Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πάρα πολύ ωραία. Πέραν των δικηγόρων υπάρχουν "μεταφραστές" οι οποίοι δικαιούνται να κάνουν κάι τέτοιο; Πώς μπορεί να τους βρεί κανείς;

Όπως είπε και ο arxaggelos, επικύρωση μετάφρασης δεν δικαιούται να κάνει κανένας άλλος πέραν των δικηγόρων (άρθρα 52 & 53 του Κώδικα περί Δικηγόρων και άρθρο 11 του Ν. 2690/1999 «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας») και της Μεταφραστικής Υπηρεσίας τού Υπ.Εξ. Σχετικά βλ. http://www.translatum.gr/forum/index.php/topic,213.0.html.

Χρειάζεται και επικύρωση απο τον δικηγορικό σύλλογο ή απλά η δική του;

Όχι, μόνο δική του. Αλλά η σφραγίδα του (η οποία αναγράφει και τον αριθμό Δικηγορικού Συλλόγου) πρέπει να μεταφραστεί, επίσης.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την μετάφραση πτυχίου στο εξωτερικό. Απ ότι κατάλαβα μπορεί να μου επικυρώσει την μετάφραση και δικηγόρος. Πέρα από αυτό χρειάζεται τίποτα άλλο(σφραγίδα της Χάγης); 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

Επεξ/σία από ptuxiouxos
Δημοσ.

Όχι, αλλά για να δουλέψεις στις ΗΠΑ ως πτυχιούχος, υπάρχουν εταιρείες που πιστοποιουν την αυθεντικότητα του. Ο μελλοντικός σου εργοδότης θα σε ενημερώσει σχετικά ποια εταιρεία εμπιστεύεται. 

Δημοσ.

Μια ερώτηση και από εμένα:

Ζητάνε από τον οργανισμό που διαχειρίζεται τα πτυχία-μεταπτυχιακά των Σουηδικών πανεπιστημίων επικυρωμένες μεταφράσεις των πτυχίων(εκτός των άλλων λέει από notary public).

Εγώ ήδη έχω κάνει μεταφράσεις τα περισσότερα από μεταφραστικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη και το πτυχίο από δικηγόρο με επικύρωση του δικηγορικού συλλόγου.

Θέλει τίποτα άλλο;Καμιά άλλη επικύρωση όπως η σφραγίδα της Χάγης πριν τα στείλω;

Γιατί έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με την όλη κατάσταση.Άλλοι μου λένε ότι είναι υπεραρκετά και άλλοι ότι θέλει πρώτα σφραγίδα χάγης και μετάφραση από το Υπουργείο... :wacko:

Δημοσ.

Από τα ψιλά που ξέρω η Σουηδία είναι μέλος της συνθήκης που αφορά τη Σφραγίδα της Χάγης. Τόσο η Ελλάδα όσο κ η Σουηδία δεν έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη διαδικασία χορήγησης της Σφραγίδας της Χάγης ανάμεσα στις 2 χώρες.Σε απλά Ελληνικά κάντο.Είναι η ανώτατη ασφαλιστική δεικλίδα μεταφρασμένων εγγράφων διεθνώς.

Αν κ υποθέτω  ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα would suffice ,απλά για το τζέτ φάση εγώ θα το έκανα. 

Δημοσ.

Από τα ψιλά που ξέρω η Σουηδία είναι μέλος της συνθήκης που αφορά τη Σφραγίδα της Χάγης. Τόσο η Ελλάδα όσο κ η Σουηδία δεν έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη διαδικασία χορήγησης της Σφραγίδας της Χάγης ανάμεσα στις 2 χώρες.Σε απλά Ελληνικά κάντο.Είναι η ανώτατη ασφαλιστική δεικλίδα μεταφρασμένων εγγράφων διεθνώς.

Αν κ υποθέτω  ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα would suffice ,απλά για το τζέτ φάση εγώ θα το έκανα. 

Είναι η πίεση χρόνου γιατί η σχολή-περιφέρεια που πήρα το πτυχίο είναι σε άλλη πόλη και η προθεσμία για την κατάθεση έχει σχεδόν τελειώσει.

Πήγα τοπικά να την βγάλω και έφαγα άκυρο,ήθελε από την περιφέρεια που ήταν το ίδρυμα ώστε να μπει η σφραγίδα.

Απλά ρώτησα εάν κάποιος ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω ώστε να μην στείλω τζάμπα τα χαρτιά(ο κόπος είναι το τίποτα,το θέμα είναι το χρήμα που έδωσα στις μεταφράσεις) που έχω ήδη.

Δημοσ.

As a rule of thumb κ αν θες να στείλεις έγγραφα από μια χώρα σε άλλη είναι σοφό να γίνει.Όπως τα λες (μεταφράσεις απο δικηγόρο κτλ) πρέπει να αρκούν,αλλά υποθέτω εξαρτάται κ από την πολιτική του παραλήπτη στη Σουηδία.Παραπάνω δε ξέρω το γενικό χτύπησα.

Δημοσ.

As a rule of thumb κ αν θες να στείλεις έγγραφα από μια χώρα σε άλλη είναι σοφό να γίνει.Όπως τα λες (μεταφράσεις απο δικηγόρο κτλ) πρέπει να αρκούν,αλλά υποθέτω εξαρτάται κ από την πολιτική του παραλήπτη στη Σουηδία.Παραπάνω δε ξέρω το γενικό χτύπησα.

Ναι το ξέρω για το ότι το καλύτερο είναι με την apostille,αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση αλλιώς δεν θα ρωτούσα.

Δημοσ.

Στείλτα έτσι αφού δε προλαβαίνεις.Μη τρελάινεσαι.Όπως τα λες εξάλλου δεν έχεις επιλογή να χώσεις την ΣτΧ.Οπότε τι ρώτας?Να σου πεί κάποιος την ακριβή πολιτική του παραλήπτη σου στη Σουηδία?Νομίζω θα αρκούν κ έτσι, εκτός αν είναι adamant από Σουηδία ότι θέλουν ντε κ καλά τη ΣτΧ

Δημοσ.

Στείλτα έτσι αφού δε προλαβαίνεις.Μη τρελάινεσαι.Όπως τα λες εξάλλου δεν έχεις επιλογή να χώσεις την ΣτΧ.Οπότε τι ρώτας?Να σου πεί κάποιος την ακριβή πολιτική του παραλήπτη σου στη Σουηδία?Νομίζω θα αρκούν κ έτσι, εκτός αν είναι adamant από Σουηδία ότι θέλουν ντε κ καλά τη ΣτΧ

Όπως είπα ρωτάω να μην στείλω τζάμπα και πάνε χαμένα τόσα λεφτά(δεν στέλνουν πίσω έγγραφα).

Επίσης να ξέρω για το μέλλον. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...