρη λίστα: Creatures (21) 4 Gatekeeper of Malakir 4 Vampire Nighthawk 4 Vampire Nocturnus 4 Vampire Hexmage 3 Kalastria Highborn 2 Malakir Bloodwitch Spells (13) 4 Sign in Blood 4 Smother 3 Tendrils of Corruption 2 Mind Sludge Artifacts (4) 2 Basilisk Collar 2 Trusty Machete Land (22) 22 Swamps Για το τι κάνει κάθε κάρτα, αναφέρθηκε το εξαιρετικό (και δωρεάν) Magic Workstation. Κατεβάστε το και πειραματιστείτε με κάθε τρελή και όχι μόνο ιδέα σας. Μικρό και πολύ εύχρηστο προγραματάκι.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Υπαρχει ετοιμο deck με vampires η πρεπει να τις παρω μια μια? Μια μια. Standard format θες? Edit: Να σημειωθει οτι τα vamp deck σε standard δεν ειναι και πολυ competitive, ειδικα τωρα που τα Mythic και U/W Control σπερνουν.
Arcanaloth Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Να σημειώσω, ΚΑΘΕ κάρτα που θέλουμε για να φτιάξουμε ένα deck, δεν περιμένουμε ούτε να την τύχουμε σε boosterάκι, ούτε την αγοράζουμε από κάποιο ελληνικό κατάστημα σε εξωφρενική τιμή. Ακούγεται ίσως κάπως, αλλά οι διαφορές στις τιμές είναι τόσο τραγικές, που μόνο ένας τρελός θα αγόραζε από κάποιο συνοικιακό μαγαζί. Στο E-bay όλα τα commons πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα πουλάνε σε 4άδα για λίγα cents. Τα uncommons επίσης, η 4άδα συνήθως κοστίζει λίγα δολλάρια. Στα Rares φυσικά εξαρτάται το τι θες να αγοράσεις, έχει κάρτες που ξεφεύγουν πολύ, αλλά σίγουρα πολύ πιο φτηνά από Ελλάδα, που συνήθως τα καλά δεν τα βρίσκεις ούτως ή άλλως. Συνήθως με την τιμή που παίρνεις τη μία κάρτα στην Ελλάδα, αγοράζεις την 4άδα στο E-bay. Για τέτοιες διαφορές μιλάμε (και ακόμα χειρότερες καμιά φορά, 6πλάσιες και 7πλάσιες τιμές καμιά φορά) + το γεγονός ότι μπορείς να βρεις τα πάντα και όχι ότι υπάρχει διαθέσιμο στο εκάστοτε κατάστημα κάθε στιγμή. Ειδικά αν πετύχετε καμιά ξεχασμένη 4άδα που δεν την έχει "χτυπήσει" κανένας και την πάρετε για ένα κομμάτι ψωμί ενώ στην Ελλάδα πωλείται τίποτα 8 ευρώ η μία, θα κάνετε τρελές χαρές. Και την μέρα που έρθει το δεματάκι σας (4-5 μέρες μετά) και φτιάξετε το deck σας, είναι άλλη φάση. Θα έχετε κάτι ολοκληρωμένο, όχι μου έλειπε το ένα και μου έλειπε το άλλο. Επίσης ποτέ boosters. Είναι σίγουρα η χαρά του να το ανοίγεις και η αγωνία του τι θα τύχεις, αλλά είναι πεταμένα λεφτά. Εκτός αν τα 'χετε φυσικά, τότε κάντε ό,τι γουστάρετε και στηρίξτε και την ελληνική οικονομία. Αν θέλετε να στηρίξετε ένα ελληνικό κατάστημα, μπορείτε να παίρνετε μέρος στα τουρνουά ή στις εκδηλώσεις που οργανώνονται συνέχεια (που υπάρχει φυσικά κόστος συμμετοχής). Και τελευταίος να βγει κάποιος, και τον χαβαλέ του θα κάνει, και σίγουρα θα αποκτήσει πολύ χρήσιμη για αργότερα εμπειρία. Τέλος, αν και το 'χω ξαναπεί, ΠΟΤΕ ανταλλαγές με παλιούς παίκτες. Ξέρουν ποιες κάρτες έχουν αξία και θα σας γδύσουν στην κυριολεξία, κανείς δεν έχει πρόβλημα να δώσει σκουπίδια 20 cents και να σας πάρει την κάρτα των 20$.
kate23 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 χαχα! ναι εχω πορω8ει με τα vampires!ειδα μερικες καρτες στο e bay!καμια σχεση οι τιμες, εχεις απολυτο δικιο! σε τετραδες κιολας γλυτωνεις τουλαχιστον 5 ευρω! καλα ο Vampire Nocturnus κορυφαιος αλλα... ειναι κομματακι ακριβουτσικος... κορυφαιο το red deck!
Greektourist Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Υπαρχει κανα ατομο που βρισκεται στη Λαρισα γιατι δεν βρισκω ατομο για να παιξω..........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα